2015 Çin GP – Hamilton ve Mercedes Zirveye Döndü!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa ilk sıradan başlayan Hamilton, baştan sona kontrollü bir yarış geçirdi ve tüm yarışı ilk sırada götürerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Yarışın son turları, Verstappen’in motorunun iflas edip aracının yolda kalması nedeniyle güvenlik aracı arkasında tamamlandı.

Hamilton Çin’deki zaferi ile şampiyonadaki liderlik pozisyonunu güçlendirirken bu sene 2., kariyerinde ise 35. yarış zaferini kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg, yarış içerisinde takım arkadaşını zorlayamadı ve başladığı pozisyonda yarışı tamamladı. Mercedes böylece Avustralya’dan sonra bir kez daha duble yapmış oldu.

Son yarışın galibi Ferrari pilotu Sebastian Vettel Mercedes’in çok gerisinde kalmasa da bu sefer ciddi bir tehdit olamadı ve 3. olarak podyumu tamamlamış oldu. Böylece ilk 3 yarışta podyuma çıkan isimler değişmemiş oldu.

Ferrari ile dün sıralamalarda iyi iş çıkaramayan ve 6. sırada kalan Kimi Raikkonen, bugün startta agresif bir kalkış yaparak Williams sürücülerini geride bıraktı ve 4. sıraya yükseldi. Raikkonen yarışta daha fazla yükselemedi ve 4. sırada damalı bayrağı gördü.

Bu sene 3. hızlı araca sahip gibi görünen Williams takımı Mercedes ve Ferrari pilotlarının arkasında yarışı tamamladılar. Felipe Massa 5. olurken Valtteri Bottas 6. sırada kaldı.

Lotus pilotu Romain Grosjean yarışı 7. sırada tamamladı ve böylece bu sene ilk puanlarını kazandı. Lotus da Mercedes motoruna geçtikten sonra ilk puanlarını kazanmış oldu.

Dünkü sıralamalarda 13. sırada kalan Toro Rosso pilotu Max Verstappen bugün güçlü bir yarış çıkararak 8. olacak gibi görünüyordu ancak yarışın bitmesine 3 tur kala Toro Rosso aracının Renault motorunda sorun çıktı ve 17 yaşındaki sürücü yarışı tamamlayamadı.

Verstappen’in kalmasıyla birlikte Sauber’in çaylak pilotu Felipe Nasr 8.liğe yükseldi.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo yarışı 9. sırada tamamladı. Startta kalkışta sorun yaşayan ve en gerilere kadar düşen Ricciardo, yükselmeyi başararak 1 puan aldı. Ricciardo’nun takım arkadaşı Daniil Kvyat ise motor sorunu nedeniyle yarışa erken veda etti.

Çin’de son puan Sauber pilotu Marcus Ericsson olurken puanı kıl payı kaçıran isim Force India’dan Sergio Perez oldu.

McLaren pilotu Fernando Alonso yarışı 12. sırada tamamlarken onu takım arkadaşı Jenson Button takip etti. Button’un son bölümde Lotus’tan Maldonado ile yakın mücadelesi oldu ve bu mücadele temasla bitti.

İlk viraja gelirken Button geçmeye çalışırken iki sürücü arasında temas yaşandı ve Alonso onları geçerek yarışı 12. sırada tamamladı. Alonso’yu Button ve Toro Rosso’dan Carlos Sainz takip ederken temasın ardından pite gelen Maldonado daha sonra yarışı erken bırakmış oldu.

Yarışı tamamlayan son isimler Manor sürücüleri Stevens ve Merhi oldular.

Yarışı tamamlayamayan isimler ise Verstappen, Maldonado ve Kvyat’la birlikte Force India’dan Nico Hulkenberg oldu.

Sezonun 4. yarışı olan Bahreyn GP önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

2015-cin-sonuc

 


Yorumlar

“2015 Çin GP – Hamilton ve Mercedes Zirveye Döndü!” için 180 yanıt

  1. ”Kimi’den artık iyi bir sıralama performansı ve podyum bekliyoruz. Button’a, McLaren’e ve Red Bull’a üzülüyorum. Bir de Alonso diye biri vardı bir aralar ne oldu o?”

    şu geçen sene kimiyi yer bir eden Alonsomu..)

    hani sezon başında Mika hemşerisi bile Alonsoyu ezer geçer bu motorlar kimiye göre demişti.

    yada bu sene 3 te 0 çeken kimiyi sormuştun sen yanlış yazdın belkide.

    karıştırdın belki.

    1. belkide çaylak sezonunda hamiltona geçilen daha sonra bir takımın bilgilerini çalıp kullanan yada takım arkadaşının hayatını tehlikeye atarak kaza yaptırıp yarışı kazanıp kupayı da sevinçle havaya kaldıracak kadar gözü dönmüş birini sormuş olabilir saksıyı biraz daha yor sen soruyu tam anlayamıyorsun heralde … yada tekrar oku 😀

  2. Yarış sonu pilot düşünceleri 😀

    1. Napolyon1453 avatarı

      Nicole padokta göremeyince kahroluyorum 😀

  3. Kimi_in_Rai avatarı

    Ferrari’nin Kimi stratejisini ben anlamıyorum.Bakın 1 pit stopa gelmeden Vettel’e Raikkonen’in arasındaki fark 1.5 falandı ama 1 pit stopdan sonra bu 6 oldu.Yanı şurda mantık nerde .bildiğimiz arkadaki pilot pit stop zamanı yararlanıyor.Bu ne starteji? ŞUNU NEYLE İZAH EDEBİLİRSİNİZ? farka bak pite gelmeden fark 1.5 artı pitden sonra 6 oluyor bu ne ya.Ben Vettel’e haksizlik yapılmasındanda yanayım ama böylede olmazki.Biliyorum Vettel’de Rosberg’le uğraşıyordu ama bu doğru strateji değil.Ben pit stopda fark ne kadarsada mesela 1.5 fark varsa pit stopdan sonrada o kadar fark olmasından yanayım.ama sen gel 1.5-6 yap şu hiç bir mantiğa sığmıyor! Ferrari stratejisi Raikkoneni harcamışdır bu yarışda.
    Kimi’nin mutlaka sıralamalarda hızlı olması gerekiyor.şart yani ne bilim hata yaptım yok şanssizdim ve s yeter atrık.geleneksel hale geliyor buda biz Kimi fanlarını üzüyor.

  4. vetel sakın f.alanso’nun rekorunu kırmaya kalkma bu defa bozuşuruz.

  5. ferrari yarış kazanmak istiyorsa yapacağı tek şey var… o da kendi güçlü oldukları alana mercedesi çekmek… bunu yapabilmeleri için de ya vettel ya raikkonen i farklı pit stop stratejisine koymaları gerekiyor… williams la ara zaten açık olduğu için yine en kötü 3. ve 4. olurlar… bugun 3. ve 4. arasındaki fark 1 saniye idi.. benim söylediğim riski aldılarında 3. ve 4. arasındaki fark 20 saniye olabilir… ama bugun mesela vettel pite girince hamilton ve rosberg de mecburen pite girdi.. bu durumda raikkonen in devam etmesi gerekiyordu… ve tek pit stop yaparak yarışı bitirmedi gerekiyordu… bu durumda mercedes raikkoneni yakalasa bile hemen geçemeyebilir ve mercedes raikkoneni takip ederken lastikleri aşınabilir v.s… … birçok ihtimal var… ama raw pace olarak baktığımızda mercedesler hala önde… ferrari mercedesle aynı stratejiyi yaparak yarış kazanmayı beklememeli…

    1. Raikkonen tek pit yapmaya kalksaydi lastik patlatirdi.Patlatmasa bile kaybedecegi zaman bir pistoptan fazlasi olurdu.

      1. alonso soft lastiklerle 20 tur yapmış… rai de 22 tur yapabilirdi.. sonra medium hamura geçerdi… bu durumda birincisi mercedes raiyi pit üstünde geçmek zorunda kalacaktı..bunun içinde öncelikle raiyi yakalamaları lazım, bu durumda da hamilton bu yarışta olduğu gibi öyle güle oynaya rahat rahat süremezdi, aracını zorlayıp lastikleri erken bitirebilirdi… bu durumda vettel belki daha şanslı hale gelecekti… ayrıca bu stratejide güvenlik aracı eğer 30-35 tur arasında girse rai inanılmaz avantajlı oluyordu… stratejiyi hesaplayanların bunları yarıştan çok önceden düşünmei gerekirdi… kısacası mercedes i istediği gibi bırakırsan, mekanik arıza falan olmadığında ferrari olarak hep 3. ve 4. olursun.. mesela bahreyn de kesinlikle farklı birşeyler yapması lazım… seçenek çok; bir pist stop az olabilir, farklı lasitk hamuruyla ilk pitstoplar yapılabilir v.s… ama mercedesin tek zayıf noktası lastik aşınması ise onları buna zorlayacak işler yapmak lazım…

        1. Napolyon1453 avatarı

          Hamilton 2.pite girip çıktıktan sonra Raikonen e cok yakındı zaten. Rai yi pite almasalar Hamilton uzun düzlükte güle oynaya geçerdi. Bu strateji güzel farklı bişey yapmak lazım onu da anlıyorum. Fakat bunu pistin karakterine göre de yapılması beklenir. Bahreynde Raikonen e bi pit az yaptırmak Mercedesin işine gelir. Atak yapılacak yer oldukça müsait. Güvenlik aracı 30-35 tur arası girse Rai ye elbet cok yararlı olurdu. Bu tamamen şans Rai’nin ne kadar şanslı pilot olduğu da ortada :))

          1. olayın özü şu : rakibini zorlayacaksın… alonso yu çok sevmem ama en iyi yaptığı işlerden birisi buydu.. mesela 2005 te şampyon olduğunda her yarışta raikkonen bir arıza, bir sorun yaşadığında alonso hep oradaydı.. ve hiçbir şekilde raikkonenin istediği şekilde sürmesine izin vermiyordu.. rai limitleri zorladığında genelde motor patlatıyordu (ki 2005 te ki mclarenin en zayıf noktası motor dayanıklılığı idi) veya şanzıman arızası v.s.. gibi şeylerle kaç yarışta yarış dışı kalmıştı.. kısacası sen rakibini limitlerine zorlayacak stratejileri yap ondan sonra yine kaybediyorsan sorun yok… ama sen senden hızlı adamlarla aynı zamanda pite grip aynı lastk hamurlarını kullanırsan 3. ve 4. lükten ileri gidemezsin…

  6. Kimi’den artık iyi bir sıralama performansı ve podyum bekliyoruz. Button’a, McLaren’e ve Red Bull’a üzülüyorum. Bir de Alonso diye biri vardı bir aralar ne oldu o?

    1. hee geçen senen kimiyi paramparça eden alonsodan bahsediyorsun 😀

      1. laf sokucam diye laf yiyorlar ya 😀

      2. He onu diyorum ne olmuş şimdi tur falan yeyip Marussia’larla yarışıyor 😀 Yazık la.

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bizim adımıza iyi bir yarış olmuş ancak seyredemediğim için fazla yorum yapamayacağım.Herkes genel itibariyle sıkıcı diyor.Kimi,Williamsları avlayarak güzel iş başardı.Ondan beklediğimiz de bu.Şimdi sırada bir podyum ve olursa bir galibiyet bekliyoruz kendisinden ama öncesinde c.tesi sıralamada ilk 4te start almasını istiyorum.

    Fazla fark yememişiz.Başlarda yakın gibi duruyoruz yumuşak lastikle.Bu pist ve koşullara göre bence sonuç iyi.Bu şekilde devam edersek sezon sonu farkı iyice kapatabiliriz.Yeni güncellemlere ara vermeden devam etmeliyiz.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Bu arada James Allison ; Bahreyne bir kaç update getireceğini daha fazlasını ise Barcelonaya geleceğini belirtmiş.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Geçen senelerde getirilen güncellemeleri deneyip deneyip yarışta kullanmazlardı. Öyle bir ilginç takımdık ki cuma antrenmanlarını güncel parçalarla geçip cumartesi alel acele eski ayarlarla yarışa hazırlanıp saçmalayan bir takımdık.

        Bunları bilince Alonsoya da laf söylemek istemiyorum. Takım içi bürokrasi o kadar saçma ve sıkışıktı ki kimin eli kimin cebinde belli değildi. Pat Fry takımın şasi şefi,süspansiyon sistemleri sorumlusu, Nikola(Nicholas) Tombazis şasi direktörü-baş tasarımcı bir takımda iki baş olur mu?

        Bunların Ferrariye gelmesini sağlayan da Mclarende yaptıkları. Nikola Tombazis Mclaren’in 2004 ve 2005 araçlarında Newey ile beraber iyi işler yapmış, aerodinami de sağ kolu olmuş. Bugünkü Prodromou örneği gibi. Ayrıca 2005’te proje şefi olmuş o hızlı araçta büyük pay sahibi imiş.

        Pat Fry’a geliyoruz o da yıllar yılı Mclarene hizmet etmiş bir dönem yolları Tombazisle Mclarende kesişmiş. O dönem 2004-2005 yılları. Herhalde 2010 yılında Briatore Montezomolloya akıl verip bu ikisi Mclarende inanılmazı başardılar tekrar bir araya getirelim Ferrarinin dominasyonu tekrar başlayacaksa bu ikisi başlatır diyince 2011 yılında Aldo Costayı harcadılar.

        Bu adamlar kötü mühendisler değiller ama iyi birer yardımcı elemanlar. Başlarında Newey olacak veya Rory Byrne gibi daha tecrübeli insanlar olacakta kendi çaplarında sağ-kol,sol-kol ayrılıp bir şey yapacak. Yönetimi tamamen ellerine verirseniz saçmalarlar. Nitekim saçmaladılar.

        Geçen sezon Allison şasi bölümüne geçti. Dirk De Beer’le beraber Allison başka şeyler denemek istiyor bu ikisi yok arkadaş biz yıllardır şu yoldan gidiyoruz bu riski alamayız diyorlar. Risk alamazsanız işte Cuma günü deneyip kullanmazsanız herkesi kovdurup en sonunda kendiniz de şutlanırsınız.

        Bob Bell sessiz sedasız geçen haftalarda 2016 projesi için yavaştan araştırmalara başladı. Bir yandan da 2015 aracına destek sağlayacak. Kaynak sağlam olsun diyorsanız Bob Bell Mart Ayında Ferrariye Katılıyor diye 6 Aralık 2014’te Trf1.nette haber yapılmıştı ona bakabilirsiniz.

        Bob Bell Mercedeste Costayla beraber mekanik anlamda bir görev yürütüyordu. Yine Aldo Costa dayanamamış ufaktan bilgileri sağlaması için onu göndermiş. Tabii kırgın oldukları Montezomollo gidince Ferrariye transfer yapmak kolaylaştı. Rob Marshall da gündeme gelmişti ama o konuda henüz pek bilgi yok.

        Görecekseniz haftaya Bahreyne getirelecek arka kanat bazlı hacimsel güncelleme tıkır tıkır çalışacak. Neden bu kadar eminim? Çünkü o parçaların testlerini Dirk De Beer yapıyor. Allisonun en büyük yardımcısı ve takımın aerodinamik şefi. Şasidede görev yapıyor. Lotusta düşük bütçelerle nice parçaları geliştirdiler. Aynı ekip şimdi Ferraride .Bu yüzden eminlik derecem artıyor.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          simon resta diye bir eleman daha var o da sağlam.james allison ve dirk de beer ayrıca teknoloji yenilendi.takımda sorun çıkaran parçalar ayıklandı.zaten tombazis gidince resmen önümüz açıldı.nasıl bir adammış ki takımın bunca sene basiretini bağlamış bu adam.f1 arabası değil karting aracı tasarlıyordu.

    2. Max Verstappen’in geçiş mücadeleleriyle Maldonado-Button mücadelesini mutlaka bul izle. Gerisi uyumalık zaten.

      Herkes Barselona’ya güncelleme getiriyor, şimdiye kadar da birşeylerin tersine döndüğünü görmedim 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        dostum bu burun güncellemsini mercedes getirmiyor bildiğim kadarıyla red bull ve biz bir de belki mclaren.ayrıca biz yeni motoru kullanacağız diye biliyorum.elbet bir yerde durumu düzelmemiz lazım.unutma 2010 sezonunu.geriden gleip yetişmiştik sonra gerçi yine geri düştük.tamam izlerim.desene çalışmak daha yararlı olmuş benim için 😀

  8. Geçen sezonda aynı yerlerdeydik sadece ilk yarışda podyuma çıktık 2. yarışda zar zor puan aldık. Çin, Malezya ve İspanya’da puan alamadık kaybettiğimiz birşey yok bu sezon daha fazla yarış olacak toparlayabileceğimiz zaman var. Hala iyi yerlere geleceğimize inancım tam.

  9. hamilton’un 2. pitlere kadar 2. set yumuşak lastikleri çok akıllıca kullanıp, pite dalmadan önce arka arkaya attığı hızlı turlar güzeldi. hak edilmiş bir galibiyet aldı, tebrikler. rosberg, dünkü poleyi kaçırmanın acısını bugün 2 stint boyunca yaşadı, arkadan vettel’in baskısıyla hamilton’un hemen arkasında gitmek zorunda kalmasına bir de hamilton’un lastiklerini koruma amçlı yavaş gitmesi de eklenince, arada olan rosberg’in lastiklerine oldu ve elinde kullanacak bir kartı kalmadı. fakat hemen şunu da belirtmek gerekir ki, rosberg bugün poleden de başlasa hamilton yarışta galibiyeti yine alırdı. ona da tebrikler.

    vettel-raikkonen arasındaki mücadeleyi dört gözle bekledim son pitlerden sonra. nitekim raikkonen 4 tur daha yeni lastikleriyle işi kontrol etti, son turlara girerken farkı kapattı, artık tam güzel bir mücadele izleyeceğiz derken içeri dalan SC olayı batırdı. raikkonen’in vettel’den bir eksiğini görmedim bugün, ve hatta (ferrari’nin müdahale edip etmemesini pas geçelim) son turlarda bir 3.lük çekişmesi görmek ve (lastik, DRS ve güzel sürüşüyle birlikte) kuvvetle muhtemel raikkonen’in öne geçeceğini de düşünüyordum. fakat bu SC olayı hiç iyi olmadı, raikkonen geri dönebileceği ve şiddetle geri dönmesi gereken bugünde, yine geride kalmış oldu ve aradaki puan farkının 31’e çıkması kendisi adına hiç de iyi olmadı.

    williamsları kendi haberlerinin altında değerlendirdiğimizden burada aynı şeyleri yazarak kimsenin başını şişirmek istemiyorum 🙂

    red bull’da takım lideri pozisyonundaki ricci’nin berbat startın ardından kontrolü kaybetmesi, alabildiğine savruk sürüşü ve acemice atak denemeleri dikkat çekti. toro rosso’dan max’ın atakları yarışa renk kattı, fakat genel olarak renault motorlu araçların yaşadığı yarış dışılar bu araçların ne halde olduğunu gözler önüne seriyor.

    mclaren’in toparlanması sürüyor. ancak aradaki fark devasa olunca yaptıkları işler de göze çok görünüyor, bir noktadan sonra bu “yarıştan yarışa gelişim”i gözle göremeyeceğiz, bence bu sezon çok söz edilen “ön taraflarda olacağız” sözü fazlaca iyimser. çok bir şey beklemiyorum kendi adıma. button’ın hiç beklenmeyecek hatasıyla maldonado’ya çarpışı ve raikkonen’in tur bindirme esnasında söylediği sözler de dikkat çekiciydi.

    genel olarak güzel bir yarış izledik bence, en azından mevcut fiyasko yakıt ve lastik kuralları altında sevsek de, sevmesek de durum bu ve bu kurallar değişmeden bu olmaya da devam edecek. pite lastik bittiği için değil, benzin almak zorunda olduğu için girilen yarışlar olmadığı sürece, son 5 senedir izlediğimiz gibi lastik korumayla kafayı bozmuş pilotlar yerine lastiğin bozulma riskiyle karşılaşmadan önündekini geçmeye çalışarak yarışları heyecanlı hale getiren pilotları izleyemeyeceğiz.

  10. Yarışla ilgili yorum yapmıyorum çünkü 1.lik mücadelesinin olmadığı bir seriyi izlemeyi bıraktım 3 yarıştır da kafam rahat kim ne yapmış umrumda değil.Geçen seneki tablonun aynısı.1.lik mücadelesi olmayınca gerisinin önemi olmaz.Sadece şunu yorumlayım; Raikkonen’in agresif tavırları ve ikiyüzlülüğü taraftarlarını yansıtıyor.Taraftarları da tıpkı kendi gibi her şeyden şikayet eder rakip pilotun destekçilerine anlamsız laf atarlar.Raikkonen’e çekmişler sanırsam.

    1. Alonso battı diye izlemiyorum desene 😀

      1. Mercedesler önde olduğundan beri ve Ecclestone itirafından sonra izlemenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum.Sen rezil Raikkonen’i izlemeye devam et belki takım arkadaşını geçer de umutlanırsın.Havaya girip sezonu Vettel’in önünde bitirir diye hayal de edersiniz.

        1. Hırsından kuduran bir Alonso fanboyunu izlediniz, şimdi reklamlar 😀

          1. Ağlamaya devam edin.Vettel Raikkonen gibi beceriksiz pilotun kafasına vurdukça Alonso’ya kudurarak saldıran siz olacaksınız.Beni hiç yanıltmıyorsunuz.Raikkonen yarışta nasıl kudurduysa siz de burda kuduruyorsunuz.

            1. Bu sezon kime verilmisti?Bu konuda bizi aydinlatir misiniz?

            2. Çok da umrumdaydı sizin tur yeme ustası pilotunuz, Alonso’ya saldıracakmışız da Vettel’e geçiliyormuş da 😀 Ön sıra, podyum ve zaferler bekliyoruz biz Kimi’den, ön sıra tamam şimdi podyum ve zaferde üstelik Vettel ile arkadaşlar bizim açımızdan sorun yok. Kuduz olmadık çok şükür sizin gibi, kendi pilotumuzu sürekli başkalarını eleştirerek desteklemiyoruz. Alonso tur yiyor adam hırsından Kimi taraftarlarına sataşmaya çalışıyor bir de gelmiş bik bik 😀

        2. Gelen geçen tur binidiriyor, yazık la 😀

    2. Alonso tur yemekle uğraşıyor, bu hala Raikkonen 😀

      1. Sen yarışın sonunu actın galiba MGP senin saf hızlı Kimiye 20sn taktı Williamslara 60sn taktığı bi yarışta Mclarenin yaptıı başlangıçta ortadayken tur yedi diye sevinmek tam ilkokul kafası

        1. 20 sn bir şey değil, senin balona tur taktı sen ona bak gerisini bize bırak.

  11. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Alonso yine ne yaptı ? 😀 Canını çıkarmışsınız adamın.

  12. Ericsson a tebrik ediyorum Ricci ile bize biraz heyecan yasattigi icin, ve ricci yi ayar ettigi icin, baska caylak bir pilot bu yarista kesinlikle ricci ile temas yasardi bu kadar temiz bir savunma yapmak kolay degil bravo!

    MGP ayni cizgide devam ediyor, pist sicak olmasina ragmen Ferrari den bu defa baski yemediler sanirim yeni kartlarini oynadilar…

    Raikkonene birisi bu yarisin ilk 45 saniyesini 35 defa izletip, BAK kimi cim iyi start alindiginda kazadan beladan atraksiyonlardan nasilda uzak kaliniyor anladinmi yawrum hep boyle ol demesi lazim…
    Vettelin rai ye rainin vettele yaris hizi olarak bariz bir ustunlugu oldugunu dusunmuyorum…

    Son olarak Mclaren taraftari arkadaslara bir kac sey soylemek istiyorum bu taraftari elestiri niyeliginde degil…

    Hic surpriz beklemeye gerek yok, Honda motorunun vanasida contasida ana boru hattida acilmis vaziyette, yaris bitirebilen bir arac konumuna gelmis fakat, motor kisik halde yarisiyoruz demeleri artik tamamen palavradan ibaret bence.. Sonucta Honda bir suru yeni anlasma ile beraber buyuk umut ve buyuk sponsor, cesitli maddi anlasmalar ile bu spora dondu, daha en basindan kimseyi umutsuzluga suruklemememk icin mistik lik havasi olusturup, merak etmeyin sakladigimiz surprizlerimiz var algisi olustuyorlar, sonucta bu isin ucunda cok cok buyuk paralar donuyor… Bu sene bundan daha hizlisi olacagini sanmiyorum insallah yanilirim…

  13. Yarış pek atraksyonlu değildi, ilk ve ikinci stintlerde Ferrari gayet iyi gidiyordu.Mercedes bu sefer çok temkinli yarıştı Ferrari’nin hızı iyiydi ancak Mercedes’i baskı altına alacak hızı yoktu.O hız olsaydı Mercedes pilotları lastiklerini saklayarak değil son gaz tempo ile pite gideceklerdi.Bu şekilde yarışda surpriz olabilirdi.Hamilton temiz havada yarıştığı için arkadaki rakiplerinden daha avantajlıydı lastik konusunda ve bunu da iyi kullandı.

    Ferrari bana göre en azından Kimi’de ikinci stintde sertleri deneyebilirdi ki güvenlik aracı girerse sert lastikten kurtulmuş softla avantaj yakalama şansı olurdu.Vettel hatasız sürdü elinden geleni yaptı ancak sert lastikleri iyi kullanan ve şartların Mercedese daha çok uyduğu bir yarıştı.Ferrari’nin hala çok avantajlı olduğu durum araç karakteri.Lastiklere nazik davranıyor üstüne performans eklenebilirse Mercedes iyice köşeye sıkışacaktır.Fazla birşey değil 0.3 bir performans artışı bile Mercedes adına sıkıntı yaratabilir.Umarım o performans gelecektir ki maranello bu konuda kendine güveniyor gibi gözüktü.

    Bunun haricinde Massa Bottas’ı açık şekilde mağlup ediyor.Yarış hızı iyi olmayan Massa yarışta bile Bottas’dan bir tehdit görmediğine göre Bottas’ın yetenekleri sorgulanabilir.

    Alonso pek iyi değildi, yarıştan önce Ferrari’ye saydırıyordu, 3 4 aydır biraz dağıldı mental olarak.Yarışta kaldığı süre içerisinde Buttona pek üstünlük kuramadı.Artık Ferrari’den tamamen kurtulup kendini işine vermesi gerekiyor, ancak Mclaren’in şu performansı onu biraz etkilemiş görünüyor.Ben kendi adıma Alonso’yu öndekilerle kapışırken görmek isterim.Ruh hali gerçekten kötü görünüyor güzel sonuçlara hitiyacı var.

    Kimi’ye gelirsek yarış hızında biraz daha iyiydi Vettel’den ancak Ferrari biraz uzak tutmak istedi iki pilotu.Farklı strateji yani farklı lastik denemeyeceğine göre ikisini arka arkaya pite almaması biraz yanlıştı.İlk pitlerde Kimi’ye sert takılmalıydı diye düşünüyorum doğrumu yanlışmı bilmiyorum tabiki ama kaybedecek hiçbirşey yoktu..

    Hamilton Rosberg’i biraz zora soktu ama Rosberg aynı şeyi malezya sıralamasında daha çirkef bir şekilde yaptığında Hamilton çıkıp bunu şikayet etmedi ancak unutmadıda, iki pilotdan ilerleyen yarışlarda buna benzer şeyler göreceğiz.Rosberg polu alsa bile pist üstünde Hamilton kesinlikle geçecek hıza sahipti.

    Kısaca Hamiltona ve Maldanadoya tebrikler…..

    1. nefesi yetmedi Kiminin 😀

  14. Bugün farkların çok belirgin olduğu yarışlar izledik..

    İkinci pit-stoplar başlayana değin stabil olan farklar mediumlara geçilince epey açıldı..Gerçi bunu dün Q1 de net bir şekilde görmüştük ancak yarışta da teğit ettiğimiz üzere mediumlarda bariz zayıfız..Bugün hava/safety car/lastik aşınmaları gibi faktörler Mercedeslerin istediği gibiydi..Malezya bizim hatamızdı mesajını vermek istedi takım..

    Şuan dek oluşan tablo sürücülerin sıralama/yarış hızları açısından konumların belirlendiğini gösteriyor..Lewis/Seb/Felipe baby takım arkadaşlarından önde..Takımlarda aynen bu sıralamada olduğu gibi Merc/Ferrari/Williams şeklinde..

    Henüz sezonun başındayız.Farklar pistten pistte azalır çoğalır belki ancak konumlar aynı kalır..

    Şunu da söylemeden geçmeyelim.. Yarışı Serhan kardeşimizin anlatımıyla ve kendine özgü retorikleri ile sunumunu dinlemek ayrı bir zevk..Örneğin Felipe ile pit duvarı arasında geçen bir konuşmayı yorumlayış şekli vardı ki baya güldürdü

    1. Son paragraf çıkmamış..

      Kimi ile yarış mühendisi arasındaki dialog tamamen yarışla ilgili gibi görünse de, özellikle Alonun isminin zikredilmesi Alonun yarış öncesinde vermiş olduğu saçma sapan demeçle ilgili olabilir..Bu yönüyle de gayet yerindedir!!

  15. Unstoppable avatarı

    Özür dilerim sorumu buraya yazıyorum da acaba bahreyn geçen seneki gibi gece mi olacak ve saat hakkında bilgisi olan var mı türkiye saati ile ?

    1. Practice 1Fri 14:00
      2Fri 18:00
      3Sat 15:00
      QualifyingSat 18:00
      RaceSun 18:00

      1. Unstoppable avatarı

        Çok teşekkür ederim ama bir sorum daha olacak bunlar ingiltere saatine göre mi yani öyleyse bize 2 saat geç oluyor da 😀 yoksa yerel (bahreyn) saatimi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler 😀

        1. bizim saate göre

    2. Başkent Manama ile aramızda saat farkı bulunmuyor, dolayısıyla program yerel saat ile aynı ve evet, gece yarışı olacak. Yarış hafta sonu programı ise şöyle:

      Cuma 1. Antrenman Seansı: 14:00 – 15:30
      Cuma 2. Antrenman Seansı: 18:00 – 19:30
      Cumartesi 3. Antrenman Seansı: 15:00 – 16:00
      Cumartesi Sıralama Turları: 18:00 – 19:00
      Pazar Yarış: 18:00

      1. Unstoppable avatarı

        Her iki arkadaşa da anlayışlarından dolayı teşekkür şükür ki kaçırmıyorum yarışı 😀

  16. tebrikler hamilton, mührü tam orta yerine bastı ferrarinin, mercedesin strateji hatasıyla gelen ferrari galibiyetinin fazla bi anlamı olmdığını gösterdi kırmızılara, yarışı çok iyi yönetti, hem takım arkadaşıyla hemde ferrarilerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı, gerektiğinde araya koyduğu farkı kolayca açabileceğini gösterdi, tüm yarışın kontrolü elindeydi ve gerçekten kusursuz sürdü, mükemmeldi, tebrik etmekten başka bişey yok yapacak….
    diğerlerine gelince sadece sürdüler, allahtan ricardio, verstappen ve maldonado vardıda yarışı biraz olsun izlenesi kıldılar…
    haftaya yine benzer bi yarış bizleri bekliyor

  17. Kimi’den iyi bir start ve harika bir ilk tur… Ricciardo’dan berbat bir start… Ham, Ros, Vet ve Rai arasında sürekli değişen farklar… Stratejide hata yapmayan Mercedes… Hamilton’nın ikinci pit-stoplar öncesi kendisine yarışı kazandıran çok iyi son iki turu… Verstappen’in geçişleri… Nasr’dan istikrarlı bir yarış performansı… Renault motorlu yolda kalan iki, vites sorunu yaşayan bir araç… Pastor’un karışıp da belki de ilk kez hatasız olduğu kaza (Mal-But). Lewis’ten 35. kariyer galibiyeti ile tarihte bunu başaran 5. pilot oluşu… Sebastian’dan bir başka podyum-finish’le, tıpkı Lewis gibi takım arkadaşına karşı ciddi bir üstünlük kuruşu (her iki pilot da bu sezon geride kalan yarışların tamamında sıralama ve yarışta takım arkadaşlarını geride bırakmış oldular)… Albert Park’ta Mercedes’le oluşan 30 sn’lik farkın ardından Şangay’da 10-15 sn’lik farkla (54.turda güvenlik aracı girmeden önce) Ferrari’nin gelişimi… Williams’ın özellikle yarış temposunda öndeki gruptan kopuk yalnız başına yarışı… Monaco 2014’ten sonra ilk kez puan alan Roman… Lotus’tan sezonun ilk puanları… Sauber tarihinin en iyi sezon başı performansı… Sorunlarla cebelleşmeye devam eden Red Bull… İki aracıyla birden damalı bayrağı görmesi başarı sayılacak McLaren… Kötü bir yarış olmaktan çıkaracak yeteri kadar aksiyon vardı bence.

  18. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yarış içinde serhan acar bir takım şeyler söyledi.Alonso demiş ki; Onlar bana gülüyorlar 2 sn yavaş araçla ama kendileride 1 sn yavaş araçla yarışıyorlar.Ben buraya Mercedesleri yenmek için geldim.Ama gün gelecek ben de o sıralarda yarışıcam o zaman onlara göstereceğim onlara ödeşeceğiz diyor.Yani adamın ne kadar egoist olduğu şu cümleler açıklıyor.Şimdi hepinize soruyorum kimi raikonen mclaren ile kaybettiği iki dünya şampiyonluğun da ve ferrari de böyle egoist söylemler hareketler kurdumu ? vettel 4 şampiyonluktan sonra takım arkadaşına geçildi ben ondan iyiyim diyip eziyormuydu rici aksine o benden daha iyiydi diyordu ? Alonso raikoneni yendim ezdim onu yendim bunu ezdim bekleyin gelicem asıcam kesicem ne bu lan böyle egoistligin konuştuğu ortam da başarımı olur huzur mu olur demekki sana ferrari mekanikerleri gülüyorsa senin ne kadar sevilmez bir insan olduğun ortada kişiliğini değiştir dicem senin değmicek kişiliğin değişmez….

    1. Dostum bence kim olsa aynı şeyi yapar. O gülenlere laf söylemen lazım.

      1. Serhan Acar söylemişse oturur düşünürüm!!! Tam bir Alonso düşmanı adam Alonso birini geçsin söylemiyo ama geçilince hemen söylüyor geçen sene Lewisci bu sene Kimici olmuş yazık hep yanlı yorumlar yapıyor arkdasın da yazdığı gibi sacma sapan pilotların hakkında demeçler aktarıyor ne alaka tek başına anlatınca iyice saçmalıyor…

    2. Cevabı basit.Vettel 4 şampiyonluk aldı sonrasında 1 yıl kötü geçti diye laf söyledi bu karaktersizliktir ama Alonso’ya 5 yıl boyunca düzgün araç veremeyen bir de laf atan Ferrari yönetimi varsa Alonso sonuna kadar haklıdır.Sizin külüstür aracınızı 5 yıl boyunca çekti yerinde başkası olsa hakarete varan söylemler bile ederdi tıpkı Prost’un yaptığı gibi.Ayrıca Raikkonen’in bugünkü tavırları Alonso’nun onu geçen sene ağır şekilde ezmesinden kaynaklanıyor.

    3. Luda nin soylemlerini okuyarak gaza gelen, atomun yeniden parcalanisini bulmus eda si ile heyooo bakin ne duydum diye yirtinan genclik….

  19. Cok sıķıldim.Rekabet yoktu onde.
    Reno motorlari gecen yilki kadar iyi yanmiyor.Sadece duman.Alev yok.
    :o)

    1. artık sadece gözde patates yapılabilir , eskiden ne güzel et tütsüleyebilir , cay demleyebilirdik 🙂

  20. 2 Farklı senaryo izledik.2.pit stoplara kadar bu sporun ruhuna yakışır bir sekilde birbirine yakın araçların mücadelesini izledik pilotaj noktasında ön grup taki pilotlar birbirlerine gayet yakin performanslar ortaya koydular.Ta ki son pit stop lara kadar…Malesef o andan itibaren pilotaj in degil araçlarin tamamiyla konustugu gene dominant bir arac faktörüyle karsilastik ve yaris orada bitti.İlk bölüm için umut verici saygi duyulasi bir mücadele;ancak ikinci bölüm için se bir o kadar hayal kirikligi ve saygi duyamayacagim bir finish.

  21. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Hamilton bize bu sene tahmin oyununda çok kazandırır. Sene boyunca 1-2 numaraya Hamilton-Vettel, Vettel-Hamilton yaz 12-13 puanı garanti alırsın.(Şaka tabii ama Hamilton sezona çok motive ve formda başladı)

    Yalnız yine beni rahatsız eden şüphelerim var. O da nedir? Bence Rosberg geri dönecek. Geçen sene şampiyonluğu sezonun 2. yarı döneminde kaybettiği için bu sene ilk yarışlarda motor ve vites kutusu koruma adına çok rölanti sürüyor. Bugün görüldüğü üzere motor koruma adına yarışın belli turundan sonra hiç zorlamadı bitsede gitsek havasında sürdü.

    Ferrariye değinmek istiyorum. Lastik ısıtma sorunları devam ediyor. Yarıştan sonra kameralara yansıdı . Neredeyse Vettelin medium lastikleri pek aşınmamış ama performans yok. Yok derken Mercedes kadar yok. Hamiltonun aracının lastikleri kameraya daha yakın olduğundan mıdır? bilinmez çok daha aşınık görünüyordu.

    Soft lastiklerle Ferrarinin 4-5 tur daha fazla kalmasını beklerdim. Ama bugün araçların geneli performans bulmakta zorlandı. En hızlı turlara bakıyoruz Hamiltondan 1.42.208, Rosberg 1.42.6, Vettel 1.43.018 ki bunu Vettel 16. turda pitten çıktıktan sonra yaptı. Ferrarinin Q1’de 1 set yumuşak lastik fazla takması bugün Vettelin 2.liğine mâl oldu. Mercedes hatırlarsanız dün Q1’de sadece mediumlarla tur atmıştı.

    Bu arada sıralamayla yarışta atılan turların bu kadar uçuk aralıkta olması tam bir skandal. Sıralamada 1.35 atanın en azından yarışta 1.39-1.40 yapması lazım ama depo boşalmasına rağmen atılamıyor. Bu durumu aklım almıyor. Madem yarışa full depo başlatıyorsunuz sıralamalarda da dolu depoyla tur atsınlar. Dolu deponun en hızlısı yarışa pole’den başlasın.

    Yarıştan keyif almadım çünkü Çin’in kirli havası arkadaki araca kuvvetli karbondioksit gazı gönderiyor. Bu sefer arkada giden pilotun lastik aşınması Malezyadan beter artıyor. Yani arkadaki pilot zorlamak istemiyor. Sadece lastiklere zarar verilse iyi, motora da zarar veriliyor.

    Nitekim bugün en çok geçiş denemesi yapan Toro Rosso pilotları yanı sıra Kvyat ve Force Indiadan Hulkenberg motor sorunu yaşadılar. Button yarış sonuna kadar Maldonadoyla savaşsaydı çok eminim Mclaren motor patlatırdı. Buttonun kaza yapması bu yönden iyi oldu.

    Çin’in uzun düzlüğüne rağmen böyle heyecansız yarışlar yaşanması Çin’in kirli havasının araçlara oluşturduğu tehdittir. Hamilton dışında da tebrik edecek bir tek kişi yok. Hamilton kendi stratejisini kendisi yaratıp lastik saklayıp yarışı aldı.

    Rosberg Hamiltonu zorlasa lastiği aşındırıp Vettele geçilme riski vardı, ayrıca motoru fazla ısındırıp gelecek yarışlarda patlatma riski vardı. O da yine garantör davrandı. Buna biraz korkaklıkta diyebilirsiniz ama bu hafta gördünüz Williamslarda kendi arasında yarışmadı. Raikkonen için de hayırlısı oldu. Vetteli zorlasa gelecek yarışlarda motor sorunu yaşayabilirdi kazasız belasız 4. oldu.

    Bahreynde benzer şekilde geçecektir. Ama sonrasında 3 hafta ara var. O 3 hafta ara sezonun geri kalanının heyecan oranını belli edecek. Ferrari şapkasındaki son tavşanı çıkarabilirse Kanadaya giden yoldaki 2-3 yarış Mercedese daha da yaklaşıp Kanada’dan itibaren Marko’nun dediği gibi en güçlü motora da sahip olabilir. Geriye Mercedesle aerodinami olarak savaşmak kalıyor.

  22. Unstoppable avatarı

    Öncelikle hamilton bu yarışta gerçekten mercedes sayesinde değil de kalitesiyle kazandığını ispatladı gibi podyum sevinci de rosberge daha nah sana galibiyet dercesineydi 😀
    En büyük parantez raikkonene ki startta kendisinden en son mclarenlı yıllarında gördüğüm bir start aldı harikaydı ardından vettellden bi aralar yakınlaştı uzaklaştı derken ilginçtir pitler başlayınca fark 6 sn oldu nasıl pitse artık telsiz konuşmalarına gelince raikkonene kızanlar olmuş haklıdırlar kısmen ancak olayın en büyüğü herşeyden önce durup dururken ferrarinin raikkonene alonso mavi bayrak altında olacak demesiydi kimse bundan bahsetmiyor gibi 😀
    Raikkonen ile ilgili en büyük tespitimse kusura bakmayın biraz argo olacak ama verstappenin motor olayından sonra şansı kalmadı ve şu an puan farkı tam tamına 31 ki bu da rai ile ilgili gerçekleri ortaya koyuyor bu nedir ya 😀

  23. OtonomAktor avatarı

    aşırı sıkıcı bir yarış oldu. maldonado ve arada verstappen in atakları ve verstappen kaldıktan sonra aracın dışarı çıkarılma çalışmaları dışında eğlenceli denilebilecek seyir adına hiç bir şey yoktu. keşke uyusaymışım.

  24. Napolyon1453 avatarı

    Raikonen in startı ve takım patronunun tepkisi görülmeye değerdi :))
    3 antremanıda izledim çoğu kişi Ferrari stintler de daha iyi dereceler falan baya heyecanlanmıştı. Fakat medium lastikte derece olarak Mercedes çok büyük bir fark ortaya koymuştu. Bugün de nitekim medium lastik Mercedesi çok rahatlattı.

    2.pitler sırasında Hamilton’un gaza basışı galibiyet için oldukça rahatlattı. Yine şampiyon gibi sürdü. Çin’de 2007 çakıl havuzu ile biten belkide şampiyonluğu kaçırdığı pistte.. Tarihin en başarılı sürücüsü konumunda :))

    Son olaraktaa Maldonado-Button ikilisinin mücadelesi heyecanla takip ettiğim tek olay oldu

    1. ”Tarihin en başarılı sürücüsü” Yavaş gell.

      1. Çin de en başarılı manasında kullanmış sanırım bu bilgiyi Serhan Acar da geçmişti..

      2. Napolyon1453 avatarı

        O paragrafı daha özenli okursan. Çin grand prix’sinin tarihin en başarılı pilotudur demek istediğimi anlamışsındır. Subjektif bir bakış açısıyla da yorum yapayim bana göre en iyi pilot Hamilton’dur.

  25. lewis’ tebrikler…

    vettel soft lastiklerle yakın olurken midyum ile fark yedi iki lastik arasındaki performans farkı çoktu bugün. ilk bölüm dışında lewis rahat bir galibiyet aldı. vettel bu sene mercedesin başını ağrıtacak gibi görünüyor ispanyadan sonra mercedes- ferrari rekabeti daha çekişmeli geçebilir. mercedes adına rosberg ferrari adına kimi beklentilerin altında kaldı

    redbull_toro rosso ve renault için kabus gibi bir yarıştı ama max verstappen iyi iş çıkarmaya devam ediyor.lotus ve sauber fena değildi bugün williams olması gereken yerdeydi mclaren adına ise en sevindirici durumun yarışın bitirilmesi olduğunu düşünüyorum

    yarışa zevk katan adam maldonado oldu yanlış yola girdi yetmedi güzel bir spin attı. en son button ile girdiği mücadele keyifliydi kazada button hatalıydı gibi güvenlik aracı girdiğinde daha 3 tur vardı ben son tur çıkacağını ve bir tur mücadele görebiliriz diye düşünürken toro rosso aracı bir türlü pist dışına alınamadı bir ileri bir geri derken en son kanadı söküp içeri alabildiler orda daha hızlı hareket edebilirlerdi gibi neyse ortalamanın altında bir yarış oldu bana göre

  26. MERCO reklam arasından sonra geri döndü.. Oraya bir galibiyet daha yazmanızı rica ediyoruz 🙂
    Ferrariyi kesinlikle tebrik ediyorum ama maymun gözü açtı Mercedes artık Ferrariyi tehdit olarak gördüğü için rehavet ve gevşekliği çabucak atmış üstünden. Ferrariyi son ana kadar bekleyip rakibin taktiğini çözdüler. Bundan sonra yine mutlak favori Mercedes fakat zaten kaybedecek bir şeyi olmayan kırmızılar değişik taktik ve kumar denemeleriyle sezon boyunca çok bunaltacak gümüş okları.

    Lewis paşa Rosbergle taşş..toprak geçiyor adeta :)) bu sezon aracı lastikleri ve peşindekileri kontrol altına alıyor ve geziyor pistte. Araçla iyice bütünleşti. Kimi ve vettelde elinden geleni yaptılar onlarada tebrik. Rosberge tebrik yok sen gelme ulan Rosberg… Mclarenim ise neyse… :((

  27. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Günün yıldızları HAM, MAS, GRO ve tabiki de MAL idi.

    İlk iki soft stintlerinde yakın olmamıza rağmen son bölümde fark beklediğimden fazlaydı. Tabi ilk bölümlerde HAM’ın lastiklerini koruması da etkiliydi bu durumda. HAM’dan çok kusursuz bir hafta sonu oldu. Büyük yıldız pilot olacaksa bu performanslarla olacak, geçen senekilerle değil.

    RAI ve VET’in hızları birbirine yakındı. Net olarak sıralama turları yerlerini belirledi. Yine de her iki sürücüden de güzel sürüşler geldi. Ortada büyük bir Mercedes dominasyonu vardı. Umuyorum sezon boyunca daha da yaklaşacağız.

    BUT – MAL – ALO arkada tam güzel bir 3’lü olacaktı derken BUT’dan tecrübesine yakışmayacak bir hata geldi. O 3’lüyü izlemek zevkli olabilirdi.

    RAI’nin takım telsizine gelecek olursak, ALO’nun yarışını takip etmedim ama son bölümde Option lastiğindeydi, RAI’de ise Prime vardı. İki lastik arasında da büyük fark olunca muhtemelen son bölümde RAI ALO’ya çok hızlı yaklaşamadı ve fark kapandıkça kirli havanın etkisine girmeye başladı. Bu kirli havadan biran önce kurtulmak için Mclaren’den farkı tamamen eritmeden yol vermesini istemesi gayet mantıklı.

    1. Massa ne yaptı anlıyamadım ?

      1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Bir arkadaş belirtmişti. Yarış simülasyonu yapamadı, yeni ön kanadı kırıldı eski ön kanat ile yarışmak zorunda kaldı. Buna rağmen her stintte BOT ile araya düzenli bir fark koyması benim için yeterliydi.

        1. Massa yeni ön kanatla yarıştı. Kırılan ön kanatta fazla hasar yoktu ve tamir edip yeniden taktılar araca.

  28. Rosberg bu saatten sonra Hamiltonın Barichellosudur.

  29. Hamilton yine şampiyon gibi sürdü; istediği zaman gaza bastı istediği zaman lastik korudu. Bu sene daha iyi başladı. Rosberg yerine başka pilot olsa daha güzel yarışlar izeleyebilirdik.

  30. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Berbat bir yarıştı bzim Kimi zaten olması gerektiği arabının bitirmesi gerektiği yerde btirdi yarışı hiç baskı kuramadı Vettel’e dün demiştim zaten Vetttel’in sıralamalarda Kimi’nin önünde bitirdiği her yarışta önünde bitirir diye bu Ferrari zaten başına birşey gelmediği sürece şu diğer takımların haline bakarak piste pilotsuz kokpiti boş yollarsan 3-4 olur kendiliğinden yani demem o ki benim gibi bu diğer Kimi fanları bıraksın adamın sıralama performansı yarış performansından kötü ama yarış performansı iyi öle olmuyo sıralamada geçemezsen arkadaşını yarıştada geçme ihtimalin çok zayıf yani demem o ki Mercedes’leri saymazsak Ferrari’ler rakaipsiz o yüzden Vettel ve Kimi farkı da kim en çok 3üncü olursa ortaya çıkacak Kimi’nin bunun farkına varması lazım eğer Vettel’den iyiyim diyosa aksi halde şu son iki seneki performansı, öle hatırlanmasını sağlicak ve bu hiç iyi olmaz bizi en azından beni çok ama çok üzer

  31. Bazen gergin, bazen sıkıcı ve bazen de eğlenceli yarış oldu. Mercedes’ler bu kez Ferrari’yi takip eden oldular. Bariz aynı stratejiyi izleyip garantiye aldılar, ne de olsa hızlı olduklarını biliyorlardı.

    Raikkonen bu kez arkada tost olmadan önce kendisini kurtarabildi ve normal performansını gördük. Yarış hızı Vettel’le aynı göründü. SC girmeseydi geçebilir miydi bilemiyoruz. Sanmam.

    Verstappen, Nasr, Perez, Ricciardo, Button ve Maldonado tüm aksiyonu yaratan isimler oldu. Uzun zamandan sonra da Button’dan bir hata gördük. Ceza vermesinler yazık. Maldonado kendi hatasıyla oraya düşmüştü, kazada haklı taraftı ama şans işte.

    Renault bu kez cidden batırdı. Dört yarış götürmesi gereken motorlar üçüncü yarışta birden fazla kez patladı. Bu normal değil. Verstappen’in onboard görüntüsünde krankın çevresinde yuvarlanan ve kırılan parçaların, muhtemelen de valflerin seslerini duyabildim ve güzeldi 😀

    Sauber’in iki aracıyla puan alabilmiş olması güzel. Toro Rosso’lara yazık oldu.

    1. Raikkonen’in performansı normal değildi , Alonso yerine VEttel ile kapışmak daha kolay sadece. Alonso bugun kırmızı araçta olsaydı liderliği ciddi şekilde zorlayabilirdi.

      1. Ciddi olamazsın. Rosberg aynı araçla zorlayamadi Hamilton u (tamam alonsu daha iyi pilot) en fazla bu olurdu orda alonso vettel vs vs cok farketmezdi

      2. Aynen cebinde 1 saniyesi var zaten Alonso’nun dediğine bende katılıyorum.. 1 saniye cebinde var, yarım saniyede takım arkadaşından alırdı.. Ne etti 1.5 saniye, baktığımız zaman Hamilton’a bile fark atarak yarışı kazanırdı dimi ? 😀

        1. Tam tersi. Elinde 0.5 saniye var, takım arkadaşının 1 saniyesini sözleşme veya takım emirleri ile alınca efsane oluyorsun 😀

          1. 🙂 Aynen 🙂

  32. Yarış, yorumlarda okuduğum kadar sıkıcı değildi bence. Evet birinci koltuğuna yapıştı başlar başlamaz ama geride gayet güzel çekişmeler vardı.
    İlk tebrik tabi ki Hamilton’a, yarışı kazanan haklıdır sonuçta. Ortalarda bir ara yavaşlamasına rağmen sonrasında güzel bir iş çıkardı takımı ve kendisi. Starttan önce aracı hafif sağa doğru bırakması da güzel bir taktikti, iyi kalkış yaptı bununla birlikte. İkinci tebrik ise Verstappen’e, her ne kadar üç tur kala motor patlatıp olası bir Raikkonen Vettel çekişmesini izletmese de yarış boyunca harika şeyler gösterdi bizlere. Geçişleri, sürüşü, hatta motoru patlatmasına rağmen aracı bıraktığı yeri düşünmesi bile çok iyiydi. Kimi taraftarları kızmasın ama adam kapının önüne bıraktı aracın daha kolay alınabileceğini düşünerek. Gerçekten de büyümüş de küçülmüşün F1’deki karşılığı. Ricciardo ve Bottas’ın yanına onun ismini de eklemek gerekecek bana göre gelecekte. Bir diğer tebrik ise Ricciardo ve Ericsson’a. Onlar da gayet güzel çekişmeler izlettiler, bir çok defa arka arkaya geldiklerinde. Sezon başı çok pozitif bakmasam da bugün ki Ericsson’u beğendiğimi itiraf etmeliyim. Son tebriklerim ise Button, Maldonado ve Alonso’ya. Button ve Maldonado arasındaki çekişme çok heyecanlı ve güzeldi. Arkadan Alonso’nun onlara hızla yaklaşması da heyecanı iyice artırmıştı. Kaza biraz sekteye uğrattı bu heyecanı, hata kimdeydi çok anlayamadım, Button’da gibi duruyor ama belli de olmaz, adı dokuza çıkan bir Maldonado’muz var sonuçta. Aslında bu gün o da yaptığı çokça hataya rağmen, özellikle belirtmek lazım ki fena değildi. Yarışın başındaki geçişi ve sonlardaki Button çekişmesi güzel heyecanlar kattı fakat talihsizlikler de onun etrafında her zaman. Alonso’nun da son kısımda optionları taktıktan sonra öndekilere yakın sürelerde dönmesi hem kendisi için hem takımı için olumlu işaretti. Bu sene ilk defa olarak McLaren Honda’ların iki araçla yarışı bitirebildiğini de unutmayalım. McLaren için puan yaza kadar gelecek gibi görünüyor. Günün en sessizleri Williams’lardı şüphesiz. Ne Ferrari’ye yetişebildiler ne de arkadakiler onlara yetişebildi. Bu sefer kendi aralarında da yarışamadılar. Massa çok temiz bir yarış çıkardı, gayet rahat sürdü antrenmanlarda kaza yapmasına rağmen. Bottas’ı ise tutuk buldum. İkisi arasında yarışın daha yakın geçeceğini düşünmüştüm. Bu kadar yazmışken Grosjean ve Nasr’ın da puanlarını tebrik edelim. Onlarda etliye sütlüye karışmadan temiz işlerle puanlarını aldılar. Bütün bunlara baktığımda başta dediğim gibi yarışın çok da sıkıcı olmadığını düşünüyorum açıkçası.

    1. Maldonado virajda risk aldı ama risk almanın sonucu kaza oldu. Daha geniş alması gerekirken Button’un dibinden aldı virajı ve Button arkadan dokundu. Burada suç kimsede değil bence olası bir kazaydı.

  33. ”Çekin şu mclareni önümden” hahahaha Kimi ezik yerine koydu resmen alonsoyu acıdım alonsoya.

    Maldonado tam bir komedi ya ortada fol yok yumurta yok adam spin atıyor düz yolda 😀

    Pist görevlileride duvarın dibindeki aracı 3 turda çekemediler en sonunda torro rosso mekanikerleri gelip kanadı çıkardı 😀 komik bi yarış oldu zevkinden çok.

  34. Herkes Ferrari nin iyi lastik koruduğunu düşünüyordu ama lewis 2. pite girmeden 2 tur önce en hızlı turunu attı.
    Softlarda yine de ferrari mercedese yakın.Ama sert hamurlarda baya fark var.Bu zaten antrenmanlar da ve sıralamada ki 1. seans da çok açıktı. Pirelli iyi ki hamurları bu sene daha yumuşatmış geçen seneki gibi olsa farklar daha çok olur.Mercedesin motorundan ve agresif tasarımından mütevellit araç belli ki yumuşak hamuru sevmiyor.
    Mercedes yüksek df isteyen hızlı virajlı sektörlerde daha iyi.Ferrari ise uzun düzlüklü sonu yavaş virajlı sektörlerde iyi. Bahreyn de 1.ve 3. sektörler artı sıcak hava ferrariye malezya benzeri sonuç getirebilir.
    Aynı hamurlar da kullanılır umarım 🙂

    1. Bahreyn de hava ve pist sıcaklığı yüksek olmuyor yarışın gece yapılmasından dolayı ıstersenız geçen senekı değerlere bakabilirsiniz.

  35. Ferrari hem bahreyne hemde barcelonaya güncelleme getirecekmiş.

    1. bahreyni kazanacağımızı düşünüyorum. tabiki sıcaklık yardım ederse 🙂

  36. Mercedes Malezya faciasının ardından dersine çok iyi çalışmış. Lastikleri saklamayı başardılar. Ama bunda havanın da etkisi var. Sıralama turlarında en az 0.9 saniye olan fark, yarış içerisinde 0.3 – 0.4’e kadar düşüyor. Bunun sebebi Ferrari’nin ağır yakıt yükünde lastikleri daha iyi yönetmesi. Bugün hava Malezya’ya oranla daha soğuktu ve sıcak havada lastikleri daha çabuk harcayan Mercedes Ferrari ile benzer lastik aşınmasına sahipti. Gerçek şu ki Mercedes hala lider. Allison hafta başından beri bunu diyordu. Yüksek sıcaklık ve şans olmaması hailnde Ferrari normal şartlar altında Mercedes’i yakalayamaz. Ama bu sadece şimdilk böyle. Ferrari’nin gelişim hızı bence çok iyi.

    Yarışa baktığımızda liderlik mücadelesi olmayan, ama en azından arka bölümde bazı güzel mücadelelere sahip olan bir yarış vardı. Raikkonen ilk turunda harikaydı, Massa Bottas’a normal şartlar altında eski kanat ile yarışmasına karşın 10 saniye fark attı. Sauber her iki otomobil ile puan alarak sponsor açısından iyi bir iş yapmış oldu. Grosjean’ın puan alması Lotus’u ateşleyecektir. Red Bull, Toro Roso ve Renault adına kabus gibi bir yarıştı. Sadece Verstappen harika bir iş yaptı. Bunun dışında McLaren’in yarış temposu beklediğimden daha kötüydü. Yine de üçüncü yarıştayız

  37. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sizi bilmem ama ben acayip sıkıldım yarışı izlerken. Maldonado ve Verstappen’in rakipleriyle mücadeleleri olmasa hiç bişey yoktu.Button %100 hatalıydı.

    Bizim RBR de hayal kırıklığından öte oldu. 4.takımdan öteye gidemeyeceğiz sanırım.Ricciardo da acemi gibi sürdü atak yapıyor geç frenle geri düştü kaç kere.Kvyat desen motor kurbanı.

    Bahreyn haftayaymış galiba bu iyi oldu 🙂 Orda da bişeyin değişeceğini sanmıyorum.

    İlk 4 sıradakilere tebrikler hatasız sürdüler aracın suyunu çıkardıklarını düşünüyorum.Ayrıca Verstappen de çok kaliteli olduğunu kanıtladı.

    Son olarak : Renault’a ve şaheser motoruna selamlar.

    1. katılıyorum, bu sene REnault gelişim gösteremez yine. REd bull da eskisi gibi müthiş şasi yapamamış. Yoksa motor geçen senekinden kötü değil.

      1. Ne dersen de gecen senekınden kotu,hızlı olmasını gectık dayanıklı ve ıstıkrarlı bır motor bıle yapamıyor reno…Toro Rosso da Ferrarı motoru olsa sauberlerdekı gıbı otur yarısın keyfını ızle derım ;)))

        Reno bızı almaya calısacagına ılk once duzgun motor yapsın bence…

        1. REnault yıllarca Williams ile şampiyon olmuş bir takım, kendi takımı ile de şampiyonluğu var . Renault’cu değilim, sadece sahip olduğum araç REnault idi, sattım gerçi ama hala logo duruyor öylesine. 🙂

          1. Tamam senelerce wıllıams ı vey redbull u sampıyon yapmıs olabılır de gecen sene ve bu sene kabus gıbı gectı-gecıyor,lotus mercedese gectı sınıf atladı açıkçası…

            Bu performansla kendı takımlarını da alsalar ancak en arkada manorla yarısabılırler…İşin gercegi bu…

            Motor berbat…

            Bir takımın başarısı sadece tasarım aerodınamı maddıyatla bıtmıyor bileşenler eksikse şu an reno motorunun vasatlıgı gibi,yenılmek kacınılmazdır…

            1. Bu sene böyle olabilir , ancak 1-2 seneye Renault’tan takım olarak şampiyonluk bekliyorum. Yine de RedBull ile Rosso arasındaki yakınlığığa bakacak olursak geçen sene RBR, Rosso’lardan 1 saniye hızlı idi aynı motorla. Bu sene şasiyi tutturamadım RBR. Rosso zaten ufak bütçeli bir takım, iddiası yok, amacı belli (pilot yetiştirmek) . suçu tamamen motora yıkmak saçmalık. Toro Rosso geçen sene ile hemen hemen aynı seviyede çünkü. Sorun hem REnaulT’ta hem de gazozcularda.

        2. torro rossoyu satmazlarsa ve redbull devam ederse ferrari motoruna geçirmeyi niye düşünmezler kıyaslama yapmak icinde bir taktik olurdu redbull için

          1. Yok ki şu takımı alıp ferrarı motoruyla devam edecek adam…

  38. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Arka taraftaki mücadeleler hariç ortalama bir yarış oldu. Kimi sıralama konusunda kendini düzeltmedikten sonra yarışta dün de söylediğim gibi yırtınsa da bir şey yapamaz. Yarış temposu konusunda saydıranları ise biraz insaf sahibi olmaya davet ediyorum. Softlarla attığı turlarla Hamilton ile karşılaştırması bile geldi ekrana daha ne yapacaktı? Sıralamalarda en azından Vettel kadar iyi olabilseydi sonuç çok farklı olurdu muhtemelen.. Ama şuan durum bu maalesef. Bu sene kariyerinin son demlerini yaşıyor muhtemelen. Ferrari’nin yerinde olsam seneye şuan ki temposuyla sezonu devam ettirirse Verstappen ile anlaşırdım. Bottas’ın çok parlak bir pilot olduğunu düşünmüyorum.

  39. Tebrikler Hamilton’a..Startta kendisinden istenen tadında agresiflikle Rai harika iş yaptı yarış temposunda da Rai yine daha iyiydi Vettelden,bu sefer sonuca da yansıtabilirdi ama yarış içinde 2 saniye civarıyken sürekli pitlerde 6-7 sn üzerine çıkıp tekrar kapatmak zorunda kaldı en sonunda da klasik Vet şansı Rai şanssızlığıyla birleşince SC girdi son şans da kaybolmuş oldu Ferrari pit duvarı sevinmiştir belki olası bi temasla gerilebilecek bi ortam oluşmadığından veya Vet’i tabloda Ham’dan koparmamak adına.

    Raikkonen’in bugün kendimce gördüğüm tek olumsuz noktası tamam bazen bize de o hareketleri sempatik geliyor ama zaman zaman abartıyor telsiz konuşmalarını,başkası yapsa hoş karşılanmazdı ki Vettel’in de Alonso’nun da itici telsiz konuşmaları meşhurdur ama saygısızlık seviyesine geçmemesi lazım.Sanki Kimi’ye demişler seni öyle seviyolar bunları yap diye o da PR çalışması yapıyor gibi son zamanlarda,umarım doğallığını kaybetmez.
    Rosberg de kime hızlansın dese hızlanıyor değişik 🙂 Önce Ferrari hızlansın dedi Avustralya’dan sonra,Ferrari tamam dedi gitti Malezya’yı kazandı.Bugün Hamilton hızlansın biraz dedi Hamilton da olur bana uyar dedi en hızlı turu attı sonra da iyice farkı açtı.Nico bence sen hızlanmasan mı ..

    1. Unstoppable avatarı

      Rosberg mevzusunda kahkaha attım ya eyvallah 😀
      Kiminin telsiz konuşmasındaysa ben bir rai taraftarı olarak çok gereksiz telsiz konuşmalarına girdiğini düşünüyorum en azından ondan beklemezdim açıkçası 😀

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Ya kardeşim anlamıyorum seni… Hala gereksiz diyorsun. RAİ bütün yarış VET den hızlıydı ve son bölümde iyice yaklaşıyordu. Sert lastikle giderken Mclarende optimum lastik olduğundan çok hızlı yaklaşamadı ve ALO nun kirli havasına maruz kaldı.. Oda mantıklı olarak Mavi bayrak istedi ve Çekin önümden dedi.. Yani adamın tek derdi Vet’i yakalamak.. Ki tur bindiren araçlar ve SC olmasa podyum’un son basamağı RAİ’nin di.. Adam podyum için zorlarken Tur yiyen aracın kirli havasından biran önce kurtulmak istedi.. Bunda anlamayacak ne var ? Ama bazı ALO ve Yarış stratejilerini çok taip etmeyen insanlar hemen gelmiş Yok niye RAİ böyle dedi.. Gerek yoktu o telsize falan filan…

        Bİrazcık daha stabil ve F1 ruhuyla düşünmek lazım yarış içersindeki hareket ve stratejileri.. Mahalle kavgası ağzıyla değil..

        1. Kaptan sanırım yarışı izlemeyen sensin. Yarış mühendisi rai ye biraz önünde Alonso var ve ona tur bindiricez diyor ve bunu alaylı bir şekilde söylüyor sonra ayni alaycı bir şekilde rai de yarış mühendisine cevap veriyor. Bu konuşma esas olarak yarış stratejisi ile ilgili olsa da içerik olarak geçen sene Alonso ya ezilmiş olmanın Dışa vurumudur.

    2. Aynen Rai-Vet arası pitlerde açıldı sürekli. Vettel’in önünde bitirebilirdi. SC da bütün şansını yok etti zaten.

      Bir de Kimi-McLaren olayını yazabilir mi birisi tam izlemedim de yarışı? Kimi ve PR çalışması kısmı saçma olmuş bence onun dışında katılıyorum.

  40. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton’ın pitlere gelmeden önce attığı en hızlı turlar her şeyi özetliyor aslında. mercedes bugün yenilmezdi, sadece biraz fazla korumacı davrandılar ve bence gerek de yoktu. bugün lastiği iyi kullanan taraf da mercedes’ti.

    serhan acar hamilton tüm turları lider gitti dedi ama biri rosberg’e biri raikkonen’e olmak üzere iki turu verdi gördüğüm kadarıyla. yani grand slam yapamadı.

    3 antrenman liderliği, pole ve yarış galibiyeti. hamilton mührü bastı 😛

    rosberg’in “şuna söyleyin biraz hızlı gitsin” dedikten sonra, stintin sonuna doğru bir anda 3-4 saniye fark yemesi de ayrı komikti.

    mercedes serin hava sert lastik kombinasyonunda pist fark etmeksizin ulaşılamaz. hatta işleri heyecanlı hale getirmek için pirelli sonraki yarışlarda daha yumuşak hamurları getirebilir.

    button’ın kazada bariz suçu var. hoş ceza alsa da sıkıntı değil. mclaren’ın asıl kaybının motor olduğuna bugün ben de ikna oldum. en azından lotus ile virajlarda kapışabildiler. ki o lotus bugün 7. oldu.

    maldonado az daha zorlasa ikinci sektöre atlayacaktı.

    redbull bitik, ericsson lüzumsuz paralı pilotlardan biri, williams kopmuş, renault ölmüş ağlayanı yok.

    honda yöneticilerinden yakın zamanda harakiri görebiliriz.

    w06’nın güncel hali hem genel tasarım, hem görsel tasarım anlamında şahane görünüyor. keşke codemasters yeni oyunda bu güncel tasarımı kullansa, ama hiç sanmıyorum elbette.

  41. Mercedes ve Lewis çok iyi iş başardılar bugün. Mercedes’in lastik sorununun üstesinden geleceğini düşünüyorum önümüzdeki yarışlarda. Hala ellerinde büyük bir avantaj var. Ferrari elinden geleni yaptı ama yapacak başka birşey yoktu. Vettel standart bir yarış çıkardı. Ferrari’nin 2. pilotunun bu tarz söylemlerde bulunması onun efendiliğine vurulmuş bir darbedir. Kuyruk acısı çok ki kendince komik söylemlere başvuruyor. Mclaren’e laf söyleyeceğine ilk önce takım arkadaşını geç. Geçen sene Alonso bu sene Vettel, hala geridesin be Kimi 🙂 Mclaren’e gelince onlar için daha yol çok mu çok uzunnnnn… 2 seneye anca kendilerine gelebilirler…

  42. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    şampiyon klasını konuşturdu.

  43. No problem Bro 😀

  44. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ferrari’ye gereken cevap verildi . 🙂

    3 Mercedes’le Finish görmek mükemmeldi.

    Hamilton yine mükemmeldi,Rosberg’de onu tamamladı.

    Günün Telsiz Konuşması : RAİ—–Hadi şu McLaren’leri ortadan kaldırın. 🙂
    (McLaren’le alakası yok laf Alonso’ya)

    Günü Adamı :Maldonado 🙂

    1. Serhan Acar da olaya esprileri kattı iyice gülesim geldi. 😀 Şunu anladım ki Maldonado’suz F1 olmaz 😀

    2. Maldona do gıdınce arıycaz bu adamı galıba…Seneler sonra yarıslarda aklımıza gelıcektır yaptıkları 😀

  45. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Zevksiz bir yarıştı, Maldonado olmasa aksiyon da olmayacaktı.
    Ferrari için ideal bir ortam vardı ama nedense atak yapacak mesafeye bir türlü gelemediler.

  46. Ek olarak reno agresif davranınca çuvallayarak , ne kadar kötü iş çıkardıklarını ispatlamış oldu. Ferrariden kovulan motor bölümü müdürünü alın bari (adını hatırlayamadım simdi), ins işi düzeltirler diye umuyorum yaza kadar.

  47. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Çoğunluk alonso taraftarları şimdi vettel raiyi mağlup etsin Rai’ye saydıralım modundalar.

    Siz hayırdır ya ?

    1. Hiç problem değil dostum; herkes istediğini saydırsın.. Tek gerçek var, Ferrari 5 yıldır bulamadığı 2 pilotada gösterilen değer kavramını, bu yıl 2 iyi dost ve rakip ile sağladı.. Vet-Rai hiç farketmez, kazanan biz olacağız.

  48. Yahu bu Renault motoru herkese zarar veriyor. Kendi pilotlarının yarışını bitirdikleri gibi Kimi’nin Seb’e atak yapma ihtimalini de bitirdiler.
    Bir de ilk yarışa göre çok büyük gelişim yaptık falan diyorlardı. Fena batırdılar.

    Yarışın ilk yarısını ve son 10 turu falan izledim. Verstappen çok iyi. Çok beğendim ben bu çocuğu. Renault motoruyla güzel geçişler yaptı. Ricciardo ise berbattı. Tabi fren sorunu falan var mıydı bilmiyorum ama çok acemice geçiş hamleleri yaptı. Med lastikli Kvyat’ı softlarla zar zor geçti. Kvyat takımı dinlemedi bu arada 😀

    Kimi doğru söylemiş, Ferrari Avustralya’ya göre daha yakındı Merc’e arka arkaya başlayınca.

  49. Orta sıralardaki küçük mücadeleleri izlerken keyif aldım. Ricciardo-Ericsson ve Button-Maldonado mücadeleleri çok eğlenceliydi. Alonso kargaşadan faydalanıp geçti 😀 Verstappen yaşına göre büyük işler çıkarıyor ama basiretsizliği tuttu sonlarda. İlk üç zaten belliydi Mercedes strateji hatası yapmadığı sürece Vettel’in işi çok zor.

  50. Mercedes üstünde ve hata yapmadılar normal olarak bu pistte mercedesi yenmek cok zor ,hamilton yarış boyu lastik koruyarak gitti arada bastırdı cok iyidi. Nico caresizdi ikincilige mahkumdu. Ferrari bariz olarak ikinci takım williamsla köy kasaba kurdu aralarına. Mercedes ile yumusak lastiklerde cok yakınken sert lastige geçildiğine inanılmaz yavas kaldılar. Ama gelecek için umut veriyorlar yinede. Maldonado kazasında arkadan çarpan cogu zaman hatalırdır karsındaki maldonado okadar yakın takip edersen kaza olur 😀

    1. Williams geçen sene ferrarinin üstünde bitirdi diye sürekli karşılaştırma yapıyordu iyi oldu bu 🙂

      1. aynen 🙂 sene başındada yok saydırlar

  51. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Çok sıkıcı bir yarıştı. İzlerken gram zevk alamadım. Benim için yarışın tek elle tutulabilir yanın. Yarış simülasyonu yapamamış ve yeni ön kanat’ı yaptığı kaza sonucu kaybeden Massa’nın takım arkadaşı Bottas’a 9 sn fark atmasıydı. (SC girmeden önce)

  52. Strong_Union avatarı

    ya Kimi mclaren e küfür mü etti ben anlamadım yada kaçırdımmı ne dedi de terbiyesizlik yaptı önümden çekin dedi. Alonso geçen sene Catherham a neler dediğini unuttular. Mclaren bu adamın 2 şampiyonluğunu yedi hiç sesi çıkmadı. telsizden söylemesi gerekeni söyledi diyemi terbiyesiz oldu nasıl bir bakış açınız var. Her pilot mavi bayrak ister adam arayı kapatmaya çalışıyor hırslı anda.

    Yarışa gelince bence Rai nin biraz daha zorlaması lazımdı daha fazla baskı kurması lazımdı ama pitlerde çok gerilere düştü.

    Yarışın bana görede adamı Verstappen yazık oldu çocuğa 🙂 rutin statejik bir yarış oldu daha çok arka sıralarda mücadele vardı.

    Rai start özürlü diyenlere gelsin bu start 🙂

    1. onların derdi mclaren değil bence içinde alonso vardı button olsaydı aynı tepkiyi vermeyebilirlerdi …

      1. zaten hiçbir Mclaren ci arkadaş birşey yazmamış içindeki pilottan dolayı . Bana göre yarış içerisinde olabilecek birşey podyum için uğraşıyor zamanda kaybetti bildiğim kadarıyla. Çok takılacak bir konu değil

      2. Strong_Union avatarı

        hepsi sütten çıkma ak kaşık ya, iyiki iki kelime etmiş yani bi dahakine söyleyelimde paşaya laf etmesin.

        Diğerleri gittiği takımda politika yapıp ayrılınca da sallarlar sorsan onlar saygılıdır, herkesin tuttuğu kendine olmuş.

    2. Mclaren 2 şampiyonluğunu yedi? Yani Mclaren Raikkonen’e bu şansı veren takım olmuyor ama şampiyonluğunu yiyor?

      1. Strong_Union avatarı

        Oluyor biz Mclaren i sırtlandı demiyoruz yada mclaren vasattı da demiyoruz ama aç 2003 – 2005i adam dayanıksızlık yüzünden iki şampiyonluk bıraktı ki Mclaren o yıllar şampiyonluğa oynayan takımdı hem o sıralarda Coulhart yada Montoya nerdeydi diye sorarlar adama.
        bana Kimi nin Mclarene ettiği tek kelimeyi söylermisin kaç yarış var lider giderken kaldığı yada Hakkinen in. Rai hiçbir takıma saygısızlık etmez hiçkimseyi küçük görmez. Öyle olsa lotusta yarışmazdı hiç gelmezdi.

        1. Arkadaşım bak ben Raikkonen’in Mclaren’de yarıştığı döneme asla laf etmem en iyi zamanlarını orada geçirdi zaten Ferrari de bu performansı hiç göremedim Raikkonen’den. Sen Mclaren süper bir araçtı ama dayanıksızdı dersin eyvallah derim ama şampiyonluğu kaybetmesini tamamen takıma bağlamak nedir? Bu şampiyonluk şansını yaşamasında Mclaren’in hiç mi payı yoktu? Hakkinen bırakmasa Raikkonen hangi büyük takımda olacaktı Mclaren bu şansı verdi ona bunu göz ardı etmeyin lütfen..

          1. Strong_Union avatarı

            Ona bakarsan her pilotun hayatında çıkış noktaları olur her pilot bir takım tarafından parlatılır. Alonso minardi den Renaulta oradan ferrariye geçti Rai Sauberle 2 kez 4. oldu benettonları delirtti. Ona bakarsan Raide ayrılmasaydı Hamiltonda şans bulamazdı.
            Dediklerine katılıyorum ancak ben Rainin bir terbiyesizlik yaptığını görmedim orada başka bir araç veya pilotta olsa aynı şeyi söylerdi. Sonuçta Newey ve Dennis zamanında Raiden özür diledi ki bu onların motor, vites kutusu ve elektronik anlamda başarısızlığını gösterir.

  53. Saçma bir yarıştı,bu saçma yarışı izlettirdikleri için Başta FIA olmak üzere bütün takımlara ağzımı açıp sallayasım var ama yeri burası değil.Maldonado da olmasa gülemeyeceğiz…

  54. Korkudan aynı stratejiyi uyguladılar Ferrariyle 🙂

  55. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi belliki cok fazla zorladı son turlarda geçermiydi bunu kimse bilemez yapıcak bisey yok. maldonadoya gelirsek yarışa zevk kattı gerçekten mükemmel bir drift şov yaparken spinle bitmesi kötü oldu kazadaysa hic bir suçu yok bence.

  56. Yarış değerlendirmesi Ferrari bildik soft lastiği iyi kullanıyor ama sert lastikte Mgp klasını konusturdu ama Vettele tebrikler bi ara iyi tırstırdı Nicoyu Lewise hızlı gıtsın diye takıma söylüyo gec o zman kardesim cok sacma bi konusmaydı Kimi iyi start aldı ama önlerde kalksa ne olurdunun cevabını aldık Vetteli baskı altına alamadı bile sene sonu bırakır Mclarene konusma tarzı Kiminin efendiliğinden bahsedenlere ithaf olunur terbiyesizlik yaptığı Williamslar kayıp Lotus Grosjeandan ibaret RENAULT batıdı Redbull ve pilotları sıvadı Mclaren ümit vaaad ediyor JENSON maldonadoya nasıl sürülür gösterdi ama adamın yrışını mafetti TEBRİKLER JENSON…

    1. kimse kiminin efendiliğinden bahsetmez ki efendi falanda değl sadece doğruları söyler rai belki de en çok küfürü f1 de rai etmiştir hatırlatırım takım telsizlerinden 😀

      1. rejide tam rezaletti spikerler olayı alnatıyor Rejiden tık yok kesin Alonsocular bide Jenson faktorude olabılır 🙂

      2. Ayrıca yaşadığı onca talihsizliğe rağmen az bile etmiştir ki onları da genelde kamyon gibi aracını biçenlere söylemiştir, takımına pit ekibine asla laf etmemiştir onca salaklık yapmalarına rağmen

    2. Cahm ahnnnnnn

  57. Reno yaktın la bızı….Puanlardan olduk,verstappen umdugumdan ıyı cıktı valla…Adama velet melet dıyordum amma….

    Cınlı gorevlıler aracı pıt yoluna sokana kadar kac defa vurdular acaba barıyere burnunu????

    1. en sonunda tororosso ekıbı el attı lıfte alıp kolayca kenara alabıleceklerı aracın motordan sonra şasiside pert oldu 😀

      1. Abi anlıyorumda gırmıyo goruyosun nıye ılerı gerı yapıp yapıp arabayı vuruyosun hala kı…Enteresan ya 😀

        1. Biz buna Çin işi diyoruz 😀

    2. verstappene belkide en çok ben eleştiri yaptım bu velet birilernie çarpar vs felan iyi sürüyor beni şaşırttı valla ama bugün ki yaptığı yanlış oldu git başka yerde patlat motorunu kardeşim 😀

      1. Sezon bası senınle ıyı atıp tutmustuk aha bu veletle ılgılı 😀

    3. salaklar iyice geriye alıp dümdüz sokacaklarına , dar döndürmeye calısıyorlar. Uzaktan kumandayla müdale edebilseydim evden sokardım oraya 😀

    4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Ön kanatı çıkarmasalar sonsuza kadar vuracaklardı o ön kanadı.

  58. 41.polün üzerine 35.galibiyet çok güzel gitti Tebrikler Şampiyon.

    1. Tebrikler Didem…

    2. lastikleri harika koruması da cabası tebrikler Didem tebrikler @kayseri204 😀

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Size de tebrikler RAİ öldürücü darbeyi yapamadı ama olsun güzeldi 🙂

        1. Mustafa Tebrikler sana da…Ama ferraarı pesınızde ;))

  59. MyN1Fernando avatarı

    Ben yarıştan zevk aldım şahsen.Arka taraftaki mücadeleler zevk vericiydi.Ön bölümde hiç atak göremedik ama stratejik olarak hamleler izledik.Ferrari biraz daha yakın olabilseydi son bölüm çok heyecanlı olurdu ama Hamilton yenilmezdi bugün.

    Mclarende gözle görülür bir gelişme var ama daha katetmesi gereken çoook uzun bir yol var.İnşallah seneye ön gruba dahil olur.

    Verstappen yaşına göre çok iyi işler çıkarmaya devam ediyor.Çok sabırlı ve doğru zamanı beklemeyi biliyor.Ben sürüş tarzını Alonso’ya benzettim.Henüz bir kazaya karıştığını da görmedik.Çoğu pilottan daha olgun sürüyor ve ilerde benim favori pilotum olabilir.Umarım Red Bull krallığında kalmaz da farklı yerlerde görürüz onu.

  60. tek kelimeyle biz rbr için felaket bir yarış oldu.serhan acar bir ara RBR newey ve vettel den önceki orta sıra takımına geri dönmüş dedi orda herşeyi özetledi.motor berbat araç berbat geçen sezon en azından araç iyiydi bu sene oda yok. Rosberg de artık 2.pilotluğu kabullensin eğer 2 de ham başlasaydı ne yapar eder geçme şansını yaratırdı rosberg şans bile yaratmıyor. psikolojik olarakta biter yakında. Ferrari ye yinede helal olsun en azından adamların aynalarında kaldılar ve en ufak bir mercedes hatasında orada olacaklarını gösterdiler…

    1. Dostum Serhan acar bilerekmi yapıyor bilmiyorum ama bence cok bos sunmaya basladı yarısları adam hep yanlı konusuyo cok sacma kendınce detaylar vermeye calısıyo bozdu bende sky dan takıp ettim valla

      1. bak şimdi serhan acar çok alınmıştır bu yorumuna.

        1. sukuderya ne oldu nıck nameden vazmıgeçtin neymiş demekki insanaların takım isimeriyle alay etmek nasıl oluyormuş oyle değiştirtirler adını işte…

  61. FerrariWorld avatarı

    Gökten meteor düşse, son tur Kimi’nin önüne düşer.

    1. arakdaş valla bu nedir yaa hafataya okuyup üfleyelim şu adam yazıktır yaa bu ne 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        menzile yollayalım tövbe etsin belki düzelir 😀

  62. Bu Raikkonen mi sempatik?? İnsanın biraz eski takımına saygısı olur.. Bu Raikkonen’in mi yarış performansı Vettel’den iyi??

    Verstappen’in geleceği gerçekten mükemmel olacak…

    ve yarışın en güzel anları Button-Maldonado kapışması oldu Button harikaydı iyi ki gitmemiş bu sezon hiç istemiyordum zaten gitmesini ancak kazada hatalı olan Button’du galiba..

    Hamilton söyleyecek laf yok gayet iyiydi..

    1. hem yumuşak lastiklerle hemde sert lastiklerle daha iyi turlar attı. ilk pitlerden sonra 5.5 olan var 3 saniyeye kadar indirmişti 2.pitlerden sonrada yine 5 saniyede 1.4 kalmıştı drs mesafesine gelmişti artık ama şans olmadı.

      1. Vallahi ben açıkçası 3 tur kala 1.6 farkı kapatıp bir de geçebileceğini sanmıyorum sert lastikte yaklaşmasının sebebi de belli zaten Vettel Rosberg’i geçsin diye 4 veya 5 tur tam hatırlamıyorum erken sokmaları oldu.

    2. galiba mı ? %100 button hatalı eğer aynısını maldonado yapsaydı neler söylenirdi neler …

    3. Strong_Union avatarı

      adam ne dedi yol versin dedi sizde bi tuhafsınız. 5 yıl dayanıksız bir araç verdi mclaren Raiye ağzını açmadı pistin en saygılı adamıdır Rai sanki politik demeç verdi. Hamiltonunda neler dediğini biliyoruz.

      Rai pitlerden sonra gayet iyiydi. Ayrıca Button %100 hatalıydı.

      1. Çekin şu Mclaren’i önümden??? Yol ver böyle mi söylenir??

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          İyi dedi 🙂

        2. Strong_Union avatarı

          Hadi çocuklar şu mclareni önümden çekin dedi yol veri duymadım ayrıca yarış harareti mavi bayrak isteyecektir tabiki mücadele içinde mclaren de yol versin onun yüzünden 0.5 sn kayıp yaşadı 2 turda aldığını bir sektörde geri verdi

  63. tarihin yarış bitmeden podyuma giden ilk pilotu Maldonado 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      HAM tebrikler.Vettel kusursuz sürdü elinden geleni yaptı ama yaklaşamadı mercolara.Rai’nin startı müthişti.Son turlarda keşke rai vettel çekişmesi görseydik.Abi bu maldonado’da olmasa yarıştan zevk alamıcaz 4-5 kere koptum yani pite girceğine padoka gidiyordu az kalsın 🙂 Rainin telsizleri güzeldi hondaya söylemleri onada koptum.

  64. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    koskoca yarışın en iyi anlarını button ve maldona do yaşattı. burada maldonado suçsuzdu 😀 mclaren gelişiyor mücadele edbiliyor bunu gördük tek eksik HIZ… ferrari yine podyumda keşke kazansalardı ama mercedes gerçekten bugün güçlüydü. son olarak Alonso için şunu söyleyebilirim. yarışı bitirmek gerçekten önemliydi bunu başardı ama kesinlikle mclaren-honda ve alonso bahreyn de sıralamalarda kesinlikle iyi sonuçlar elde etmesi lazım puan veya puanlar için yoksa alonso’nun puan alma şansı bu arabayla çok zor….

  65. Rosberg şampiyonluğa oynayan takımlarda yıllardır gördüğüm en silik 2.pilot olabilir. Webber’den bile beter. Ferrari İspanya’yı beklemek zorunda.

  66. Adamın motoru patlamış hala gitmeye çalışıyor çeksene duvarın dibine hey allahım ya gitti güzelim podyum 1.4 saniye kalmıştı 3 tur daha vardı bu kadar mı şans olur ya.

  67. sc girince Kimi 😀

    1. hakakten yaa ama ağlamadan çok kalaylamıştır kesin 😀

      1. ben maldonado ya bttim kestirmeden 2.3. viraja dalmaya kalktı 😀

  68. Oraya bir galibiyet daha yazmanızı rica edeceğim 🙂

  69. denizci1903 avatarı

    yarışın tek zevki, rai nin 4 turluk taze lastiklere sahip olması ve 4.cünün 3.cüyü geçme ihtimali 🙂

  70. ya verstappen yapacağın işi yaa olur mu lan son 3 tur kala git başka yerde patlat motorunu …. yarı berbat sıkıcıydı kiminin startı hariç pek heyecan olmadı açıkçası buttonun maldonadoya yaptığını maldonado yapsaydı kellesi gitmişti şimdi birçok bilirkişi ! sayesinde keşke şu max içine etmeseydi de rai – vet çekişmesini görseydik …

    1. aynen ya vettelin lastikleri 3-4 tur eskiydi belki de son turdaki düzlükte geçebilirdi işte klasik rai halleri 😀

  71. hayatımda izlediğim en sıkıcı yarış için teşekkürler fia.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir