Alonso, Ferrari’nin Şampiyon Olması Halinde Kararını Sorgulayacak

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’den ayrılıp McLaren’e geçme kararını sadece Ferrari’nin 2015 F1 sezonunda şampiyon olması halinde sorgulayacağını söyledi.

Ferrari’den ayrılıp McLaren’e geçen Alonso’nun bu kararı, McLaren’in Honda motoruyla sorunlar yaşaması ve Ferrari’nin ilk 2 yarıştaki performansıyla birlikte sorgulanmıştı.

Alonso “Bu beklediğim bir soruydu çünkü Ferrari ikinci yarışta kazanırken ben sıralamalarda 2. seanstan önce elendim. Bunu sormak için harika bir zaman. ancak ben Ferrari’de 5 sene geçirdim ve 3 defa 2. oldum. 4. kez 2. olmak istemedim.”

“Sene sonunda şampiyon olurlarsa o zaman farklı bir düşünceye sahip olabilirim ancak  2 ya da 3. olurlarsa o zaman kararımdan mutlu olurum. Ferrari ile çok iyi başladığımız seneler oldu ve mesela 2013’te burada kazandık. Ancak önemli olan kasım ayı. Asla o ayda şampiyon olmadık. Ben kasım ayında kazanmak istiyorum ve neler olacağını göreceğiz.”

“Ferrari’de 5 harika sene geçirdim ve 2 defa şampiyon olmaya çok yaklaştık bu yüzden orada sadece iyi hislerim ve anılarım var. Ancak benim için o dönem artık yeterliydi. Turlar ve seneler ilerledikçe artık motivasyonum kalmadı.”

“McLaren’de olmak da mücadele dolu ve yeni bir takımla yeni bir projeye başladığım için heyecanlıyım çünkü bu beni mutlu ediyor ve dolduruyor. Ferrari’de artık mutlu değildim.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso, Ferrari’nin Şampiyon Olması Halinde Kararını Sorgulayacak” için 15 yanıt

  1. burda en iyi kararı vettel vermiş .. diğer herkes kendini sorguluyor
    mersedes kurallar değişirse her an kaçmaya hazır zira redbul,da
    mclaren bir kumar oynadı hondayla ya tutarsa . mclaren bu hondayı o eski honda zannediyor
    o köprünün altından çoook sular aktı önümüzde bar honda gerçeği duruyor
    öyle olsaydı eğer eski lotus geri gelirdi şampiyon olan lotus

  2. Mclaren’in Kasım’da şampiyon olacağını biliyor gibi konuşmuş. Bu sene Mclaren’le şampiyon olamazsan bu sözlerini hatırlatırlar 😀

    1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      ”Kasımda aşk başkadır” 🙂

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Olan oldu artık.Zaman ne getirir bilinmez.Bakarısn Alonso şampiyon olur 1-2-3 sene içinde,kimse bilemez.O,kararından memnun.Ferrari de şu an farklı bir dönem ve farklı pilotlar var.Takım ve Alonso yeni bir sayfa açtı.İki taraf için de umarım güzel şeyler olur.Alonso herşeye rağmen güzel sözler söylemiş ve saygılı davranmış.Kendisine bol şans diliyorum.

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bu haftalarda bu soruların sorulması normal. Az daha sabret Alonso bir kaç aya her şey unutulacak. Sen kendi işine bakacaksın, biz kendi işimize bakacağız.

  5. Nokta. Adam 2.olmak için değil şampiyonluk için yarışıyor. Bunun da Ferrari’de olmayacağı açıktı. Değişim gerekiyordu ve tam zamanında geldi bana göre.

  6. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    mantıklı ben olsam bende öyle düşünürdüm 🙂

  7. Benden Alonso’ya gelsin ziyaaa 🙂

    https://youtu.be/U9RhHs5OLT8

  8. Kimi ha 2. olmuşsunuz ha sonuncu fark etmez demişti Alonso nunki de aynı mantık bu adamlar şampiyon olmak istiyorlar ve Lewisteki şansı tuttururum diye düşünmüş olabilir Alonso Lewiste vasat bi sezondan sonra kural değişimininde etkisiyle şampiyyon bi araca oturdu ha burda Mclarenın bi hatası bence madem Hondaya geçicektin bu bi sene erken yapmalıydın Geçen sene Mag ve Buttonla öğrenme dönemi olur bu sene Ferraininde yaptığı gibi yeni bi pilotla daha başarılı bi birlikteliğe başlayabilirlerdi…

    1. Canim kardesim ozaman mclaren alonsoyu degil hamilton u alirdi. İki taraf da risk aldi

      1. kemakinen35 avatarı

        mclaren hamiltonu almak isterdide ama hangi hamilton bir saniye hizli araci birakip mclarene giderdi ??

  9. Alonso’nun ayrılma kararının temel nedeni Alonso’nun takıma takımın da kendine olan inancını yitirmesiydi.Bu nedenle Ferrari,içinde Hamilton’un yarış mühendisi Jock Clear ve Vettel’in de bulunduğu 400 kadar kişiyi takıma kattı,Pat Fry gibi birçok kişinin işine son verdi ve kaybolan motivasyonu tekrar sağlamaya çalıştı,departmanlar arasındaki iletişim kopukluğunu azaltmaya-ortadan kaldırmaya çalıştı.

    Hatırlayın Serhan abi yayında dile getirmişti 2015 aracının ilk verileri Sergio Marchionne’ye sunulduğunda başkan bile bu 2014 aracının verisi mi demiş ve daha fazla risk alıp şu anki aracı ortaya çıkarmışlar.

    Alonso da risk aldı,Honda motoru +Peter prodromou şasisi olduğunda herkes risk alabilirdi. şu an istedikleri yerde değiller ancak bu yaz arasından sonra podyum mücadelesi verecek duruma gelebilirler.

  10. Ferrari’nin performansı ile McLaren’inki arasında dağlar var. Alonso kararını şimdiden sorgulamaya başlamıştır.

  11. sen mutlu ol yeter biz Ferrari ile vettel ile 10. olalım gene mutlu oluruz ferrari taraftarı olmak bir ayrıcalıktır

  12. Yani ha 2. Olmuşsun ha 7 birsey farketmiyo bence de McLaren doğru karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir