Mosley: "Todt Kazanırsa Anlaşmazlıklar Azalacak"

yazar:

kategori:

Mosley desteklediği Todt hakkında, “Jean farklı açılardan benden çok daha iyi bir iş yapacaktır. Bazı konularda takımların daha az keyfini kaçıracaktır çünkü muhtemelen sıradaki yeni ve büyük bir fikirle ortaya çıkmayacak. Sadece sürecin saat gibi ve adil, şeffaf işlediğinden emin olacaktır ve ihtiyaç duyulan da bu zaten.” diyor.

Jean Todt’tun Ferrari’nin eski patronu olması nedeniyle FIA başkanlığına geçmesi konusunda bazı şüpheler olsa da Mosley, “Jean’in yaptığı her şey kurallar hiç dahilindeydi. Zamanında takımı için en iyi olanı yaptı. Jean Pqegot’dayken yüzde yüz orası için açlıştı. Ferrari’deyken de yüzden yüz Ferrari için. FIA’nın bşaına geçtiği zaman da yüzden yüz FIA için çalışacak. Ferrari’ye karşı eski bağları ve sadakati olmayacak ya da Peugeot ike Citroen’e karşı.” diye konuşuyor.

Mosley, 2004’te başkanlık görevinden çekilmeyi düşündüğünü ancak yerine geçecek kişinin uygun olmadığını düşündüğü için Jean Todt’a bu işi yapması gerektiğini söylediğini de belirtiyor. Ancak o sırada Todt Ferrari CEO’su olduğu için Mosley başka alternatif olmadığını ve istemese de devam etmekten başka çaresi olmadığını söylüyor. Ardından Mosley 2007’de de görevden ayrılmak istediği ancak o sırada da McLaren skandalı baş gösterdiğinden öylece bırakıp gidemediğinianlatıyor.

Todt’un rakibi Vatanen hakkında da konuşan Mosley, adaylıklar açıklandığında Vatanen’in kendisini görmek için geldiğini onunla birlikte yemek yediklerini, Vatanen’in kendisinden destek istediğini ancak kendisinin Todt’a söz verdiği için ona yardımcı olamayacağını söylediğini belirtiyor. Mosley, Vatanen’e Jean’in daha iyi bir aday olduğunu, Vatanen’in deneyimi olmadığını, daha önce hiçbir organizayonun başına geçmediğini de söylemiş.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    adamını kendi yerine getircek 🙁 fia aynı şekilde devam.

  2. Sen anlaşmazlığın ne olduğunu biliyormuydun yani?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir