Spa Francorchamps'ın İşletim Lisansı 2026'ya Kadar İptal Edilmiş

yazar:

kategori:

Kanada FOM ile henüz anlaşmaya varamadı ve Hockenheim de daha fazla kayına uğramamak için F1 yarışına ev sahipliği yapma konusunda isteksiz.

Belçika, 2010’da takvimde yer alıyor ancak bugün çıkan haberler yerel mahkemenin Spa Francorchamps pistinin işletim lisansını iptal ettiği yönünde.

Le Soir gazetesinin haberine göre yerel halkın gürültüden şikayetçi olmasına üzerine mahkeme, Spa’nın lisansını 2026’ya kadar iptal etti.

Spa yetkililerinden çevreci girişimlerde bulunulması istenildiği söyleniyor.


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    yahu bu entel dantel tiplerden bizdede çıktı.körfez de mühürlenmiş.ulan spa kaç yıldır orda.sen niye yakınına ev yapıyorsun.defol git başka yere yap.

  2. Al işte bir saçma sapan karar daha. Neymiş ses den rahatsız oluyorlarmış. Oturma kardeşim o zaman orda. Devletin seni taşıması mı kolay pisti taşıması mı.
    Ama işte insanlara ayarsız özgürlük verdin mi böyle saçma şeylere de girişirler. Ahalinin her dediğini kabul eden yönetimde kabahat. Yazık canım piste. İçerde yaparsın ses oluyor derler, dışarda yaparsın çok uzak. İmkanımız az derler.

  3. Neden en güzel pistleri, en mücadeleci pistleri takvimden kaldırmak isterler? Kanada çok eğlenceli bir pist, Belçika efsanemiz, Hockenheim'in yeni hali de eski hali de izlenesidir.

    Bu arada Belçikalılar Spa gürültüsüne (tabi motorsporları tutkunları için bu bir senfonidir) sadece 3 gün katlanmıyorlar. Ama ben otursam, balkondan çıkmam. 😀

  4. kimi raikkonenin aleyhine alonsonun ve diğer pilotların lehine bir gelişme bu.

  5. adamların burnunun dibinde spa pisti var. orada yatıp kalkacaklarına gürültüden şikayet ediyorlar. yuuuh. kıymet bilmez çevreci ayağına yatan conconlar.

  6. 2026'ya Kadar iptal mi?? yuhhh bee bu kadarınada pes dogrusu..

  7. belçikalılar sesden rahatsızmı oluyormuş.monaco dakiler ne yapsın o zaman.birde böyle sesden rahatsızmı olunur yahu.

  8. f1 deki en zevkli en geçişe müsait pistler birer birer takvimden çıkıyor. inşallah sorunu çözerler de spa f1 takviminde kalır.

  9. bunlari duyanda orda hergun yaris yapiliyor zanneder herhalde zeten denede 3 gun katlaniyorsun

  10. Ya en sevdiğim pistler arasında hepsi de. 🙁 Umarım devam ederler F1'e ev sahipliği yapmaya. Bu arada Belçika'da ne güzel gürültü yapıyorlar diye şikayet ediyorsun. Onlarca kişinin ekmek yediği iş yerini 15 yıl kapattırıyorsun. Ne güzel vallahi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir