Singapur GP Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Singapour Grand Prix’si Hakkında

Nico Rosberg: “Geçen sene harika bir hafta sonu  oldu ve gerçekten zevk aldım. Atmosfer inanılmazdı ve gece yarışı gerçekten çok iyi oldu. Pist de sürüş için eğlenceli ve mücadeleci.”

Kazuki Nakajima: “Bu yarış harika ve sezon içindeki favorilerimden. Pist oldukça mücadeleci ve yerleşimi büyüleyici. Yarış hafta sonlarımı dışarıda geçirmeyi çok sevmem ama geçen yıl birkaç akşam yemeğine çıktım ve bu sene de yapmayı planlıyorum.”

Teknik Açıdan Singapur

Kazuki Nakajima: “Singapur mücadele etmeniz gereken farklı elementlerin olduğu teknik bir pist. Gece yarış olduğundan ışıklara alışmanız gerekiyor. Cadde pisti olduğundan hafta sonunun başında kaygan oluyor ve çok fazla kaçış alanı yok. Geçiş fırsatı da çok az. Özellikle 5 ve 7. virajlar arasında pist oldukça engebeli. Yüksek sıcaklık ve nemi de katarsak pilotlar ve araçlar için zor bir yarış olacak. Yavaş virajlara sahip olması nedeniyle yüksek downforce gerektiriyor ama bu bizim için iyi çünkü aracımız bu tarz pistlerde iyi.”

Nico Rosberg: “Singapur hakkında en zor şey sıcaklık ve viraj sayısının fazla olması. 23 tane viraj var ve asla rahatlayamıyorsunuz. Mücadeci bir pist. Yüksek downforce isteği aracımıza uyuyor. Bu yüzden burada Monza’da aldığımızdan daha iyi bir sonuç alacağımızı umuyorum.”

Gece Araç kullanmak ne kadar zor olacak?

Kazuki Nakajima: “Işıklar bir kez alıştığınızda ve görüşü dengelediğinizde normalden farkı yok. Geçen yıl biraz karanlık olan bir kaç viraj vardı ama eminim bu sene bunu çözeceklerdir.”

Nico Rosberg: “Normale göre biraz karanlık olduğundan az da olsa zorluk oluyor ama hızlı alışıyorsunuz ve çok fazla ışık var aslında. Eğer yağmur da yağarsa çok daha büyük mücadele olacağını düşünüyorum. Geçen sene yaşadığımız tek zorluk Avrupa zamanında kaldığımızda gün ışığı görememiş olmaktı.”


Yorumlar

  1. Geçen sene flash etkisi yaşandığı söylenmişti ve bazı pilotlar şikayet etmişti. Bu sene çözülmüştür umarım. Pilotların beklentileri hep aynı yönde. Açıklamalar güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir