Singapur GP Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton: “Geçen senenin ilk yarışı olan Singapur GP, yeni bir Formula 1 yarışına nasıl ev sahipliği yapılacağının gerçek bir örneğiydi: harika tesisler, sorunsuz organizasyon, eğlenceli ve zorlayıcı olduğu kadar sizi sınırları zorlamaya sevk eden, araçtan en iyisini çıkarmanız için biraz rizk almanızı sağlayan ilginç bir pist. Geçen seneki Singapur yarışımı hatırlıyorum; hasar almaya kıl payı yaklaşıyordum. Bir gözüm dünya şampiyonasında sürüyordum ve çok fazla risk de almayacaktım. Podyumda bitirdiğim için mutluydum. Bu sene durum çok farklı. Şampiyonluk mücadelesinin dışında kaldığımı biliyorum ve elimden geldiğinde zafer almak için son 4 yarışa saldırmak istiyorum”

Heikki Kovalainen: “Bu senenin aracı üzerinde hassas noktaları gerçekten bulmuş gibiyiz. Nurburgring’den bu yana her yarışta puan aldım ve sisitemde, Singapur yarışı için planlanan bazı güncellemeler olacak. Şüphesiz gece yarışmak, bu yarışı eşsiz yapıyor. Ama aydınlatma sistemi, muhteşem; karanlıkta yarıştığınızı neredeyse unutturuyor. Singapur, pakedimize uyan tipte bir pist. Bir çok yavaş viraj var ve KERS’i avantajımıza kullanabileceğiz.”

Martin Whitmarsh: “Son yarışlardaki tempomuz gösteriyor ki MP4-24’ü, bütün rakiplerimiz arasındaki oldukça iyi bir şekilde geliştirdik ve Singapur GP için de kendimize güveniyoruz. Kaynaklarımızı ve çalışmalarımızı tamamıyla gelecek senenin aracına aktarmadan önce son büyük güncellememizi bu yarış için üretiyoruz. Geçen seneki yarış, vizyonunuz olduğunda, kendinizi adadığınızda, öngörü sahibi olduğunuzda Formula 1’de nelerin yapılabileceğine iyi bir kanıt ve başarıdır. Vodafone McLaren Mercedes’teki herkes son 4 yarışı dört gözle bekliyor.”

Norbert Haug: “Formula 1, bazı mücadeleci haftalar ortaya koyacak. Avrupa sezonunun bitiminden sonra 6 haftada 4 yarış Singapur, Suzuka, Sao Pauolo ve Abu Dhabi’de olacak. Geçen sene ilki olması ile birlikte Singapur, yine gece koşulacak. Bu cadde pisti, toplamda 23 viraja sahip ve bunlardan altı tanesi 100 km/s’den daha yavaş. Hedefimiz, son 5 yarışta gösterdiğimiz ivmeyi sürdürmek.”


Yorumlar

  1. mert sana inanıyorum mclaren cok buyuk sürat otobabili ureticisi ve f1e kendi motorunu koyması lazım boyle daha cok cekişmeli olur cunku mercedesle mclaren ucuyordum şimdi 2 1 takım daha katılırsa 3 tane efsane takım olacak … MCLAREN-FERRARİ-MERCEDES ben bunların hızına hiç bi zaman RENOULTUN katılıcağını sanmıyorum

  2. mert merter seninle aynı fikirdeyim ama bir okadarda istemiyorum ayrılmalarını kesinlikle bu konu hakkında yapılacak açıklamayı dört gözle bekliyorum.

  3. Kim diyordu ya… Buradan bir arkadaşım buradan "kardeş kavgası" demişti olaya. Doğruya doğru.

  4. ya mclarenci arkadaslar siz niye ayrılık dedikodularına körükle gidiyorsunuz.Mclaren mercedes ayrılığı 2001 den bu yana söylenir ben şaşırmıyorum.ve ayrılacaklarınıda sanmıyorum.en kötü ihtimalle mercedes motoruyla devam eder.

  5. mert merter düşüncelerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Mercedes vefasızlık yapmamıştır çünkü motor ürettiği şirkete ortaktır, hisselerini elinde tutuyor. Zaten bilinen en uzun motor ortaklığından birine imza attılar. Dile kolay 15 sene. O zaman doğanlar şimdi Lise2'deler. Neler olup biteceğini bize zaman gösterecek.

    Ayrıca BMW ile ilgili tartışmada söylediğim gibi motorun dayanıksızlığı ile ilgili çok az sorun bulabilirsin. "engine" adlı yarış dışı kalma sanıldığı kadar fazla değildir McLaren Mercedes'te…

  6. fer-rai hak eden kazansın diyelim anlayan anlar.

  7. mehmet ceviz avatarı

    şükür bu habere sonunda f1 in yarış tarafıyla ilgili bir haber var.en son duble monza 2007 de.hadi kova biraz yardım biraz destek özledik dubleyi.gitmeden bir katkın olsun takıma

  8. mert merter avatarı

    arkadaslar neye bozuluyorum biliyormusunuz o 2000 li yillarda Mercedes motorun dayaniksizligini bilirsiniz hepiniz daha 2006 yilina kadar en kötü en dayaniksiz motor mercedesindi su 2 yil icinde düzeldiler ve simdi McLaren i begenmiyor mercedes su vefasizliga bakarmisiniz o patlayan catlayan mmercedes motora onca yil tahamül etdi McLaren simdi yok barawn yok bilmem ne o yillarda McLaren hic bir zaman baska motor üreticisi aramadi beraberce problemi cözmeye calistilar iste alman vefasizligi diye ben buna derim.
    McLaren ne yapip yapip kendi motorunu takmali F1 aracina diyorum ner dersiniz ?

  9. kirve 12 doğru söyledin ama sana diğer konuda katılmıyorum ilk gerçek zaferi biz almak istiyoruz

  10. bu pistte ilk gerçek kazanan biz oluruz inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir