2015 Çin GP 1. Antrenman – Hamilton Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansında en hızlı isim Mercedes’ten Lewis Hamilton oldu.

Şanghay’da gerçekleştirilen ilk antrenman seansında 1.39.033 yapan Hamilton en hızlı isim olurken onu yarım saniye geriden takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti.

1.5 saat süren seansta Mercedes pilotları açık bir şekilde daha hızlıydı. Son yarışı kazanan Ferrari pilotu Sebastian Vettel 1.1 sn geride 3. olurken onun yarım saniye arkasında takım arkadaşı Kimi Raikkonen yer aldı.

Sauber’den Felipe Nasr 1.9 sn geride 5. hızlı isim oldu. Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat 6. ve 7. sırada yer alırken Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr 8. hızlı isim oldu.

Williams pilotları Valtteri Bottas ve Felipe Massa 9 ve 10. hızlı isimler olurken onların arkasında Lotus’tan Pastor Maldonado ve Toro Rosso’dan Max Verstappen yer aldılar.

McLaren’den Jenson Button 2.8 sn geride 13. hızlı isim oldu. Takım arkadaşı Fernando Alonso ise 3.1 sn yavaştı ve 17. sırada kaldı.

Lotus ile ilk kez Formula 1’de resmi bir seansa katılan Jolyon Palmer 15. olmayı başarırken Force India pilotları Perez ve Hulkenberg ancak 16 ve 18. sıralarda yer alabildiler.

Soğuk olan pistte bir çok isim çeşitli sorunlarla pist dışına çıktı. Her iki aracıyla piste çıkmayı başaran Manor’un en hızlı turu 6 sn daha yavaş kaldı.

 

 

cin_fp1

 

 


Yorumlar

“2015 Çin GP 1. Antrenman – Hamilton Lider” için 6 yanıt

  1. Napolyon1453 avatarı

    Ferrari hız saklıyor 🙂

  2. Geçen senenin kötü Ferrarisi ilk antrenmanda 1.39.7 yapmış. Mercedes geçen seneden daha iyi. Geçen sene 1.40.1 bu sene 1.39.0 Ceplerinde de softlarla beraber daha 2 saniyeye yakın var.

    Ferrari geliştiğini tek turda kanıtlayamadı. Düzlük hızı olarak iyiler ama virajlarda fark artıyor. En azından geçen sene Alonsonun indiği 1.39.7’yi falan bekledim ama ilk antrenmanda gelmedi.

    Hamilton süper bir tur attı. Rosbergin moraller dibi buluyor. Button Alonsoyu zorlayacak gibi. Alonso Ferrarideyken antrenmanlar dahil kimseye fazla geçilmezdi. Button geçmeye başladı.

    Çinde Mercedesin güçlü olmaması diye bir durum neredeyse olamaz. Ama 1.1 saniye son anda atılmasa 1.5 saniye çok keskin bir fark. Ferrari bu sefer her sektörde kaybediyor. Yarış kazanma ihtimali Mercedes dışında gündeme bile gelmeyecek gibi duruyor.

    Felipe Nasr’a aferin iyi bir tur attı. Ferrarininde yaklaşık bir 0.5 saniye avantajından hariç arka tarafta 2-3 takım çok yakın. Hatta Sauberde işin içine girebilir dersek 4 takım çok yakın. İlk antenmanlardan tüm haftasonu belli oluyor.

    Uykusuz kalmaya değmedi. Ferrari beni biraz hayâl kırıklığına uğrattı. Geçen seneki dereceyi bile geçemedikten sonra ne yapayım Mercedesin milleti susturmak için kazandırdığı Malezyayı? Gerçi belli olmaz. Nasr’ın derecesi yine az da olsa ümit verdi.

    Haberler yazılmadan klasik haber başlığını söyleyim; Hamilton: Mercedesten Daha Fazlası Gelecek. 😀 🙂

    1. Napolyon1453 avatarı

      Peki Rosberg ? 😀

    2. Ahmet Gülen avatarı

      Takımların antreman turlarında yarış simulasyonları ve sıralama formatı konusunda ayar yaptığını bildiğini var sayıyorum 🙂

      Yoksa bu kadar keskin konuşmayı yapabilicek bilgi ve deneyimin malesef yok.

      İlk antreman seanslarında değil Cumartesi son antreman ve sıralamalardan sonra görüş bildirmen daha uygun olucaktır.

      Unutma şartlar ve değişkenler yarışa müdahil olabilir.

      1. Kutluyorum haklısınız. Ferrari mediumdan softa 2.5 saniye buldu. Bunu hiç beklemiyordum. Ben 1.5 saniye bulur fark yine Mercedesle 1.5 saniye olur sanıyordum. Yanıldım. İyiki de yanıldım. Analiz konusunda da haklısınız o donanıma sahip değilim. İşte bizimkisi amatörce bir yorum.

        Kelimelerle sıkça haşır neşir olduğum için fiyakalı cümleler kurmam beni sanki bu işlerin profosyonel uzmanı sandırmasın; buradaki herhangi biri kadardır bilgim. Hatta benden daha iyi etütler yapanlar da bolca var.

  3. seansın bitimine 40 dk kala izlemeye başladım mercedesler ve ferrariler uzun yarış simülasyonu yaptılar diğer takımlar diğer takımlar ayar tutturma çabasındaydı galiba williams çok gerilerde kalması ilginç oldu ama gerçekçi diziliş için son antrenman fikir verebilir genel olarak ferrari yine 2. en iyi takım konumunda gibi görünüyor inşallah sıralama ve yarış bizim için özellikle kimi için sorunsuz geçer 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir