Vettel: Üç Yarışta Üç Podyum Takım İçin Harika

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Çin GP’sini üçüncü sırada tamamlamasının ardından Mercedes ile mücadele etmenin zor olduğunu söylerken İtalyan takımın daha fazlasını yapabileceğine inanıyor.

Vettel üçüncü sıradan başladığı yarışta zaman zaman Rosberg ile farkı kapatmasına karşın özellikle son bölümde Mercedes’in temposuna ayak uydurmayı başaramadı.

Yarışın ardından açıklama yapan Vettel “Genel olarak iyi bir yarış olduğuna inanıyorum. Yumuşak lastiklerde Mercedes daha yakındık ve onları baskı altına almayı başardık.”

“Onları daha fazla baskı altına alabilmek adına son pite biraz önce girdik. Ancak rakiplerimiz sert lastikte daha hızlıydı ve farkı açmayı başardı. O andan itibaren üçüncü bitirmeye odaklandım”

“Çok mutlu ve ekibime minnettarım. Taraftarların yanı sıra Maranello’daki tüm ekibe teşekkür ederim. Şuanda kadar üç yarışta üç podyum elde ettik. Bu harika”

“Geçtiğimiz kıştan bu yana ekip çok değişti. Takım için çok mutluym. Çocuklar bunun keyfini çıkarmalı. Umarım yakında daha fazlasını yapabiliriz” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Üç Yarışta Üç Podyum Takım İçin Harika” için 18 yanıt

  1. O degilde 32 diş ricciardo bu sene gülemiyor,gergin genelde…atıp tutuyordu gecen sene…

    1. OtonomAktor avatarı

      redbull geçen seneden de kötü. ricciardo sıralamalarda iyiydi yarışta batırdı.biraz toparlansa redbull ricciardo yine iyi işler başarabilir. fakat ben hala redbull un testlerde kamuflaj yaparak neyi saklamaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.

      1. Her ne ise sakladıklar heralde başarılı olmadı…

      2. Rezilliğimizi saklıyormuşuz daha ne olsun .

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Red Bull’un performansı çok kötü ama Ricciardo yinede güzel işler yapıyor bence bir çok pilottan daha yetenekli

      1. OtonomAktor avatarı

        ham alo kalibresinde olduğunu düşünüyorum. sadece startları berbat bu iki pilota nazaran. ve tecrübe eksikliği de aşikar.

    3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ricardo egoistliğinden gülmüyordu yav adamın yapısı o ve her zaman vettel benden daha iyi diyordu sadece taraftarlar ortalığı kızıştırıyordu :))

      1. OtonomAktor avatarı

        vettel benden iyi ne zaman dedi? hiç hatırlamıyorum.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Dedi tabi çok iyi hatırlıyorum.

          1. ezdi geçti vettelin üzerinde, tüm sezon sirke satıyordu vettelin yüzü, baktı turbo döneminde ric kendisini madara ediyor, bir an evvel kaçtı, bunu tüm dünya görüyor, eşit şartlarda ric çok daha iyi, ham alo kalitesinde tespiti cuk oturmuş gerçekten 😉

          2. OtonomAktor avatarı

            vettel takım arkadaşıma yenildim diyor onu biliyorum hatta şampiyonluk yolunda vettel gerekirse yol vermeli tarzında açıklamaları vardı ricciardo nun. ric vettel benden iyi demedi ki demezde adam çaylak olduğu takımda yendiği adama niye benden iyi desin ki?

            1. Onur Ergüvan avatarı
              Onur Ergüvan

              Saf hız olarak, o her şeyiyle benden daha yukarıdaydı ve son bir kaç sıralamada beni çok zorladı.”

              “Bu yüzden bu andan sezonun son yarışına kadar; kim önde olursa o diğerinden daha hızlı olacaktır.”

              Sezonun son 3-4 yarışı kaldığında vettelin araçla ilgili biraz sorunları düzeldiğinde etti bu lafı 🙂

              Ahh ah adam bile kabul eder siz kabul etmezsiniz ama en çok üzüldüğümde malesef istesenizde istemesenizde bu çoçuk 2-3 şampiyonluk daha alıcak ve tarih birincileri hatırlar ikincileri değil 🙂

              1. OtonomAktor avatarı

                kaynak?

              2. Onur Ergüvan avatarı
                Onur Ergüvan

                Google a yaz Riccardo vettel diye diğer f1 sitesinden alıntı bilmiyorum burası o site için ne düşünüyor.

                Az araştırın arkadaş hani balık piş ağzıma düş modu günümüzün f1 izleyicileri hep böyle araştır bak göz gezdir desen 3 gün öncesini hatırlamaz gerçi versem linki silinebilir rakip F1 sitesi neticede.

                Neyse yaz google a o cümleyi sitesi çıkar ordan bak herşeyi devletten bekleme 😉

      2. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Vettel’in geçen sezonki takım içi yenilgisi bence zincirleme gelişen olaylara bağlıydı. Sezon öncesi testlere Red Bull’un iki aracı da kötü başlamıştı. Medyaya yansıtılmamaya çalışılsa da Vettel’in sinirden son derece saygısız bir biçimde dolap tekmelediği konuşuluyordu.

        Bence Red Bull disiplinle ve takım içi emeklere göre var olmuş bir takım olarak Vettel’e bir ders vermek istedi. Özellikle Newey bu durumlara dikkat eder. Saygısızlığa asla prim vermez. Nitekim sezon içinde Vettel özür diledikçe acıyıp B şasisi, C şasisi diyerek Vettel’in şasilerini değiştirdiler ancak A şasi Ricciardoda olduğu için yarış kazanan pilot Ricciardo oldu.

        Vettel’in iyi pilot olmasının ölçüsü bana göre geçen sene Malezyada Hamiltonun arkasından 2. sıradaydı bu sene yine yağmurda Hamiltonun arkasında 2. oldu. Bu tesadüf değildir. Üstelik farklı araçlardaydı. Vettelin şasisi düzeldikçe geçen sezonun 2. yarısı gitgide Ricciardoya yaklaştı bazı yarışlar geçti de.

        Ama işte Red Bull’da kendisine 4 sezon şampiyon olacak araç tasarlayan ekibe yapmış olduğu saygısızlığın cezasını ödedi. Formula 1 Dünyası perde arkasıyla değil de görünenle ilgilendiği için sonuçta Ricciardoya yenildi olarak kalacak.

        Geçen yarış Kvyata 2 kere geçilen üstelik bunlardan biri Kvyat spin attıktan sonra olan Ricciardo kötü pilot mu oluyor? Hayır ama Red Bull devamlı çalışkanlığı ödüllendirir. Belki bu sene simülatörde falan Kvyat fazla zaman geçiriyordur. O yüzden yarış performansı olarak bunun ödülünü alıyordur. Çalışmak yeteneği yener, yetenek eğer çalışmazsa. Geçen seneyi de ben biraz öyle değerlendiriyorum.

        Vettel geçen sene dersini aldığı için bu sene dikkat edin her sıralamadan her yarıştan sonra pit duvarıyla kucaklaşıp saygısını göstermeye çalışıyor. Yarışı kazanan Hamilton onun kadar sarılmadı bugün.

        Belki bu gibi durumlar bu sezon kendisine uyan bir araç yapıldığını söyleyen Raikkoneni geçmesi için de + bir olumlu faktör oluyordur. Başarı ancak böyle gelebilir. Mercedes kadar hızlı bir aracınız yoksa gerekirse her yarış kucaklaşıp size araç vermesi gereken çalışanları motive edeceksiniz ve bu yolun sonunda emeğinizin karşılığını alacaksınız.

        Gördük ki araç olmadan pilotlar oldukça sıradanlaşabiliyor. Size bir hizmet sunan insanlara çaycısından, temizlik görevlisine kadar gereken önemi vermezseniz hayat sizi inanılmaz psikolojik acılarla terbiye eder.

        1. vw-tdi-power avatarı

          Seni tebrik ederim, çok güzel bir yorum yapmışsın. Senin gibi seviyeli site arkadaşları, gerçekten lazım.

          Dediklerine gelirsek evet, aynen öyle. Saygı çok önemli bir unsur ve Vettel bu konuda ikinci bir olgunlaşma evresine girdi Ferrari ile.

          Onun dışında, bir sezon ile pilot yargılamak ne kadar makul? Ben hiçbir zaman Hamilton’ın Alonso’dan daha iyi olduğunu düşünmedim. 2007’de kaybetti diye Alonso kötü pilot mu oldu? Tabii ki hayır. İkisi de harika pilotlar ancak birbirlerine göre daha güçlü oldukları yanları var. Ricciardo gerçekten çok iyi bir pilot, ama ben Hamilton Alonso seviyesine henüz koymazdım onu. Kaldı ki saf hız anlamında Vettel’den daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Webber’i baz alırsak Ricciardo onun güncellenmiş versiyonu; daha agresif bir sürüş tarzı, daha konsantre, daha genç, ama bu sürümde de start’lara hiçbir şey yapmamışlar sanırım bir Avustralya geni bu 😀

        2. forzaferrarri avatarı
          forzaferrarri

          gerçekten doğru ve seviyeli bir yorum dediklerinde yüzde yüz sana katılıyorum ayrıca günümüz formula 1 inin üç kralı var vet alo ham . bu ondan yavaş o hızlı demek fanatizmden ileri gitmez.ama şunu da söylemeliyim ki hız anlamında bu üç pilot diğerlerinden ayrılıyorlar neden mi çünkü alo vet i ferrari tercih etmiş ham ı ise ilk sezonunda mclaren koltuğa oturtmuş yani demem o ki bu adamlar yarım asırdır bu işin içinde elbette ki iyi yetenekli pilotları cımbızla çekiyorlar ve büyük markalar büyük pilotlar tarafından temsil edilmeli. yanlış anlaşılmasın ben diğerleri kötü demiyorum ama bu üç adam farklı ric vet i geçti diyorlar ferrari racing cevabı vermiş

    4. Hahaa çok iyi bir start’tı koptum o an.Aklıma piston aşağı videosu geldi o an.Gözlerimden yaş aktı.Noluyo lan demiştir kesin :))))))
      start anı :
      https://www.youtube.com/watch?v=kk5GTOMxhCc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir