Renault, FIA'nın Kararını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Fransız otomobil üreticisi, geçen hafta FIA’yı, suçlamalara karşı itirazda bulunmayacağına dair bilgilendirmişti.

Renault F1 Takımı Başkanı Bernard Rey, Dünya Motor Sporları Konseyi duruşmasının hemen ardından basına konuştu ve pişmanlıklarını ifade etti.

Rey: “Bugün kendimizi Dünya Motor Sporları Konseyi’nin önünde bulduğumuz için çok üzgünüz. Olayın arka planında kendi iç soruşturmamızın bir sonucu olarak geçen hafta FIA’yı, herhangi bir suçlama karşısında savunma yapmayacağımızın bilgisini vermiştik ve Singapur GP’deki kazayla ilgili olarak sorumluluğumuzu kabul ettik. Takım içinde de hemen bir hamlede bulunduk”

“Bugün, Konsey’in kararını kabul ediyoruz. Kabul edilemez bu davranışla ilgili olarak F1 çevresinden özür diliyoruz. Umarız bu meseleyi kısa zamanda arkamızda bırakıp gelecek yapıcı olarak yoğunlaşabiliriz. Önümüzdeki bir kaç günde ilave bilgileri bildiri olarak sunacağız”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    ayni olayi McLaren yapsaydi bu sekilde kurtulamazdi emin olun bir 100 milyon daha yerdi lewis de alonsonun yeride olsa lisansini iptal ederdi FIA ben buna resmen cifte sitandardin BABASI derim iste ….
    FIA aciz bir kurumdur secimden sonra yeni gelen yönetim insallah bunlarin devami olmaz

  2. Takımlara net bir uyarı ve Renault için çıkabilecek en iyi kararlardan biri çıktı. Tabiki memnun olmalılar.

  3. o zaman mclarene çok ağır bir ceza verilmiş oldu 2007 de…haksızlık bu. bence alonsonun en azından yarış birinciliği iptal edilmeli.puanlar silinmeli.

  4. Tamam kabul ediyorsunda neden briatore'ye dava açacağını deklare etmiyorsun.

    tahminim onunda sözleşmesinde veya aralarında imzaladıkları belgede markanın korunması hakkında bir madde vardır.

    bunun aksi hareketlerin, nelere yol açacağı açıklanmıştır.

    yok bizim marka imajımıza zarar veren bu adama dava açmıyoruz Allah'ından bulsun diyorlarsa, benim burnuma reno'nun herşeyden haberdar olduğuna dair kokular gelir ki, bu kokular fia'ya da gitmiştir.

    konuyu hızlıca kapayışlarından bu görüşümün gerçek olduğu ortadır.

    kısacası fia artık rezaletlere alışmış sadece üstlerini örtme sonucuna gitmiştir. ve eminimki nelson'un gammazlaması öncesi de bu durumdan haberdardılar. ama nelson bunu medyaya taşıyınca mecburi süreç zaruri oldu ve güncel gelişmeler gerçekleşti.

    *ispiyon müessesesi daha da fazla çalışsa neler öğrenebileceğimizi çok merak ediyorum.

  5. Verilen ceza -aslında verilmeyen desek daha doğru olur- komik, Renault'nun açıklaması daha da komik. Ne yaptırımla karşılaştın ki "Bunu kabul ediyorum" diyorsun.

  6. Sıkıysa etmesinler hem burda kabul edilmeyecek bir karar yokki kebap gibi bir karar Renault için herkes çok daha ağır bir karar beklerken bu karar çıktı bence göbek atıyordur Renault yönetimi şimdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir