Singapur GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Monza’da güçlü bir haftasonu geçirdin. Bize yarışını anlatır mısın?

FA: Sekizinci sıradan başladığımı düşünürsek, beşinci bitirmekten mutluyum ki bu yarıştan önceki beklentimizden daha iyi bir yer oldu. Tüm hafta sonu KERS’i kullandık ama startta ondan en iyi şekilde yararlanamadım. Bu yüzden ilk viraja girerken biraz avantaj kaybettik. Tüm yarışta aracın dengesi iyiydi ve tek pit stop stratejisi çok iyi işledi ve önemli puanlar kazanabildik.

Sıradaki yarış Singapur’da. Pist hakkında ne düşünüyorsun?

FA: Çok mücadeleci bir pist ve çok yüksek hız taşımak zorunda olduğunuz ve kerbleri kullandığınız onuncu virajdaki yüksek hızlı şikan gibi ilginç virajları var ve bunu seviyorum. Singapur’da geçiş yapmak kolay değil ama birkaç fırsat var.

R29’un bu hafta sonundaki performansı nasıl olacak?

FA: Araç bir çok pistte iyi çalışıyor bu yüzden podyuma yakın olacağımız kadar rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum ve bu hafta sonu için hedefimiz bu.

Peki alışkın olmadığınız bu zaman sistemine nasıl ayak uydurmayı düşünüyorsun?

FA: Geçen yıl yerel saate ayak uydurmak yerine Avrupa zamanında kalmıştım. Bu yüzden bu sene de enerjimi korumam için en iyi yol olduğunu düşündüğümden aynısını yapmayı planlıyorum.

Romain Grosjean

Romain, Monza’da karışık bir hafta sonu geçirdin. Bize yarışta neler olduğunu anlatır mısın…

RG: Yarış konusunda hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü aracın potansiyelini tam olarak gösteremedim. Startta çok fazla sıra kaybettim ve ilk virajda bazı temaslar yaşadım. Bu da aracıma hasar verdi ve sürüşü zorlaştırdı. Telsizim de çalışmıyordu ve bu işleri daha da zorlaştırdı. Yarışı tamamlayabilmek güzeldi ve daha fazla deneyim kazanmış oldum ama daha iyi bir sonuç almayı umuyordum.

Singapur’da yarışmak için sabırsızlanıyor musun?

RG:  Kesinlikle. Cadde pistlerini seviyorum ve pist de oldukça ilginç. Geçen sene yarışı televizyondan izledim ve araçların ışıklar altında harika göründüğünü düşünüyordum. Bu benim ilk gece yarışım olacak ve gerçekten bunun için sabırsızlanıyorum.

Yeni bir pist için nasıl hazırlanıyorsun?

RG:  Mühendislerimle çok sıkı çalışıyorum ve pisti öğrenmek için bazı videolar izliyorum. Pist haritalarından pisti zaten öğdendim ama ancak pistte bir tur attığınızda ve tutuşu hissettiğinizde pisti anlamaya başlıyorsunuz.

Hafta sonu için hedeflerin neler?

RG: Antrenman, sıralama ve yarıştaki çalışmaları maksimuma çıkararak güçlü bir hafta sonu geçirmeyi hedefliyorum. Sıralamalarda Fernando’ya mümkün olduğu kadar yakın olup yarışta puanlar kazanmaya çalışacağım.


Yorumlar

  1. Gerçekten merakla izleyeceğim Alonso nun performansını ve Renault un stratejisini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir