Renault'un 2008 Planlarında Alonso İsmi

yazar:

kategori:

Haberlere göre iki hafta önce Japonya’da Fernando Alonso, Renault’un 2008’de dünya şampiyonluğuna geri dönmesi için hazırlanan planda gösterildi. Bu planda, gelecek senenin aracı R28 ile ilgili detaylarda bulunmakta.

Autopista dergisi de dahil olmak üzere İspanyol kaynaklar, 26 yaşındaki dünya şampiyonunun Fuji Speedway’da Cumartesi günü Pat Symonds ve Flavio Briatore ile görüştüğünü yazdı. Bu görüşmede, 2008’den başlamak üzere muhtemel bir 2 veya 3 senelik anlaşma üzerine konuşuldu.

İnanılan şu ki; 2009 yılında Fernando Alonso’nun serbest kalıp Ferrari ile anlaşma ihtimalini göz önünde bulunduran Renault CEO’su Carlos Ghosn, İspanyol pilotla 1 senelik bir anlaşma imzalamakta istesiz.

Autopista’ya göre Alonso’nun menejeri Luis Garcia Abad da bu toplantıya katıldı ve ardından pistteki aktiviteyi McLaren pilotunun eşi Raquel ile Renault bölümünden izledi.

Dergi ayrıca, Alonso’nun takım arkadaşının 2005 ve 2006’daki gibi Giancarlo Fisichella olmayacağını, çünkü İtalyan pilotun, Nico Rosberg’in McLaren’e geçmesi ile boşalan Williams koltuğuna geçeceğini yazdı.

Bu durumda habere göre Alonso’nun takım arkadaşı, Heikki Kovalainen veya Nelson Piquet Jr. Olacak


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir