Sorunsuz Hafta Sonunun Ardından Gelen Galibiyet Hamilton’ı Mutlu Etti

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Lewis Hamilton, Çin GP’sinde elde ettiği galibiyetin ardından oldukça mutlu olduğunu söyledi.

İngiliz pilot zaman zaman lastik koruduğu yarışta baştan sona üstündü ve takım arkadaşını ve Ferrari pilotlarını kontrollü şekilde arkasında tutarak üst üste 10. galibiyetini aldı.

Yarışın ardından açıklama yapan Hamilton “Herşeyden önce mükemmel bir iş yapan ekibime teşekkür etmem gerekiyor. İlk seanstan bu yana herşey sorunsuz şekilde çalıştı ve durum bu olduğu zaman daha iyi ayarlar yapabilirsiniz”

“Bugün ana görevim Nico ile aramdaki farkı kontrol altında tutmak ve lastikleri korumak oldu. Fırsatlar için doğru anı bekledim”

“Sonuç olarak güzel bir yarıştı. Yarışın sonunda gerçekten iyi bir durumdaydık. Zorlamaya devam edebilirdim. Ama güvenlik aracı nedeniyle yarış böyle bitti. Herşeyden önce tabi ki dayanıklılık problemi yaşamadan yarışı bitirmek istiyordum. Sorun yaşamadan yarışı bitirmek güzel oldu”

“Tabi ki zaferden çok memnunum. Büyük bir yarış vardı ve tabi ki bazı küçük sorunlar da vardı. Daha önce yaptığımız hataları böylesi büyük bir yarışla telafi ettik. Ekip gerçekten büyük bir iş yaptı”

“Tabi ki taraftarlara da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bugün harikaydılar. Onların desteğini her an yanımda hissettim” dedi.


Yorumlar

“Sorunsuz Hafta Sonunun Ardından Gelen Galibiyet Hamilton’ı Mutlu Etti” için 4 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes bariz şekilde çok hızlı Soft lastikleri korumak adına yavaş gittiler ve farkı 4-5 sn civarı tuttular.Ayrıca Hamilton herkes pite girdiğinde ekstra 2 tur attı heralde ve mor sektörlerle geldi hep orda aracın performansını gösterdi zaten.Mediumlara geçildikten sonra Ferrari kayboldu.Ben mücadelenin devam etmesini isterdim ama mediumlara geçildikten sonra tur başına 0.5-1 sn arası fark yemeye başladı Ferrari.Ondan sonrada yarış bitti zaten Hamilton zorlasa demekki fark biraz daha fazla açılacaktı.Yarış 20sn farkla bitti Ferrari’ye ama zorlanılsa 25-30 sn civarı olabilirdi bence.Ferrari iyi gelişim gösteriyor.Artık seneler sonra Ferrari Mercedes savaşı görelim bence güzel mücadeleler izleyelim

  2. Böyle devam şampiyon Nico’nun gardını indirmesine az kaldı 🙂

  3. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Hamilton bu yarış haftasonu öyle bir istatistiğeimza attı kiakıllara zarar. 3 antrenamanda, 2 sıralama seansında, yarışta ve hızlı turlarda 1. oldu. Belki bunun farkına varsa Q1’de çıkıp en hızlı zamanı yapardı. O da nazarlık oldu sanırım. 2 sıralama seansını 1 pole olarak sayarsak 5’te 5 Hamilton. Beş Beş’lik Hamilton. Erken form tutma hastalığına yakalanmazsa bu sezon tarihin gördüğü en dominant pilot bile olabilir. Ferrari’nin gelişimi ise önündeki tek engel.

  4. tebrikler şampiyon. artık olgunlaşmayada başladın. 17 turluk softlarla vanayı açmanı takdir ettim. umarım fişi son yarıştan önce çekersin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir