BMW Pilotlarını Motor Endişesi Bekliyor

yazar:

kategori:

Heidfeld ve Kubica, motorlarının durması nedeniyle İtalya GP sıralamalarını tamamlayamamışlardı. Ama takım, sorunun kolayca giderilebileceğini ummuş ve motorların tekrar kullanılabilmesini amaçlamıştı.

Bununla birlikte BMW’nin Münih’teki analizcileri, sorunun büyük olduğunu buldular ve bunun sonucunda da BMW pilotlarının elinde sezonun geri kalanı için sadece 1 motor hakkı kaldı.

BMW Motor sporları Sorumlusu Mario Theissen: “Monza’daki sıralamalarda yaşadığımız motor sorunlarının nedeni, valf dişlisindeki kaliteden. bu da demek oluyor ki iki motoru da tekrar kullanamayız. Her iki pilotumuz da Monza’daki Pazar günkü yarışta, Spa’daki motorları kullandılar. Yani bu durumda her biri için sadece 1 adet yeni motorun yanında bir çok kullanılmış motor kaldı”

“Şimdiki kilit soru, bunların yetip yetmeyeceğidir. Eğer yetmeyecekse, 9. motoru kullanmak zorunda kalacağız ve sonucunda da 10 sıra grid cezası alacağız”

Motor konusunda kötü haberlere rağmen BMW Sauber, büyük güncellemeler ile çıkacakları Singapur GP’den güçlü bir performans bekliyor.

F1.09’da yeni bir ön kanat, daha derin kesimli sidepodlar, çift katmanlı difüzörün bir başka hali ve düzenlenmiş yeni bir arka kanat olacak. Takım ayrıca tamamıyla yeni bir vites kutusu da üretecek.

Theissen: “Bütün gösteriyi dört gözle bekliyoruz ve önemli ölçüde yenilenmiş aracımızla atak yapmayı amaçlıyoruz”


Yorumlar

  1. Hoş ama bazı yönleriyle de boş bir karşılaştırma olmuş. Diyalog güzel.
    İkiniz de haklısınız ama bazı şeylere takılıyorsunuz. Özellikle Tolga 🙂
    F1 ve motorsporları harici konu yol otomobilleri olunca çok yanlı gibi olmuş ve tarafların hakkı pek verilmemiş gibi. Gerçi bu kıyaslamalar hep biraz da bakış açısı ve sevgi ile alakalı bu yüzden de normal. Vega haklı Mercedes'i alçaltmaya lüzum yok. Tolga da bazı yönleriyle haklı. (BMW başarımı ve M)
    Bir kaç kelam edeyim de eksik kalmayayım bende bari:P
    Kıyas aslında hem tarihle alakalı hem de değil. Mercedes çok köklü ve büyük bir firma ama son dönem düşünülürse (Performans araçları) çok başarılı değil. (10-15 yıl öncesinde daha iyiydi sanki) Son 4-5 yılda AMG ile çok ilerledi fakat. M ile AMG nin geçmiş ve şuanki yapısıda bire bir aynı değil. Bence kıyaslanması yanlış. Birisi içerdeki departman dan firmalaşmış bir yapı. Diğeri harici bir atelyenin dahili departman ve firmalaşması. Genelin ve benim sahip olduğum görüşe göre mühim olan atmosferik performanslı motor üretebilmektir. Bazıları der ki turbo ile her kez üretir. Bunuda dünyada başarıyla yapabilenleri biliyorsunuz. İşin bu yönüyle bakıldığında performanslı motorlarda BMW bir adım öndedir (teknik uzmanlara göre). İşte bu yürür aksam ve motor yönüyle (orta segment) BMW bir adım öne çıkmaktadır.
    Bunun dışında bence müşteri kitleside farklıdır. Uzun uzadıya kıyaslamanın bir manası yok bence. Sonuç olarak ikiside supersport üretiminde çok iyi değiller daha iyi firmalar, atelyeler dünyada mevcut.

  2. Tolga arkadaşım, nedense konuyu çok uzatmaktayız. Sana cevap vermeme ve bazı dediklerinin yanlış olduğunu söylememe rağmen hala devam ediyoruz tartışmaya nedense. Mesela bak AMG fabrika çıkışı modifiye ettikten sonra işin içine Brabus girip 2. defa modifiye edebiliyormuş mesela.

    BMW, MAN’ı almayı planlayabilir. Güzel bir hamle olur. Çünkü MAN’ın güzel ağır taşıt şirketlerinde ortaklıkları ve hisseleri var. Ayrıca Turbo konusunda ve dizel motor konusunda büyük birikimleri olduğunu düşünmekteyim ben de. Ama araştırmalarıma göre 2008 yılı sonuna doğru Volkswagen grubu satın almayı düşünüyormuş MAN’ın ağır taşıt ve otobüsle uğraşan kısmını büyük paralar ödeyerek, sonra resmi bir açıklama gelmemiş. Sanırım herkes önünü görüp öyle hamle yapmak istiyor. İşin garip yanı ise tam anlamını karşılamasa da MAN’ın yönetim kurulu başkanının “Ferdinand Piech” olmasından korkabilirsin.

    Ama zaten BMW’de yavaş yavaş aşırı besleme kullanmaya başlayacak. Çünkü çevreci otomobil furyası devam edicek son hızla. BMW Vision konseptini incelemeni tavsiye ederim, orada gerçekten güzel iş çıkarmışlar.

    Hayret ama Mercedes, Porsche’ye özeniyor demeni çok komik buldum. Acaba 4 kapılı coupe kavramının yayılmasını kim sağladı? Acaba Panamera mı, yoksa CLS mi? Ki zaten en basitinden Porsche 911 (997 kasayı) ele alırsak sadece GT2 ve Turbo versiyonlarında Turbo kullanıldığını söylemem lazım. Gerçi Porsche ve Mercedes farklı kulvardalar.

    Bu arada gelelim BMW’nin M70 motorundan türeyen S70/2 motoruna… McLaren F1 projesine katılmak isteyen BMW, kendi bünyesinde bulunan M ekibini seferber eder. M70 kodlu 12 silindirli motoru sıfırdan dizayn ederek 6064 cc’lik 60 derece silindir eğimli V12 ortaya çıkar. Zaten BMW M, yüksek performans, motorsporları tarzı uygulamalardan sorumlu olduğu için bu projeyi uygulama görevinin onların olduğunu kolaylıkla idrak edeceksindir.

    Neyse arkadaşım sana iyi bayramlar, bir sonraki mesajına cevap vermeyeceğim. Başka bir konuda görüşmek üzere diyorum sana.

  3. Neyse uzatmayacağım çünkü ikimizde bildiğimizi okuyoruz…
    PS HP BG bunlara pek takılma genel anlamda aynı şeyler…
    Beygir gücünün
    HP ingilizlerin bulduğu
    PS almanların bulduğu
    BG türklerin kullandığı karşılığıdır…
    aralarında 0.01 WATT kadar pekte büyük olmayan bir fark var…
    Ben açıkcası Grup veya Ortaklık olayından haz almıyorum sanki bir şeye alet oluyormuşun gibi hissettiriyor BMW'de öyle olsa aynısını düşünürdüm demiyorum tabii ama kötü bir şey gibi geliyor bana sen gurur duyuyorsun o ayrı 🙂 senin görüşün
    BMW S70 M'in yaptığı bir motor değildir o yüzden BMW-M hakkında düşündüğün şeye bir şey katamayacağım
    Şu anda BMW'de 2 eksik var.
    1-Otobüs ve Kamyon olayı
    2-Turbo sistem kullanmaması stok otomobillerde
    bugün bir yerde okumuştum
    BMW MAN'ın %99.55 oranında hissesini almayı planlıyormuş (ne kadar doğrudur bilmem haberin yalancısıyım) bu inanılmaz olur çünkü BMW'nin eksiklerinden bir taneside Otobüs ve Kamyon işine el atmamasıydı ki MAN Turbo konusundada tecrübeli bir marka bu "M3-M5-M6" gibi araçlara eklenecek Turboların çok daha iyi olmasını sağlayacak şüphesiz…
    Ki MAN ve BMW Münihli iki kardeş gibiler 🙂
    BMW'nin yapması gerekenler
    1-MAN'ı satın almak 😀
    2-Turbo'ları M performans serisi ile birleştirerek az devirle 3 katından bile daha fazla motor ömrü sağlamak olurdu… (Mercedes'ten ki en başta Mercedes'inde özendiği Porsche'den bakarak)
    Mercedes'in yapması gereken ise;
    Hacim küçültmek için yöntem araması
    Araçların BMW'ye göre (50-300kg) daha ağır olmasının ana sebeplerinden bir tanesi motor oluyor genelde…

    (Dipnot:Stok otomobillerde Turbo'dan veya aşırı beslemelerden bahsediyorum Mercedes gibi)

  4. not: bahsettiğim SL55 AMG, 2004 modeldir.
    SL 55 AMG 2001-2006 5,439 cubic centimetres (331.9 cu in) V8 supercharged (M113) 476 PS (350 kW; 469 hp)@6100 700 N·m (520 ft·lbf)@2650-4500

    teknik verileri budur

    Ayrıca önceki metinde güç birimi karıştırması yapmışım 476HP değil PS olacak. ama en doğru veri için SL55 AMG 350 KW'den, 410 KW'ye çıkıyor diyeyim…

  5. Tolga Kardaş, diğer insanların ne dediği beni hiç ilgilendirmiyor.

    1993 yılından önce AMG, Mercedes araçlarını resmi şekilde modifiye etmiyordu. Sadece bir modifiye firmasıydı, Brabus gibi. 1993 yılında Mercedes AMG’yi satın alıp, bünyesine katınca resmi bir modifiye firmasına sahip oldular. Resmi şekilde modifiye edildiği için ise ben ona “fabrika çıkışlı modifiye “, standart halde modifiyeli oluyorlar.

    Tekrarlıyorum, BMW’nin tek farkı resmi modifiye firması olan BMW-M’i tamamen kendisinin kurmasıdır. Bu araçlar da resmi bir şekilde modifiye edilir ve yine bu araçlar da “fabrika çıkışlı modifiyeli “oluyorlar.

    Zaten AMG ve BMW-M bir departman değil de şirket oldukları için Superspor araçlara da motor sağlamışlardır. AMG, Pagani’ye-BMW, McLaren F1’e… Olayın burasını beğenmekteyim.

    Ayrıca görmediysen ve bilmediysen hiç sorun yok. Brabus AMG araçlarına performans kitleri yapar mesela. Kanıtı da BRABUS K8 kitidir, SL55 AMG’ye takılır. Bu kit, aracın kompresör ayarları ile oynar, radyatörü ile oynamalarda bulunur vs. Sonuçta aracın gücü 476 HP’den 550 HP’ye, torku ise 780Nm’ye çıkar. Maksimum hızı 320 ile sınırlandırılır. Yani varmış, yapılıyormuş, bir araca 2 kere modifiye.

    Bağımsızlıktan kasıt önemli. BMW kendisinden farklı markalara da sahip olan bir otomotiv holdingidir. Biliyorsun Mini ve Rolls Royce’a sahip. Aynen Volkswagen gibi, adamların bağlı oldukları şirket kendi şirketlerinin adını taşıyor diyebilirim. Yani sen hem patron, hem çalışan oluyorsun demek gibi bir şey.

    Renault ise Renault-Nissan ortaklığına bağlı olmakla beraber (bu ortaklığa evlilik derler), bu sayede 4. büyük otomotiv devi olmuştur. Bir nevi Peugeot’un PSA-Citroen’e bağlı olması gibi.

    Daimler ise bir devdir, sen de biliyorsun. Mercedes ile CEO’ları aynı olmakla beraber, zaten Mercedes-Daimler beraber anılmaktalar. Ben hayranım Daimler’e…

  6. Ben sadece bu tartışmayı burada yapmadım Vega-Nitro…
    Nereye gidersen git şu sözleri duyarsın…
    "AMG Tuningli araçtır
    M ise fabrika çıkışlı bu ikisini karşılaştırmak saçma" derler aradaki fark ekstra beslemelerdende kaynaklanıyor… olabilir… yani sizin motor ömrü uzunluğunuz kullandığınız aşırı besleme ile alakalı BMW yakında Turbo işinede fabrikaca el atarsa neler olacak çok merak ediyorum artık
    4.0lt motordan 600 HP felan 🙂
    Ve ben şu ana kadar AMG'ye Tuning yapan (Motor dahil olacak!) firma görmedim… yapsaydı Hamann yapardı 🙂 AMG zaten tuningliydi…
    Peki M5 Tuning'li bir araçsa Hamann nasıl yapıyor bir Tuning daha bu araca ? kafam almadı şimdi…
    8000RPM'ye BMW'de erişmese bizim motorlarda 300.000KM'yi katlar ama firmanın izlediği rota budur saygı duyarım sizinkider odur saygı duyarım…
    Ancak bana araçta devir çevirmemek için elinden geleni yapan Mercedes'in motoru sessiz , dayanıklı ve güçlü deme 🙂

    MUSAB BERA
    senin soruna gelince Avrupada tek başına üretim yapan ( yani hiç bir ortaklığa / gruba bağlı olmadan ) az sayıdaki firmadan bir tanesidir BMW
    Ciro'lara bakacak olursak
    BMW -> 53 Milyar dolar
    Ona en yakın olan
    Renault -> 38 Milyar dolar

    Diğer firmalar Gruplara ait olduğu için
    Örneğin;
    Mercedes-> Daimler Grubu'na
    Porsche-> Volkswagen Grubu'na
    Ferrari-> Fiat Grubu'na
    Audi-> Volkswagen Grubu'na
    Alfa Romeo-> Fiat Grubu'na
    Pegueot
    Citroen -> bu ikisi Pegueot&Citroen Grubu'na
    gibi…
    yorum senin sen düşün sen taşın…

  7. Yani Tolga ilk dediğin olay, "AMG bir Tuning şirketidir" dediğin olay sadece 1990-1967 yıllarını kapsıyor. 1993 Mercedes C36 AMG'den itibaren ise, artık araçların fabrika çıkışı modifiyelerini yapıyor. Yani tekrar altını çizmekteyim "resmi modifiye firması ve fabrika çıkışlı".

    Opel'in OPC'si, Vauxhall'ın VXR'ı da senin M, benim AMG tarzı işler yapmakta.

    Ayrıca Mercedes motorunu modifiye edicek mühendisleri transfer etmektense hazıra konup, tüm şirketi satın almış. Aynen Ilmor'u satın alıp Mercedes F1 motorları üretmesi gibi.

  8. Tolga arkadaşım hala konuşmakta mısın? Kanıtlardan anlamıyor musun? AMG Mercedes'in resmi şirketidir, tamamen 2005 yılından beri Mercedes'e aittir. Resmi modifiyeleri fabrika araçlarından o yapar. Motorlar AMG dizaynıdır, şasi AMG fabrikasına götürülüp modifiye edilir.

    BMW M ise yine ayrı bir şirket olup aynen Mercedes'in yaptığı şekilde işlemi gerçekleştirir. Tek artistliği ise M'in ezelden beri BMW'nin olması.

    BMW M, ve AMG kendi şasilerini en başından yapmadığı sürece konuyu uzatmak mantıksız. BMW M'e tuning dememek komiklik oluyor.

    Aston Martin'de aracın yapımında faaliyeti geçen insanın plakası monte edilir araca, bu o aracın Aston Martin olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    Sonuçta MUSAB BERA'nın dediğine döneceğim, BMW kim? Mercedes kim? Daimler kim? 😀

  9. tolga kardaş birşey sormak istiyorum ancak senin gibi bilgili arkadaşlar bilebilir kanaatindeyim. bmw mi büyük mercedesmi? bunu hem cirosal bakımdan hem tanınırlık bakımından hem üretim kapasitesi bakımından yani her bakımdan soruyorum. abdullah çelik te bilebilir. selamlar…

  10. Bu arada Kirve 😀 o sözede BMW'den cevap var ;
    "Ve Tanrı BMW'yi yarattı." :))

  11. Ah Vega'm ah 🙂
    mantığı çıkartamamışsın sen galiba…
    AMG Mercedes'in kurduğu bir şirket değil…
    Tıpkı BMW'nin Rolls Royce'u Mini'si neyse AMG'de Mercedes'in o su 🙂
    Sonradan satın alınanla ayrılan farklı şeylerdir bilmem anlatabildim mi…

    Oversteer kaplumbağa derken aradaki farkı bahsetmek istemiştim
    Bir AMG ile normal kasa serisini karşılaştırmak bile saçma olur 😀 bu sefer SPA'da 15 turda 7 tur derler 😀 (AMG ile normal kasayı kapıştırırsak tabi)
    Ben hiç Performans ki adı üstünde serisi…'nin kendine ait bir fabrikasının veya sitesinin veya hissesinin olduğunu görmedim 🙂
    Dal farklıdır alt şirket farklıdır karıştırdığın iki şey bu…
    Hamann bir Tuningci şirket
    AMG'de bir Tuningci şirket
    Mercedes Tuning'e ihtiyaç duymuş AMG'yi satın almış
    BMW ise Hamann'ı satın almamış fabrikadan direk M'leri çıkarmış dediğim gibi
    Fabrikadan çıkan normal kasa bir Mercedes AMG fabrikasında mühendisler tarafından yeniden yaratılır (motor güçlendirmesi turbo takviseyi vb vb)
    olarak yeni bir araba olarak karşımıza çıkar ve AMG'nin ünlü bir sloganı vardır
    "1 Mühendis 1 Motor şeklinde" yani her AMG aracının motorunu bir mühendis kendi elleriyle yapar hatta kendi imzasınıda o motora atmayı unutmaz…
    BMW'de ise böyle birşey yok
    Bunu şey gibi düşün
    Redbull bir F1 takımı
    Toro Rosso bir F1 takımı
    Force-İndia bir F1 takımı
    ama Redbull aynı zamanda Toro Rosso'nun sahibi bu da demek oluyorki
    AMG = TUNING
    M = FABRIKA çıkışlı 🙂

    "Şener Salih" ben yeri geldi Mercedes'in hakkını verdim derler ya "Yiğidi öldür ama hakkını ver" diye o misal… siz Mercedes konforlu dediniz eyvallah dedim kabullendim ancak motor konusuna gelirseniz işler farklı boşuna üstün olmadığınız bir yerde sizi üstün olarak kabul edemem 🙂
    Ayrıca sizin köşeniz gibi bölümlerde yazı yazmayı beceremiyorum 😀 tartışma üzerine konuşabilmek daha kolay ki aramızda belirli bir saygı düzeyi var…

  12. bir rivayete göre mercedes fabrikasının kapısında bundan iyisini tanrı yapar yazıyormuş 🙂

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tolga KARDAŞ senden küçük bir ricam var şu ''SİZİN KÖŞENİZ'' başlıklı konu alanına aklına gelen veya yazmak istediğin BMW bilgilerini ,şirket yapısını ,ekonomik durumunu ,personel sayısını ,motor bilgilerini velhasılı kelam tüm BMW yi dökte sen de rahat et Mercedes severlerde ;

    Çünkü her yazında bir Mercedes düşmanlığıdır gidiyor adam kanlısına el aman fırsatı verir sende bu yok ….

  14. Madem Türkçe bilmiyorsun Tolga buyur İngilizcesi

    "Mercedes-AMG GmbH, commonly known as AMG, is a subsidiary of the Mercedes-Benz car company specializing in high-performance luxury cars."

    "BMW M GmbH (previously: BMW Motorsport GmbH) is a subsidiary of German car manufacturer BMW AG."

    Bak bakalım aynı şey değil mi, cümleler nasıl? Tarihine gitme şimdiki zamanlara gel lütfen. AMG'nin belli bir hisselerini ellerinde tutmaları yetmiyor yönetmek için. Gerçi artık tamamı Mercedes’e ait olmuş. 2005 yılında kurucu Hans Werner Aufrecht elinde kalan küçük hisseleri de Mercedes’e vermiş.

    Yani BMW M ne kadar standart araç üreten firma ise AMG de o kadar standart araç üretiyor. BMW M’in ürettiği arabalar ise ne kadar fabrika çıkışı ise, Mercedes’in AMG’leri de aynı mantıkla üretiliyor. Audi S bunun başka bir örneği.

    Sonra bazı bağımsız kuruluşlar, fabrika çıkışı olarak modifiyeli araçları daha da modifiye ederek uçuk şeylere imza atıyorlar. Benim Brabus senin, Hartge gibi…

    Oversteer doğru biliyorsun, kafanı karıştırma hiç.

    BMWciler biz güçlü motor üretiyoruz ayağı ile dayanıklılığı unutmaya devam etsinler, F1’de de yaramıyormuş bu taktik… 😀

  15. Amg de Mercedes fabrikasından çıkmıyor mu ya :S ben öyle biliyorum, ayrıca mercedeslere kaplumbağa demek abartı olmuş, sadece Bmw daha sportif araçlar üretiyor, yoksa mercedes her zaman mercedestir 🙂

  16. Bana diyorsun ama sen milleti yanlış bilgilendiriyorsun Vega…

    BMW M'ler Fabrika çıkışlı otomobillerdir… BMW'nin M performans serisi başlığıyla çıkarlar fabrikadan yani Tuning'e mağruz kalmadan…
    Ancak!
    Brabus ve AMG Mercedes için Tuning yapan firmalardır zaten…

    Örneğin; AMG , Mercedes'te çalışan 2 mühendis tarafından kurulmuş bir şirkettir… Mercedes'in normal kasalarına ikiz turbo ve daha iyi motor koymuşlardır… Yani anlayacağın Fabrikadan çıkışlı Mercedes'ler kaplumbağadan farksızlardır 🙂
    Neyse ilk başta kaçak olarak tuning yapıyorlardı bu iki mühendis Mercedes araçlarına… bunu gören Mercedes yetkilileri "Vay be bizim araçları adam etmişler (hız/performans konusunda)" diyerek AMG'yi satın almışlardır zannedersem halen AMG'nin belli bir orandaki hissesi bu iki kafadar mühendise ait..
    Yani Brabus ve AMG nereden bakarsan bak Tuning'ci firmalardır… AMG daha sonradan Mercedes'çe satın alınmıştır… Brabus ise Mercedesten bağımsız Mercedes adına Tuning yapmaya devam etmektedir… Ancak Mercedes'te yaşanan bu durum BMW'de yok…
    BMW'nin fabrika çıkışlı M5'i 507 beygirken
    Hamann'la birlikte bu 570'e kadar geliyor ki 5.0lt(4999cc)(v10) (10silindir) motor unutmayalım…
    E63AMG yani sizin M5'le kıyaslamanız gereken Mercedes-AMG mimarisi 6.2lt(6208cc) motordan 518 beygir çıkartıyor 🙂 (v8) (8 silindir)
    Yani asıl kapışması gereken 2 araç
    Mercedes-AMG BMW HAMANN
    Mercedes-Brabus VS BMW DINAN
    BMW HARTGE

    OLMALIDIR 🙂

  17. Hayır Tolga haksızlık değil. AMG artık tamamen bir Mercedes şirketi olup, Mercedes'e göbekten bağlıdır. Resmi adı da "Mercedes-AMG GmbH"dir. BMW'nin "M departmanı" ile Mercedes'in AMG ilişkisi tıpkısının aynısı olmakla beraber, resmi adı da "BMW M GmbH".

    Sonuçta 2si de özerk şirket olup ana takımlara göbekten bağlıdırlar.

    Hamann, Alpine, Brabus, Carlsson ise bağımsız tuning firmaları olup farklı firmalardır.

    Yanlış bilgilendirmeyin insanları…

  18. Mercedes E63AMG ile
    Fabrika çıkışlı M5'ü karşılaştırmışlardı
    (Haksızlık ama olsun)
    AMG sonuçta kasa olarak sadece Mercedes'ten yararlanıyor geri kalanını kendisi koyuyor…
    BMW Hamann veya G-Power felan olsa denk bir karşılama olur diyordum ancak yanılmışım 🙂
    Mercedes pist arabası değil
    açıkca söylemek gerekirse düzlükte BMW'yi yiyor E63AMG ama Virajlara gelince olay değişiyor M5'le aralarında açık ara fark var aero'sundan kaynaklanmıyor BMW motorunun seriliğinden kaynaklanıyor yüksek devir çevirmesiylede alakalıymış… (5.vitesi'in yalancısıyım :D) 7KM'lik bir pistte 15 tur abartı değil 🙂 yoksa 3 mü demeliydim 😛 neyse 2 yeterli…

  19. iyide 3 yarıs var daha bu bmw motorları kısa mesafe koşuyolar mercedes motorları gibi uzun mesafe koşamazlar:)bu spada 2 tur bındırme olayıda cok fazla abartı oldu tamam m5 hızlı olsun ama mercedes gibi virajlara girebiliyomu aceba,aerosu nasıl yanı buna bir bakmak lazım.top gearde izlemiştim pek beğenmemişti o kvırcık saçlı ingiliz m5'i. 🙂

  20. Ahahaha gençler 😀 şöhret oldum daha gam yemem 🙂
    neyse ben dün BMW daha dayanıklı motor yapıyor vb vb gibi birşey söylemedim…
    Ancak BMW'nin F1'deki motorlarının dayanıklığıda tartışılmaz herhalde 🙂
    Olsun yav biz kullanılmış motorlada SPA'da 1 Tur bindiririz :))
    Şaka bir yana banada ilginç geldi zaten Malezyada Elektrik probleminden Kubica bir motor harcamıştı Heidfeld'in ise ilk motor yakışıydı bu sezon yani bir motor yakan herkesin stoğu bitiyor Kirve BMW ile alakalı bir durum değil 🙂
    Ben diyorum zaten şu anda Mercedes motoru üstün F1'de (Kısıtlamalardan iyi avantaj sağladıkları için)
    Ama BMW'de ilerideki yarışta kullanılmış motorları kullanabilirler zaten şampiyonluk gibi bir iddiamızda yok değilmi 🙂

  21. C Serisi DTM getirelim (2006 model), Bernd Schneider'e de durumu bildirelim… Yardımımıza koşacaktır. 😀

  22. Hemide 15 turda dimi :O

  23. evet ya Tolga Kardas nerdesin bak motor stogu tükenmiş ne olcak şimdi,spada 2 tur bindiriyodun mercedes motoruna sen haa,hadi bakalım :))

  24. Önceki haber umut verici bu ise bitirici oldu.

    Tolga yav bu bmw ne kadar dandik motor yapıyor böyle 🙂 (hadi tartışın bakayım)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir