FIA, Motorların Eşitlenmesinde Hemfikir

yazar:

kategori:

Geçen sene Renault, rakipleri karşısında aradaki performans farkının kaldırılması için motorlarında düzenleme yapma konusunda izin almıştı.

İtalya GP sonrasında motor konusunda bu performans farkları yine gündeme geldi ve Mercedes-Benz’in, diğerlerine göre önde yer aldığı düşünülüyor.

Bununla ilgili olarak takımlardan da sesler yükselmişti ki FIA, Pazartesi günü yapılan Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında bu konuya da değindi.

FIA açıklaması: “Formula 1 kullanılan motorların performansları arasında bir fark olduğu yönünde iddiaların ardından Dünya Motor Sporları Konseyi bu konunun takımların performans farklarını gidermesi için, daha güçlü olan motorun performansının düşürülmesi yoluna başvurulması kararına vardı. Bununla birlikte herhangi bir motor gelişimine izin verilmeyecektir.”

Bu durumda Mercedes-Benz, rakipleri ile aynı performans seviyesine gelebilmek için geri adım atacak gibi görünüyor.


Yorumlar

  1. ben bir renaultçu olarak geçen sene renaulta gelişim izni verip bu sene mclarene "geri dönüşüm"izni veren mantğı diğer arkadaşlar gibi anlamakta zorluk çekiyorum.overster in dediği gibi kural ihlali varsa eyvallah ama yoksa bu ne saçmalıktır.

  2. arkadaşlar burada problem berni amcadır. gerisi fasa fisodur. o ölünce herşey düzelir sabredin. diyeceğim ama adam kendine çok iyi bakıyor. bu adam bence herşeye müdahele ediyor. onun onayı olmadan asla bu kurallar konamaz.

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence suna benzıyor.tesbıhte hata olmaz derler ya.
    fc barcelona ve real madrıd sampıyonlar lıgıne gırıyor eufa dıger takımların sıkayetı uzerıne karar alıyor.sevgılı barcelona sız messı ve ıbrahımovıc ı real madrıd sızde ronlado ve kaka yı oynatmayın.cunkı guc farkı oluyor.
    pesssssss ya.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu kadar olur.yuh artık

  5. olaya mantıksal yaklasrsak saçma oluyor neden mercedes daha güçlü motorunu zayıflatsnki ama duygusal baktgmzdada barız bır sekılde fark var ve bu farkla yarısmak kötü bişey sonucta tmm mercedes hakkıyla avantaj saglıyor ama brawn force india ve seneye belkı daha cok takım hıc haketmedgı avantajı saglıyacak mercedes motoryla mesela renault kendı motorunu kendı yapacak ugrasacak edecek brawn hıc güç harcamadan en iyi motora konacak ayrıca bızden daha guclu olacak buda adaletsizlk oluyor ben motor gelısımının durmasına karsym cok masraflı kısımların gelişimini durdurun diğer gelişimler acık kalsın en mantıklısı bu bence

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Tolga Kardaş" dostum seni de yazmayi unutmsm .)

  7. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Can Bundy"-"Sertuğ Ünal" Ve "Vega Nitro" "Mclaren-Mercedes" adli arkadaslarimiza Yorumlarindan dolayi Tesekkür Ediyor Ve Yüzde Yüz Katiliyorum..Gercekten O Zaman T. Center'i Falanda Kapatalim Biz Niye Masraf Yapiyoruz ki İyi Olamiycaksak :=))

  8. kural ihlali varsa, yapan takımları cezalandırın, ne bileyim devir falan kıssınlar ihlal kadar, yoksa da ellemeyin ya

  9. Ben böyle rezillik görmedim ya. O zaman tek motor üreticisi olsu herkes onu kullansın. Deviri sınırla, beygiri sınırla, motoru sınırla, ne kaldı zaten geriye. Ne oldu motorsporlarının Nirvanası'na. 10 sene sonra çim biçme makinasının motoruyla yarışırlarsa şaşırmam. V12, V10, V8 giderek eriyoruz yazık yapmayın, sporu katletmeyin.

  10. Bu ne la!? Bakın; varsa dalgıç motorunuz(hani elektrikli olduğu için yani çevreci diye) ve ya pancar motorunuz(içten yanmalı, ama ne içten) sakın atmayın, bikaç seneye kalmaz kesin fırsat doğacak ve artık Formula 1'e de garaj takımı olarak katılabileceğiz; söylemedi demeyin..

  11. Çok ilginç son yarım saatte yazdığım 2 yorumda da hata yapmışım nedense 😀 Ama burada ne dediğim anlaşılmış sanırım.

  12. Mercedese ikinci darbe. 😀 ilkini eskiler bilirr..:)

  13. Ya hadi motorları eşitlersin, veya tek seferlik FIA onayı ile herkesin motorunu gözden geçirmesine onay verirsin. Ama bu motor eşitlemeyi başarılı olan motoru üreten üreticiye "bozsana kardeşim motorunu kötü ol" demek nedir? Şaka gibi…

  14. Ahahaha hey gidi fia hey gene güldürdün beni…
    Allah'ta seni güldürmesin!! inşallah…
    Rezaletlerine bir tanesi daha ekleniyor gibime geliyor…
    Takımların / F1'in teknoloji yolunda önünü açacağına standartlaştırarak dahada monoton bir hale sokuyorsun…
    Sana ne desek az zaten herşey ortada… yakında GP2'ler de F1'ler kadar hızlı olursa (Ki olmaya başladılar) hiç şaşırmam… Hatta sollarlar ya 🙂

    FIA'ya bu sporu bizim için daha çok çekilmez hale getirmeye çalıştığından ve bu doğrultuda çok emek harcamasından dolayı 3 kelimeden oluşan bir cümle armağan edesim geldi kimse üzerine alınmazsa sevinirim:
    FIA'cığım
    "ALLAH BELANIZI VERSİN"

  15. Ahmet  Keleş avatarı

    sonra da çözümü bilet fiyatlarında bulmaya çalışırsınız batırdınız F1'i

  16. motor yarışları diyor yani motor v12 motorları sürekli geliştirmek lazım valla sesini izlemeye giderim piste ayrıca araçlar çok daha hızlanır ve daha akıcı yarışlar izleyebiliriz

  17. Ahmet  Keleş avatarı

    herşeyi standart yapın sonra arabaları bağlayın arka arkaya çuf çuf oynayın

  18. kaan kaanhan avatarı

    dönem dönem birileri her zaman farklı olcaktır, bunlar günün birinde secu kontrolunde sabit HP ye geçerler. 🙁

  19. F1'in DNA sına aykırı şeyler yapıyor FIA gerçekten soğutuyorlar insanları böyle şeylerle F1den bizi F1 e bağlayan teknoloji,gelişim ve hız her şey standart olacaksa benm F1 le işim olmaz artık

  20. ah nerede o v12, v10 motorlar,
    nerede o sınırsız motor geliştirme kuralı…
    rekabet yok ki, isteyen motorunu "geliştiremiyor".
    düşünsenize ben performansımı artırmak istiyorum ama izin verilmiyor. kuralların ne kadar saçma bir hale geldiğini anlatmak için iyi bir görüntü.
    böylelikle her yarış sonu, sezon ortası bir üretici itiraz edecek ben yavaş kaldım, beni de eşitleyin diye.

    peki nerede kaldı ar-ge?

  21. Yavuz Balcı avatarı

    bırakın kendi halina fia yı arkadaşlar.can çekişiyor.

  22. al iste bu fia kafayi yedi yaw
    kardesim bu nasil bir mantik ya daha ne anladim f1 in butun motor sporlarinin tepesi oldugu lafindan yaw yakinda bizim haci muratlarla bir turk takimida f1 e girerse hic sasirmam mercedes iyiyse digerleride iyi olsun ki yarislar da o kadar zekli olsun zaten goz zevkimiz yok oldu boyle giderse yariz zevki diye bir seyde kalmayacak ne krizi ya kriz diye tamamen uydurma kriz bunlarin kuruntusu

  23. böylelikle bunun bir motor sporları yarışması olmadığı da resmiyet kazanmaya başlıyor.

    aero sporları adı altında kendilerine yeni bir tür yarattılar tebrikler.

  24. Yav ne sıktılar yemin ederim .Şeytan diyor bas motorhome ları sık hepsinin gırtlağını:@ 🙂

  25. al aşağıya mercedes motorunu,yürü bee fia:)

  26. Motorlar eşitlenir 2 seneye kalmaz yine başlarlar,motorlar arasında fark var.Herhangi bir kural ihlali yoksa gelişmeleri suc mu?

  27. bunlar ne yapmaya çalışıyorlar ya o zaman tek tip motor kullansın herkes Gp2 izleyelim daha iyi rekabeti sıfıra indiriyorlar!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir