Montezemolo: "En İyi Seçenek için Düşünüp Taşınıyoruz"

yazar:

kategori:

Macaristan’daki kazanın ardından gelecek sezon Ferrari koltuğuna döneceği düşünülen Brezilyalı pilot Felipe Massa’nı yanında Kimi Raikkonen’in mi yoksa Fernando Alonso’nun mu yarışacağı merak konusu. Bazı kesimler İspanyol pilotun Ferrari ile anlaşmayı çoktan imzaladığını düşünüyor.

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir İspanyol mu yoksa Fin pilotla mı yarışacağımızı mı soruyorsunuz? Birkaç hafta içinde karar vermiş olacağız. Ama kesin olan bir şey var ki bir Brezilyalı pilotumuz olacak çünkü o Tanrı’ya şükürler olsun ki iyi ve ikinci şansı hak ediyor. Diğer taraftan, en iyi seçenek için düşünüp taşınıyoruz ama daha zamanımız var.” diyor.

Montezemolo, Ferrari’nin 2010’da güçlü bir şekilde döneceğini de düşünüyor.

“Bir süre gezintiye çıktık çünkü kurallar açık değildi” diyerek şaka yapan Montezemolo, “Gelecek yıl daha güçlü bir şekilde geri döneceğiz. Ama bu sene de henüz bitmedi.” diyor.


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    bi mclaren taraftarı olarak bazı ferrari taraftarı arkdaslara hiç katılmıyorum fisichella dan niye bu kdar çok şey bekliyonuz anlayamadım,ortalama bi pilot..massa,kimi var alonso da gelcekse bu üçünden 2 si yarışır..

  2. sadık tunçay avatarı
    sadık tunçay

    İlk olarak şunlara cevap vermeliyiz.. Ferrari gibi bir takım medyanın neden bu kdar etkisinde ve geleceği belirsiz olan,daha tam olarak iyileşmemiş bir pilotun gelecek sene için yeri nasıl garanti olabilir?..Raikkonen gibi bir pilotu bulmaları imkansız geçen sene bile,formsuz denilen adam 18 yarışta 11 tane en hızlı turu atan kişi ve kimse ona yawaş diemez! formula 1in temelide hız olduğuna göre onun gibi bir pilotu bırakmak salaklıktan başka bişey deil… Massa eskiden gerçekten ii bi pilot olabilir ama geleceği şüpheliyse nie raikkonen varken onu seçceksin ki ve son olarak alonso kesinlikle Ferrariye gelmeli ama Raikkonen yerine deil Massa yerine…

  3. sadık tunçay avatarı
    sadık tunçay

    ilk önce şunları anlamak lazım…neden ferrari bu kdar medyanın bağımlısı ve neden sağlığı yerine gelmemiş, geleceği belirsiz bir pilotun seneye yarışması konusunda garanti veriliyor? raikkonen için düşünmek bile saçma onun gibi bir pilot kolay kolay bırakılamaz,massa eskiden ii olabilir ama gelecek sene için garanti verilmesi çok saçma ve son olarak kesinlkle alonso gelmeli ama raikkonen deil massa yerine…

  4. cok uzun yorum yazdim ama sagolsun sitenin ozelligi sayfa yenilendi gitti hepsi ama..

    ozetle sunu soleyeyim, kimi bunu haketmiyor. ferrari elinden kacirirsan kimi'yi, yaziklar olsun. kimi mclaren'e daha cok yakisir aslinda. ve kimi fazlasiyla yalniz. massa'yi severim, basarili da. ama nicolas/jean todt faktoru arkasini saglamlastiriyor. kimi ise yalniz, yapayalniz. su alonso konusunda da bazi alonsocu arkadaslar haksiz yere kimi'nin gitmesini istiyor. uzuluyorum. ferrari de arka cikmiyor kimi'ye ve cok yanlis yapiyor. soguk ve umursamaz oldugunu soyluyoruz adamin ama bu haberlerle falan allah bilir icinde ne firtinalar kopuyordur, bilemeyiz.

    ayrica su kimi bu kadar etmez laflarina da ayrica guluyorum. hicbir seyden anlamiyor bu arkadaslar demek ki. f1 bilmeye bile gerek yok, az cok saksi calissa yeter. ve ferrari bilmiyorum bedavaya gonderme pesinde midir nedir kimi'yi, gercekten ayip ediyor.

    kimi en az 2010'da gidecekse bile sahip cikmali scuderia ona. mevcut pilot kadrolari bence gayet iyi. massa hala basarili olabilecek durumda, sagliktaysa. alonso ve schumi laflari, ayrica 3. koltuk muhabbeti falan geciyor -ki bence hayal- ama ben bunlara ihtimal vermiyorum.

    montezemolo, yanlis yapiyorsun..

  5. djarum şu 49 milyon meselesini kapat artık sıktı ya

  6. djarum şu 49 milyon meselesini kapat artık sıktı ya

  7. Montezemelo'nun bu yaptığı ayıp… Ama belki de uydurma haberlerdir bunlar, çünkü mevcut Alonso-Ferrari haberlerinin %70 80 i uydurma gibi geliyor bana, birileri şişiriyor bu haberleri Dünya'da 😀

  8. Takıma eğer Alonso alınacaksa alınsın ama takımda kakması gereken pilot Raikkonen dir. Raikkonen ve Alonso ikilisi Ferrariye özlemiş olduğu galibiyet serisini yeniden yaşatabilir. Massa ile bu iş olmaz!

  9. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    haklı labilirsin kimiforover, ama en baştan dediğim gibi, ölcüt yada kıyasın somut verileri yok. en somut veri bunlar bence, tabiki yorum ve değerlendirmeye açık.daha önce biri 8 kez şampiyon olsa idi, bugün çıkıp sumi, için kaç kişi o bir numara derdi yada en azından bu kadar kişi onu bir numara olarak tanımlarmıydı. bence sayılar / istatistikler önemli, çünkü en gercekci verileri rakamaların söylediğini düşünüyorum.

  10. Raikonen,ferraride alonsonun ekmeğini yiyor,2005 2006 da alonso, fianın ferrariyi kayırıdığını iddia etmeseydi,raikonenin yeride o olurdu şimdi,
    ferraride griddeki en iyi iki pilottan biri olan (alonsodan sonra )raikoneni transfer etmek ve 49 milyon dolar vermek zorunda kaldı.

  11. özkan kalayci o zaman button bu sene şampiyon olursa sanırım sıralamanda 4.ve ya 3. olucak tamam tarih ancak sonuçları hatırlıycak ama ben bu anı yaşarken ve olanları görürken kusura bakma ama bu adamın massayı geçmesi hatta ve hatta kimi ve button'ın aynı ayarda olması bana biraz saçma geliyor .. aynı şekilde yıllarca patlayan motorlara son turda kaybedilen yarışlara ragmen şampiyonlugu kovalamış bir adamlada geldiği ilk andan beri süper bir araç + max takım desteği olan bir hamiltonın 2.sıranda olması aynı şekilde garip bence..ama senin sıralamandır genede saygı duyuyorum..

  12. kimi ne de çok seven varmış? cahilliğime verin bütün yorumlara baktım % 50 den fazlası anladığım kadarıyla kimi yi seviyor kim bu adam ne özelliği var?

  13. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    elbetteki rai, massa, alonso iyi pilotlar ve büyük takımlarda yarışmayı hakediyorlar.

    ancak ben pilotların bir biriyle kıyaslanmalarına anlam veremiyorum. çünkü kıyaslayacak somut veriler yok. performansı etkilyen ilk etken araç değil mi? ki, aynı takım içersinde bile iki araç arasında fark olması kuvvetle muhtemel. ee o zaman neyi nelen kıyaslıyoruz. 2 elma + 2 armut = 4 eder. evet ama 4 ne elma mı? armut mu?

    ben derim ki bu pilotlar nerede yarışırsa yarışsınlar ve hepsinin altında rekabetçi araç olsun bizde, tv. karşısında oturup kalkalım, heyecan yaşayalım.

    şu iyi pilot bu iyi pilot diyemeyiz.
    o yüzden bence tek kıstas, şampiyonluk ve peşi sıra gelen dereceler. bu her sporda da böle değil mi?

    1- alonsa 2 birincilik
    2- hamilton, 1 birincilik. (2. çünkü 2. yılında şampiyon ki aktif pilotlar içinde en uzun yarışacaklardan biri.aynı zamanda agresif.)
    3- kimi, 1 birincilik
    4- massa (derecelerini tam bilmiyorum ve emin değilim.)

    ben böyle değerlendiriyorum…

  14. kimi alonsodan sonra en sevdiğim pilottur. bunu her seferinde dile getiriyorum.diyorsunuzki kimi buz adam çok soğukkanlı.belkide monte yi pilot arayışına iten kiminin bu özelliği.bir insanda hiçmi hırs olmaz hiçmi şevk olmaz.2007 deki şampiyonluğuda bana göre kimiye ron un bir hediyesidir.biz sana mclarende veremedik bu şampiyonluğu ferrarideyken bari al. alonso olacağına sen ol denmiştir.kimi harika bir pilot bu tartışılamaz bile ama mclarendeki kimiden eser kalmamış buda bir gerçek.

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    herkeze merhaba arkadaşlar 🙂
    sanırım artık daha cok inanıyorum alonsonun ferrariye gitceğine :))

  16. 1.pilot gibi hissettiğinde neler yapabileceğini herkes gördü bu adamın hem de bu arabayla yani bence 2008 deki performans kaybının altındada bu yatıyor..2007 gibi beklenmedik bir yılda bile asla pes etmeden resmen mucize gerçekleştirdi ve şampiyon oldu kimi ama 2008de çok iyi başlamasına ragmen tek turda lastik ısıtamama problemini bir türlü aşamadılar sıralamalarda devamlı arkada kaldı agır araçla ve yarışta düzelen araba performansı ise hiç bir işine yaramadı çünkü yavaş araçların kurbanı olup durdu (buna ragemn dünya 3. sü)bunlar olurken bence takım kolayı seçti massa aracıyla böyle sorunlar yaşamdıgından sürekli onun üstüne düşüldü o devmalı ileri giderken kimi hala sıralamalarda sorun yaşadı..bir dünya şampiyonunun 2. sene için beklentileri olucağı kesin ama takım onun bu probleminin bile üstesinden gelmek için tam bir çaba göstermediyse o pilot napabilir, takımın desteklediği apaçık belli olan massa max bu kadarken kendisnin devamlı 2. plana itildiği bir dünya şampiyonu elbette motivasyon kaybı yaşar.. bu sene bu arabayla bunları yapanda kimi 2008de duvar sever denilen takımın asla arkasını kollamadığı adamda kimi domenicali bile ''kimi aynı kimi'' dedi geçen yarıştan sonra.demekki neymiş takımm.işte fark takımın tutumunda.!.eger birileri diğerlerine 2. şans vericekse bu kiminin şumi gittikten sonra her aşmada çuvallayan ferrariye vericeği şanstır monte..massa çok iyi bir pilot tamam ama ne yapmışta 2. şansı haketmiş sanki,
    kimi gibi bir pilotu takımda en sindirilmiş en formsuz döneminde geride bırakarakmı??(şu geride bıraktı muhabbetini duyanda kimi şu sene kovalainenin pozisyonunda falan kaldı sanır) gerçi onda bu torpil oldukten sonra ona verilebilek şanslar tükenmezz.almış arkasına şumiyi ve tod ailesinin ferdini ohh..kimi ne alonso ne de massa için bu kadar kolay harcanıcak bir pilot değil! mclarene dönemsinden de daha çok istediğim birşey yok.ama ferrarinin bu tutumunu devam ettirmesi massa hakkında bu kadar emin olupta (ki adam daha fiziksel testlere başlamadı hala ne olaağı meçhul)kimi hakkında bunların söylenmsi sinir bozucu.. tam buz adam yani hala bu olaylara karşı bu kadar sessiz kalıyor nasıl yapıyor anlamıyorum O_o

  17. kaner talay avatarı

    alonso-fisi 2 kere hem takımlar hem pilotlar şampiyonluğu yaşamış bir ikili.şu anda böyle başka bir ikili padokta yok.hem alonso hem fisi bu ortaklığa hayır demezler.seneye alonso gelirse bu takım iyi bir paketle bir numaralı şampiyon adayı olablir.

  18. luca ya sormak lazim sen iki senedir kimiye dogru durust araba verdinizmi.adam iki senedir dayaniksiz aracla en iyisini yapmaya calisiyor sen ne yapiyorsun onun gelecegi yoktur diyorsun siz once bi ayna bakin bi dusunun

  19. mert merter avatarı

    SABIRSIZLIKLA kimmi nin gelecegi günü bekliyoruz McLaren FAN lari olarak

  20. Keşke Alonso ve Kimi'yi aynı takımda gorebilsek ama mumkun degil belli ki. Massa taraftarı arkadaşlara saygım sonsuz ama ben bir Alonso taraftarı olarak O'nun Kimi ile yarışmasını tercih ederim (:

  21. recep ivedik avatarı

    Olmaması gerekn bir şey bu bu şeklide harcarlarsa raikkonen i çok yazık olur hangi pilot olursa olsun onada yazık olur. Buunlar diğer plilotlar gibi değil bu pilotlar rai alo mas ham bunlar diğerleri gibi değil son 3 yılın gözde pilotları bunlar. çok ayıp ederler raiye ferrari….Ama istenmeyen yerdede durulmaz.

  22. Bu sözler de Kimi' ye kapak olsun.McLaren-Mercedes duruken Ferrari' ye geçersen böyle olur işte.Haketti bence.

  23. valla massada şampiyon tipi yok. adam şampiyon olsa bile (ki olamaz geçen sene yapılan onca kıyağa rağmen olamadı) o karizma yok onda. Geçen sene pisti hatırlamıyorum yağmur altında yapılan bir yarışta kimi risk alarak devam etti ve kaza yaptı. bu herif ne yaptı rolantiye aldı ve hamilton tarafından geçildi. bu adam sizce şampiyonluğu ve o koltuğu hak ediyormu????

  24. hayatının hatasını yapacak Ferrari..ve başkanımızdan talihsiz bir açıklama ne yani Felipenin hakettiği 2.şansı Kimi haketmedi mi?Asıl 2. şansı haketmeyen sizsiniz.Demiştim ya go Kimi go!

  25. enver  sedat avatarı

    bır mclaren cı olarak kımı f 1 ın 1 numaralı pılotu ınslalah su nalet kovalaylen gıder ve kımı de tekrar mclarene doner o zman levıs le bırllıkte 3 yıl ust ust takımlar sampıyonu olur mclaren en az 3 yılda 2 sampıonluga kımı ulasır bıde levıs keske mclarene gerı gelsenkımı:((( hı bu arada massa pılot fılan degıl hcı bı amn mucadelecı olmadı onun yarıs kazandıgında ya mclarenler motor sorunu yasadı yada kımı yaza yaptı ferrarıye VEttel gecmelıı verın kımıyı tekrar mclarene hayranım buz adama Frewer mclaren Frover kımı

  26. Önceki açıklamalarına ters birşey yok, söylememiş. Sözleri haricindekiler de zaten yine yorum olarak düşülmüş. Espri de güzelmiş anlayabilene.

  27. acaba monza da alonso'nun ferrari'ye geçtiğini açıklayacaklardı da skandaldan sonra vaz mı geçtiler? her ne olursa olsun bu tip konuşmaların raikkonen'in performansını olumlu etkilediği ortada. akıllıca bir iş yapıyor montezemolo.

  28. arkadaşlar resimdeki surat ifadelerini yorumluyorum.
    (soldan sağa)
    alonso: he he he kolaymı şampiyon olmak sennanın kamyon versiyonu! bana hareket çekmek ha…gerçi lewiside sevmem ama yapılacak birşey yok…geçmiş ola boynu bükük massa…
    massa: ulan bu pozu verdirenlere ne diyeyim bırakın gideyim bir daha bu fırsat geçermi ele yine pırtladık hep pırtladık menecerime(todt un oğlu)çok ayıp oldu. o kadar takım içinde bana kıyak geçtiler anca öyle bu herifi alt ettim. yinede beceremedim takımdan kovmasalar bari…
    kimi: ne olduk dümbük! bak o kadar yardım ettiler bende o kadar kıyak geçtim yine beceremedin sen alışmışsın şumiden beri 2 rakamına buradada 1 olmayı beceremdin devam et 2 olmaya aslanı(beni) kediye(sana) boğduranlar utansın. hakkın olanı aldın kafasına yay çarpası adam(demekki kiminin bedduası tutmuş)…

  29. "TÖVBEKAR MUSAB" evrilmişsin yine :D:D
    bu arada raikkonen 49.99 milyon dolar. 50 bile değil. indirimde bu aralar.
    ama bizim gözümüzde paha biçilemez 😀

  30. 1 burda benım okudugugum yorumlardan kımse masayı tartısmıyor.massayı tartımsa konusu yapan yegane kısı massathebest sensın…asagı dogru ınen yorunları oku senden once kım massa hakkında bırseyler soylemıs.soylemıssde bır fıkır beyan etmıs tırler.

    2 kımı neden bu kadar cok para kazanıyor.:valla ben erkegım adama asık fılan degılım.adamın durusu yakısıklılıgı karızması yarıscılıgı umursamazlıgı sogukkanlılıgı dondurma yemesı bıle bır neden.parayı bende vermıyorum.adamın arkasında tag heuer gıbı bır dev saat fırması var ve daha ne sponsorlar.ferrarı gıbı reklama ıhtıyacı olmayan bır takım neden vrıyor bu parayı.cunkı o kadarını o pılottan cıkarıyor zaten.ferrarı puma anlasması ıle satılan lısanslı ferrarı kımı aksesuar ve gıyımlerden tonla para kazanıyor.acın puma ya sorun lısanslı puma ferrarı kımı mı cok satıyor puma ferrarı massamı… kımı nın cıktıgı her reklamdan % alıyor ferrarı.neden vermesın.dunya uzerınde adamın mılyonlarca fanı var.neden vermesın.

    3 golden boy senın fıkır de ılgınc ha.fısı alonso yedek pılot massa neden olmasın.hıc dusunmemıstım valla

  31. luca;brezilyalı ve 2.bir şansı hakediyor diye piquet yi kastetmiş:D
    umarım riske girmeden kimi ve massayla devam ederler, bana kalırsa 2011den sonra massada kimide ayrılacak gibi geliyor…

  32. böyle bir ihtimal varsa, massa nın kalış sebebi sadece vefa dan dolayıdır! kanaatimce…
    aksi halde kimi-alonso ikilisi harika olur

  33. hacer neslihan turan avatarı
    hacer neslihan turan

    burda bana eksiyi verenler olacak kızanlar ama isfde ozgürlüğü varsa ben de soylicem. ferrari bu sene kimiyi gitsine tuttu. hala da tutuyo. zamanında schumıyı de emekli olsuna tuttular bu adam icin. ve bu adamı getirmek icin yaptılar. şimdi de onu gondermeye çalışıyolar. tükürdüğünü yalıyo gibi olacak. heh şoyle bi durumda var ortada soylenen parar varsa zor. ama şu durum haz edilecek bir durum deil.

  34. bunların hepsi kimiyi motive etmek için kimiye gaz vermek için hepsi bu ilk başta çık bunun 2011 den aşa gerçekleşmeyeceğini söyle sonra çık böyle dee ayrıca kiminin anlaşmasını fes ettikleri için buna tanzimatda ödeyeceklerr şimdi buda var ayrıca geri tekrar alonsoyada verecekler kimiyi verdikleri kadar ama hayırlısı ne ise o olsun

  35. multif1, elbette küçük bir para değil. elbette bir inat uğruna ha deyince verilecek kadar az değil. benim demek istediğim şuydu, başkan eğer anlattığın kadar çok zorda kalmışsa, takımın parayı verecek gücü fazlasıyla vardır. ve çok sıkışırsa da verir. hiç de sallamaz takımı. ama durduk yere böyle bir parayı vermek istemiyor başkan. başka başka yollarla para vermeden ya da verilecek parayı azaltarak halletmek istiyor işi. güzellikle olur, genelde yaptığı gibi psikolojik baskıyla olur, yıldırmakla olur… diyeceğim, bu yolları dener, başarabilirse başarır, ama öyle aciz bir duruma düşmesi sözkonusu olursa da rahatlıkla parayı verir.

    istediğini alır, istediğini gönderir, istediğini tutar sözlerime karşılık, her ne kadar dediğin gibi aç tavuk kendini buğday ambarında sanır desen bile, böyle büyük ve güçlü bir takımda, ambarın kendisi bu takımın malı zaten. bu hoş bir durum değil elbette ama, istesek de, istemesek de bu böyle. bir zamanlar schumi'yi, sonra raikkonen'i, şimdi de alonso'yu deli paralarla takıma getiren ferrari'nin bu kadar parası varken istediğini getirir, istediğini gönderir.. kendi ambarında istediği gibi dolaşır.

  36. TÖVBEKAR MUSAB avatarı
    TÖVBEKAR MUSAB

    arkadaşlar kimseye sataşmayacağım ama bu nedir? eğer bu haber doğruysa luca ya sulukulede dansözlük yapmasını teklif ediyorum.

  37. Massa yı en ıyı yapan arkadasım sende haklısın.. (ısterse yollar ısterse alır ısterse kazanır).bu sozler kımlere aıttır bu sozu kımler soyler bılıyormusun… ben soylım.kendını bugday ambarında sananlar.

    Arkadasım bu elın Avrupalısı bosuna kımseye para vermez.bunlar tıcaretın leasıng ın factorıngın fınansın paranın malıyetın ve gıderın ne oldugunu cok ıyı bılen ınsanlarbunları ıcat eden adamlar.sen para saymayı bılmıyorsun galıba.bıll Gates ıcın bıle 50 mılyon hatırı sayılır bır paradır.ole ha deyınce cıkacak ha deyınce odenecek hatta ve hatta bırıne tazmınat olarak odenecek kadar cerz degıl..ıstese 10 katını verır gonderır.gondersın ozaman.benım lafım yokkı.ıstese yollar.yollasın ozaman.bole afakı ıcı bos cumleler senın gıbı f1 yorumlayan bırıne yakısmıyor.bu kadar basıt olsaydı santander gelmısken alonso ıleanlasma kesın gıbıyken neden acıklamasınlar.kımı gıtmeyı tazmınatını one surerek kabul etmıyorsa ve monte gonderebılıyorsa neden hala beklıyor.neden acıklama yok.delıkanlı olsa samımı olsa ısın ıcınde baksa hesaplar (kımı ye verılecek para)olmasa neden massa ıle yarısacagını sımdıden acıklayabılıyorda kımı yı yolladıgını acıklıyamıyor.

    Yazıklarıma gelınce onlar fantazı yada turk fılmı degıl arkadasım.gorunenlerden okudugum ve anladıgımı yazıyorum. Oyle degılse.

    Ferrarı nın buyuk baskanı cık massa 2010 da ferraıde deme yureklılıgını kımı yı yolladım alonsoyu getırdım yada tazmınatı verdım yada vermedım de.kovdum de.anlasmaya yakınız anlasmaya calısıyoruz de.nedır bu en ıyı secenklerı dusunuyoruz yalanı yawww..

  38. Montezemolo baktı adam 49 milyon dolar edecek bir pilot değil,o zaman yo vereyim gitsin,adam haklı

  39. özay erdem avatarı

    ben anlamıyorum bu işi.bu adam diyor ki(monte) bi açıklamasında " seneye alonso gelmeyecek ama bir gün neden olmasın"
    bu kadar net bi açıklama yapıyor.sonrada ispanyol mu fin pilot mu istersiniz sorusuna verdiği cevaba bak.valla özü sözü birse bu adamın alonso kesinlikle seneye ferraride değil.
    eğer sözünün arkasında durmayıp alonsoyu ferrariye getirirse kimi için gideceği en iyi takım mc larendir.
    hamilton&raikkonen;ikinci senna&prost savaşı olur bence.

  40. giden raikkonen, gelen alonso, tartışma konusu massa.. raikkonen'in gitmesinden çok massa'nın kalması geriyor bazılarını. valla keyfiniz bilir, giden belli, kalan belli. biz massa'yı kırmızılar içinde ferrari'de yarışırken izliyor olacağız seneye. gidene de güle güle.

  41. arkadaşlar bu kimi de ne var bu kadarda şumi dünya şampiyonluklarını tesbih gibi sıralarken bile bu adam daha çok kazanıyormuş varsa bilen söylesin

  42. anlamıyorum raikkonen 1 dünya şampiyonluğu 2 ikincilik birde üçüncülük almış bir pilot massa ise bir dünya şampiyonluğu(15 saniye) birde dünya ikinciliği var nasıl kıyaslanır massathebest fanatiklik yapıyorsun. merak etme kimi gidecek parasınıda alacak(massa bunca yıldır kazandığı paranın 49 milyon olduğunu zannetmiyorum). alonso kimi gibi demokrat davranmayacak seni şumi gibi 2.pilot yapacaklar. arkasından da daha acısını söyleyeyim. yedek pilot olacaksın ve fisi 2.pilot olacak bakın taşlar yerine oturuyor. fisi boşa getirilmedi. iddia ediyorum.

  43. multif1, yazdıklarından güzel bir türk filmi olur. kardeşim atılır da bu kadar atılmaz. bahsettiğin adam ferrari'nin başkanı. öyle dokuz doğuracağına verir 50 milyon doları gönderir eğer iş inada binmişse. 50 milyon dolar mı sallayacak koskoca ferrari'yi? f1'in en büyük 2 takımından birisi, en eskisi. herkes gitse de kalacak, kalması kesin olacak tek takım. eğer kafaya koymuşsa ferrari'nin tazminatını ödeyemeyeceği pilot yoktur. ve hiç bir pilot ferrari'den daha büyük olamaz. in biraz aşağı. raikkonen'e verilecek tazminatın 10 katını, bir f1 sezonunda harcayan takım, raikkonen'in tazminatını çerez gibi harcar isterse.

  44. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ıcımden gecenlerın bır kısmını SCHUMİİ VE multiF1 soylemıs.tamamına katılıyorum.

  45. peki massanın eskisi gibi olacağını nerden biliyorlar alanso-raikkonen ikilisi neden hiç düşünülmüyor çok merak ediyorum rai kovupta rai gittiği yerde ilk yılda tekrar şamp olursa pişman olmucaklarmı acaba

  46. takıma göre felipe bir soru işareti değil demek ki. ki felipe'nin yeri sağlam. ki önemli olan da bu. demek ki başarılı bir öğrenci, rakamlar bunu gösteriyor.

  47. Vallahı de bıllahıde raikonnen de peygamber sabrı var.bızler olsak sımdıye coktan tepkıyı koymus olumlu olumsuız rotamızı belırlerdık.bunu turk sporcularında cokca gorduk goruyoruz.zaten buz adam denmıyormu adama.evet harbıden de buz adam.bu soylentıler cıktı cıkalı kımıden en ufak bır tepkı yok.soyledıgı en can alıcı sozler ‘’kımse bana bısey solemedı.yarısmak ıstemesem sozlesme ımzalamazdım.benım sozlesmem var.ve benı baksa takımlarda ıstıyor’’

    Buradan cıkan sonuc su.bence raıkonnen ın su ankı duygu ve dusuncelerı sunlar
    ‘’valla kardesım ferrarı mc laren reno bravn benım umrumda degıl.butun kozlar benım elımde.ıster gıderım ıster gıtmem.paramı verırlerse bana takımı yok.paramı vermezlarse zaten ferrarıde yarısıyorum.gerısı de benım ıcın teferruattır’’ dıyor ıcınden…bunuda soguk kanlılıgı aklı zekası ve( menejerı kım bılmıyorum onunla oturup konusuyorlardır)menejerı nın taktıklerı ıle bırlestırınce kımı ıcın boyle oturup susmak bekleyıp gormek an akıllaca ıs.

    Buda ferrarı ve muntazemelo yu cıldırtıuyor bence.adam ıcın ıcın ‘’ cattık yaw.adam a baglandık ıkı ucu b.. lu degnek yollasan bır turlu yollamasan baksa turlu.ben alonso yu ıstıyorum getıremıyorum.kımıyı yollamak ıstıyorum yollıyamıyorum.ben koskoca ferrarı baskanıyım nasıl olurda yapamıyorum’’demıyorsa ben ne olayım.

    Kımı alonso ve monte ne olacagını aslında bılıyorlar.herkes bır bırınının hamlesını beklıyor ve donup dolasıp ıs kimi nın verecegı karara kalıyor.ama kımıde uyanık oda ferrarıden beklıyor zıra ortada bır 49 mılyon var.

    . Schumii nıcklı arkadasıma sonuna kadar katılıyorum.ferrarı kımıyı getırıken schumı yı gondermekle hata etmıstı.sımdı de kımı yı yollamayı dusunmekle bıle hata edıyor bence.
    Massa yı yollamamalarının sebebı ne acaba merak edıyorum.kımı ucret ındırımını reddettı.acaba massa kabulmu ettı.bu 1.ıkıncısı ferrarı nın bu brezılyalı takıntısını anlıyamıyorum.arkasında acaba bunların ezıklıgı herseye evet demelerı her daım ıkıncı pılot olmayı Kabul etmelerımı todt denen adama kazandırdıgı para yada schumı nın ‘’ben gıtmeseydım massayı kovacaklardı’’ sozu nun arkasında durmasımı yatıyor acaba.

    Alonso gelır ınsallah.hos benım umurumda degıl Alonso nun nerde yarısacagı ama ıste ozaman ıkıncı hamılton vakası yasanır.ıkısı aynı karekterde ınsanlar.ıkısıde haset ıcın ıcın kıncı ınsanlar.bunları ıkısınınde bakıslarından tepkılerınden cıkarıyorum(bana goredır)anlasamazlar.ıkısıde hepbanacıdırlar.bır yarıstakı temas ve Alonso nun gecıp yarısı kazanmasından sonrakı konusmaları hala hatırlarda.evet 1 bır musıbet 1000 nasıhattan evladır.geslın alonsoda kavgayı gorelım bu konuda baska lafım yok.

    Son sozum monteye:cıger bekleyen kedı gıbı pusuda beklemıs kımı nın gozlerının ıcıne bakıyorsun.nolur bır sey soyle.nolursun kımı soylede alonsoyu getıreyım.kulun kolen olayım gıt su tazmınatı da bana bırak nolursun kımı.bak ele gune rezıl olduk senı yolladıgımızı bıle soylıyemıyor kıvırıyorum EN IYI SECENEGI DUSUNUYORMUS dustugun duruma bak monte!!

  48. massathebest,destek Alonso'ya olursa Massa nal toplar ama Ferrari iki senedir her yarışa galibiyet parolasıyla çıkan pilotları yarıştırıyor ve artık 2. pilotluk yapılıyorsa sezonun son bölümünde geride kalan yapıyor.
    Yani santanderin gelmesi bence bir şeyi değiştirmeyecek aynı şekilde Mclarende de Alonso'ya sözde destek verilmemişti,santander varken.
    Eğer başarı varsa santander de mutlu asla Alonso'ya destek verilsin diye bir yaptırım yapmazlar diye düşünüyorum.
    Bence önemli olan massa'nın performansı kendini ne kadar çabuk toparlarsa o kadar iyi olur onun için.

  49. alonso, hem iyi pilot olarak, hem dünya şampiyonu olarak, hem 1 numarayı getirerek, hem santander ile birlikte gelerek, hem de 0 km. bir çaylağın yanına gelmişti mclaren'de. sonrasını gördük… sponsor, dediğin gibi bir etki yaratmayacaktır. küçük bir takım olsa f.india, STR gibi, sponsorun sözü geçer ama büyük takımlarda değil.

  50. Yavuz Balcı avatarı

    düzeltme ..

    Kimiden iyi olduğu için değil olacaktı.

  51. Yavuz Balcı avatarı

    massathebest güzel kardeşim az çok beni okuduysan daha önce zaten alonsoya ferrariye geçerse ister kimi olsun ister massa takım arkadaşına öyle aman aman üstünlük sağlayamayacağı yönündedir.ve şunu bil massa şuminin öğrencisi diye bu takımda yoksa kimiden iyi olduğu için.açıkcası beni pekte enterese etmiyor.yalnız ayinesi iştir kişinin derken haklısın biri dünya şampiyonu diğeri soru işareti.

  52. gokhan cinar avatarı

    yazlız olay raikkonen le aynı degil raikkonen iyi pilot olarak geldi.alonso iyi pilot olmasının yanında güçlü bir sponsorla geldi santander ile.buda arada çook önemli bir fark yaratıyor.

  53. aynı şeyleri raikkonen transfer olduğunda da duymuştuk. burada eski olanlar bilir, gelen giden massa'nın toz yutacağından, nal toplayacağından (bu iki söz çok meşhurdu 🙂 bahsediyordu. ama ortada ne bir toz gördük, ne de nal. aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. bu saatten sonra felipe'nin yanına kim gelirse gelsin başa çıkacak güçte ve kalitededir felipe. o yüzden bir massa taraftarı olarak tuttuğum pilota güvenim sonsuz, içim son derece rahat.

  54. gokhan cinar avatarı

    işin aklımı kurcalayan tarafı alonso geldiginde massa yla yarısacak bu böyle gözüküyor.ben massa taraftarı olsam hep aklımda 'acaba santander in güçlü sponsorlugundaki ferrari de massacıgım nasıl muamele görür?'sorusu olurdu.acıkcası içimi kemiren şey alonso nun arkası saglam ve büyük olasılıkla alonso ya baslangıc olarak daha fazla ilgi gösterecekler(1. pilot olayı).eger öyle olursa şimdiden massa ya gecmiş olsun kaza için degil olacaklar için :)))).

  55. Montezemelonun akli bayaa karismis anlasilan alonsoyu takima getirmek istiyor ama bir yandan da bu seneki araca ragmen kiminin yaptiklari goz ardi edilecek cinsten degil hele hele de takim 2010 aracina yogunlasmis olmasina ragmen kimi aractan olmasi gerekenden daha fazla verim aliyor buda montezemelonun aklini karistiriyor kim ne derse desin montezemelo schumiyi biraktirdigi icin pisman olmustur kimiyi de elinden kacirip sonra tekrar pisman olmak istemiyor ama yavas yavas kimiyi de kusturecekler gibi bakalim kimi daha ne kadar dayanacak tepki vermeden

  56. ecrin deniz avatarı

    üvey evlat muamelesi! bu kadar da alenen yapılmaz ya… massa fanları yanlış anlamasın da massanın yeri garanti de kimi ne yapmış acaba da garanti deil çok merak ediyorum. aralarında aman aman bi performans farkı da görmüyorum açıkcası.kusura bakmasın kimse ben sonuca bakarım adam bi kere dünya şampiyonu olmuş. koskoca dünya şampiyonuna da luca badoer muamelesi yapmayın ,ayıp oluyor artık…!

  57. benimde en büyük hayalim bu iki büyük ismin (alonso-kimi) aynı takımda mücadele etmesini izlemek. bu takım ferrari olursa çoook daha iyi olur tabi. ama malesef brezilyalı pilot olacağı kesinmiş. benimkide tatlı bi hayal olarak kalıcak gibi..

  58. raikkonen bu kadar haberden sonra ferraride sakın kalma git mclarene zaten görünen o ki en az 5 sene süpürecekler herkesi intikamını alırsın. cimbomun riberyi elden kaçırdığı gibi ferrari peşinden çok ağlar.

  59. elif çivici avatarı

    Eskiden olsa pilotlarımızın gelecek sene için sözleşmesi var derdi monte şimdi karar veriyoruz diyor.Alonso nun orada olacağına dair sinyaller tamam gibi artık.peki kimi nereye gidecek?Bir kaç senedir kilit adam alonso idi artk kimi olacak gibi..umarım her iki pilotta rekabetçi araçlarda olurlar ve artık gerçek mücadeleyi görürüz.aslında benim istediğim ikisinin aynı takımda olması,hepimiz karşılaştırıyoruz onları bir şekilde,ikisini aynı takıma oturtup kimin daha iyi olduğunu cidden görmek isterdim.:))

  60. foto 2008 brezilya podyumundan. ağlıyoe evet çünkü sadece 15 saniye şampiyon kalabildi.

  61. massa ağlıyormu resimde?

  62. ilgilenmene gerek yok zaten yavuz nerde olacağı belli. massa da hayal aleminde olur heralde. şampiyonluk hayali 🙂

    bu nasıl bir mantıktır ya anlamıyorum iyice sapıttı bu montezemolo. hala karar veremediniz mi. nasıl büyük takımsınız. planlarınızı günlük mü yapıyorsunuz. ferrari yönetimi böyle davranmamalı. gelecek sene performansının nasıl olacağı belli olmayan bir massa ve ferrari de ne yapacağı belli olmayn bir alonso ile kumar oynamamalı. çünkü araç büyük oranda kiminin geri bildirimleriyle onun stiline uygun olarak yapılacak. bu yönetim hataları Schumiye rağmen beni ferrariden giderek soğutuyor.

    tabiki alonso gelecekse massanın yeri garanti olacak kiminin değil. çünkü ferrari de iki şampiyon pilotu idare edebilecek ne idari güç (şu an için) ne de maddi güç var.

    Alonsonun gelmesini bu saatten sonra çok istiyorum çünkü, bir musibet bin nasihatten iyidir. alonso-massa çok iyi (!) bir ikili olacaktır. alonso ferrariye gelsin de ferrarinin de aklı başına gelsin.

    2009'da ufak bir gezintiye çıkmışlarmış. bu kafayla giderseniz gezinti, devri aleme döner. sizde kendinize dönemezsiniz. son yarışlarda tek araçla yarıştığımız için stratejik ve teknik hatalar görmedik. daha iki aracın üstesinden gelemeyip bir sürü starteji ve pit hatası yapıyorken bir de kalkmış 3. araç diye diretiyorlar. nasıl bir yöentimin elindeyiz işte nerden tutsak elimizde kalıyor. böyle giderse 2010 değil 2110da geri dönemeyiz.

    son olarak inşallah seneye Kimi mclarende olur ama nerede olursa olsun ferrarinin bu hatalarını suratina suratına çarpacaktır.

  63. Yavuz Balcı avatarı

    martin kardeş bi zahmet kimiyi McLarende görmemiz için gerekeni yaparmısın (((:

    açıkcası massathebest benide massanın nerde olduğu ilgilendirmiyor.İnş. Sağlığına bir an önce kavuşur orası ayrı konu.

  64. Ama kesin olan bir şey var ki bir Brezilyalı pilotumuz olacak çünkü o Tanrı'ya şükürler olsun ki iyi ve ikinci şansı hak ediyor.

    buna eminiz zaten, bilmediğimiz bir şey söyle başkan =))) paşalar gibi dinlensin felipe, ferrarisi de hazır, takım da arkasında. hiç şüphem olmamıştı felipe'nin gönderilmeyeceğinden, gerisi de beni pek alakadar etmiyor.

  65. Böyle röportaj verip Kimi'ye gaz vermeye mi çalışıyorlar? Amaçları ney bir türlü anlayamadım.

  66. Anlaşılan ferrari;kimi ile para konusunda anlaşmaya calışıyor.Kiminin yerinde olsam paramıda alırım başka takımlada anlaşır yarışmaya devam ederim:)

  67. Sezon sonu Gelsede kafamızdaki şu soru işaretleri biran önce son bulsa Alonso Ferraride olucakmı? Kimi McLarene geri dönücekmi?Mercedes brawnı alıp rosbergi takımı getirecekmi?Lewisimin Takım arkadası kim olucak?? yaw Ne kadar çok cevap bekleyen sorular varmışş:))

  68. fernando alonso yarışsında bizi mahrum etmesinde gerisi önemli deil

  69. psikolojik işkence dedikleri bu olsa gerek.

  70. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Rai inş. Renault ya gelir Nokia gibi bir sponsora ihtiyacımız var 🙂

  71. kimi mclaren'de olmalı.

  72. şakamı bu. bu adam bi tuhaf ha. iki hafta önce ne diyodu şimdi ne diyo. neyse bakalım neler olcak.

  73. bencede herkesin yeri belli ama biz bilmiyoruz o ayrı konu

  74. Raikkoneni istemiyorlar bes belli

  75. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    montezemolonun ne dediği belli değil italya gp den önce başka bi şey diyo şimdi başka açıklasalarda herkes de bilse..daha ne kadar saklıcaklar ki sağır sultan bile duydu alonsonun ferariye geleceğini raikkoneni böle harcamamaları lazımdı…

  76. Massanın Yeri Garanti Alonso Da Sanırsam Ferraride Peki Raikkonen Nerede Olacak Sinan Kardesimin Dedigi Gibi MechuL 🙁

  77. Alonso Ferrari de anladık ta.Esas soru Raikkonen nerede olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir