Baba Piquet FIA'yı Geçen Yıl Brezilya'da Bilgilendirmiş

yazar:

kategori:

Pazartesi günü yapılacak Dünya Motor Sporları toplantısı öncesinde çeşitli iddialar çıkmaya devam ederken, Piquet bu olayı 2008 yılında Interlagos’taki yarışta F1 yarış direktörü Charlie Whiting’e bildirdiğini söyledi.

The Daily Mirror’da bir röportajı yayımlanan Baba Piquet, “Singapur’da bunlar olduğunda gözlerime inanamamıştım. Ben hayatım boyunca motor sporlarının içinde oldum ve buna inanamıyordum. Nelson’ı aradım ve Nelson bana onların bu konuda kendisinden yardım istediklerini söyledi. Ben de ona ‘Ama kendine zarar verebilirdin, kendine zarar vermesen bir başkası zarar görebilirdi’ dedim ve o da ‘Evet, yanlış olduğunu biliyorum ama öyle işte’ dedi. Neyse, ben de Brezilya’da Charlie ile bunu konuştum. Bunu ortaya çıkarırsam Nelson’a ne olur diye sordum çünkü Nelson’ın kariyerini mahvetmekten korkuyordum.” diyor.

İtalyan gazetesi Corriere della Sera da bu röportajın farklı bir bölümünü yayınladı ve Whiting’in Piquet’ye bu olayın kanıtlanamayacağını söylediğini yazdı.

Ardından Piquet olayı FIA başkanı Max Mosley’e anlattığında ise Mosley Piquet’ye , “Charlie zaten bunu bana bildirdi ancak biri gelip bana olayı anlatana kadar hiçbir şeyi kanıtlayamayız.” diyor.

Ve ardından da Nelson Piquet jr. Renaul takımından ayrıldıktan sonra Belçika Grand Prix’sinde FIA’yı resmi olarak bilgilendiriyor.

Öte yandan Nelson Piqet, Flavio Briatore’nin kendilerina karşı başlattığı yasal işlemden endişeli olmadığını da söylüyor.

“Bırakalım ne yaparsa yapsın. En iyi avukatları tutabilecek param var. Ve o neyi şikayet edecek ki? Gerçekleri mi?”


Yorumlar

  1. adama sorarlar madem böyle bir şey vardı brezilyada fia ya söyledin fia seni dinlemedi veya dinledi delil getir dedi niye o zaman götürmedin.niye bu zamana kadar bekledin.nerdeyse ikinci brezilya yarışı geldi.tabi seninde işine geliyordu briatore oğlunu bu sene tutsaydı takımda sende susacaktın bu olaya.

  2. nelsonun 2009 koltuğu garantıydı max mosley ile briatore arasındada bır kavga ortamı yoktu.ama bu sene fia-fota kavgasında öyle bir ortam oluştu.nelson gönderilince max mosley gel yavrum şefkatli kucağıma dıyerek kendısını tanık koruma programına aldı. bu vesile ile max mosley intıkamını kötü aldı briatoreden.:)

  3. Fia'ya böyle bir şikayet geldiyse, Fia gerçekten elindeki verileri kontrol edebilir, bir soruşturma başlatabilirdi… Ya Piquet bu konuda yalan söylüyor, ya da gerçekten Fia hiç umursamamış bile bu şikayeti 🙂

  4. peki biliyoruz ki piquet jr. bu olayı takımdan kovulmadan önce anlatmadı. ama bu olaydan hem charlie whiting, hem de max mosley haberdar olmuş. peki şimdi ne değişti kanıt bulma açısından? Telsiz konuşmaları, telemetre verileri o zaman da fia'nın elindeydi. madem o zaman ispatlanamazdı, şimdi nasıl ispatlanabildi? Vallaha benim aklıma 2 sene önce Renault'un soruşturulduğu konu geliyor hemen. Şu Mclaren'in şikayetçi olduğu konu. Acaba orada tam olarak ne oldu bitti?

  5. mert öyle deme, bizim bunu öğrenmek gibi bir imkanımız olmamasına rağmen burda böyle bir şeyin dönmüş olabileceğini söylüyorduk, bu açıdan yakınma işini fia'ya bırakalım..

  6. Ya bi defol git ya.Yediniz tekmeyi sonra geldi aklınız başınıza.Rezil aile.

  7. mert merter avatarı

    :)) Herkesin Herseyden Haberi Varmis
    Biz Fan lar haric ..

  8. mehmet ceviz avatarı

    eğer doğruysa FIA da suçlu.nedemek bu olayı kanıtlayamazsınız.ozamanda konuşanlar aynı şimdi konuşanlarda aynı charlie ile max ında görevine son vermek lazım.şöyle düşünün arkadaşlar savcı bir ihbar alıyor ve diyorki delil yok ispatlayamayız onun için boşver.ulan savcı sensin delili sen toplayacaksın.bu arada fia yada yazıklar olsun

  9. Bu 2 piquet bu olayların sonunda aklanacak göreceksiniz. Ayrıca FIA'nında olayı önceden bildiği ve harekete geçmediği ilginç. Açık şikayet ve basına bildiri bekleniyordu demekki. Daha neler görecek bakalım.
    Her gün daha değişik birşey ortaya çıkıyor…

  10. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Benim bu baba oğula karşı beslediğim duguları bir cümleyle ifade etmiştim ama anlaşılan rtük yayından kaldırmış,neyse.

  11. Ama sonuçta bunu ondan isteyen kadar bunu kabul eden de suçlu.Yapmıyorum diyemez mi der, eğer yapmıyorum deseydi takımdam kovulacaktı belki-yaptı da ne oldu o ayrı konu- ama en azından dürüst olduğu için başka takımlarda bi şekilde 2. pilot da olsa yer bulabilme ihtimali vardı şimdi ise kariyeri tamamen bitti babası takım kurmazsa veya torpil bulunmazsa tabi…

  12. Eğer Nelson takımdan atılmasa ve resmi açıklamasını yapmasa bu olay kanıtlanamayacak ve tarihe karışacaktı demek, anladığım o benim bu haberden.

  13. 2 karektersiz insan 1 anlaşma yapmışlar,sonra bunladan daha karektersiz olan anlaşmaya uymamış diğer karektersiz insanda bunu içine sindirememiş gitmiş anlaşmayı bozan karektersiz adamı gambazlamış.basitce olan bu 🙂

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    nelsonun kariyeri zaten bitti bai nelsonnn

  15. onun nedenini sormadan önce neden renault takım patronu ve mühendisi böyle bir strateji seçmişleridr onu sormak lazım.o zaman da söylese şimdide söylese yine aynı şey olacaktı.o zaman söylese takımını sattı olurdu şimdi söyledi takımı karalamak için dendi ama takım zaten karaymış.zamanın önemi kalmadı neden yapıldı önemli olan ve kimler biliyordu.

  16. neden piquet jr. gidip bunu hemen brezilyada resmi olarak anlatmamış da kovulmayı beklemiş peki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir