Rosberg, Mercedes’in Yarış Performansından Endişeli

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Çin GP sıralamalarında en güçlü araca sahip olaacaklarından emin olduğunu ancak yarış performansı konusunda endişelerinin olduğunu söyledi.

Sezona fırtına gibi başlayan Mercedes ekibi, Malezya’daki mağlubiyet ile sürpriz yaşamıştı. Çin’e sıcaklıklar nedeniyle daha umutlu gelen Mercedes, Ferrari’nin uzun sürüşlerdeki performansı nedeniyle yine endişelenmeye başladı.

Rosberg “Tabi ki iyi görünüyoruz. Harika bir aracımız var ve artık bakıp tam olarak nerede olduğumuzu anlamalıyız. Tek turda yine en hızlı olacağız ancak yarış performansında iyi görünüp görünmediğimize bakmamız lazım.” dedi.

Red Bull bu hafta sonu daha güçlü görünüyor ancak Rosberg  sıralamalarda pek bir değişiklik olacağını düşünmüyor.

Rosberg “Sıralamalarda değişiklik olacağını düşünmüyorum. Hızlı olacağımızı düşünüyorum. Ancak bekleyip görelim.” dedi.

Seansta Raikkonen ile yaşadıkları yakın mücadeleyi değerlendiren Rosberg “Oldukça sıkı bir mücadeleydi! 2. virajda pek yer bırakmadı! Ancak adil olalım. Bir kaç viraj sonra onu yakaladım. Bu iyi bir şey. Yarış için iyi bir şey ve pazar günü de benzer olaylar görebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Mercedes’in Yarış Performansından Endişeli” için 4 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lastik konusuna bir çözüm bulmaya başlasalar iyi olur.James Allison’un ürettiği araçlarda en yakın Lotus lastikleri çok iyi idare ediyordu araç.Ferrari’dede bu mevcut.Bence yakında Mercedes bu konuyu ele almalı

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Fia ile görüşüp 1000 km daha lastik testi randevusu alsınlar 🙂 Ya da 2013 yılında olduğu gibi Mercedes motorlu araçları yanlarına alıp Pirelli’ye lastikleri sertleştirme çağrısında bulunsunlar.. (Dipnot: 2013’te Redbull idi baş roldeki diğer aktör bu sene geride oldukları için destek vermezler ) Bunun için Force İndia’yı kobay olarak kullanıp lastik patlattırabilirler mesela.. Ne de olsa şuan puan alabilecek bir tempoları yok gibi.

  3. Mercedes galiba lastik konusunda bu sene baya bir sıkıntı yaşayacak. Bana kalırsa en buyuk korkuları buradan geliyor. Lastikleri çabuk bitiriyor eskiye dönmeye başladı bu konuda Mercedes o yüzden özellikle daha sıcak yarışlarda bu cok daha buyuk bir belaya dönüşebilir onlar adına

  4. Yusuf yusuf etmeye başladılar. Ne kadar tek turda yakalanmaları zorda olsa da yarışlarda 2013 e benzer bir senaryo olacak gibi duruyor. Pole den başlayıp lastikleri erkenden bitirmeleri ile birlikte arkadakilerden 1 pitstop fazla yapmak zorunda kalacaklar çoğu yarışta. Bence son yılların en heyecanlı sezonlarından biri bizi bekliyor. Ne yazıkki biz bu sezonu serhar acar ın anlatımıyla izliyemiyecez galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir