Basın: Raikkonen McLaren ile Anlaşıyor

yazar:

kategori:

Gazete, 2002-2006 yılları arasında McLaren’da yarışan 29 yaşındaki Fin pilotun ilk önce bir sene daha anlaşmasının bulunduğu Ferrari ile anlaşması gerektiğini yazıyor.

Padok kaynaklarından alınan bilgilere göre Raikkonen, Ferrari ile olan anlaşmasını eğer takım kendisine 2010’da alacağı ücretin tamanını verirse feshedecek.

Gazete, Raikkonen’in 2010 Ferrari anlaşmasının yaklaşık 49 milyon dolar değerinde olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Nico Rosberg’in de Mercedes -Benz ile yakınlaşan Brawn GP ile anlaşabileceği iddia ediliyor.

Alman üretici Mercedes’in Heikki Kovalainen’in yerine Rosberg’i almak için zorladığı ancak şu anda Rosberg’in Brawn GP ile anlaşmasını sağlayarak Ross Brawn’ınt akımıyla ilişkilerini güçlendirmek istediği düşünülüyor.

Raikkonen’in Ferrari anlaşmasından vazgeçip McLaren’e geçeceği iddiaları da Fernando Alonso’nun seneye Ferrari’de yarışacağı ihtimalini güçlendiriyor.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen, bir araçtan nasıl en yüksek performans alınabileceğini bilen pilotların başında gelir bence.Bu McLaren' deyken de böyleydi şu anda böyle.Evet bence Ferrari' ye gitmesi hataydı çünkü.O orada mutlu olabilecek bir karakter değil.Oraya daha çok şovmen karakterler yakışır.Alonso gibi.Ama umarım o da bir hayal olmaktan öteye gitmeyecek.Yine de Kimi' yi McLaren' de görmeyi çok isterim.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Arkadaslar neyı paylasamaıyoruz anlamıyorum.kımı o kadar eder yok alonso daha fazla eder vs vs.

    Zengının parası zugurdun cenesını yorarmıs.eder etmez bıze ne Allah askına ferrarı verıyorsa buna yorum yapmak bıle gereksız bence.bu karsılıklı arz talep meselesı.pazarlık ısı.vermesse pılot yarısmaz okadar basıt.sımdı de oyle degılmı.

    Ferrarı bır sekılde alonsoyu getırmek ıcın kımıyı yollamanın derdınde.ancak once yıne buyuk bır pazarlık yapmak zorunda degılmı.kımse ferrarıye ya tazmınatıda verme kov kımıyı gıtsın dıyebılkırmı.dıyemez.ferrarı verır parayı yollar kımıyı.

    Karsılıklı anlasmalara baglı.eder etmez meselesı bence konu nun haberın hıc bır yerıyle alakalı degıl.kımı ve alonso nun aldıgı paralar yuzunden neden bırbırımızı kırıyoruz kı.

  3. ben olsam bir avukat ekibi tutar bu yalan haberler le alakalı sürekli dava açardım. haberleri tekzip ettirir bir sürü tazminat kazanır bu paraları mehmetçik vakfına bağışlardım:))

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Asparagas…

  5. djarum sana(ağaya)beleş…kafana göre takıl.

  6. inan senin oldğunu bilimiyordum,bu arada farklı bişey varsa (senin olmayan)söylede bizde onu kulanalım

  7. arkadaşlar ….. yorumuna istinaden ifadesi şahsıma aittir. lütfen izinsiz kullanmayınız. patentini almak üzereyim. ona göre…:ZZZ(boş konuşma işareti)

  8. fer-rai 14:56:40 yorumuna istinaden alonso yu kötülemen hoşuma gitmez ama bu senin görüşün ben ipotek koyamam

  9. fer-ra ben kimse yi kırmak için yazmıyorum ben pilota birşey yazınca kimse üzerine alınmasın,aynı platformda yazmamızı sağlayan farklı görüşlerimizdir,buna da kimse alınmasın yinede istemeyerek kimi kırdıysam üzür:D

  10. musab bera aynen öyle,keyif alarak yorumlarını okuyorum ama biraz daha az yazmanı tercih ederim:)

  11. bakıyorum djarum söylediğim hoşuna gitmemiş ama unutmaki onlarında taraftarları var düzeyli yorumlar yap bayram bayram kimsenin kalbini kırmayalım oki

  12. musa bera,iki gün önce ben burak bey ile ufak bir fikir ayrılığı yaşamıştım sen biliyorsun ama o bilmiyor benim nic değiştirdiğimi,arkadaşın uyarısı bence hakaret edici değil,ama senin cevabın da düzeyi hoş değil,benim onu savunmaya burak beyin ihtiyacı yoktur,ama benim adım geçtiği için bana da cevap hakkı doğdu(soyismi böcek olmasından öyle benzetme yapmanı kast ediyorum)

  13. djarum bencede alonso 5 para etmez üçkağıtçının teki desem zoruna gitmezmi

  14. musab bera,ilk söylediğim 49'a 98 i gerçekçi olmaya bilir ama 3/2 bence normal,niye diyeceksin alonso sayesinde ilk önce telefonica reno yu sonra santader mc lareni şimdide ferrariyi ıng reno yu ismini hatırlamadığım başka bir ispanya şirketi yine mc laren in boos yine alon su sayesinde mc lareni finanse ediyor neden alonso nun daha pahalı olması gerektiğini anlatabildiysem ne mutlu bana

  15. 12.09 daki haberinde 49 a 98 eder demişsin yani 2/1 yani % 50…halen öyle bir yazı yazmadığımda ısrar ediyorum. yani ben 49 milyon dolar eder demedim. haberde öyle yazıyor. 14.16 da kimi alonso ne eder yorumunda oranlamayı artırmışsın. 3/2 yapmışsın yani % 66.66 eder demişsin. gel düzgün bir fiyat verde anlaşalım. her ne kadar takımlar kimiye hep daha fazla para ödemişlerse de her ne kadar kimi alonsodan daha yakışıklı ise de her ne kadar kimi alonsodan daha hızlı ve iyi bir pilot ise de gel şunu 1/1 de yani aynı değeri eder söylede konu kapansın. djarum. bu arada nickini neden değiştirdin. senin gerçek bir adın vardı neydi o?

  16. sn. böcek…burada djarum a verdiğim cevaplar seni çok sinirlendirmiş kusura bakma…ben saat vererek djarumun yorumuna cevap verdim. lütfen önce haberi dikkatli oku sonra bu yorumu oku sonrada benim cevabı oku. bir defa djarumun niyeti raikkoneni küçümsemek. kargaya yavrusu şahin gibidir. her ne olursa olsun kimi hakkında alaycı küçümseyici bir yorum yapıldımı bu benim zoruma gidiyor. nasibimize bu pilotu sevmek düşmüş bu alemde…sonra ona bu parayı veren(bu gerçekleşmiş bir hadise sadece bu seneye has ta değil mc larende de en fazla kazanan f1 pilotuydu)biz değiliz takımlar. bu zamanda kimse kimseye günahını vermiyor değil bu kadar parayı versinler. bu parayı sadece iyi pilotluğuna vermiyorlar. adam yakışıklı bir çok reklamda resimleri görüntüleri kullanılıyor. bundan dolayı takıma ekstra çok para kazandırıyor. netice bu para boşuna verilmiyor. kim olduğum hangi mevkide olduğum la alakalı bir yorum yapmadım bunları nereden çıkardın anlamış değilim. saçma sapan yorumlar görüntü kirliliği ifadelerinle beni insanlıktan çıkarmış böceğe çevirmişsin. lütfen müsaade edersen f1 i izlemeye devam etmek istiyorum. bana yakışıp yakışmadığını bilmiyorum. elimden geldiğince aklımın yettiğince öğrenmeye çalışıyorum. boş konuşmalarım içinde özür dilerim. sanada iyi bayramlar ilaveten büyüklerinin ellerinden öperim.

  17. Evet bence etmez,sence eder,ferrari içnde ederki o kadar para vermiş,ama ben ferrari adına değil kendi adıma konuşuyorum,yine söylüyorum alonso nun aldığının 3/2 ancak hak ediyor,amacım kimseyi tahrik etmek değil bence öyle

  18. djarum 12.09 yorumuna istinaden yazıyorum. ben 49 milyon dolar eder diye bir ifade kullanmadım. haber öyle yazıyor. bak halen hatalı yanlış yorumlar yapıyorsun. zaten yorumunda ana amaç kimi raikkoneni küçümsemekti. önemli değil kimi raikkonen bir gerçek senin demenle küçülmez benim dememle yücelmez.

  19. şu bayram günü lütfen kişisel hakaretler yapmayalım arkadaşlar

  20. musab bera,ben 10 bin tl yi elimde taşıyacak kadar gögüsüz değilim ama o değerde bir saati taşımıyor değilim,pardon yarı değerinde(burda yorum yazan hekesten özür diliyorum)

  21. burak bocek avatarı

    Museb Bera,yazmayayım diyorum ama hakikaten yorumlarının pek f1 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Senin gibi sitede bi Kimi the King of the spa vardı konuşmaların aynı onu anımsatıyor.O buralardan gidiyorum demişti fakat görülen o ki sen farklı nick ile aramıza gelmişsin.Lütfen f1 dışında konulara çıkıp insanlara sürekli akıl verici kounşmalar yapma.Kim olduğun,hangi mevkide olduğun ve kaç yıldır f1 izlediğin inan zerre umrumda değil.Ancak saçma sapan yorumlar ile forumda görüntü kirliliğindne başka birşey yapmıyorsun.İnsanlar ile sürekli bir alay içerisinde ve pekde hoş olmayan bir uslup takınarak ve arada edebiyat yaparak zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.Bence sen f1 izlemeyi bırak kesinlikle sana yakışmıyor.Senin gibi insanlar ile f1 izlediğim için çok şanssızım.Bu kadar boş konuşan başka bir üye yok bu forumda.Hadi hayırlı bayramlar

  22. Raikonen,49 milyon dolar ediyorsa(musab bera öyle diyor)alonso'nun 98 milyon dolar etmesi lazım,bu görüşe itiraz edecek olanlar,cevap vemeden önce F1 finanse eden sponsorların hangi ülkeden olduna baksınlar.

  23. gökhan demir neden ferrariye gitmesi hataymıs adam son turda kopan lastıklerden patlayan motorlardan bıktı gıttı sampıyonlk kazandı 3 sezonda 2 markalar 1 pılotlar sampıyonlugu kazandı hata buysa evet kımı hatalı saglam araba verıp tutsaydınız elınızde neden herkes kaybettıgı yetenegı karalamaya calısır anlayamyrm bu sezon alonso ıcınde aynı olay gecerlı renodan gderse ılla hata yaptı fln dıye kötülememızmı gerekıyo adam aractan memnun olsa gıtmez herhalde

  24. musab bera beni görmeden benimle ilgili tespitlerin in beni çok güldürdüğünü ve keyif alarak okuduğumu bilmeni isterim,yorumda birçok soru olduğu için ben aklıma gelenlere cevap vermeye çalışacağım,Türkiyede karadenizin bazı illeri dışında gitmediğim yer yoktur,para konusuna gelince,evet benim milyon dolarlarım hiç olmadı,iyi olmasada kötü olmayan bir yaşam standardına sahip olduğuma inanıyorum,(tabi bu krizi sağ salim atlata bilirsek)

  25. "Turplar Vadisi"

  26. Didem hanım habere göre ilerleyen dönemde aynı saflarda sizle beraber yer alacağız. o yüzden birbirimizi kırmayalım. gerçi iyi dostuklar kavgalardan sonra başlarmış. neyse…her söylediğimiz doğru olmalıdır fakat her doğruyu heryerde söylemek doğru değildir.

  27. MUSAB BERA yorumumda isim verdigimi hatırlamıyorum hemen atlamışsın lafa bakıyorumda sözlerini kendine sakla şahsıma söylediklerıne cvb bile vermeyecegım gülüyorum sadece söylediklerine hahaha:)))))

  28. en az 1 yıl daha kırmızılarda, ondan sonra başkanın dediği gibi Alonso gelir yarışır ama kim gider kim kalır belli olmaz! içi boş haberler yüzünden kimse kimseyi kırmasın!

  29. @musab bera; bey/agabey.. valla ben usengeclikten oyle sizin gibi uzun uzadiya yazamadim ama duygularima tercuman olmussunuz. yazdiklarinizin hemen hepsine katiliyorum. elinize saglik.

  30. kirve ben halo dayı kurtlar vadisinden :))..sen buralarda delikanlıca yazanlardan birisin hangi takım ve hangi pilot favorindir? merak ettim. bakıyorum cesurca yazıyorsun. desene sonunu düşünen kahraman olamaz.

  31. geçen sene yanlış bilmiyorsam 35 milyon raikkönnen 25 milyon alonso 20 milyon hamilton alıyordu.euro cinsinden tabi.kubicanın aldığı rakamsa 3 milyon euroymus ne kadar az değilmi.mclaren mercedes lewise 25 kimiyede 30-35 milyon euro verirmi aceba.

  32. Hamilton ve Kimi efsane olurlar bu ikili bir araya gelirse f1 de kimse tutamaz.

  33. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Duymak istediğim güzel bir haber umarım gerçekleşir ayrıca bu konunun bence Mclaren ve Mercedes ilişkisine zerre kadar zarar vereceğine inanmıyorum Daimler Ceo sunun söylediği şekilde Mclaren ile ilişkilerimiz farklı boyut kazanacak dikkat bitecek değil bir ilişki olacağı kesin sadece Mclaren Alman pilot olayında biraz tutuk ,takımın en çok istediği İngiliz bir pilottu ve onuda Hamiltonla yaptılar şimdi onun yanına bir pilot lazım ve bu da Kimi olursa bence çok iyi olur ,öyle veya böyle takımı biliyor aşırı sıkıntı çekeceğini hiç zannetmiyorum ne onun ne de takımın ;
    Olayın Mercedes tarafına gelirsek gridde 3.ncü büyük takım olarak Brawn vasıtasıyla kendilerini koyacaklar tıpkı diğer ticari ilişkilerinde olduğu gibi takımı veya kurumu alarak değil ortaklık yoluyla ve bu durumun Mclarendeki durumlarınıda aşırı etkileyeceğini hiç zannetmiyorum çünkü orada da sadece ortaklar ,çok istemişlerdi Mclareni satın almayı fakat olmadı (zannedilen gibi 2000 ler başlangıcından beri değil F1 e girdiklerinden beri) ve o sebepleki o ilişkiyi bozacaklarını hiç zannetmiyorum en azından benim kanaatim o yönde hem Brawn takımında da istediklerini rahatlıkla uygulayabilirler çünkü orası Mclaren gibi garaj hüviyetinden gelen bir takım değil Hondadan kalma bir fabrika takım hüviyetinde ve Mercedes tarafından rahatlıkla sağlam finansal temellere ve sağlam antlaşmalara sponsorluklara dayandırılarak üstelik bu yıl yakaladıkları popülariteyide üzerine ekleyerek yukarıda ifade ettiğim gibi 3.ncü büyük takım olarak gridde kendine muazzam bir yer bulabilir üstelik istediği Alman pilotla beraber ….

  34. bu arada bu resimdede çok yakışıklı çıkmış. bence holywood bu adama güzel bir film çevirmeli ve başrollerden birinde oynatmalı.

  35. didem hanım lafın bana biliyorum. sen daha toysun sen elinde araba (pardon bebek)ile oynarken bir f1 i seyrediyorduk. taraftara göre bu iş olmayacak bunu bilmeyecek kadar f1 i bilmiyorsan bence git ağaç boyama kurslarına katıl. belki orada kısmetin açılırda evlenip çoluk çocuk sahibi olursun buralarda vaktini haracamazsın. bila bedel hürmet ederim.

  36. KİMİ NE YAPMALI?

    kimi bana göre iyi bir takım bulursa imkanıda varsa hiç durmadan gitmelidir.
    neden?
    1. bu haberler çıktı çıkalı ferrari yönetimi bir kere bile bu haberi kesin dille yalanlamamıştır.
    2. bu tavırla kimiye kendini takımdan büyük görme bak hakkında böyle haberler var bizde aksini söylemiyoruz ayağını denk al mesajı verilmiştir.
    3. massa kaza yapıp kafası çatlamasına rağmen iyileşince 2010 da takımda ki yeri hazır diye kaç sefer açıklama yapılmıştır. buda kimi ye bir mesajdır.
    4. kimi şumiden dolayı(ve takımdaki şumicilerden dolayı)geldiği ilk yıl şampiyon olmasın rağmen halen yeteri kadar sevilmeyen bir pilottur.birde kimi ferrari nin can düşmanı bir takımda 5 yıl boyunca en iyi pilot olarak inanılmaz bir mücadele vermiş ferrariye ve pilotlarına kök söktürmüş bir insan olarak halen taraftarlar arasında da ister istemez sevilememektedir. bunu bu sitede yorum yapan şumi döneminden kalma ferrari taraftarlarının(bunlara ben dinazor diyorum) yaptığı yorumlardan da gayet iyi anlayabilirsiniz.
    5. kimi mclaren den gittikten sonra mclaren araç bakımından her yönüyle inanılmaz bir çıkış yaşamıştır. bu sene geri kalmalarının en önemli sebebi bir kers konusuna çok ciddi sahip çıkmışlardır. ikincisi yeni kuralların yorumlanmasında 2007 yılında yedikleri cezadan dolayı çok ürkek davranıp agresif kararlar ve yorumlar yapmayıp adaptasyonda geri kalmışlardır. 2007 ve 2008 aracı inanılmaz dayanıklı bir araçtır. 2007 yılında araç bir kere bile arızalanmamıştır. sonuç araç ve motor bakımından mclaren ferrariden öndedir.
    6. pit yönetimi ve takım stratejileri bakımından ferrari todt dan sonra istenilen seviyeyi yakalayamamıştır. ve yakalamasıda zor görülmektedir. şu an bir çok takım lojistik bakımından ferrariden iyi yönetilmektedir.
    7. 2008 yılında ferrari aslanı(kimiyi) kediye(massaya) boğdurmuştur. geldiği ilk yılda(şumi bile kaç yıl sonra şampiyon olmuş) şampiyon olmuş bir pilota 2.yılında hemen 1.pilot payesini vermeleri gerekirken kimiye özellikle sıralama turları stratejilerinde 2.pilot muamelesi yapılmıştır. bütün bunlara rağmen hamiltondan dolayı kimi 2 sefer 10 puan alacakken hiç puan alamamış japonyada geriye düşüp az puan almıştır. son 4 yarıştada takıma ve massaya yardım etmeye çalışmıştır. 10 sefer fastest lap i almış bir adamı yanlış kullanıp pilotlar şampiyonluğunu ancak 15 saniyeliğine :)) kazanabilmişlerdir.
    8. son olarak kimi sana herşey yakışıyor.
    durma git bunlar senin kıymetini bilmiyorlar….haydi aslanım Allah doğrularla beraberdir.

  37. bi kimi'ye bakıyorum seviyorum abi bu adamı diyorum… birde taraftarlarına bakıyorum yok abi olmaz bu iş demekten kendimi alamıyorum bir türlü…

  38. YALAN HABER
    bu haber bana göre yalan bir haberdir. çünkü ferrari başkanı bu konuda bir açıklama yapmıştır. kendisi çok boş konuşmayan bir insan olarak göze çarpmaktadır. üstelik sene boyunca bu haberlere sanki alonso transfer olacakmış izlenimi uyandıran bir tavırla cevap vermemiş bir yönetim neden bu kadar beklemişken üstelik santanderle anlaşmışken bir açıklama yapmazdı. bununla beraber kim ne derse desin massanın kazasından sonra kimi onlar için vazgeçilmez bir pilot haline gelmiştir. diğer taraftan ferrari bütçe haracamalarını azaltayım düşüncesi içinde asla olmamıştır. tam tersi bütçe harcamaları konusunda fiayla kavga eden fotanın en önemli üyesiydi ferrari…ayrıca kimiyle geçen sene 2 yıl daha kontratını uzatmıştır. bu düşünce olsaydı bu işi yapmazlardı. vesaire vesaire…sonuç kimi gitmek istemezse kimse yollayamaz gitmek isterse kimse tutamaz.

  39. djarum 14.48 deki yorumuna istinaden yazıyorum. diyorsunki kimi 5 milyon etmez. iki gariban aralarında konuşuyorlarmış. zengin olsaydın ne yerdin diye biri diğerine sormuş. ''soğanın cücüğü ile pekmez'' diye cevap vermiş. cevabı veren ötekine sormuş ''peki ya sen?'' öteki cevap vermiş''bana yiyecek birşey bırakmadınki?''(burada gülünecek)…demek istediğim muhtemelen hayatında doğduğun semtin dışına askerlik dışında çıkmamış aynı anda canlı olarak 10.000 tl yi elinde tutmamış bir insana benziyorsun…yoksa böyle insanlar için bu paraları az görmezdin. yıllarca bu adam diğer pilotlardan fazla para aldı. ne özelliği vardı da bu pilota böyle çok paralar saydılar? sen çok iyi biliyorsunda mclaren ve ferrari yönetimi çok aptal onlar bilmiyorlar. derdin raikkoneni buralarda küçük göstermekse bu doğru yol değil(gerçi bu konuda da doğru bir yol bulamazsın oda ayrı bir konu)…yok arkadaş herkes birşeyler yazıyor bende yazayım diyorsan önce biraz para birimleri hakkında bilgi sahibi ol(parayla alakalı olmadığın zaten buralarda belli) zira haberde 49 milyon dolar yazıyor. sen yorumunda bunu euroya çevirmişsin. bu alemde bu adam en sevilen ve saygı gösterilen adam…lütfen yorum almadan önce bir abdest al besmele çek ve öyle yazmaya başla yazdıktan sonra aklına itimat ettiğin en az üç kişiye yorumunu okut 3 te 3 onay alınca yayınla…
    anlaştık mı?

  40. arkadaşlar bayram ziyareti derken biraz uzak kaldık 4 çocuk istanbul trafiği eş dost mezarlık derken geceye gelmişiz. hemen herkesin ilgiyle okuduğu yorumlarıma başlıyorum.

  41. Ferrari' ye gitmesi zaten bir hataydı.Ama dönsün hatasını anlamış olması bile güzel.

  42. Kadir YILMAZ avatarı

    HepiMizin bayramı mübarek olsun…
    Böyle bir habere sevineceğimi ömrü billah düşünmezdim. (işlerimden vakit bulabilirsem bu konu hakkında bir şeyler yazmayı çok istiyorum)

  43. Hayırlısı neyse o olsun :/

  44. selam arkadaslar , herkesin bayrmi muberek olsun ,, ferrari pilot almayackki kiminin yerine ferrarinin zetan 7 sampiyonluk yasamis efsane bir plotu var ,,, birde buyonden dusunsek iyi olur benceeeeeeee

  45. mert merter avatarı

    ERDAL senin bayraminda kutlu olsun diyer arkadaslarinda
    yorumuna katiliyorum lewis ve kimmi iyi ikili olur ama masa ve alonso icin bende orda bir kargasa cikar diye düsünüyorum
    ama bu bizim fikrimiz bekleyip görücez

  46. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Oncelıkle herkesın tum trf1 aılesı ve uyelerının bu sıteye mısafır olarak gırıp yorumları okuyan oy kullanan yorumlarıma katılan katılmayan herkesın ramazan bayramını kutlamak ıstıyorum.

    Bu haber asparagas olsun olmasın keyfımı yerıne getırdı..zıra zaten benım de ıstedıgım sey bu.kımı nın mc larene gerı donmesı..ferrarıye gelecegını duydugum zaman ne kadar sevındıgımı anlatamam.cunkı ben bır kımıcıydım.ne mc laren nede ferrarıcıyım.ben hep kımı raıkonenı tuttum ve destekledım.ozamanlar kanadı aynası kopan lastıkları fırlayan motorları patlayan hıdrolıgınden tutun rdyatorune kadar arıza yapmayan yerı olmayan bır aracla kımı raıkonen zamanın ferrarısı ıle yarısan schumı ve tank denılen renolu alonso ıle kıyasıya yarıstı ve ıkı sapıyonluktan oldu.hatayı kımıde bulanlarda oldu ama tum kımı cıler bılırkı kımı nın en ufak bır sucu yoktu.cunkı altınakı arac yeterlı degıldı ve bır sezonda en az 5 yarısta yarıs dısı kalıyordu.yarıstıgı tu takım arkadaslarını gerıde bırakmayı basardı.gecıslerı mucadelesı herkes tarafından takdır edıldı ama karsılıgını bır turlu alamadı.

    Ferrarı ye gectıgınde cok sevınmıstık cunkı makus talıhı ferrarı ıle degısecektı.schumı donemınden kalma arac hızlıydı dayanıklıydı ekıp superdı ve schumının bıraktıgı yerden devam edecektı demeye kalmadı kural degısıklıklerı 20 21000 devırden 19000 devır sınırlaması mıchelınden brıdgertone decıs ve V8 motorlar.kımı ıcın degısık ve alısması gereken yenı bır donem .yanı ferraıye gelısı schumının bıraktıgı yerden devam etmesı bıraz zaman alacaktı.oyle de oldu.sezonun ılk yarısı ve sonrası alıstıktan sonra gelen sampıyonluk tamam dedık.sonra 2008 ve 2009 hep yalnız zamanda yanlıs yerde olmanın faturasını odedı.ama hıc sıkayet etmedı.o ısını yapmaya devam ettı.lıder gıderken yarıs dısı kalıp galıbıyetı baskalarına hedıye ederken bırılerı kırmızıda arkasından bodoslama dalarken o hep aynı tepkıyı verdı dondurmasını yedı.nasılsa yarıs bıttı kımsyle kavga etmeye gerek yokhayat devam edıyor dercesıne hayatına devam ettı.coulthart montoya gıbı takım arkadaslarıoldu.hıc sorun yasadıgını duymadık hıc bırılerıyle kavga edıp polemıge gırdıgınıde gormedık.

    Sımdı pır kaos var kımı nereye alonso nereye massa ne olacak Mercedes mclaren anlasmazlıgı vs…oyle yada boyle ferraırı santanderle anlastı ve kesın olan ama acıklanmayan bır alonso gerceı var.acıklıyamıyorlar cunkı kıtlı kımı raıkonnen.kımı haklı olarak anlamsam var verın paramı gıdeyım pozısyonunda.ferrarı vermeden gondermenın yada bu ısı santandere havale etmenın pesınde.bu parayı abramovıc bıle tazınat olarak vermez.buda alonsonun ferrarı ıle evlılıgını gecıktırebılır.mc laren beklemede.kova nın yerıne rosberg ı dusunduklerı acıkca ortadaydı takı kımı ferrarı olayına kadar.sımdı onlarda bu anlasmanın sonucunu beklıyorlar.kımı ıcın her taratan hava hos.en rahat adam.

    Mc larene gelmesını ısterım.ve hamıltona ıleınsanı ve sportıf olarak sorun yasıyacagını hıc sanmıyorum.kımı mızacı geregı konusmayı sevmeyen ısıne odaklı bırı.polemıklerden her ne durumda olursa olsun hep uzak durmayı basarabılmıs bır kısılık..mucadele konusuna gelınce hamıltona ılede bır baskası ılede rahatca basa cıkabılecek bır yapıda ve yenılırsede sorun edecegını sanmıuorum.cunkı gecen sene massa nın gerısınde kaldı ve tek bır sorun oldugunu gormedık.kı zaten mc larene gelırse geleneklsel olarak mc laren ıkı pılotuna esıt davranan hatta ıkısının yarıs ıcınde yarısmasına ızın veren bır takım.ancak alonso massa ve ferrarı taraıfında durumun boyle olacagından suphelıyım.hem takım 1.2. pılot ılkesını yarıstırıyor hemde alonso ve massa nın yapı olarak sıcak kanlı heyecanlı yapıları nedenıyle sorun cıkacagını dusnuyorum.ferraı de bunu ıdare edebılrımı bekleyıp gorecegız.

    Saygılar.

  47. Bir alonso'cu olarak çok isterim iki şampiyon pilot un aynı takımda yarışmasını,rai nin kalitesinden kimsenin şüphesi yok (yine söylüyorum 49 milyon euro etmez)en azından hamilton nun ne olduğu ortaya çıkar,malum araba iyi olmayınca sezon başında yediği tur bindirmelerin hadi hesabı ortada

  48. pilot değil patron tabiki, bi dahakine okumadan göndermicem söz:)

  49. bu haberin dayandığı senaryoya göre, yani olası bir alonso-massa ikilisinden daha popüler bir ikili olur lewis-kimi.. iki şampiyon pilot takım aradaşı olursa nolur sorusunun cevabını mclaren tekrar gösterecek bizlere, en azından ben buna inanıyorum, çünkü eğer gerçekten rosbergi isteselerdi çoktan alırlardı, normalde bu işin temmuzda bitmesini istiyolardı ancak kimi-ferrari ayırılığı iyice ortaya çıkınca beklemeye karar verdiler gibi görünüyor, şuanda rainin 2010 tazminatını ferrarinin ödeyip ödemeyeceğini görmek istiyor olabilirler, az para değil 50 milyon, bence bunu santarder de veremez kolay kolay, ferrari için de çok gereksiz bir pilot değişimi olacak aslında, neden böyle birşey yaptıklarını anlamış değilim.. mclarenin seneye güçlü olacağını düşünüyorum, lewis-kimi ikilisi de çok konuşan tipler değiller, sorun çıkacağını sanmıyorum, martin bu işin altından kalkabilecek bir pilot, belki de o da kendi kariyeri açısından bu ikiliyi birlikte yarıştırmayı düşünüyor olabilir, iki şampiyon pilotu aynı takımda yarıştırmış bir patrona herkes saygı duyar, umarım gerçekleşir..

  50. mert merter avatarı

    Arkadaslar McLaren ve Mercedesin son günlerde cikan dedi kodulara bakarsak arasi bozuk onun icinde McLaren Alman pilot yaristirmak isinden vazgecmis olabilir bence en iyisinide yapar

    Kimmi McLaren icin cok iyi bir opsiyon yakisir ve takimi zaten biliyor taniyor Lewie ve kimmi iki dünya sampiyonu waalla sponsor ve seyirci icin süper ikili derim hayirli olsun diyelim simdiden olursa .

  51. valla diyecek bir şey bulamıyorum bu mübarek günde diyebileceğim enuygun şey hayırlı neyse o olsun xD kimi işini bilir merak etmeyin arkadaşlar

  52. ogun savaş avatarı

    Mclaren de 2010 da tek koltuk dolu şuan itibariyle.Ya Rosberg yada Kimi gelir onun dışında Kovayla 2011 e kadar devam eder.Kimi 2010 veya2011 de maccaya geri dönücek. ferrariden inip gidipde reno williams brawn toyota ya bincek hali yokya 😀 Bu haberin gerçekleşmesi öncelikle alonsonun ferrariye gitmesi gerekiyo bu da er yada geç olucak 😀

  53. haberde deki beyaz tulumlu raikkonenni görünce ne günlerdi bee demekten kendimi alamadım.

    her yarış sonrası cengiz kurtoğlu dinlerdim. (özellikle nurburring 2005)

  54. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Umarim Sadece Söylenti Değildir…Mclaren Fanlari Olarak Seni İstemeyecek Kişi Çok Azdir "İce Man" .)
    Bize Güzel Bir Bayram Hediyesi Olur 🙂 Öz Takimina Geri Gel Ya Seni Beyaz Tulumlarla Görmeyi Özledik :):)

  55. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu bayramda aldığım en güzel haber..umarım mclaren'e gider

  56. sapına kadar dedikodu, sözleşmesi fesh edilene kadar! ferrari devam! başkan çok istiyorsa versin 49 milyon $ göndersin…

    bu kaynağa bayıldım;
    Padok kaynaklarından alınan bilgilere göre…

  57. levent karadol avatarı
    levent karadol

    bu bayram gününde benim için şeker tadında bi haber hep söylüyorum ve istiyorum inşallah seneye alonso massa süper ikili olacak zaten tüm kaynaklarını 2010 için ayırmış ferrari bu kadar iddalı bi araçla alonsoda yarışmak ister bence bide şu meşur singapur olayıda alonsonun ferrariye geliş sürecini hızlandırmış ola bilir herkese iyi bayramlar umarım en kötü gününüz bayram tadında olur

  58. renaultçusu ferraricisi maccası bmwcısı brawncısı force ındıacısı farketmez yorumlarımı seven sevmyen nefret eden zevkle okuyan da farktmez bgn bayram hepnzn bayramı mubarek olsun bu guzel sıtede nıce mutlu huzurlu sevdklermzle guzel bayramlar dılegyle ıyı aksamlar

  59. yıllardır ferrari taraftarıyım kimi yide ferrari ye geldiğinden beri destekliyorum schumi den sonra ki favori pilotumdur kendisi ama eğer ki ferrari böyle bir aptallık yapacaksa kesinlikle mclaren a gitmeli çünkü rekabetçi bir araçta olup ferrariye hatasını göstermeli…

  60. yıllardır ferrari taraftarıyım kimi yide ferrari ye geldiğinden beri destekliyorum schumi den sonra ki favori pilotumdur kendisi ama eğer ki ferrari böyle bir aptallık yapacaksa kesinlikle mclaren a gitmeli çünkü rekabetçi bir araçta olup ferrariye hatasını göstermeli…

  61. yavuz kardeşim yorumuna sonuna kadar katılıyorum

  62. Yavuz Balcı avatarı

    bu arada tüm arkadaşların Ramazan bayramlarını kutlarım.bize bu sitede bu imkanı sağlayıp tatlı sert yorumları yazdıran TRF1 ve ekibi başta olmak üzere tabii.

    bu güzel yerde inşallah nice bayramları birlikte görürüz.

  63. Yavuz Balcı avatarı

    Hala daha lewis in McLarende kollandığı söyleniyor Alonso ya karşı çok ilginç.siz değilmisiniz renaulta nelsona farklı alonso ya farklı araç mı veriyor diyen.yani McLarende alonsoya farklı külüstür bir araç mı verdiler.hakeza Monaco GP de lewis e izin vermeyende alonsoya baskı yapması için Ron'dur.Monaco'ya kadar öncelik alonsodayken sonrasında şartlar eşitlenmiştir.ayrıca Coulthardda kaprissiz diyen bir arkadaş var bence bir daha düşünsün.Kimi eğer Montoya ile takım arkadaşlığı yapıp sorun olmadıysa bence griddeki her pilotla takım arkadaşı olur.Martin'de anladığım kadarıyla Kimi yi çok isteyen biri.inş. gelir.

    gelirse olacağı şu ; go lewis , go kimi.biz arabayı verdik ne haliniz varsa görün derler.herhalde bu 2 pilotta geri kalanını halleder.

  64. gokhan cinar avatarı

    keske mclaren e gitse manyak olur.ona orada hayran oldum zaten tekrar mclaren günleri çok iyi olur onun için

  65. hamilton-vettel sanırım olabilecek en iyi karışım olur.
    bir ingiliz, bir alman pilot tarafların hayali.

  66. kimi iceman avatarı

    raikkonen seneye kesınlıkle ferarrıde olmayacaktır ama hangı takıma qıdecegı kesın deyıl tabıkıde ama mclaren gıtse kendısı ıcın daha iyi olur alonso gelecek raıkkonen gıdecek dıyolar sureklı alonsoyu cok buyuttuler

  67. burak bocek avatarı

    ben bu mclarene yakışma konusuna kaıtlmıyorum.ferrariye ilk geldiği yıl şampiyon oldu hemde farklı bir lastikle.üstelik yıllarca mclarende o arıza yapan araçlarda şampiyonluklar kaçırdı.yine aynı şeyin olmayacağının garantisini kim verebilir?kimi son yarıslardaki gibi sürücekse kalmasından yanaıym çünkü kendini buldu.böyle olduktan sonra başkasına gerek yok ancak son 2008 ve bu yıl bası gibi olucaksa bunu istemem.hayırlısı ne ise o olsun benim fikrim bu.lütfen provake edici,sataşma amaçlı ve yanlış anlaşılan bir yorumla karsılık vermeyın.artık yazarken çekiniyorum.bu kısısel fıkrım

  68. iyi dileklerin için sağol,gidersem seninde gelmeni sağlarım

  69. sen harcanıyon buralarda

  70. seni ferraride görmek isteriz takımın sana ihtiyacı var

  71. Sen söyledin olacaktı.

  72. fer-rai,evet bence öyle,benim söylemek istemediğimi den söyledin tşkrlr:)

  73. Raikonen ferraride yarşıyor olsada ferrariye uygun bir pilot olduğunu düşünmüyorum,akdeniz insanı sıcaktır,heyecanın sevgisini özüntüsünü belli eden yapıya sahiptir
    ama rai soğuk ülkenin soğuk insanı ferrariye uymaz.en iyisi mc larendir onun için

  74. Emir Çolak avatarı

    Rai'nin aldığı para su an sporcular icerisinde en fazla alanlardan biri, TigerWoods,Kobe Lebron vs. A.Rodrigez'den sonra falan geliyo adam, yani Alo,Ham,Mas'dan daha fazla ama bi o kadarda adamın sponsor ve takım ürünleri satışı konusundada artışı oluyor bu da bi getiri.

  75. djarum ferrari enayiydi dimi o parayı verdiğine sen çok akıllı adamsın ya

  76. mc larene gitse f1 daha heyecanlı olur en azından,hamilto nu kovalainen karşı korudukları gibi koruyamazlar,o zaman hamilto nun nasıl bir pilot olduğu ortaya çıkar

  77. Ne yalan söylim rai yi sevmiyor değilim,ama değil 49 milyon euro 5 milyon euro etmez.

  78. Kimi Mclaren'e gelirse
    Romain'in dediği gibi Mercedes'in Alman Pilot hayalleri suya düşecek ve buda olası Mclaren-Mercedes ayrılılığını ortaya çıkaracak…
    Yada takım Hamilton'u gönderecek Raikkonen'i alacak ama bunun ihtimali %1 bile diyemiyorum 😀

  79. elif çivici avatarı

    raikkonen mclaren de yarışabilir mi?neden olmasın.
    takımda 1 ve 2. pilotlugu uygulayan isim olarak bilinen ron dennis var mı yok? bence her iki pilotta yarışırlar paşa paşa neden olmasın,whitmarsh akıllı adam,ron un bazı hatalarını tekrarlamayacaktır.takımın yıllardır özledigi markalar şampiyonlugu gelebilir.
    alonso ferrari de yarışabilir mi?yarışır.domenicalli nin pilot ilişkileri iyi,alonso-mclaren olayından ders çıkarmıştır,alonso da ders çıkarmıştır,e massa yla da anlaşabilirler mi?anlaşırlar neden olmasın zaten yarışlar dışında görüşmüyor pilotlar,önemli olan da anlaşmak degil zaten takım ilişkisi önemli..
    eger her 2 taraf için de ve spor için de iyi olacaksa bu degişim olabilir.2007 deki mücadeleye geri döneriz.izlenesi bir sezon olur.

  80. raikonen,mclaren,mercedes ve ferrari hakkında bazı çözümlemeler yaptım sizlerle de paylaşmak istedim ben su son olaylardan anlıyormki ferrari artık maddi açıdan biraz tasarruf yapmak krizden az etkilenmek istiyor son gelişmeler bana bunu anımsattı tam emın değilim ancak sanyrm kısa zmnda ferrari marlboro anlasması bıtıyor ve ferrari cazip bir isim sponsoru buldu santander santander yıllardır f1 de ve ferrari ile son ıkı sezonda ılgılenmesı kuskusuz herkesın gözünde alonso ferraride olayını daha da buyuttu santander babasının hayrına sponsor olmadı herhalde ferrariye elbette bir ispanyolu koyacaklar takıma gerek raikonen in aldıgı 49m euroluk yuksek ucret gerekse sezonun ılk yarısındakı kötü performansı buraya getrdi spekülasyonları ancak ferrariyede hak vermek lazım aynı denklkte bır pılotu buyuk bır sponsorlk anlasması sonucu daha az paraya takmnzda yarstryosanz bu bulunmaz bır fırsattr ve ferraride bu fırsatı tepmedi doğrulugunu fanatizmi bir yana bırakarak tartsrsak son derce dogru bır karar ancak ben montezemelo olsam yıllardır arlaarında tek bır sorun cıkmayan pilotlarımdan (ki bu ikili 3 yılda 2 markalar sampıyonlugu getrdi) vazgecıp huzurumu bozmazdm ferrari gibi bir takım kolayca sponsor bulablr…

    mclaren ve mercedes konusuna gelrsek bu sezon mercedes motoru hıc olmadıgı kadar dayanklı kiminin dönüsünü dusunrsek bu mukemmel bır haber cunku kımı motorlara cok yuklenen bır pılot bu olay kesnlkle onun lehıne olacaktır ayrıca mclarenın sene basında Q1 de elenen aracı nasıl yarıs kazandracak duruma getrdıgı de ustun bır basarı ornegı kesnlkle kagıt uzerınde kimi maccada basarılı oalcaktır ancak ferraride sevecen kaprıssız bır takım arkadası massa vardır bazıları alonsonun karakterını sorguluyor hep ama kımıde ondan asagı kalmaz massa couldhart gıbı anlayslı takım arkadaslaryla calısması kımının avantajıydı bnce lewisle ıkncı bır alonso sendromu yasayablrler bu goz ardı edılmemelı lewis ona massa kadar sevecen yaklasmayacaktır…

    mercedes konusuna gellrsek yıllarıdr basaryla motor tedarkcılıgı yapan alman firmaısnın artık fabrıka takımı olma ıstegı sır değil brawnı buyuk olaslkla satın alıp graj takımı olacaklardır yıllardır alman pilot hasretyle yanıp tutusan mercedesın mclarenle arası kımı olayından sonra daha da acılablr dıye dusunyrm cunku mercedes ıkncı koltuk ıcın kesınlkle nıco rosbergı dusunyr bakalım neler olacak ızleyıp gorelm

  81. umit isbilen avatarı

    umarım yalandır. ne yani lewis'in 2. pilotu mu olacak kimi yok daha neler hiç hoş olmaz bence. alonso'ya daha önce yapılanı yaparlarsa bu sefer kimi gerçekten bunalır ve gider…

  82. bir sürü yeni takım girdi ve çıkanlar oldu. pilot piyasası böyle tombala torbası gibi:)

    bu arada bizim niye bir takımımız yok 🙁

    "apikoğlu sucukları tofaş formül 1 tim" 🙂
    (baştaki sponsor ismi, formül 1 ise trt1 telaffuzu ile formula 1 😀 )

    hem bizim arabalara öyle işlenmiş shell yakıtı koymaya da gerek yok. benzin içine motor yağı, su vs. ne katarsan çalışıyo. benzin istasyonunda katkılı satıyorlar zaten :))))

    bide dayanıklı bir araç yapar bizimkiler, zonguldak çelik fabrikasında dökerler ki, tahinci çarptığı arabanın sol tarafını alıp starta kadar götürsün,sağlam olsun diye:))

    yukarıdakilerin yazdıklarımızın özeti: raikkonen mclaren e gitmeli :)))

  83. inşallah doğrudur bu haber.Kova dan fayda yok zaten anladıkda yerine rosberg geçer diye düşünüyorduk .Raikkonen olursa süper olur.Eski takımına dönmeli bence.Mclaren mercedes 2010 da fırtına olur.

  84. pilot piyasası darmadagın
    ferrari:schumacher(alonso)-massa
    mercedes:lewis-Kimi(rosberg)
    renault:alonso(kubica)-grosjean(di grassi,senna)
    redbull:vettel-webber
    Brawn:button-rosberg(rubens)
    williams:hulkenberg-Belli değil
    toyota:glock-?
    str: loeb-buemi-alguersuari
    force india:sutil-luizzi-chandock

    sanrm son 10 yılın en karmasık pılot pıyasası yenı takımların ve bmw f1 takımını alan sırketın pılot dızılımı bellı değil aslında suan grıdde kımsenın yerı bellı değil artık sezon sonu gelsede anlasmaları duysak ya

  85. eminim ferrari yöneticileri kimiyle 2010 anlaşması var diye kafalarını duvarlara vuruyorlardır. istenmedigin yerde durma kimi!!! ne kadar motivasyonun sağğlam olmasada saf yeteneğinle en iyiyi hakediyorsun!!!

  86. Nedense Kimi'yi Ferrariden göndermeye çalışıyorlar. Neden bir türlü anlayamadım.

  87. mükemmel bir haber inşallah doğrudur. ferrari kimiyi canlı canlı gömdü.

  88. açıkçası ben kiminin brawnın takımına gitmesini istiyorum. seneyede güçlü olacaklar. bi de mercedes desteğini alırlarsa ooo

  89. sinan ergin gozumsun ya sen cok yasa emi eyvallah

  90. umarim dogrudur ama benim son duydugum haberlere gore kimide nico rosberg gibi mc larene degil eger mercedes brawni alirsa ki bu sikca soylenmeye baslandi dogru olabilir yeni merecedes f1 team a daha yakin bneden soylemesi bekleyip gorelim

  91. o bir dünya şampiyonu, başka pilotların gölgesinde kalacak yavaş bir pilot değil. ne kadar hızlı olabileceğini 2008 deki 18 yarışın 10 tanesinde en hızlı turu almasından anlayabilirsiniz

  92. Padok kaynaklarından alınan birlgilere göre…

    asparagas…

  93. raikkonen, montoya gibi agresif bir pilotu geride bırakmış kişidir. altında iyi bir araç olursa, lewis ile çok rahat yarışabilir.

  94. eğer Räikkönen mclarene giderse, hamiltonun gölgesinde kalır. en sevdiğim pilottur räikkönen ama mclarene gitmesini istemem. tabi ki de kendisi bilir, biz ne dersek diyelim karar verecek olan o.

  95. ecrin deniz avatarı

    maalesef mclarene daha çok yakışıyor… 🙁

  96. Ben Rosberg'e ısınamadım, nedense. Singapur'daki açıklamaları, Williams'ta gözüme fazla batmayışından heralde. En azından Kimi Raikkonen gözüme batmıştı Sauberde yarışırken, adı çok geçiyordu yarışlarda. Nick Heidfeld de öyleydi aslında…

  97. hıaaaayttttttttt :))))
    mclaren sana daha çok yakışıyor;)
    hadi koçum 🙂
    umarım doğrudur. artık ferrari de istemenmeyen adam durumuna soktular alonso gelecek diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir