Red Bull, Williams'ı Geçebileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

 

Red Bull Racing, sezonun bitimine bir yarış kala Williams ile arasındaki puan farkına rağmen İngiliz takımı geride bırakma isteğinden vaz geçmiyor.

2007 sezonunun son yarışı Brezilya öncesinde takımlar klasmanında 4. sırada olan Williams’ın 4 puan gerisindeki Red Bull, son iki yarışta bu farkı kapatıp öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

Avustralyalı Mark Webber Japonya’da liderlik için mücadele ederken güvenlik aracı arkasında Vettel ile çarpışması nedeniyle yarış dışı kalırken David Coulthard, Çin’de 5. olarak başlamasına rağmen sadece 1 puan alabildi.

Red Bull’da kullanılan Renault V8 motorlarının mühendisi Fabrice Lom, Milton Keynes kökenli takımın, Williams’ın önünde olması gerektiğine inanıyor.

Lom ayrıca, Red Bull’un potansiyelini göstermesine rağmen güçlü sonuçlara uzanamadığı son iki yarış hakkında karmaşık duygular içinde olduğunu kabul etti.

Fabrice Lom: "Karmaşık duygular içindeyim. Bir tarafta, geçen bir kaçta haftada araç, performans açısından gerçekten bir adım ileri gitti. Bu adımı, son testimiz Jerez’de görmüştük ve kuru zaemindeki yarışlarımızda her seferinde bunu doğrulamıştık"

"Ne yazık ki, her seferinde iyi sonuçların alınması mümkünken, sadece küçük puanlar alabildik. Şu an itibariyle şampiyonada gerçekten önünde olmamız gerekirken Williams takımının gerisindeyiz."

Ayrıca Lom, sezon bitimine kadar vaz geçmeyeceğini de ifade etti.

Lom: "Williams ile mücadelemizde pes etmedik. Brezilya’da onlardan 4 puan fazla almamız gerekiyor ve bu, imkansız bir görev değil"

Güçlü bir sezon sonuna rağmen Fransız teknik adam,Red Bull’un, 2008 için ihtimalleri hakkında endişeli olduğunu kabul etti.

Lom: "Gelecek sene ile ilgili hâlâ endişeliyiz. Herşeyden önce, bir çok yenilik olacak. Çekiş kontrol yok, standart ECU vs. Bu yüzden Bir sezondan diğerine performans aktarımı, otomatik olarak gerçekleşmeyecek"

"Bundan başka, Red Bull takımı hâlâ 2007 aracını geliştirmeye çalışırken Renault ve BMW gibi takımlar şimdi, 2008 için çaba sarfediyorlar."

"Bu farklı stratejiler, şu anki sıradüzeni biraz bozar. Bununla beraber takım, açık bir gelişim stratejisine sahip gibi görünüyor ve araç, her yarış gelişiyor. Bu yüzden kendimize güveniyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir