Raikkonen’in Performansından Memnun Olan Arrivabene: Yarışı Kazanacağımızdan Söz Etmedik

yazar:

kategori:

Ferrari’den Maurizio Arrivabene, yarışın bekledikleri gibi Mercedes’in zaferiyle sonuçlandığını söyledi.

Ferrari Malezya GP’sinde Mercedes’i mağlup etmiş ve takım üzerindeki beklentiler artmış ve hatta Çin’de Ferrari’nin zafer kazanabileceğinden bile bahsedilmişti.

Fakat Çin’de zafer Mercedes’in oldu ve Ferrari 3. ve 4. sırada kaldı.

Ama takım patronu Arrivabene zaten galibiyet mücadelesi vermelerini beklemediklerini söylüyor.

Yarışın ardından konuşan Arrivabene “Bu yarışı kazanacağımız konusunda herhangi birşey söylemdik. Beklendiği gibi Mercedes daha hızlıydı ve haklı bir zafer kazandı” “Sonuçlar beklendiği gibiydi. Yani herşey gayet iyi ve yolunda gidiyor”

“Bugün Kimi’nin performansından olduça mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Artık sadece Sebastian’ın üst sıralar için mücadele etmediğini görüyoruz ve bu çok iyi bir haber” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen’in Performansından Memnun Olan Arrivabene: Yarışı Kazanacağımızdan Söz Etmedik” için 14 yanıt

  1. Ruhsuz bir yarıştı çin gp ve start haricinde pek birşey olmadı,ayrıca evet kimi’nin performansı fena değildi ama biz daha fazlasını bekliyoruz her zaman,sıralamalarda kaybediyoruz yarışı sürekli,vettel o konuda şimdilik daha iyi kimi’den.

  2. Ferrari boss Maurizio Arrivabene insists that Kimi Raikkonen can deliver this season – but he has to feel that he has the full support of the Italian team.

    The Finn finished fourth in China after passing both Williams drivers on the first lap, and he was running close behind team mate Sebastian Vettel when the safety car emerged.

    “They have different characters.” Arrivabene said of his drivers. “Seb is a kind of strong guy, very committed, etc. Kimi, he needs to feel the support of the team around him, and especially the team principal. I mean in Malaysia I was talking with him after the practice, and he knows me, we’ve known each other since many, many years. I said, ‘Kimi, if you’re attacking for nothing, expect me to react.’

    “But Kimi likes this kind of relationship, when you talk with him straight into the face. He’s called Iceman, but actually apart from this image of Iceman he’s a guy who is very sensitive. If he feels that the team is around him and is pushing for him as it’s pushing for Seb, then Kimi can give us very good results and perfect performances.

    “The race in Malaysia, I mean we were jumping like kangaroos – even if it was Malaysia not Australia – for the victory, but actually if you look back and look at the race of Kimi it was wonderful. The new news in Ferrari is that we have a team now, and we have two drivers, two very good drivers.”

    Demiş Arrivebane

    Sonunda bu adamin şifrelerini çözen bir takım patronu çıktı buna da çok şükür.Kimi bu yarış çok çok iyiydi elinde bazı avantajı vardı ancak kullanılmadı.Sıralama ya özellikle çalışacaklar bakalim sonuç ne olacak.

    1. +1 Raikkonen’i çoğu kişi farklı tanıyor.

      Yarış için düşüncem ise ilk stintte fark biraz açıldı 1, 1-5 sn Vettel’le ama asıl belirleyici olan pit stoplardan sonra farkın hep 5-6 saniyeye çıkmasıydı. Yarış boyunca farkı eritmeye çalıştı ve SC girmese uzun düzlükleri olan bu pistte DRS ile geçebilirdi pek ihtimal vermesem de. Muhtemelen takım emri gelirdi. Belki de takım Kimi’nin Vettel’e yaklaşmasını istememiştir. Üzücü ama durum bu, sezon öncesinden de belliydi.

      1. Kimi son pite girmeden önce attığı son iki tur sırasıyla
        32 tur Kimi 1.43.6
        33 tur 1.43.5

        Vettel ise pitten çıktıktan sonra
        32 tur 1.43.5
        33 tur 1.44.3
        34 tur 1.43.7
        35.tur 1.43.8
        36.tur 1.43.9

        Burada gördüğümüz gibi Kimi hala lastiklerden maximumu almaya devam ederken gereksiz bir erken pit yaptı, en az 2 3 tur daha 1.43.8 li turlar atabilse pitten çıktıktan sonra büyük bir lastik avantajına sahip olacaktı bu avantajla Vetteli geçebilirdi.Bizim adımıza sevindirici..

  3. Ferrari’nin şampiyonluk mücadelesi vermek için yarım saniyeye daha ihtiyacı var.

  4. Ferrarinin bu hafta stratejik anlamda performansını beğenmedim. Bunu beklentim daha yüksek olduğu için söylüyorum. Her ne kadar geçen yarış Lewis kaybedince üzülmüş olsam da, Ferrari veya başka bir takım zirve mücadelesi vermeyince işin heyecanı kalmiyor.
    Lastikler ne kadar yumuşaksa ve hava ne kadar sıcaksa Mersedes ile olan fark o nispette azaliyor.
    Bu hafta sonu iki hamur arasinda ciddi zaman farkı vardı ve bence Ferrari en azından bir pilotla değişik strateji uygulamaliydi.
    Hiç risk almadılar ve yarış beklendiği gibi bitti.

    Mesela sıralamalarda ilk seans medium, ikinci seans yumuşak lastik ve lastiği koruyarak biraz yavaş tur, son seans yumuşak lastikle tek tur atsalar, bir tam set bir de az kullanılmış yumuşak lastikleri kalırdı.
    Ferrarinin yumuşak lastikten daha iyi performans aldığı da biliniyorken, en azindan bir pilotla, S, S, M, S olacak şekilde 3 pitstop deneseler birşey degisir miydi acaba?

  5. ilk sektörde kimi iki Williams ı da geçince adamdaki sevinç görülmeye değerdi. İşte bizim olmasını istediğimiz Kimi bu dercesine. Karizma bu adam ve işi biliyor

  6. Araç vettele göre tasarlanmış… daha önce tasarladıkları gibi. 😀

    1. Kimi ve vettelin sürüş stilleri kullandıkları araçlar birbirine benzer yani yanlış düşünüyorsun

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Raikkonen’de her şey iyi tamamda.bişeler eksik gibi yani tam %100 veremiyor gibi ama güzel işler sergilemeye devam ediyor kim ne derse desin

    1. bence eski agresifliği yok. birde hiçbir zaman için sıralama pilotu olmadı ama bu sezonki gibide kötü olmadı

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        2005-2006-2007 yılları arasında tek turda çok iyiydi Kimi. Son yıllarda ne olduysa bir türlü tek turda %100’ünü veremiyor.

  8. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    iyi la demekki Kimi’yi vumicakmış 🙂

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir