Rosberg: Hamilton Beni Yavaşlattı!

yazar:

kategori: ,

Nico Rosberg Çin GP’sinde takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın kendisini yavaşlattığından şikayet ederek aralarındaki gerilimi artırdı.

Rosberg yarışı ikinci sırada bitirmesine rağmen uzun süre Sebastian Vettel’in ciddi baskısı altında kalmıştı.

Mercedes’teki takım arkadaşlarının arasının fazlasıyla kötü olduğu basın toplantısında açıkça görüldü.

Rosberg: “Gereksizce yavaş sürdü ve bu Vettel’in bana yaklaşmasına neden oldu.”

Hamilton Rosberg’e yanıt vermekte gecikmedi: “Nico’nun yarışını idare etmek benim işim değil.”

“Onun yarışını ben kontrol etmiyordum, kendi yarışımı kontrol ediyordum. Tüm yarış boyunca Nico’dan gerçek bir tehdit görmedim.”

Rosberg ise Hamilton’ın hızının kendisine zarar verdiğinde ısrarcı: “Lewis’ten bunları duymak ilginç. Sadece kendisini düşünüyorsun. Bundaki gereksizlik benim yarışımı bozdu, çünkü daha yavaş gitmeye başlayınca Sebastian bana yakınlaştı ve bu Sebastian’a erken pit stopla beni yakalama fırsatını verdi.”

“Sebastian’a gereksizce daha yakın oldum ve bu bana yarış zamanına mal oldu.”

Bu açıklamaların üzerine basın toplantısında cevap verebilmesi için Hamilton’a tekrar söz verildi ve bir yanıtının olup olmadığı soruldu.

“Yok. Benim Nico’nun yarışıyla işim yok. İşim aracı yönetim eve en hızlı şekilde getirmek ve bunu yaptım. Araçları yavaşlatmak adına kasıtlı olarak bir şey yapmadım.”

 


Yorumlar

“Rosberg: Hamilton Beni Yavaşlattı!” için 46 yanıt

  1. Rosberg iyi bir pilot.. Birgün çocuklarım olursa onları okula bırakması için Rosberg gibi bir şöförümün olmasını isterim. Yavaş ve temkinli kullanıyor çocuk hakkını yemeyelim. Aaa pardon F1 haberiymiş bu 😛

  2. hktn_ferrari avatarı

    bebelere balooon…nico gözyaşların nehir olmuş akıyo bee…:D

  3. rosberg, schumi zamanından beri takımı kendi etrafında toplamaya çalışıp durdu, şimdi de kendisi gibi alman olan takımında ingiliz sürücünün kendisini geçmesini hazmedemiyor. pistte yapması gerekeni bu şekilde politik yolla dile getirmesi üstelik yarış sonrası basın toplantısında dile getirmesi büyük bir acizlik…

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Rosberg saçmalamış.Artık psikolojik savaşa döndü iş ve buna sebep 2 yıldır bence Rosberg.Hiçbir şekilde geçemiyor bu adamı.Hamilton noktayı koymuş zaten;kendi yarışına odaklandığını belirterek.Hızlı gitmek zorunda değil ki !

  5. F-one-Driver avatarı

    Haberin fotoğrafında rosberg in hali durumu özetliyor:)) monaco mu ulan burası, yavaşlatmak ne demek, kaç tane geçiş noktası var geçseydin o zaman, pistte teşebbüs bile edemediğin bişeyi basın toplantısında mı yapmaya çalışıyorsun?!
    Bence yanlış yolda rosberg, ikinci adamlığı ve yenilgiyi kabul etse enazından saygınlığını korur, ama bu şekilde küçüldükçe küçülüyor ve her meydan okuması hamilton tarafından pistte bir kat daha ezilmesiyle sonuçlanıyor, haddini bilme vakti geldi de geçiyor…

  6. isimi vermek istemeyen bir seyirci avatarı
    isimi vermek istemeyen bir seyirci

    Rosberg, formula1 in fenerbahcesidir.

    1. cobriatti44 avatarı

      fenerbahçe bile hiçmi değil kadıköyde galatasarayı yenip her sene sevinicek birşey buluyor, bu rosperg onu bile yapamıyor Hamiltona 🙂

  7. Önüne gelen her fırsatta lewis’e köstek olan sen değilmişsin gibi şimdi ağlaman da çok komik oldu nico..
    Daha geçen yarışta Q3 hızlı turunda yavaşlatan sen değil miydin adamı.. 🙂
    Lewis buna ‘hatırlamıyorum’ diye cevap vermişti hatta, Keşke sussaydın 🙂

  8. Aynısı yap koç sen de, şayet bir gün once kalkip gidersen, bilerek yavaşla,
    bak bakaim Hamilton sana ne yapıyor, ağlıyor mu yanından geçip gidiyor mu.

  9. rosi nin bunlar son çırpınışları

    kapasitesi de bu zaten.

  10. Kimi kime şikayet ediyor. Ben de buradaki çoğu kişiye katılıyorum. Öndeki yavaşsa sende zorla biraz.
    Ne yani şimdi takım 2 saniyeyi koru dedi, sen de söz mü dinlemiş oldun. Tüm hedef bu mu? Vettel geçse seni yine mi Lewis le olan 2 saniye farka odaklanacaktin?
    Hayır herkes takım arkadaşını geçme fırsatı doğduğunda takımı sallamaz, bunun ayağına Vettel tehdidi gibi bir fırsat gelmiş ama degerlendirmiyor. Öndeki yavaşsa bi selektör (DRS) yap bak gör hızlanıyor mu hizlanmiyor mu 🙂 Hizlanmazsa zaten geçmen lazım.
    Diğer taraftan Lewisin bunu kasıtlı yapıp yapmadığını bilemeyiz ama kasıtlı yaptıysa bunun adı hinlik değil cinlik olur. Neticede şu an kendisi için en büyük tehdit Nico değil mi?
    Diyeceğim şu. Lewisin bunu bilerek yaptığını düşünen ey Rosberg, sizlanmayi birak ta sende bişeyler yap!!!

    1. Niconun Lewisi geçmek gibi bi derdi yoktu Vettele geçilmekten korktu.Ayrıca Lewisin şampiyon olduktan sonraki geilişimi harika,geçmişte çok iyi sürüp basit hatası çoktu bu anlamda çok gelişti.Bahreynde pol inş Niconun olur bu şekilde zevk vermiyor.

  11. Haha komik olma rosberg. Geçseydin o zaman ? DRS bölgesine bile giremedin ya la…

  12. ” Fark 1 sn civarlarındayken oluşan kirli havadan dolayı haddinden fazla lastik aşınması nedeniyle farkı 2 sn civarlarında tuttum..Yarışın sonunda onun hızlı turlarına anında cevap vererek atak yapma fırsatı yakaladım” diyecek şekilde yarışamadıysan Lewis’in ne suçu var burada Nico?

    Lewis’ten yarışı kazanmanı sağlayacak stratejine yardımcı olmanı beklemiyosundur umarım!!

  13. Yusuf Hitay avatarı

    aynı durum tam tersi söz konusu olsa, muhtemelen hamilton 2 tur sonra geçmişti seni. sen de deneseydin paşam.

    sadece mercedes biraz fazla lastik sakladı, gerek yokmuş.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      ne dediğin anlaşılamayan adam kıvamında olmuş ama ne yapalım 🙂

    2. Napolyon1453 avatarı

      Aynen gereksiz lastik saklama telaşına girdiler.

  14. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Be gardeş.Adam seni nasıl yavaşlattı onu biri açıklayabilirmi fark 1sn altına hiç inmedi adam senden 2-6 sn arası uzaklıktaydı hep nasıl yavaşlattı.Rosberg’de havadan nem kapmaya başladı geçen sene dünya şampiyonluğu mücadelesi veren pilotun daha gelişmiş olması lazımken Rosberg dahada gerileyip çirkefleşip antipatik olmaya devam ediyor.

  15. Napolyon1453 avatarı

    Öncelikle bir Lewis Hamilton fanıyım. Rosbergin haklı olduğunu düşünmüyorum. Hamilton yavaş gidiyorsa sende hızlanıp onu tehdit etmelisin ki. Ham’in dediği gibi sende kendi yarışını kendin kontrol etmelisin.
    Rosberg böyle bir yorumu basın toplantısında ve yarışta yapabiliyorsa kendi fikrim yarıştan önce Mercedes toplantısında aranıza 2 sn koyup sürün demiş olabileceğidir. Birbirinizle yarışıp lastikleri aşındırıp Ferrari’nin ekmeğine yağ sürmeyin.
    Büyük ihtimalle Rosberg bugün 2.olmayı göze alıp kabul etmiştir. Hamilton’dan ötürü değil de Vettel’e geçileceğinden dolayı şikayet ediyor.
    Mercedes yarışı başladığı gibi ataksız bitirme konusunda anlamışsa Rosberg çok da haksız değil. Takımın 2.liğine mâl oluyordu.

  16. OtonomAktor avatarı

    yeni barrichello, ağlama la kıyamam.

  17. cobriatti44 avatarı

    biri şu adamı mersedesten göndersin artık boşuna yer işgal ediyor, yaşı büyüdükçe olgunlaşır dedik dahada basitleşiyor her sene

  18. Başlık yanlış olmuş. Hamilton beni tokatladı olmalı :))

  19. Rosber anca servis şoförü olur

  20. Yalnız Rosbergin şanssızlığı , bana göre Hamilton gibi F1 tarihinin en iyi en hızlı pilotlarından biriyle takım arkadaşı olmasıdır. Normal bir pilot olsa yanında bu çalıkanlığı ve azmiyle kesin şampiyon olurdu.

    1. Tamam abı bu çalışkanlıgı ve azmıyle Mclaren e gecsın de bı ızleyelım kalıtesıyle ne katabılıcek???

    2. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      iyimser bir yorum yapmışsın. Madem bu kadar sıkı çalışıyor belki F1’den ayrılıp atlet olmayı deneyebilir. 🙂 Eğer geçiş yapabilecek kabiliyetin ve yarış içgüdülerine sahip değilsen istediğin kadar çalış nafile. Rosberg’ten fazlasını beklemek hayal olur. Hele ki formunun zirvesinde ve araç bu kadar dominant seviyede ise Hamilton’nun arkasında 2. olmak Rosberg için başarıdır.

  21. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    “Nico’nun yarışını idare etmek benim işim değil.”

    Noktayı koymuş.

    Yavaşsa geçseydin .

  22. Ağlıycaksan oynamıyalım rosberg 😀

  23. Hami eKşın istiyor belli ki. Rosberg’te bu tempoya ayak uyduramıyor.

  24. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Rosberg, zaten kabiliyetin yok bari konuşma ki adımın hakkı ile kazandığı galibiyete gölge düşmesin. Psikolojik savaş başlatırsan bu işten sen zararlı çıkarsın. Hamilton kontrat yenilemek üzere.

  25. Hızlansaydın koçum…Yol mu yoktu gececek…Noldu atıp tutuyodun çın de hamıltonu gecerım falan fılan dıye…Artık sana guluyorum sadece 😀

  26. ham çakmış yine o zaman sen hızlanıp geçseydin nico böyle açıklamaların seni insanların göznden düşürüyor gittikçe

  27. Lewis yavaşsa sende azıcık hızlansaydın.

    1. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
      2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

      Didem adamın demek istediği de o zaten.
      O kadar yavaşlaması benim onu geçmem için yeterli değil diyor.
      Lewis, kendisini geçebilmem için daha da fazla yavaşlamalı diyor.
      Bunu takım toplantısında dile getirmeli.
      Toto ya durumu izah etmeli.

      1. bu çok iyiydi.

      2. Bak bu yorumu Lewisin yapmasını isterdim şimdi 🙂

  28. yavaşsa senden geçsene. bir dahaki yarış öne geçersen ve yavaşsan bak bakalım Lewis ne yapıyor. belki ipucu verebilir sana.

  29. Unstoppable avatarı

    Hamilton lafı gediğine oturtmuş adam haklı beyler fazla söze gerek yok 😀

    1. Hayır, Rosberg’in şikayetinin cevabı bu olamaz, politik ve alakasız bir cevap vermiş, Lewis bilerek mahsus Rosberg’i baskı altına soktu, ki sonrasında isterse nasıl hızlı gidebileceğini gördük. Dediğim gibi mahsus yaptı ve takım arkadaşına yapılacak hareket değil bu. Resmen hinlik yaptı ve yarın Rosberg aynı şeyi yapsa eminim 2 ay surat yapar trip atar hanımlar gibi 🙂

      1. bence öyle değil ham lastik sakladı diğerleri pite girdiğinde uçmaya başladı aynı şeyi rosberg yapsa emin ol ham bir şekilde geçer yada geçmeye çalışırdı

        1. Eyvallah hızlanıp baskı yapsaydı ancak yarışta Serhan Acar’da bahsetti hatırlarsanız, farkı 1 sn civarına indirdikten sonra lastiklerini yemeye başlayacaktı ve Lewis’in isterse 1sn hızlanacağını herkes biliyordu, yani o durumda ters konumda olsalar Lewis’da Rosberg’i geçemezdi, yani Rosberg’in o durumda Lewis’i geçmesine imkan yoktu. Bu duruma zaten Malezya ‘da lastik sorunu nedeniyle mağlubiyete uğrayan Mercedes takımı komple karşıydı, buna izin vermezlerdi. O sebeple Lewis’in aşırı yavaşlayıp Rosberg’i strese sokması hinlikten başka bir şey değil. Ha mücadele ikiniz arasında olur o zaman yap anlarım, ama başka takıma koz vermek takım arkadaşlığı etiğine uymaz bana göre..

          1. Geçen sene bir çok kez Hamilton’un Rosberg’i geriden gelip geçişini gördük. Rosberg ise bunu hiç gösteremedi. Macaristan’da takımdan istedi Hamilton da 1sn yaklaşsın izin vericem dedi onu da yapamadı. Şampiyon olmak istiyorsa risk alıcak Rosberg. 1. ye 25 2. ye 18 3. ye 15 boşuna vermiyorlar. aradaki 7puan bunun için. Hamilton olsa o 7 puan için 3. veya 4. olmayı göze alırdı.

      2. Unstoppable avatarı

        Normal bir yakınlaşma olupta rosberg bunu söylese kabul ama arada 2 snden fazla bir fark var ve tutupta beni yavaşlatıyor demek resmen saçmalık hadi aranızda 1 sn olsa ona da razıyım ama baktım o anda aradaki fark fark tam olarak 2.225 civarı birşeydi

      3. Katılıyorum. Kesinlikle politik sözler bunlar. Rosberg’i yavaşlatmaya mı çalıştı yoksa lastik mi koruyordu bilemem ama Hamilton’dan beklerim böyle hinlikler(bkz: 2014 İngiltere GP).
        Ama Rosberg’i baskı altına almaya çalıştığı bir gerçek.

        1. *2014 İngiltere GP sıralamaları olacaktı eksik yazmışım.

      4. geçen sene rosbergin yaptıklarını unutmadık lewisin yaptığı mantıklı bir hareket ayrıca rosberg yavaşlasın hamilton onu geçer ADAM LASTİK KORUYARAK FARKI STABİL TUTTU olay bundan ibaret

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir