2015 Çin GP 2. Antrenman – Hamilton Yine Lider

2015 Formula 1 şampiyonasının 3. yarışı olan Çin GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Sabah seansında da en hızlı isim olan Hamilton, 2. seansta derecesini iyileştirdi ve 1.37.219 yaparak en hızlı isim oldu.

Seansı 2. sırada tamamlayan isim Ferrari’den Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen en hızlı turdan 0.4 sn yavaş kaldı.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo 1.1 sn geride 3. hızlı zamanı kaydederken onu Ferrari’den Sebastian Vettel ve Mercedes’ten Nico Rosberg takip etti.

Fren sorunu yaşayan ve pist dışına çıkan Red Bull pilotu Daniil Kvyat seansı 6. sırada tamamlarken onun arkasında Williams’tan Valtteri Bottas, Sauber’den Felipe Nasr ve Lotus’tan Romain Grosjean yer aldılar.

McLaren pilotu Jenson Button en hızlı turdan 2 sn yavaş kaldı ancak 10. sırada yer alarak sürpriz yaptı. Takım arkadaşı Fernando Alonso ise 2.5 sn yavaştı ve 12. hızlı zamanı kaydetti.

Lotus’tan Pastor Maldonado 11. olurken Toro Rosso pilotları Verstappen ve Sainz ancak 14 ve 15. olabildiler.

Force India pilotları bir kez daha yavaş kaldılar. Hulkenberg seansı 16. sırada, takım arkadaşı Perez ise 18. sırada tamamladı.

Yüksek hızda kaza yapan Felipe Massa 17. sırada seansı tamamlarken Manor’un en hızlı turu, yaklaşık 6 sn yavaş kaldı.

Seansta bir ara pit alanına seyirci daldı. Pistte araçların arasından geçerek pit duvarına geçen seyirciye güvenlik görevlileri müdahele ettiler.

cin-fp2

Devamı gelecek…

 

 

 

 


Yorumlar

“2015 Çin GP 2. Antrenman – Hamilton Yine Lider” için 83 yanıt

  1. Ferrari-Mercedes chekishmesi motor savasindan lastik savasina dogru ilerliyor sanki

  2. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi senden artık iyi bir sonuc bekliyoruz!

  3. Yarın sıcaklık bugünkünden 2 derece, Pazar günü de 5 derece daha yüksek olacak. Bu durum Cuma günkü lastik aşınım değerlerini güncellemek manasına gelebilir.

    Ben Red Bull’un hızına şaşırdım. Gerçi Malezyada da 4-5 olmuşlardı. Stint olarak fena görünmeseler de artan sıcaklık onları da geri plana itebilir. Düzlük hızı olarak herkesin kaç yaptığına erişemedik ama 326-327 arası bir şey yaptılarsa uzun düzlükte frenlerde yaşadıkları sorunları düşünürsek arkalarındakilere yine geçilebilirler.

    Bu sene nispeten daha heyecanlı daha bilinmezci daha bir analiz gerektiren sezon olmaya başladı. Mahsus yapıyorlarsa da gerçekten de arkadaki Ferrari Mercedese yetişmeyebaşlamışsa da helal olsun. Arkadakilerde fena sayılmazlar.

    Red Bull yine tek turda rekabetçi belki bu sefer yarışa da yansır. Williams desek geçen sene kadar olmasa da rekabetçi. Toro Rosso çaylaklarla Red Bull’a meydan okuyor. Sauber Ferrari motoruyla 338’e çıkıyor. Yavaştan iyileşmeye başlayan bir Mclaren var. Lotus Mercedes motoruyla herşeye rağmen her an sürpriz yapabilir en azından 6-7. sıralar için.

    Kim kaldı? Force India bu gruba fazla uzak değil. Mclarenle hemen hemen eş seviyede. Sadece manor biraz heyecanı sınırlıyor. Onlara da güncel bir şasi, güncel bir Ferrari motoru verilirse 4 değilde 3 tur yerler, 3 değilde 2 yerler. Yarışacakları 2. bir yavaş takım yok.

    Arka grup Mercedes ve Ferrariye biraz daha yaklaşırsa tadından yenmez. Her yarış haftasonunu iple çekeriz gibime geliyor. Mercedeste, Ferraride iki büyük firma. Bunların yarışıyor olmasını görmek F1’e yeniden bir kan getirmeye başladı. Mclaren ve Williamsta buralara katılsa tadından yenmez

  4. Ferrari bu sene Motorda adeta devrim yapmış.kaldıki bu daha güncel motor değil ve ellerinde en çok gelişme alanı olan motorlardan da biri. Helal olsun bu cevabı verebilenlere.

  5. Bugün Trf1 sitesini gördüm samimi söylüyorum duygulandım. Neden duygulandım? Bütün iyi niyetli dostlarımız stintleri yazmışlar, çok güzel paylaşımlar yapmışlar. Herkesi tebrik ediyorum. Bu güzel paylaşımların üstüne yorum yazmayı haddime sığdıramadım. Şimdi bütün yorumları okuyup +1’leri basmayı düşünüyorum.

    1. sen yinede bir yorum yap bakalı ama kısa olsun 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        :DD

  6. Git kumda oynasana sen neden burada yer isgal ediyorsun.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Paylaşım için teşekkürler.. Buna göre Ham’ın softla attığı stintler bayağı iyi. Vettel’le karşılaştırınca (Kimi softla turlamadı) yarışın favorisi yine Ham gibi görünüyor.. (Tabii kaç turluk lastiklerle turladıklarını bilmiyorum) Kimi softla nasıl turlayacaktı ya da Ham medium taksa dereceleri nasıl olurdu merak ediyorum. Tüm bu soruların cevabını yarış sonrası bulabileceğiz galiba -kaza v.s. bir durum olmaz normal bir haftasonu olursa tabii.

  7. James Allision dan şaeser bir tasarım araç sanki lastiksiz gidiyor zaten kendisi 2013 sezon ortasında ferrariye katıldığında 2014 aracı hemen hemen kurgulanmıştı 1.5 yıldır araca doğrudan etkisi olmadı ve şu cümleyi kurdu 2015 aracına etkim doğrudan ve çok fazla olacak lotusa galibiyet ve podyumlar getiren bir mühendis lotusun o dönem ki etkisi neydi lastik kullanımıydı lotusta kısıtlı bütçe olunca sezon boyu gelişim yapamadı asıl maharet ispanya gp ile gelecek büyük aero ve motor güncellemesinde rai nedemişti ferraride daha fazlası var 2016 da zaten ferrari çok güçlü bir paket ile başlıycak…

  8. Alo Buttonun gerisinde kalmış iki turda da çok ilginç. Orta sıralarda olmak güzel. Podyuma adım adım 🙂

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Race-simulation avgs soft tyre: HAM 1:42.713 (11 laps); VET 43.423 (14); RIC 43.453 (7); BOT 44.139 (10)

    1. Rosberg dengesizi için tehlike çanları yukarıdaki stintler

  10. Napolyon1453 avatarı

    Bu stint konularında çok bilgili değilimdir. Tecrübeli arkadaşların görüşünü merak ediyorum.
    Az önce 2014 çin grand prix ilk bölümünü izledim. Starttan pit e kadar olan bölüm. Geçen sene sıralama yağmur altında yapıldığında sıfır set lastikle yarışıldığını belirteyim..
    Hamilton lider başladı start-ilk pit arası aşağı yukarı 1760 sn. toplam 17 tur ortalama ise 1.41.176 yapıyor..
    Bu antremanda yapılanları gördükten sonra merak edip baktım bu orana göre lastik farkıda var kabul ama oldukça yavaş geldi. Mercedes’e ne oldu bu sene oldukça yavaş gözükmeye başladılar

  11. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Takım Raiyi softlarla vetteli mediumlarla stintler attırdı sanırım.stint derecelerinede baktım ferrari lasitk kullanımda çok iyi.Toto wolfun hamiltonun stint yapmak istedigi turlarından sonra tipini bulan varsa atsın :))

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        çok iyi ya 🙂

  12. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Antrenmanda Mercedes bir şeyler saklamadıysa anlaşılan o ki Prelli’nin daha yumuşak lastik tasarlaması Mercedes’in karakterini tekrar gün yüzüne çıkardı.. Belki de geçen seneki baskınlıklarının en az yarım saniyesi lastiklerin bu yıla oranla daha sert olmasından kaynaklanıyordu… Tek tur performansı zaten kaç senedir iyiydi.. Ferrari motoru geliştirince bayağı yaklaştı gibi.. Lastiklerin de daha yumuşak olması üstüne bal kaymak oldu Ferrari için..

  13. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İşler bizim adımıza iyi görünüyor.Dengelerde bir değişme yok gibi.Aman aman fark yememişiz ancak sıralamada eğer farkı 1sn altı tutarsan bizim için yarış adına çok umut verici olur.Normalde böyle pist koşullarında anormal bir fark olabileceği konuşuluyordu ama umarım her koşulda yakın oluruz.Yarış hızımız yine iyi görünmüş.Haftasonu yarışı iş yüzünden izleyemiyorum ama inşallah işler bizim adımıza iyi gider ve en iyi şekilde kazasız belasız kapatırız.Gerçek bir rekabet ortamında hem onlar hem biz 4 araçla bir aksilik olmadan bir kapışma izleriz umarım.Mührü basmamız dileğiyle 🙂

  14. McLaren’in geldiği nokta sevindirici. Sezonun ortasından itibaren ön sıra mücadelelerini izlemek zevkli olacak.

  15. Hamilton’ın soft stintinden sonra Toto Wolf’un yüzündeki ifadeyi merak ediyorum.
    Tabi ki yarış farklı bir hikaye ama Mercedes için çanlar yine çalıyor.

    Hamilton;
    15.tur: 1,43,646
    16.tur: 1,45,985
    17.tur: 1,47,145
    18.tur: 1,47,355 sonra pite girip medium taktı.

    Vettel :
    15.tur: 1,43,590
    16.tur: 1,43,021
    17.tur: 1,43,199
    18.tur: 1,43,143
    20.tur: 1,43,335
    21.tur: 1,43,523
    23.tur: 1,44,323

    1. Turları lastiklerin toplam kullanıldığı tur sayısına göre yazdım.
      Örneğin Vettel ilk stintine 7 tur kullanılmış lastikle başladı. Dolayısıyla stint toplamı 16 tur.

  16. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    Muhtemelen mersolar burada 3 pitstop yapıcaklar, rai ve vettel 2 pitstop stratejisi ile en azından 2 ve 3. sıraları alıcaktır. rai sürpriz yaparak yarışı alması içten bile değil. takımımızın stintleri oldukça iyi.
    FORZA FERRARİ

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Arkadaşlar parayı bulmak isteyen bana özelden yazsın pazar günü yarış sonucunu söyleyeyim 😀

  18. hami ve rai takım arkadaşlarına göre daha hızlı oldular şimdiye kadar. bu şekilde 2. lik için rai ros savaşı veya 3. lük için ros vet savaşı olabilir bence

    1. İlk Antremanda da vettel öndeydi raiden. Böyle rai hızlı diye yorum yapan epey arkadaş var malezyada da böyleydi. Tabi ki Rai hızlı olabilir ama sonuçta antreman bu. sıralama yarış çok farklı bir hikaye. Bunu ilk 2 yarışta gördük.

  19. McLaren taraftarı olarak her geçen gün biraz daha umutlanıyorum. Çin’in o uzun düzlüğünde en az 0,5-0,6 sn fark yiyoruzdur muhtemelen, bu antr. sonucuna bakarak tur başına 2 sn. yavaş isek normal de 1,5 civarlarına indirmiş olmamız lazım farkı. Abu Dhabi’de daha net bilgi sahibi oluruz. Button’un Alonso’ya bu kadar fark atması da çok garip aslında. Benzin yükü daha fazla olabilir mi Alonso’nun, olabilir niye olmasın…

  20. Güzel bir yarış bizi bekliyor gibi

    O değilde Rosberg e geçmiş olsun şimdiden zaten yetenek yoksunu bi pilottu şimdi podyum dışı kalmaya aday pilot oldu

    Hamilton-Vettel-Rai kapışması izleyeceğiz gibime geliyor

  21. Benim gözlemlerim boş depoyla merco özellikle mediumlarla 1 sn ye yakın fark attı.Bu lastiğin sadece q3 te kullanacağını düşünürsek Merco ve Ferrarinin bir önemi yok .Ama softlarla fark bu kadar değil .0.5 sn lik fark var diyebiliriz.Mercedesler yarın ilk çizgiyi alırlar rahatça.
    Ama yarış temposu ferrari nin gerçekten çok iyi.Özellikle mercedesten daha uzun stint atıyorlar ki bu çok iyi.
    Malezyadaki antrenmanlarda da böyle izlenimim vardı ama umudum yoktu pek.Lakin Ferrarinin yarışta çok güçlü gözüktü.Şimdi de aynı izlenimi bıraktılar bende. Çekişmeli bir yarış bizi bekler.
    Mclaren de orta sıralarda yükselişe geçti.Farkı giderek kapatıyorlar.Red Bull da gayet iyi.Williams böyle giderse 4. veya 5. en hızlı araç konumuna düşer.

  22. Hamilton : Ferrari ile oldukça yakınız. ( Küçük ihtimal de olsa yarışın yakın geçme ihtimalini düşünmüşler ve şuan durum öyleymiş.)

  23. Yazısı pek iyi değil ama biraz fikir veriyor

    1. Rakamları katletmiş resmen.

      1. hakkaten yavru civcivin ayağını batır mürekkebe koy kağıda bundan iyi desen çizer 😀 (adam doktorluğu yarıda mı bırakmış ne yapmışsa artık 🙂 )

  24. Eyy tifosiler hele bir açıklayın ben son 30-40 dk izleyemedim bu fotoda ne oluyor kim kimi geçiyor 😀

    1. Rosberg viraj sonunda Kimiyi gecti ama bende başını görmedim 😀

      1. eyvallah hocam saolasın

    2. Galiba rosberg yeni set lastikleriyle kimi yi geçiyor

      1. eyvallah hocam saol

    3. ilk geçen kimi oldu düzlük sonunda ros atak yaptı

      1. tama bu daha açıklayıcı oldu 😀 saolasın

    4. Rosberg Kimi’nin açığını yakalamaya çalışıyordu virajlarda son virajda sıyrılıp geçti.

  25. Medium Lastiklerde :
    ROS 1:43.8 1:43.7 1:43.6 1:43.5 1:43.3 1:43.4 1:43.2 1:43.4 1:43.5 1:43.9 1:43.9 [PITS]
    RAI 1:43.0 1:42.8 1:43.4 1:43.2 1:43.2 1:44.3 1:44.0 1:43.7 1:43.3 1:43.5 1:43.8 1:44.5 1:43.7 1:43.8 1:43.6 1:43.9

    1. Nerden buldun hemen 😀 ama bi de Hamilton vetteli paylaşsan çok mu şey istemiş olurum 😀

    2. aman tanrım didim 😀 ferrari iyi lastik saklıyor o vakit yine umut verdiler sonu güzel olur inşallah 🙂

    3. Bence Ferrari Ros tan cok Lewisi referans almalıdır yoksa yanılgıya düşebiliriz ama burda kullanılan lastiğe göre karşılaştırma yapıldı galiba bu sene Ferrarini gelişmesi bi bakıma Mgp nin işine yaradı bence takım içi savaşta Rosbergi Ferrarinin arkasında tutarak gecen seneki gerilimleri yaşamazlar

    4. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Doğru hesapladıysam bu stintlere göre Rosberg 11 tur 1,43.56.. , Kimi 16 tur 1,43,60. Yarış temposunda bayağı yakınlar.. Hamilton’ın medium stinti olsaydı daha iyi fikir edinebilirdik. Softlarla turladı diye hatırlıyorum.. Ham da 1,43 – 1,43.5 aralığında turlardı muhtemelen..

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Eksik yazmışım kusura bakmayın ortalama tur süreleri yukarıdaki rakamlar.. (Average Lap Time)

  26. stintlerde fark mercedesle ne kadardı acaba ? takip edenler bilgilendirebilirler mi ?

  27. Raikonen şanssızlığını kırarsa ve yarınki sonucuda bu kadar yakın olursa mercedes lastikleri yine yer :))

    1. yumuşak lastikleri kullanmış rai sürekli uzun sire kullanabilirse ferrari ki kullanacak gibi duruyor strateji ile podyum gelebilir şu anda aksilik olmazsa zaten 3. sıra cepte gibi 😀

  28. Şimdiden senenin balonu olarak Williams kendini ispat etti.Zaten geçen sene başı tur tamayan Redbulla 2.liği kaptırıp utanmadan 3.lüğe sevindiler.Bu sene şaside en ufak bi atlılımları yok oldukları yerde sayıyorlar.

    Redbullar kendine geldikçe iyice gerilere gidecekler hatta Sauber ve Tororosso tarafından bile sıkıştırlabileceklerini düşünüyorum zaten Mclaren toparlarsa podyumu rüyalarında görürler.

    Redbull toparlamış gibi Ric fren problemi yuzunden koca merada duvara caktı yarısta sıkıntı yasamazlar umarım Lotus ne yapıyor belli değil ortalıkta dolanıyor ama göze batan bi performans göremedik.Sauber ve Tororosso da yarışta daha iyi işler başaracaklardır..

    1. kvyat tı duvara toslayan

      1. pardon bende Ric sandım 😀

  29. ForzaFerrari avatarı

    Burada tek turda farkı yarım saniyenin altında tutmamız lazım ozaman tempomuz iyi demektir. Fark yarım saniye üzerinde olursa kazanmamız malezya gibi ekstrem durumlara bağlı olur. Bu pist koşullarında mercedeslere yakın olabilirsek gerçekten harika bir sezon bizi bekliyor demektir. Umarız mercedeslerden daha fazlası gelmez.

  30. Billy Bones avatarı

    eğer serin havada farkı 0.4-0.6 arasında tutabilir ve lastikleri iyi kullanabilirsek ve Bahreyn de kazanırsak sıcak havada,İspanya öncesindeki güncellemeler ile güzel bir sezon geçirebiliriz.

    Hedef pazar günü 2-3 olmak olmalı…. Galibiyet hala çok uzak.

    1. 2-3 çok iddalı olur mercedeslerin arasına yada arkasına 1 ferrari girebilir gibi oda rai olacak galiba

      1. Billy Bones avatarı

        Olası olan o, ama lastikleri gerçekten dedikleri kadar iyi kullanabilirlerse bir süpriz bekliyorum. Bu yarışta Lewis, Nico yu yine mağlup edecek ve psikoloji olarak fişi çekecek diye düşünüyorum..

    2. Bahreyn de yaris gece oldugundan sicak olmuyor gecen senenin sicaklik degerlerine bakabilirsin yani havaya umut baglama 😀

  31. ferrari mercedes tur zamanları arasında çok fark yok iki hamur arası süre farkı fazla ferrari doğru stratejiyle sürpriz yapabilir

    1. Rai çok etkileyici turlar attı.farklar yakın olsunda rekabet izleyelim ham-rai.ros-vet kapişması pazar günümüze renk katsın.

      1. Kesinlikle rekabet olmalı fanatikliği bir yana bırakmak lazım ben sürekli lewis kazanırken mutlu oluyorum ama başka pilotu destekleyenler mutsuz oluyor yani sporun rekabete çok ihtiyacı var ferrarinin bu durumu gayet olumlu ayrıca Mclarenden de umutluyum gayet iyi gidiyorlar onlarda bu rekabetin içine gireceklerdir biraz zaman ihtiyaç var…

  32. Mclaren geliyo butonun hızlı turunda ilk virajda apexi kaçırdı en az yarım saniye daha ekleyin

  33. Eğer raikkonen sıralamada 3. olur startta en kötü yerini korursa Mercedesler öyle rölantide gidemez hele ki rosberg 😀 , vettelde galiba ayarları tutturamadı çok geride kaldı rai nin

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      hızlı tur atmadı vet

  34. Özellikle Raikkonen’in hızlı turu müthişti.
    Red Bull toparlanmış görünüyor, Barcelona’da çok daha iyi olabilirler.
    Mercedes için kolay galibiyet olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, Hamilton softlarla 15.turda teklemeye başladı ancak Raikkonen 23 tur stabil turlar attı. Ve yarış hızında Mercedes Ferrari’nin sadece 0,2 sn kadar önünde. Pazar yine iyi bir yarış bizi bekliyor.

    1. iyi bir yarış bizi bekliyor ama yarışı verecek kanal yok 🙁 tam ferrari hızlandı türkçe yayın yok ben böyle şansın …. 🙂

    2. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
      Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

      Vettel 22 turluk soft lastiklerle 43.0 43.5 arası turlara sahipti. Raikkonen ve Hamilton’da durumlar nasıl ? Bilginiz var mı ?

      1. Yukarıda Hamilton üzerinden sorunuzu cevapladım.
        Raikkonen’de Vettel’le benzer turlar attı. Mercedes biraz daha hızlı olsa da yarışta iyi bir strateji ile Ferrari kazanabilir. Mercedes’in lastik aşınma sorunu başına çorap örecek sanırım.

        1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
          Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

          Teşekkür ederim. Ferrari, Catalunya ve sonrasında güncellemeleri çalıştırırsa çarşı karışacak gibi duruyor. Ama ciddi ciddi Mercedes’in bir şeylerden kıstığını düşünmeye başladım. Bakalım, zaman her şeyi ortaya çıkaracak.

  35. Avustralya 5sn
    Malezya 2.3sn
    Şimdilik 2.antremanlar olmasına ragmen fark 2sn 🙂
    Her yarış gelişiyoruz go McLaren go !

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      her tur 2 sanıye yıyen araça yarış sonu tur bindirirler.

      1. gelişiyoruz diyo tur yemeyiz demiyor gözlerinle oku şu yorumları!!!

      2. Tur yediğimizi söylemesen ben bilmiyordum bak tebrik ederim seni !

  36. Hani mercedes şov yapacaktı yavas yapsın!

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Yapamaz yarış temposunda kafa kafaya gidiyor ferrari ler ilk virajda rosberg aradan çıkar gider zaten

    2. dur hele daha erken son antrenman ve sıralama önemli yarış temposu iyi ferrarinin

      1. Eğer fark bu kadar olursa yarışta kimsenin nefesi yetmez Kimi”ye.

        1. heyecan yapmasak olmaz zaten ulan ferrari(kimi) beşiktaş gibisin yemin ediyorum inşallah sonu öyle olmaz hevesimiz kursağımızda kalmasın 😀

          1. Beşiktaş lı ve eski bir Kimi(McLaren) sever olarak seni çok iyi anlıyorum:))

            1. bizi bizden başka kim anlar zaten 😀

              1. Hayatınız kanser. 🙂

              2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Baba gömücez bunları kurtuluşları yok :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir