Raikkonen: “Ferrari Mercedes’e Düşünülenden Daha Yakın”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari ile Mercedes arasındaki performans farkının insanların düşündüğü kadar çok olmadığını ve her şartta onlarla mücadele edebileceklerini söyledi.

Sebastian Vettel’in Malezya’daki galibiyetinin daha çok yüksek pist sıcaklıklarına bağlanmasının ardından Çin’de serin koşullarda Mercedes’in tekrar öne geçmesi bekleniyor.

Raikkonen “Avustralya’dan sonra yarışta onların arkasında olursak onların bizden uzaklaşamayacağını söylemiştim. İnsanların düşündüğü kadar çok fark yok.”

“Her pist diğerinden biraz farklıdır ve her koşullar da farklıdır. Bir araç bir yerde iyi çalışırken diğerinde bir başka araç iyi çalışabilir. Belki henüz tam olarak istediğimiz yerde değiliz ancak geçen seneyle kıyaslarsak en azından şimdilik olduğumuz yerden mutlu olabilirim. Her şeyde mutlu olmamız için daha yapmamız gerekenler var ancak onun için buradayız.”

“Çin’deki tüm pist oldukça mücadeleci. Aracın iyi çalışıp çalışmayacağını göreceğiz. Araç nereye giderseniz gidin iyi çalışıyorsa hayatınız kolaylaşır. Dediğim gibi Jerez’de, Barcelona’da ve ilk 2 yarışta iyi çalışan bir aracımız vardı. Her tür pistte ve koşulda aracımız iyiydi bu yüzden burada farklı olması için bir sebep göremiyorum.”

“Soğuk olması nedeniyle biraz farklı olabilir ancak pistin yapısı şu ana kadarki tüm pistlere kıyasla Barcelona’ya daha çok benziyor. Koşullar da oldukça benzer. Yarın piste çıkıp çalışacağız. Mutlu olmadığımız şeyler olabilir ancak büyük bir sürpriz beklemiyorum.” dedi.

Takım arkadaşının iyi sonuçları karşısında kendi performansını değerlendiren Raikkonen “Açıkçası hem ben hem de Sebastian sorunsuz temiz bir hafta sonu geçirmeliyiz. Bu olursa sonuçtan mutlu olabiliriz. Burası farklı bir yer ancak aracımız her yerde iyi çalışıyor bu yüzden burada olmaması için bir sebep yok.”

“Yarışta sorun yaşıyorsanız ve parça kırılıyorsa, darbe görüyorsanız ya da lastik sorunu tabana zarar veriyorsa downforce kaybettiğiniz için durum ideal olmaz. Şu ana kadar iyi iş çıkardık ancak açıkçası her zaman gelişebiliriz.”

“Avustralya’da sıralamalarda hata yaptım ve bu tür şeyler yardımcı olmadı ancak genel olarak beklediğimiz gibi yarışlar oldu.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari Mercedes’e Düşünülenden Daha Yakın”” için 12 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Kimi geçen sezonun ortasından beri bu yıl için bu araç için hep iddialı konuştu hep de başarılı oldu. Çin’de de Mercedes’leri zorlayacağız muhtemelen. Hadi Kimi bu sefer sıra sende :p

  2. Vur de vuralım raı

  3. Çin pistinin geçmişine baktım tabiri caiz ise tam Mercedes için biçilmiş kaftan. En kötü oldukları sezonlar bile pole için yarışmışlar. Mercedes araçlarının tasarımı boğa boynuzuna benzer pistlerde çok iyi çalışıyor. Çin ve Barcelona benzer. İkisinde de güçlü görüntüler sundular en azından tek turda.

    Ferrari araçları ise burada karmaşık performanslar sunuyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Alonso 2013’te kazanmıştı 3. sıradan kalkmıştı. Pole Mercedesteydi. 2014’tede Ferrarinin ilk podyumu burada gelmişti ama o araçla nasıl podyuma çıktı hayret ettim. 2012’de Alonso burada 9. olmuş.

    Son 2 sezon Ferrari araçları buraya yavaştan uymaya başlamış, bu sene de teorik olarak daha fazla uyabileceği en azından kağıt üstünde kuvvetli bir ihtimal.

    Mclaren araçları burada 2012’ye kadar oldukça rekabetçiyken 2013’ten itibaren yavaş yavaş düşmüşler.

    Red Bull araçlarına en uymayan pistlerden biri de Çin. En domine ettikleri sezon olan 2011de bile Çinde kazanamamışlardı.

    Lotus araçlarına nispeten uyan, Williams araçları için ise karmaşık olan pistlerden biri.

    Pistin yapısında 327-330 km ile geçilebilen en uzun düzlük var. Ardından 305-308’le geçilebilecek ikinci düzlük var. Burası start finish düzlüğü. Son olarak 284-287′ ile geçilebilecek daha kısa 3. düzlük var.

    Buradaki rekabetçilik araçların vites oranlarıyla ilgili olabiliyor.. Vites aralıkları ile ilgili olabiliyor. Dingil mesafeleride etken. Yani Çin pisti tam bir aerodinami pisti değil, tam bir hız pisti değil, tam bir çekiş pisti değil. Hepsinin ortalama bir karışımı olan takımlar uygun vites oranlarıyla rekabetçi olabilirler. Mercedes en uygun karışım olduğu için onlar her şartta burada güçlü olacaktır.

    Çin pisti lastikleri de sıcaklık soğukluk açısından pek zorlamıyor. Yüksek hızlarda yön değişimi gerektiren fazla viraj olmadığı için yavaş virajlar lastik aşınımını sınırlıyor. Bu saydığım tüm doneler Mercedesin keskin avantajını belirtiyor.

    İlk iki antrenmandaki uzun turlardaki rekabetçiliğe bakarak daha net konuşabiliriz ama piste uygunluk bakımından Mercedes favori. Ferrari hemen arkadan geliyor.

  4. Bu arada elindeki ne acaba ve ne anlatıyor böyle hararetli biçimde.. Şu parçayı adam gibi yapın felan mı diyor ne 😀

  5. Sen de yakın olsan hiç fena olmayacak Kimi.

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu adam bir şeylere güveniyor.Kimi den cesaret verici açıklamalar gelirken,Vettel den taha temkinli.Bakalım kim haklı çıkacak.

    1. belkide kimin açılamaları geçen seneki kamyonu gördüğü içindir ha kimi boş konuşmaz bu zamana kadar da konuşmadı bakalım nasıl olacak inşallah iyidir ferrari

    2. Eğer burdada Mercedes e kafa tutar yada onlara yakın kalırlarsa helal olsun diyeceğim. En azından mercedes arkasına baktığında kendi dışında bir araç olsun aynalarında

    3. Lovely_F2008 avatarı

      Şimdiye kadarki yarışlara baktığımızda, gizli kalsa da RAi’nin temposu Vettel’den iyiydi. Belki de buna güveniyordur. Nispeten kendinden düşük tempoyla mersolarla kapışıp yarış kazanınca Vettel, RAi’nin kendine güveni artmış gibi görünüyor.

  7. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ne olur seni artık eleştirmek istemiyorum ve şansızlık yaşamamak için belkide beladan kaçmak yerine belanın üstüne gitmen gerek bu sayede bela ve şansızlık senden kaçar kimbilir hadi bu hafta sonu bizi mutlu et LÜTFEN.

  8. şu şanssızlığın kırılsın artık iceman hadi bakalım …

  9. sana güveniyorum rai bu hafta sorunsuz bi hafta sonu geçirde görelim artık şu aracın potansiyelini GO KİMİ !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir