Schumacher Şampiyonlukta Button'ı Destekliyor, Vettel'i Övüyor

yazar:

kategori:

Schumacher “Duruma bakarsak, Jenson’un şampiyonayı kazanmasını bekliyorum.”

“Bunu ondan almak zor, özellikle de Red Bull’ların dayanıklılık sorunlarını dikkate alırsak.”

“Mücadele olacak ancak puan farkı çok büyük.” dedi.

Schumacher ayrıca şampiyonluk mücadelesi içerisinde az da olsa yer alan vatandaşı Vettel’e övgülerde bulundu ancak Vettel’in F1’de kendi ismini oluşturması gerektiğini söyledi.

Schumacher “Benim Formula 1’deyken her 2 haftada bir kanıtlamam gibi o da kalitesini gösteriyor.”

“O, birden fazla şampiyonluk kazanmak için tüm gereksinimlere sahip.”

“Ancak ben asla başkası ile karşılaştırılmak istemedim çünkü onun gibi kendim olmak istedim.”

“Herkes buna saygı duymalı.” dedi.


Yorumlar

  1. burda isim vermeden haddime dusmesede yinede sansimi zorlayip bir kac sey karaliycam bunu aslinda bazen bende yapiyorum ama ltf arkadaslar illede birine cevap vermek icin yorum yazmayin bazen bunu hak edenler oluyor ama her zaman degil sadece hak edenlere yazin o yuzden birazda guzel yorumlar yazalim M1CHAEL ustat sgl farkin her zaman fark ediliyor

  2. Yine hak mevzusuna takıldık kalkdık 🙂 Rubens nerede yarışıyordu Ferrari peki michael o da ferrrari o zaman bunlar takım arkadaşıdır takım belli bir amaç için birlikte haraket eden insan toplulugu demektir hedefleri vardır ve bu hedef için çalışırlar 2002 sezonunda yine aynı şey görüldü rubens takım için schumi ye yol verdi aynısını 99 da schumi takım arkadaşı olan Eddie Irvine için yapmuştı

  3. O yarış 2002 indianapolis gp'siydi. ikisi yanyana bitirmek isterken barrichello 0.01 saniye gibi bir farkla geçmişti schumacheri. ben hep avusturya gp sinden sonra rubens e jest olsun diye yaptığını düşündüm. schumacher' e karşı bir nefretim yok büyük saygı duyduğum belki de f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotu. ama avusturya da rubens'in hakkı yendi. bunu göz önünde bulunduralım lütfen.

  4. burak bocek avatarı

    Bravo Michael yorumuna sonuna kadar katılıyorum.Hani derler ya Hislerime tercüman oldun aynen o misal.Habere gelicek olursak Shumi gönlünden geçenleri söylemiş ve mantıklı konuşmuş.Rubensi desteklemek zorunda değil ve Rubens ona isteyerek yardım etmiş değil tamamen takım emri olduğu için etmiştir.Bunuda insanların yüzüne vurmuş Ferrari'nin arkasından atıp tutmuştur.Hatta bi keresinde partide Schumi için"gay" demiştir.Kalkıp ondan destek beklemeyin.Mert merter tamam güzel ve doğru yaklaşmışsın.Evet gerçekten sportmenliğe pek yakışmayan hareketleri onun da oldu ancak unutma ki Senna bile bunu denemiş ve şampiyonluk için Prost'a bindirmiştir Suzukada.Yani yazıcaksanız tam olarak yazın.Eşit olarak adaleti sarsmadan yazın.Sadece işinize gelenleri görmeyin.

  5. ''M1CHAEL .'' yorumunun altına imzamı atarım.

    ''mert merter'' senin ne kadar yanlı biri olduğunu bildiğim için bir şey söylemeyecegim. Söylesekte bir şey fark etmeyecek zaten. Böyle devam et F1 izlemeye.

  6. o sezon başka bir yarışın son düzlügünde Schumi Rubens'e yol verip 1.ligi kazanmasını saglamıştı o sezonla ilgili schumi yi suçluyanların o zaman daha yarışları izlemedigini varsayıyorum.

  7. mert merter avatarı

    sampiyon olmak icin sinan niye carpicak
    2007 deki olayi hatirlarsiniz lewis ve alonso sampiyonluk icin kapisiyorlar
    brezilya dördüncü virajda alonso takim arkadasini nasil pist disina atdi ve o yarisda ne alonso nede lewis sampiyon oldu aradan kimmi sampiyon oldu cikti
    bu kadar mi sapiyonluk hirsi olur pilotlarda ben olamazsam takim arkadasim da olmasin baskasi da olmasin
    summi de onun icin carpmistir ben olmuyorsam oda olmasin:))

  8. Allah seni kahretmesin Schumi "vinlöw " e neden çarptın.

  9. mert merter avatarı

    summide kirli camasir boldur yani eski kirlicilerdendir summi bunlari canli yasadik 2000 li yillarda hele vinlöw e carpip sampiyon olmaya calismasi monakoda son virasda araci istop etdirme ayaklari A1 de ki olayi tüm dünya gülerek izledi birde seromonide bariceloyu 1. kürsüsüne cikardi bunlar sadece bir kaci yazmakla bitmaz amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    F1 de sampiyonluga giderken yapilan hertürlü hile yakalanmaz isen sonu sampiyonluk olursa sadece alkislariz

    ama yakalananlarda var reno gibi
    ferrari by M tarafindan hep desdeklendigi icin yakalanamadi ama F1 izleyicisi iyi bilirki ferrari isini biliyo
    olay su ferraride bir alonso olsaydi su anda F1 disinda bile kalmistiicerden calisir alonso
    McLaren de gördük
    Reno da gördük
    Ferraide az kaldi görecegiz….
    yani F1 de veri hirsizligi herzaman oldu olacaktirda hileli sampiyonluklar yalanlar dolanlar hep olacak taaa ki biri cikip ötene kadar.

  10. "Ancak ben asla başkası ile karşılaştırılmak istemedim çünkü onun gibi kendim olmak istedim."
    İşte pilotluğun özü budur. Hiç bir aklı selim pilotun (geçmişler dahil) buna ters bir açıklamasını daha görmedim. Bu tip yakıştırmaları ancak basın ve konudan uzak olanlar yapıyor. Vettel konusunda hep aynı tavrı sergiliyor.

    Savunma makamı gibi olmak istemem ama birşeyler yazmış olayım.
    O takım emrini değil o bütün dünya biliyordu zaten.
    Planı yapan Michael değildi. Takım planladı ikisine de haber verildi ve gerçekleşti bu kadar basit. Yanlı bakmanın lüzumu yok.
    Schumacher seyirci tepkisiyle hareket etmedi orda. Seyirci tepkisi yüzünden ağlayıp, sevinen, zıplayan bir adam değil. Rubensin o andaki hali sebebiyle o harekette bulundu. Ayrıca siz şuan sezonun sonunu gördüğünüz için gerek olmadığını düşünüyorsunuz. O yarış anında Todt gelecek de lazım olabileceğini düşündü ve emri verdi. Sportif yönden uygun değil belki ama geleceği bilemeyeceğinizden strateji yönünden önemli bir olaydı. David'de geçen söylemedi mi takımlar bu tip emirleri verirler, vermek zorundalar şeklinde. O yüzden ikna edici nedenler yazın lütfen.

    Ayrıca internet'den bulamayacağınız bir bilgi vereyim. O malum yıllarda Rubens'in alternatifi düşünülüp, durumu konuşulduğunda Michael kalmasını istedi.(Brawn da dahil buna). Ferrari'de n sorabileceğiniz birisi varsa sorun 🙂

    Michael'ın Rubens'e karşı bir tavrı yoktu. Destekledi de. Fakat bir gerçek var Massa'yı daha fazla sevdi.
    Aslında sadece farklı olan Rubens'in o yıllardaki durumunu kabullenip ayrıldıktan sonra konuşması. Biz yinede onu seviyoruz. Michael ve Ferrari yinede ona cevaben birşey demedi.

  11. mert merter avatarı

    bizim komsu de F1 fanatigi
    önceleri montoya yi desdekler kimmi yi överdi

    simdi kimleri desdekler kimleri över bilmiyorum o kadar önemli deyil yani

    kizim sana söylüyorum summi sen anla …:))

    böyle haberler cok sacma geliyor bana..

  12. schumacher'in podyumda rubens'e yerini ve kupayı vermesinin nedeni seyircilerin tepkisi yüzündendir.schumacher de hatalı olduğunun gayet farkındaydı. işin kötü yanı schumacher'in o sene böyle bir harekete ihtiyacı olmamasıydı. madem rubens'e yerini vermekte bu kadar istekliydi o zaman geçmeseydi son düzlükte. 4 puan fazla alacağım diye böyle bir hareket yapmamalıydı.

  13. Kirli çamaşır denilen olay bu mudur ? Zaten Schuminin bu olaydan haberi olmadığını söyleyen yok. Ortada bir kirli çamaşır varsa oda Ferrarinin yaptığı takım emridir. Schumacher zaten podyumda büyüklüğünü göstermiştir.

  14. 2002 avusturya gp sinde barrichello son düzlükte schumacher e takımın baskısıyla yol vermişti. geçen sene barrichello bu olaydan schumacherin de haberi olduğunu söyledi

  15. Ne gibi kirli çamaşırlar ? Bir açıkla bakalım.

  16. rubens eski kirli çamaşırlarını döktü şuminin onu ağzına bile almaz. iş olsun diye konuşmuş.

  17. Button'ı desteklemiyor bence, sadece onun kazanacağını söylemiş yani puan farkını da katarsak haklı da. Ama ben Barrichello'nun kazanmasını istiyorum. Ayrıca Schumi, Rubens sana o kadar yardım etti insan bari onun kazanmasını isterim falan der.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir