Raikkonen Sıralamaların Ardından Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Çin GP sıralama seansında 6. sırada kalmasının ardından hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Raikkonen bu sene bir türlü istediği gibi bir sıralama seansı geçiremedi. Ferrari’nin diğer pilotu Sebastian Vettel Mercedes pilotlarının arkasında 3. olmayı başarırken Raikkonen Williams pilotlarının arkasında kaldı ve ancak 6. olabildi.

Raikkonen “Aracım ilk sektörde çok zayıftı ve nedenini bilmiyorum. Sadece kötü bir tur attım ve her nedense son set lastiklerle ilk bir kaç viraj çok kaygandı. Zaten sonrasında iyi bir tur zamanı artık gitti bu yüzden maksimumu çıkarmaya çalıştım.” dedi.

Yumuşak lastiklerle performansının kendisini cesaretlendirip cesaretlendirmediğinin sorulması üzerine Raikkonen “Şu an için bitirdiğim yerden dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum. Ancak bunu değiştirebileceğimizi umuyorum.”

“Şu anda durum ve oldukça iyi bir pakete sahibiz ancak küçük hatalar yapmaya devam ediyor. Bunlar yardımcı olmuyor.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen Sıralamaların Ardından Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 19 yanıt

  1. hktn_ferrari avatarı

    2007 deki gibi bir galibiyet istiyorum senden.

  2. Kimi_in_Rai avatarı

    Sayende Bizde Hayal Kırıklığı Yaşıyoruz.Umarım yarın işler iyi giderde podyuma çıkarsın

  3. Bu sıralamalar alışkanlık oldu evet, ben hala out lap ta özellikle ön lastiklerini iyi ısıtmadığını düşünüyorum. Ve şunu çok iyi biliyorum ki ilk 3 hedefi olan pilotlar son haklarına son anda başlar, neden diğer pilotlar daha out lap a çıktığında Kimi son hakkına başlıyor anlamıyorum!!!

    1. Bahsettiklerin Kimi’nin demeçleriyle uyuşuyor. Bu adamın mühendisi yok mu ki ısıtamadığını telsizden söylesin?

      Haa pardon mühendisi konuşmaya çekiniyordu değil mi laf işitecem diye 😀 I know what i’m doing, hee hee.

      1. Simon Rennie bilir onu en iyi 🙂 Ama olmuyor işte, daha öncede bahsettim, bu konuyu çözmeleri lazım, olmadı Arrivabene yapsın uyarıları, onada hönküremez heralde 🙂

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu haberi görmeye neredeyse abone olduk. Umarım bir noktadan sonra toparlar. 3 yarış henüz hiçbir şey değil. Motivasyonu elden bırakmaması lazım. Hollandada Ajak stadında yazdığı gibi “Çalışmak yeteneği yener, yetenek eğer çalışmazsa”. Kimi Formula 1’deki ender yeteneklerden biriydi ama şirketten çok yedi. En sonunda kendi seviyesinde iki yetenekli pilotla yarışmaya başlayınca şirketten yeme hakkı da kalmadı. Ne yazık ki durum böyle.

  5. Raikkoenen diğer sitedeki habere göre bunları söylemiş bu haberde biraz daha farklı acaba ayrı demeçler mi ?

    Raikkonen: Sıralama turları alışkanlık haline geldi

    Kimi Raikkonen kötü geçen sıralama turlarının artık süreklileştiğini belirtirken, bu alışkanlığın üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi.
    Raikkonen: Sıralama turları alışkanlık haline geldi
    Sebastian Vettel Ferrari ile üçüncü sırada kendisine yer bulurken, Raikkonen turunun ilk bölümünde vakit kaybetmiş ve altıncılıktan ileriye geçememişti.

    Raikkonen bazı şeylerin neden bu kadar zor olduğunu anlayamadığını söylerken, bahane üretme zamanının artık dolduğunu belirtti.

    “Son turumda ilk üç virajda çok zorlandım. Özellikle üçüncü virajda çok fazla zaman kaybettim ve bu beni biraz şaşırttı.”

    “Aracımız çok iyi ancak bazı nedenlerden dolayı son turum hiç kolay olmadı.”

    Raikkonen ayrıca rüzgar yönünün önemli bir faktör olmadığını ekledi.

    “Açıkçası düne göre farklıydı ancak tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.”

    “Üçüncü viraja gelirken korkunç derecede bir zaman kaybettim. Belki benim hatamdı ama kesinlikle hayal kırıklığıydı.”

    “Sonuç tamamen bir felaket değil ancak sıralama turları performansım bir alışkanlık haline gelmeye başladı ve bundan kurtulmak istiyorum.”

    “Tüm hafta sonu olduğu gibi yarış için iyi bir araca sahibiz.”

    “Bugün, lastiklerin son setiyle birlikte ideal bir gün geçirmedik. Yarın ise elimizden geleni yapacağız ve nerede bitirdiğimizi göreceğiz.” dedi.

  6. İyiden iyiye umudumu kaybediyorum senin adına kimi.. Hadi ilk iki yarış sans vs. yanında değildi, ama artık en azından vettelin hemen arkasında ol..
    Yarışta hatalarını telafi eden bir kimi görmekten sıkıldık artık..

  7. Kimi iyi start alak olumu gıdına gurban 🙂

    1. almazsa bunlar bizi hepten topa tutacak kimi iyi start duasına mı çıksak ne yapsak 😀 😀

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        +1 🙂

  8. Millet lastik ısıtirken sen düz gidiyorsun.Malesef bu gün bence Vettel i geçmeliydi.Yarın startdada yer kaybederse

  9. sıralamalardan korksaydık kimiyi tutmazdık 😀 yarış iyi olsun kimi bari iyi start hadi be oğlum …

  10. Kullandığın cizgi çok yanlıştı be buz adam orası tabi kaygan olur.Yinede umutluyuz iyi bi start alabilirse williamslardan en azından birini geçerse startta sonrası gelicek allahın izniyle.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      ric zaten yavaş start alıyor 3-4 sıra geri dusuyor o yüzden yer kaybetmesi zor massada yerini büyük ihtimalle korur o yüzden kimi nin startta bottası gecmesi

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        lazım ayrıca vettelin mercedesin temposuna ayak uydurması halinde kimi 2-3 tur icinde 4. sıraya yükselmek zorunda

        1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
          RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

          yav Kimi 4.ncü olsa ne olur hep geçen sene olduğu gibi takım arkadaşının arkasında kaldıktan sonra zaten bu Ferrari 3ve 4 rahat olabilecek bir araç bu sene özellikle her yarış ama her yarış sen takım arkadaşının arkasında kalmışın fısss araba zaten diyelim Mercedes en güçlü Rosbergi bile hiçbir yarışta geçmesini beklemiyoz 1-2 olurlar ee sen takım arkadaşını geçmen lazım üçüncü olman lazım ki diyelim bişey yaptın sen bu arabayı kokpiti boş sal piste 4’ncü olur kendi kendine Vettel’in ardından sen zannediyomusun ki Vettel’in önde bitridiği bir sıralama sonrası Kimi , Vettel’in başına bişy gelmeden Vettelin önünde bitirebilir yarışı mümkün diil koca sezon da 2 kere olur oda bozuk saatte günde iki kere doğruyu gösterdiği için üçüncüsü tarih yazmaz olmaz hayatta o zaman neye yarar

    2. kullandığı çizgi yanlış değil bence hızlı girdiği için dışa taşıyor kontralarla zaten tur gidiyor yarım saniye yoksa massanın önünde vettelin arkasında olurdu

      https://www.youtube.com/watch?v=Yw1mnlo-rtE

      1. q2’de bi turunda daha araç üstü kameran yine aynı şekil girdi o viraja geniş alarak dönüyordu o virajı.q3 turunda yine aynı şekil girdi ama kayma olunca dahada dışarı taştı yani o cizgiyi bilerek o şekil kullanıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir