Massa ve Bottas: Yapabileceğimizin En İyisiydi

yazar:

kategori:

Williams’tan Felipe Massa ve Valtteri Bottas, FW37’nin Çin GP’sindeki performansını değerlendirdiler.

Massa ve Bottas yarışın başında Raikkonen’e geçilmiş ve o andan sonra tek başlarına mücadele etmişlerdi.

Yarışın ardından açıklama yapan Felipe Massa “Bugün iyi bir yarış vardı ve araçtan maksimumu almayı başardım”

“Takım çok iyi bir performans ortaya koydu ancak önümüzdeki araçları yakalamak için yeterince hızımız yoktu”

“Bugün benim için yanlış giden tek şey yarışın başlangıcıydı. Herşeye rağmen alabileceğimiz en fazla puanı aldığımız düşünüyorum” dedi.

Yarışı altıncı sırada tamamlayan Valtteri Bottas ise “Bugün benim için yalnız bir yarış oldu. Yarış boyunca yarış temposuyla mücadele ettim. Yine de ekip olarak alabileceğimiz en iyi sonucu aldık”

“Yarışın başında iyi bir kalkış yaparak Kimi’yi arkamda tutmayı sevdim. Ama o iyi bir hamle yaparak beni geçmeyi başardı

“Önümüzdeki araçları yakalamak için yapmamız gereken işler var. Ama unutmayın. Bu sadece üçüncü yarış. Yani bolca zamanımız var” dedi.


Yorumlar

“Massa ve Bottas: Yapabileceğimizin En İyisiydi” için 4 yanıt

  1. sessiz ve gözlerden uzak bir yarış oldu williams için. startta massa fena kalkmadı gördüğüm kadarıyla, ama ilk metrelerde vettel’in hemen önüne konulanmasıyla önde vettel, solunda çok iyi kalkan rai ve sağında da pit duvarı üçlüsü arasında mecburen gidecek yer bulamadı ve ayağını gazdan çekmek zorunda kaldı gibi. bottas da hem vettel’in hem rai’nin sağ tarafa geçmesi nedeniyle önünde oluşan boşlukta iyi ivmelendi. rai güzel bir atakla bot’u da geçti, arada massa da fırsatı kaçırmadı, o da geçip gitti. fakat, yarışta gördüğümüz üzere williams’lar değil polede, 250 mt. önde yarışa başlasalar yine de mer-fer araçlarının açıkça gerisine düşeceklerdi; durum çok açık maalesef. williams’ın hedefi geçen yılki gibi en hızlı 3. araç olmak ise rahat olabilirler, çok rahat şekilde en hızlı 3. araç, hedef bu ise sorun yok ;), değil de öndekilerle mücadele ise geçmiş olsun, oyun bitmiş.

    williams’ların ön gruptan uzak, arkalarından da baskı yemediği bu yarışta doğal olarak massa ile bottas’ın konumlarını takip ettim bugün. antrenmanı pas geçerek yarış sürüşü yapamamış olmasına rağmen tertemiz ve gayet istikrarlı bir yarış çıkardı massa. yumuşak lastiklerde bottas ile farkı 5-6 saniye civarına çıkardı, mediumlara geçildiğinde ise fark 10 saniyeyi buldu. üstelik bunu güncellenen ve fayda getirdiği söylenen yenilenmiş ön kanadı kullan(a)madan yapan massa’nın, buna rağmen araya koyuğu fark ve bunu istediği şekilde kontrol edişi, çok stabil ve düşmeyen turlarıyla birlikte bir kat daha güzel oldu.

    bugün için pilotların da söylediği gibi çok açık bir sıralama var. 1 mer, 2 fer ve 3 wil. hal böyle olunca ve de öndekilerin başına da bir şey gelmemesinin ardından alınabilecek en iyi pozisyonda bitirdi massa, 10 puanı cebine atmış oldu. eh, Allah bereket versin. bugün yapılabilecek ve yapılması gereken de buydu.

    son olarak williams’ın şu pitlere bir çare bulması gerek zannımca. hayır, sorunlu pitleri saymıyorum, o angutluk kartlarını ne zaman kullanacakları hiç belli olmuyor da, genel olarak 3 saniyenin altına hiç inmeyen sorunsuz pitlerden bahsediyorum. her pitte rakiplerden ortalama 0,6-0,7 saniye fark yiyoruz en sorunsuz pitlerde bile. bir el atmaları gerek artık, neyse eksik bulup çıkarmalılar.

  2. Massa silik, yeteneksiz, vasat bir pilot ama bu sene açık bir şekilde olmasa da Bottas’tan daha iyi görünüyor. Düzlükte diğerlerinden daha hızlı olmayan bir Williams’la pek de parlayamadı sanki Bottas?

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Belinde ki sorun nedeniyle Bottas formda değil o yüzden biraz sönük kalıyor.

    2. OtonomAktor avatarı

      bottas bence geçen sene de pek iyi sayılmazdı aracı zaten en hızlı 2. araçtı mercedesler den sonra 3. bitiriyordu arada biri kalınca 2. de olmuştu. bence geçen sezonun flaş ismi ricciardo ydu. en hızlı 3. araç diyebileceğimiz redbull ile rakiplerinin de problemlerini fırsat bilerek 3 birincilik kazandı. geçen sene bottası ricciardo ile denk derecede yıldız sayan arkadaşlara söylemiştim ekstra işleri bottas değil ricciardo yapıyor diye. bottas zaten aracının ortalama bir pilot ile alabileceği dereceleri yapmıştı. nitekim geçen sezonun 2. yarısından sonra massa toparlanınca bottasın ekstra şeyler yapmadığı yavaştan ortaya çıkmıştı. bu sene ise bottas, massa ile genel olarak aynı yada daha geride bir performansla ilerliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir