Analiz: Ferrari Çin’de de Öne Çıkabilir mi?

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, sezonun 2. yarışı Malezya’da sürpriz bir galibiyet ile tüm Formula 1 dünyasını şaşırtmıştı. Şimdi ise merak konusu Ferrari’nin bu performansı sürdürüp sürdüremeyeceği.

Sıradaki Çin yarışı bu hafta sonu gerçekleştirilecek ve Ferrari burada da Mercedes’e rakip olabilecek mi?

Şartlar göz önüne alındığında Ferrari’nin Şanghay’da Mercedes’e ciddi bir rakip olması pek mümkün olmayabilir.

Malezya GP’de pist sıcaklığı 62 dereceye kadar çıkmıştı. Mercedes’in o sıcaklıklarda performansında düşüş olduğu biliniyor.

Sıradaki yarış Çin’de ise sıcaklıklar çok daha normal seviyelerde, Avustralya’ya benzer olacak. Hatta Avustralya’dan daha düşük olması bekleniyor.

Sezon öncesinde Barcelona testlerinde serin koşullarda Mercedes’in gösterdiği performansa bakarsak Mercedes ekibi yine önde olabilir. Mercedes sıcak koşullarda lastik aşınması konusunda sorun yaşarken serin koşullarda bu konuda sıkıntı yaşamıyor.

Pirelli’nin Çin’de kullanacağı lastikler Malezya’ya göre daha yumuşak olacak ancak pazar günkü sıcaklığın 20 dereceyi aşmaması bekleniyor. O yüzden Sepang’daki kadar farklı stratejiler olması beklenmiyor.

Çin’de geçen senekine benzer şartlarda 2 pit stop bekleniyor. Öyle olunca Mercedes’in tekrar öne geçeceği düşünülüyor çünkü pilotlar o şartlarda lastiklerin ömründe sorun yaşamıyorlar.

Normal bir yarış olması ve ekstrem durumların olmaması halinde Mercedes W06’nın temelde en hızlı araç olduğu biliniyor. Öyle olunca bu hafta sonu için tahminler Mercedes’in önde olacağı yönünde.

Kısacası Ferrari’nin şu anda Mercedes’i mağlup etmesi için ekstrem şartlar gerekiyor. Normal şartlarda Ferrari bunu başarırsa ilginç bir sezon bizi bekliyor olabilir.


Yorumlar

“Analiz: Ferrari Çin’de de Öne Çıkabilir mi?” için 4 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Öne çıkamayacağız belki ama bu pistin de koşulları ekstrem,henüz havalar ısınmadı ve burası gibi çok fazla yarış olmayacak.Bu sezon rekabetçi bir aracımız var.Çin için podyum yeterli bir aksilik olmazsa

  2. FerrariFanTR avatarı

    Fazla uçmamak lazım sonucta bu yıl bizim yeniden yapılanma yılımız galibiyetler bizim için ekstra olucaktır gerçek hedef şampiyonada 2.lik. Malezyada hava özellikle pist sıcaklıgı alışılmışın çok üstündeydi. Avrupa sezonuna kadar Mercedes’e mümkün oldugunca yakın kalıp sezonun diğer kısımlarında özellikle sıralama için gelişmemiz lazım. Gerçek hedefler 2016 ve sonrası için. 2016 mührü basmamız lazım

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ferrari gelişti tabii ama fazla havaya da girmemek lazım.. Normal şartlarda Mercedes’in çok rahat yarışı kazanacağını düşünüyorum. Aradaki fark belki 10-20 sn arasında olabilir. Sezonun ilerleyen bölümlerinde durum ne olur onu kestirmek güç ama bence. Motor güncellemeleri farkın kapanmasına mı yoksa daha da açılmasına mı neden olacak yakında göreceğiz. Ama mevcut kurallara göre farkın kapanmasını bekliyorum. Hem motoru daha da hızlandırıp hem de yakıt tüketimini ayarlayabilmek zor olsa gerek. Yakıt akış kuralları nedeniyle motorların da bir son noktası var olsa gerek. Mercedes bu noktaya çok yakındır muhtemelen. Ferrari de bir tık geride gibi. Diğerlerinin motordan çıkarabileceği performans daha fazla. Bu sene olmasa bile en geç seneye yine aero performansı daha önemli hale gelecektir -mevcut motorlarla devam edildiği sürece-..

  4. F1 de her zaman süprizler olmuştur.Ferrari geliştiğini burada gösterirse,şampiyonluk Mercedes için çok zor bir hale geldi demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir