Renault Bahreyn’de Yine Sıkıntılı Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Renault, bugünkü sıkıntılı Çin GP’nin ardından sıradaki Bahreyn yarışında da benzer sıkıntılar bekliyor.

Çin GP’de 4 Renault motorlu pilottan sadece Daniel Ricciardo yarışı tamamlayabildi ancak o da sıralamalardan sonra önlem için 3. içten yanmalı motora geçti.

Bugün Kvyat ve Verstappen motor sorunlarıyla yarışı erken tamamladılar.

Cyril Abiteboul “Bu dayanıklılık riskinin olduğunu biliyorduk. Açıkçası bugün ortaya çıktı ve en iyi günde olmadı.”

“Bunun bir zayıflık olduğunu biliyorduk bu yüzden bir planımız vardı. Planımızın bugünkü sorunları idare edeceğini düşünüyoruz. Bakalım yeteri kadar hızlı olacak mı?”

“Lojistik açıdan Bahreyn’de bu sorunları çözebileceğimizden emin değilim ancak Monaco’ya kadar kesinlikle dayanıklılık sorunlarını çözmüş olmayı umuyoruz.”

“Ürettiğimiz ilk motorun bazı dayanıklılık sorunları olduğunu biliyorduk.”

“Gelecekteki motorlarda dayanıklılık sorunları olmamasını planlıyoruz.” dedi.

Christian Horner “Kimse 3. yarıştayken 3. motora geçmemizi beklemiyordu. Bazen performans bulmak için bazı riskler almamız gerektiğini biliyoruz.”

“Red Bull her zaman hesaplı risk aldı ancak her iki taraf için hayal kırıklığı olan şey henüz 3. yarıştayken izin verilen 4 motordan 3.süne geçmiş olmamız.” dedi.

Abiteboul “Dayanıklılık sorunu reklam için kötüdür. Ancak aynı zamanda güç gösterisi konusunda da eksiğiz.” diyerek durumun kendileri için kötü olduğunu kabul etti.


Yorumlar

“Renault Bahreyn’de Yine Sıkıntılı Bir Yarış Bekliyor” için 11 yanıt

  1. Aşar bunları renault. Ama bu sezonki en gerçekçi amaçları, patlamadan, yanmadan, zırtlamadan yarış bitirmek olacaktır. Ric gene zorlar. Yanmayan tek motor onda var sanırım. 🙂

  2. RENO TÜRKİYE satış temsilcisi (RENO ENGİNE) Görenler oldumu sesi cıkmıyor bu aralar

  3. 12 yarışı tamamlaması gereken 3 motorun 3 yarışı bile tamamlayamaması pek de normal bir dayanıklılık sorunu değil. Red Bull’un söylendiği kadar var. Hadi dayanıklılığı geçtim performans da yok.

  4. Formula 1 tahmin oyunu. Bir sonraki yarışta kaç tane Renault motoru yanacak? Bahisleri açıyorum.

    Benim tahminim 2.

    1. Iki de Honda motoru diyorum.

      1. Honda o sorunu çözdü gibi yanarsa da bir tane yanar.

  5. Birde şu açıdan bakalım patlayan motor görmüyoruz diye dert yanıyorduk arada al reno sağolsun bizi bu hasretten kurtardılar 😀

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    En sevmediğim şey.. F1 i ilk takip etmeye başladığım yıllardan biri olan 2005’te Kimi’nin fark açıp önde giderken arkasından çıkan beyaz dumanları gördükçe yine mi.!!! dediğim zamanları hatırlattı.. İşin en ilginç tarafı o zamanın sürekli patlayan Mercedes motoru 2 sezondur rakip tanımıyor (İnş. Ferrari motor güncellemesi rakip olabilir) Tam tersi aynı 2 sezonda da o dönemde hiç problem çıkarmayan taş gibi Renault motoru da haberde de görüldüğü gibi 3’te 3 gibi -belki de rekordur- bir patlama istatistiğine imza attı. Mercedes’in Renault’tan en büyük fark ise dayanıksız olsa da her zaman hızlı motor üretmesi oldu. (Tabii F1 için yol araçlarında Mercedes’e kıyasla Renault’un esamesi bile okunmaz. Tabii düşük gelirliler için az yakıt tüketimi ve düşük fiyatlarıyla Renault araçları genellikle hep cazip olmuştur. Broadway , Toros v.s. )

  7. Bu sene en ıyı ıhtımalle ıkıncı yarı duzelır belkı motorları…F1 de reno motoru kullanan söförler motor yakmaya alıstı ve sıradan bır hata olarak görülüyor… 😀

    Bkz: Gecen sezon maldonado nun motor yakması ve takım mekanıkerlerının ekran basında gülüşmeleri…SANKİ 1 RENO MOTORUNDAN DAHA KURTULDUK DERCESINE 😀

  8. Renault patlayan motordan rengarenk dumanlar çıkarma üzerine çalışma yapmalı. İşe yaradıkları yok göze hitab etsinler bari 😀

    1. Alevde istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir