Lauda: Diğerleri Milyonlar Harcamasına Rağmen Kazanamıyorsa Biz Ne Yapalım?

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda, Formula 1’den ayrılmakla tehdit eden motor üreticilerine ateş püskürdü.

Renault turbo döneminde yaşadığı sorunların ardından Formula 1’den ayrılmanın da içerisinde olduğu çeşitli seçenekleri değerlendiriyor ve Honda’nın ise Formula 1’e dönmek ile hata yaptıklarını düşünmeye başladığı ifade ediliyor.

Bu söylentiler üzerine açıklama yapan Lauda “Honda ve Renault Formula 1’den ayrılmaya kara verseydi bu umrumda olmazdı”

“Onlar milyonlar harcamasına rağmen kazanmak için mücadele edemiyorsa bu bizim suçumuz değil onların suçudur. Bize ne yapabiliriz?”

“Ben şampiyonluğa ulaştığımda 20 Cosworth motorlu araç varken, sadece 2 Ferrari motorlu araç vardı. Ve bu durumdan kimse şikayet etmedi”

“Renault ve Honda giderse o zaman herkese motor Mercedes verir. uradaki problem nedir?” dedi.


Yorumlar

“Lauda: Diğerleri Milyonlar Harcamasına Rağmen Kazanamıyorsa Biz Ne Yapalım?” için 10 yanıt

  1. Bu adam neden bu kadar küstah. Sen önce 1000 kmlik lastik testinin, FIAnın yeni döenm için size yaptığı güzelliklerin hesabını ver. Senin takımın V8 döneminde neredeydi?

  2. Dediğinin her türlü hakkı var. Motor gelişim yasağı diğerlerinin gelişimi için engel, ancak gelişebileceklerinin de garantisi değil. İlk baştan doğru şeyi yapmak da ödüllendirilmeli, en azından 1 sene için.

  3. Adam doğruyu söylemiş. Benim yaşım bu adamın şampiyon olduğu senelere yetmez ama dediği gibi 20 Cosworth motorlu araç varsa bu seferde 16 Mercedes motorlu araç oluverir ne var yani? En olmadı 5’er 5’er Ferrariyle bölüşürler kendi aralarında yarışırlar. 😀

    Ötekiler beceremiyorlarsa Mercedesin ne suçu var? Aynı bilgileri Fia Renaulta sunsaydı veya Hondaya sunsaydı durum değişir miydi? Pek sanmıyorum. Mercedesin marka değeri çok yüksek. Uzakdoğuda, Kuzey Amerikada ciddi büyük şirketleri var. Yani büyüklüklerinin ödülünü alıyorlar. Birazda tabii böylesine büyük bir marka değerinin Formula 1’den gitmesini önlemek için Fia ufak güzellikler ve düzenlemeler yaptı.

    Ama büyük şirketlerin büyük egosu olur. İtalyanlar gibi doğuştan yarışma tutkusuyla gelmeyip bu işin teknik ve ticari yönüyle daha fazla ilgileniyorsanız biraz nazlı olursunuz. Mercedes mühendislik açısından en iyisi, teknik depertmanlar açısından en iyisi ama yarışma tutkusunda kimsenin İtalyanların eline su dökeceğini zannetmiyorum. O yüzden saman alevi gibi ara ara parlasa da Ferrari 60 küsür senedir bu işe tutkuyla bağlı. Mercedes işin daha çok kazan kazan boyutunda. Almanların yaşayış şekilleri de böyle. Bunu kabullenmeliyiz.

    Ben Fia olsam herhalde ben de Mercedesin nazını ister istemez çekmek zorunda kalırdım. Şu an Mercedes değil de Ferrari yarışları domine ediyor olsa, Mclaren ve diğer takımlarda bugünkü seviyelerinde olsa ortalığı hop kaldırırlar ve seri dağılırdı. Şimdi ötekilerin referans noktası Ferrari olduğu için; ” biz hızlı değilsek en azından Ferraride en hızlı değil biz kazanamıyorsak onlar da rahat kazanamıyor” diye avunuyorlar. Mercedes çok kilit bir dengede. Geçmişte Red Bull ile serinin devamını sağladılar şimdi Mercedesle. Şifreli nokta ne? Biz kazanamıyorsak Ferrari de kazanamasın noktası.

    Açık konuşayım 10-15 yıldır ne Mclaren ne Williams kazanacak araç tasarlayamıyor. Neyi eksik yapıyorlar bilmiyorum ama teknik açıdan araçları bir noktada hata veriyor. Hızlı araç yapsalar dayanıklılıktan kalıyorlar, dayanıklılığa koşullansalar hız eksik kalıyor buna çözüm bulamadılar. Çözümü Ferrariden bazı verileri kopyalamakla buldular. Tam bir hırsızlık demeyeceğim ama heyecanlı ve illegal bir girişim olarak niteleyeceğim.

    Bunların beceriksizliğini gören Bernie ne yaptı? kazanabilecek becerikli insanları spora sokup kazandırdı. Önce Red Bull sonra Mercedes. İkisi de ilk 4-5 sezon ha işte diyerek yapılandılar sonra damgayı vuruyorlar. Bu iş beceri ister dostlar. Mercedes becerikli çıktı diye kimse karalar bağlamasın. Mercedes gibi bir markanın sporda kalması için gerekirse 6 takıma motor sağlatır yine de Mercedesi kaybetmeyi göze alamaz insan. Mercedes bugün bıraksa homurtular daha fazla artar.

    Bakmayın siz 34 yarış sonra Ferrari kazanınca tebrik tweeti atmalara. Ferrari üst üste 5 yarış kazansın herkes kazan kaldırır. Bu tecrübeyle sabit. Bu işin taraftarlıktan daha çok artık monotonluğa tahammül edememeyle de ilgisi var. Ferrari taraftarları bile üst üste 7 yarış kazansa heyecan duymamaya başlar. Rekabet en güzeli. Rekabet yoksa da gridteki 10 takımın 7’sinin kazanmasından rahatsızlık duymayacağı bir takımın yarışları süpürmesi en güzeli.

  4. King Lauda dan yine dobra ve sert sözler

  5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Tabiki lauda sizin içerden aldığınız bilgiler ve 1000 km lik lastik testi yapmaları gerekiyordu milyon harcamamaları için :))

  6. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Niki Lauda’nın şuan ki yaptığı.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Haha sen yorum atmadın sıralama başlığı altında hayırdır sıkıldın herhalde aynı sahne 🙂

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Sabah kalkamadım q3’ün son haklarını izleyebildim o yüzden yorum yapmak istemedim 🙂

  7. Şöyle adamlara laf söyletiriyorsunuz bu mercedesi bi kişi bitirecek

    italyan mafya babası maruzia arivabeni

  8. OtonomAktor avatarı

    oo çok sert 😀 ama hakkı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir