Alonso: “Ferrari’den Tur Yemek İyi Hissettirmedi”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Çin GP’de eski takımı Ferrari’den tur yemesinin iyi bir his olmadığını ancak puan dışındaki mücadelelerin çok uzun sürmeyeceğini söyledi.

Yarışı 12. sırada tamamlayan Alonso yarış içerisinde Mercedes ve Ferrari pilotlarından tur yedi.

Bu duruma dikkat çeken Alonso “Açıkçası en iyi duygu değildi ancak şu an için durumun böyle olduğunu ve çok uzun sürmeyeceğini biliyoruz. İlk baştaki bir kaç yarış böyle olacak.”

“Bir çok şey öğrendiğimizden eminim. Şu anda hala araç konusunda biraz körüz; paketten daha fazlasını çıkarmak için daha fazla bilgi edinmemiz lazım. Kış testlerindeki en uzun sürüşüm 12 turdu. Malezya’da 22 tur attım ve burada yarışı tamamladım. Bu açıdan benim için de faydalıydı.”

“Orta bölümde aerodinamide bazı sorunlar yaşadık. Çok fazla arkadan kayma sorunu vardı. Çok hızlı değikiz. Yavaş olsak da bazı sorunlar yaşadık.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari’den Tur Yemek İyi Hissettirmedi”” için 40 yanıt

  1. Yani bu er geç olacaktı neden açıklama yapacak kadar koymuş anlamadım,işin kötüsü görünürde belli bir süre daha tur yiyecek.Bazı arkadaşlar yine fanatiklik moduna girmiş,ya bırakın saçma sapan tartışmayı da bu adamlar burdayken f1’in tadını çıkarın..

  2. ”Sen tur yemeyi bırak Alonso takım arkadaşını geç.Açık şekilde yarışta bile yavaştın performansın stintlerin hiç parlak değil.Ferrari’mi seni sırtlıyordu senmi Ferrari’yi sırtlıyordun yavaş yavaş meydana çıkıyor ne yazıkki..”

    bir söyleyene birde destek verdiği pilota bak geçen sene açık ara..

    bu sene 3 te sıfır yazı ile..

    tur bindirmekte zorlandığı araca bile şu aracı önümden çekin kadar bir yetenek adidesi.

    ezilmenin de böylesi görülmemişti.

    ne kadar acizce.

    1. senin için buldum bunu dostum sende çıldırıyorsun bu yorumlarının hepsine tur bindiremeyen yazmandan belli 😀

      https://twitter.com/FiftyBuckss/status/587219427789250560

      1. sıkıldım artık ‘İRONİ’ yapılan cumlelerı acıklamaktan, birde ustune video ile cevap vermiş Allah iyiliğinizi versin..

        1. haha sakin ol 🙂 bu adam yapınca ironi biz yapınca herşeyi ciddiye alıyorsunuz 😀

    2. Mavi bayrak niye var kardeş? Çoluk çocuk pistten çıksın da babalar oynasın diye. Zeybeği izleyelim, çoluk çocuğu değil diye…

  3. c’mon Diaz get out my way 😀

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Madem herkes yazıyor bende onların pilotları ve takımları hakkında yazayım.

    Kendi tuttuğum pilotdan başlamak gerekirse, bu adamın ADI yeter. Geri kalanlar teferruat. Kendi pilotları hakkında yazacak şey bulamayan her kesimden herkes bu adama sarar. Buna bu sitedekiler de dış basındakiler de, heryerde herkes dahil.

    Bu seneki aracın durumu malum, ama elbet gelişecek. Şöyle bişey söyliyim. McLaren öyle bir gelişecek ki, Alonso’nun sene sonu aldığı puan geçen seneki RAI nin aldığı puandan fazla olacak.

    Şimdi altınızda bu adamın 5 sene kullandığından daha iyi bir araç var, ve yine yapabildikleriniz ortada. Bu adam bundan daha kötü araçlarlan yarışıp çok işler başardı Ferrari’de. Bir çok podyum ve birincilik aldı, takım arkadaşlarının puanları olmasa bile şampiyona sırası değişmiyordu takımlar bazında. O kadar ezik kalmışlar işte.

    Henüz daha 2. yarışında 1. olan Vet dediniz, yere göğe sığdıramıyorsunuz, Alo ilk yarışında 1. olmuştu ne çabuk unuttunuz..

    Kimi’ye bak hele “çekin Mclaren i önümden”, bildiğin kuyruk acısı işite ne diyecen. Altında madem çok iyi araç var, sende çok iyi pilotsun, geç o zaman, ne millete yalvarıyorsun tur bindirmek için.

    Elbet bu günler de geçer, biz hep sabrettik sabrediyoruz. Alonso’nun gittiği takım Monor değil Mclaren hatırlatırım. Ve her türlü gridin en iyi ve en tecrübeli iki pilotuna sahipler.

    —————

    Bazı istisna güzide yorumlarda bulunan Ferrari taraftarı arkadaşlarımdan özür diliyorum. Lütfen üzerinize alınmayınız.

    1. “Bu seneki aracın durumu malum, ama elbet gelişecek. Şöyle bişey söyliyim. McLaren öyle bir gelişecek ki, Alonso’nun sene sonu aldığı puan geçen seneki RAI nin aldığı puandan fazla olacak.”

      dostum çok iddialısın tanımadığın etmediğin veya elinde olamayan şeyler için bu kadar iddialı konuşma bence gelişmesini bizde temenni ederiz ama bu honda ile zor görünüyor ne deseler boş çıkıyor ve alonso da yavaş yavaş bunun farkına varıyor şimdi olmasa bile ana güncellemler işe yaramazsa o zaman neler diyecekler bakalım merak ediyorum …

  5. Alonso kesinlikle çok yetenekli bir pilot. Sonuçta Schumi’den sonra dünyanın en genç çifte şampiyonu ünvanını elde etmiş ve 2012 yılında Vettel tarafından kırılana kadar bu rekoru elinde tutmuş bir pilottan söz ediyoruz. Ancak eski takım arkadaşlarından Felipe’nin https://www.youtube.com/watch?v=dgJRZbhb-lE pek de arkadaşça sayılmayacak bu tepkisinin ya da Kimi’nin https://www.youtube.com/watch?v=EEHo9iycTb8 bu reaksiyonun bir sebebi var… http://www.trf1.net/forum/baslik/alonso-vs-ferrari

  6. Sacma sacma yorumlar.o boyle yapmis bu boyle demis su soyleymis falan filan:)mclaren daha oturmadi hala test yapiyorlar bence kaldi ki ferrari gecen seneye gore cok cok daha iyi.mercedes kaldigi yerden devam ediyor.SUan ferraride alonso olsaydi mercedesleri cok rahat zorlardi.O laf attiginiz adam karakteri veya baska biseyi beni ilgilendirmez ama gridin en iyi pilotlarindan.Vetele gelince redbul da gecen yil ricardo ya maglup oldu bakti arac kotu hemen volta 🙂

  7. Sen tur yemeyi bırak Alonso takım arkadaşını geç.Açık şekilde yarışta bile yavaştın performansın stintlerin hiç parlak değil.Ferrari’mi seni sırtlıyordu senmi Ferrari’yi sırtlıyordun yavaş yavaş meydana çıkıyor ne yazıkki..

    1. iki sıralamada geçildi ama iki yarıştada öndeydi!!!

    2. Tur bindirmeyi beceremeyen bir pilotun taraftarinin bunu soylemesi ilginc olmus, team radio dan cekin su Mclaren i onumden :))

      1. Mavi bayrak göze hoş geldiği için değil, onlar yol versinler diye var.

      2. tur bindirmede hiç de zorluk çekmemiş açıkçası 🙂

        https://twitter.com/FiftyBuckss/status/587219427789250560

    3. Kimi fanları çıkmış piyasaya yine,bu adam adamınız olan Kimi’yi paçavraya çevirdi!Geçen seneki puan farkını mı paylaşalım illah?Halbuki çok zaman geçmedi aradan.Balık hafıza olmak bu olsa gerek :)) Fernando’yu eleştirmek heleki bu seneki arabadan dolayı size düşmez.Siz dobra dobra olund tuttugunuz adamı eleştirin önce,sonra bu adama sallayın.Bu arada şunu da belirteyim,Vettel’de Kimi’nin bu sene Formula’yı bırakmasına neden olacak.4 tur yeni lastikle,seb’i geçemedi demiyorsunuz,burada sıfır motorla sezona başlayan takım pilotuyla dalga geçiyorsunuz..
      Tebrikler Ferrari..

      1. Hem bu seneki arabadan ötürü Alonso eleştirilemez diyorsun hem de geçen sene Raikkonen’i şöyle yendi böyle yendi diyorsun. Son 3 tura 1 sn fark varken SC içeri girdi ve sen Raikkonen Vettel’i geçemedi diyorsun. 4 tur yeni lastiği babam verdi sanki, adam 4 tur eski lastikle gidip farkı koruyabildiği için olmasın sakın?

        C’mon get that boy out of the way…

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Geçen sene Alonso, Raikkonen’i geçmekten yoruldu, Raikkonen geçilmekten yorulmadı. Bu sene de aynı durum. Başkasına taş atacağına kendinize bakın. 2007’yi sayma, Raikkonen Ferrari’deki tüm takım arkadaşlarına geçildi. Bu yılda aynısı olacak. 😉

  8. Artık 2. olmak istemiyorum dedi. Ferrari geçen yarışı kazandı ama sene sonunda kazancaklar mı yoksa yine 2. mi olacak göreceğiz dedi. Ama kendisi şu an sondan 2.liğe oynuyor.

  9. Bu sene Mclaren-Honda gelişebilirse beni şaşırtır. Alonso ufak ufak arıza çıkarmaya başladı ama henüz kontrollü. Takımın gelişemeyeceğini anlayınca neler olacak o zaman görecez. Muhabirler de Ferrari’nin performansı ile ilgili soru sormayı bırakmalı bence. Geyik güzeldir de fazla uzatınca tadı kaçıyor.

  10. Afiyet olsun 😀

  11. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Alonso’yu bazı arkadaşlar bence haksız yere ağır eleştiriyor. Sonuçta o bir F1 pilotu ve kabul etsek de etmesek de davranışlarıyla, sözleriyle sürekli göz önünde. Bu bazı arkadaşlara batıyor sanırım. Acaba neden? Alonso bu arkadaşlara içlerindekini ortaya çıkaran bir aynalık yapmakta. Bir düşünsünler bakalım.

  12. Alonsoyu önlerde görmeyi çok istiyorum alonsonun kararlılığına hayranım bu adam en azından 1 şampiyonluk daha hak ediyor.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bunu bilmiyor heralde hala Alonso https://youtu.be/EEHo9iycTb8

  14. alış be alocan

  15. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ooo Alonso’dan acı itiraflar çok yazık demi dediğim gibi senin krktrsz olduğunu söylemiyorum k-arakterini sevmediğimi söylüyorum bu kime neye göre meselesidir bazı arkadaşlar okuduğunu iyi anlaması lazım ayrıca karakter analizi yıllarca kameralar önünde demeç veren ve iş yapan hal ve hareketleri gözlemlenebilen ve gözlemleyebilen herkes bir fikir edinebilir iyi yada kötü bunun için gerçekte birebir birbirini görmeye yada iki kelime etmeye gerek yok ama illa gerek var diyenler var şunu söyleyim ben Alonso beyi gördüm ve selamlaştım buda onu hem gördüm hem iki kelam etmiş olduğum anlamına gelir içiniz rahat olsun ama yinede dediğim gibi bunun için buna gerek yok ve okuduğumuzu iyi anlamamız gerekiyo

  16. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    çok acı itiraflar bunlar kabul et daha ilk yarıştan böyleydi senin için ama özellikle bugünkü tur yemeden sonra kesinlikle pişmalıktan, sinirden, hazmedememekten gözüne uyku girmicektir

    1. Sizinde gözünüze uyku girmedi geçen sezon boyunca,çifte dünya şampiyonundan ve 2 defa da şampiyonluğu son anlarda kaçıran Alonso tarafından 106 PUAN fark yerken.Ama dediğim gibi büyütmeyin bu kadar,sonuçta o 2 defa dünya şampiyonu olmuş ve bunu Schumacher gibi bir efsanenin en iyi olduğu zamanlarda yapan bir pilot.Bedavadan ,şansdan onun bunun kavgasının sonucunda takımların ceza almasıyla gelen bir şampiyonluk değildi.Her ne kadar Fernando’ya kızgın olsam da Ferrari’yi bıraktığı için(ki bunda da hakkı da vardı bir nebze)ama benim takımımı 4 yıl sırtında taşımış bir pilotu da böylesine gereksiz anlamsızca eleştirirseniz,cevabını da alırsınız emin olun.Fernando 2010-2014 arasında Ferrari’de olmasaydı,Raikkonen gibi adamlar sayesinde ilk 10a giremezdik.Massayla da anca ilk 7 de olurduk.Bu adamın hakkını kimse ödemeyemez..

  17. Özellikle de Raikkonen’e geçilmek sinir etmiştir Alonso’yu. Raikkonen bana çok itici geliyor. Her yarış bir sorun çıkarıyor. Tepeye oynayacak bir isim değil bence. Vettel varken ikinci pilot olarak kalır.

    1. ben o konu hakkında bir söz söylemedim ki. raiyi sevmiyorum dedim. ikisi arasında bir husumet olduğu kesin.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Geçen seneki Ferrari yönetiminin Alonso’yu takım patronu havasına sokan halleri nedeniyle husumet olması normaldir. Yarışın birinden sonra hatırlıyorsanız diğer aracın yarışmasını sağladık türünden ifadeleri vardı. Hangi pilot takımın diğer pilotunun kendi yarışını belirlemesini , stratejisini yapmasını kabul edebilir? Bana göre o yarış sonrası demeç Ferrari tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Şimdi buraya gelip de yendi yenildi edebiyatı yapacaklar olursa onlara da tek sözüm var. Şu ya da bu şekilde Kimi geçen sene takım arkadaşına yenildi ama Alonso’ya takım patronu olma statüsünü vermez. Domenicalli’nin ne kadar işe yaramaz bir adam olduğunu da görmüş olduk keza Montezemelo’nun da. Biri de çıkıp takımın yönetimi bizde takımı pilotlar yönetemez diyemedi..

  18. Onur Ergüvan avatarı
    Onur Ergüvan

    Aaaa olurmu sen şimdi 2 saniye cepten 3 saniye müthiş pilotajından katarsın hoop Ferrariye geçilmezsin 🙂

    Efsanesin sen kaplan pilotsun dünya değil kainatın en büyük pilotusun :))

    1. raikkonen1088 avatarı
      raikkonen1088

      Yaratıcılıktan uzak, sürekli kendini tekrar eden ve zeka parıltısıymış gibi büyük bir zevkle servis edilen espri. Neredeyse her Alonso haberi altında aynı sıkıcı espri, aynı laflar. Bu kadar yazmak için üşenme bence, bir kopyala yapıştır işini görür !

      1. Onur Ergüvan avatarı
        Onur Ergüvan

        Espri değil dostum sizin kafanızda böyle 🙂

        Çok şişirdiğiniz pilotun hiciv modu sadece 🙂

        Gerçi 2 sene sonra onunda devri bitiyor artık 🙂

        1. raikkonen1088 avatarı
          raikkonen1088

          Heee… Demek ki neymiş ; sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz diyince ben Alonso taraftarı oluyormuşum. hahahahah. hahahhahahaha

          1. ne kafa yapmışsınız akşam akşam. 12. olmuş adamı seviyoruz kardeşim. Önündeki kazalar nedeniyle oraya gelse bile seviyoruz. Bizim sevgimize nail olmuş adam ” Feraride sonuncu olurum başka takımda birinci olmaktan iyidir ” gibisine yalakaca açıklamalar yapmaz. O taptığınız ikinci pilot hayatı boyunca bir daha şampiyonluk göremeyecek. sizde biliyorsunuz da…. Çaktırmamaya çalışıyorsunuz. Sizi gidi Kimiciler sizi..

            1. bak kardeşim ferrari hayallerimin takımı orda herkes yarışmak ister deyip sonra mclarende çocukluğumun takımı burda bırakmak istiyorum gibi üfürmelere ne diyeceksin yalakalık bunlar olmuyor da gerçeği söyleyen kimiye yalaka diyorsun ? ki adam ferrari son takımım olacak diyor … gelelim kaza olayına takım arkadaşına kaza yaptırıp yarışı kazanan adamı burda savunursan zavalı bişey olursun sen ve senin gibiler senin 2. pilot dediğin adam böyle bir haysiyetsizliği asla yapmaz … kaldıki ferraride 2. pilot diye beğenmediğin adam ferrarinin son şampiyonu hani takımı sırtlayan cebinden saniyeler çıkaran yavrunun elde edemeyeceği başarıyı yazıyorum gözlerini iyi aç ve iyi oku gerekirse tekrar oku bu satırları tamam mı ! ferrarinin son şampiyonu ! sizde alonso da ferrarinin her yarış mercedese yaklaşmasına çatlıyor ama çaktırmıyorsunuz sizi gidi alonsocular sizi …

              (bana gelip burda kimse yazmasın sabahtan beri kendimi zor tuttum artık yeter …)

              1. Sen yaz millete,sonra bana kimse yazmasın,var mı öyle yağma :)) Alonso sırtlamasaydı o zaman bırak şampiyonluğu kovalamayı,ilk 10’a girer miydik sence ? :)))) Agresif olmaya gerek yok arkadaşlar.Bu bir spor ve desteklediğimiz takımlar,bazılarının da pilotları var.Tutamıyorum kendimi şunu da söyleyeyim;biraz gerçekçi olun be kardeşim :))) Bırakın 2000 kafalarını yaşamayı,yıl 2015.Eski Kimi olacaktı,4 turluk yeni lastiklerle Seb’e yedirir miydi o 3.’lüğü.Atıpta tutmasın kimse,yok SC girmeseydi geçerdi de,yok şöyle olsaydı bu olurdu..Çin GP Ferrari açısından yine başarılıydı,sonucta podyum geldi,Williams’lara muhteşem 20 saniye üzeri fark atıldı vs vs.Ama sıkıcı bir yarıştı.Sonlara doğru Button’la Maldonado heyecanlandırdı ama.Fernando çok şanslı,öyle bir kazayı canlı izledi çok yakından 🙂

              2. dostum sen şimdi tüm yazılan yorumları okudun mu ? bu haberdekileri değil özellikle bir kaç kişi var etmedikleri hakaret yok okuyorumyorumunu cevap vermeden geçiyorum sonra aynı adam bir başka habere benzer yorumu (kimiye hakaret) yine yapmış yine geçiyorum sonra başka bir habere yine yapınca adamın canına tak ediyor hepsi demiyorum ama sivrilmiş bir kaç kişi var bizim taraftan da var kabul ediyorum ama genelde başlatan hep alonso fanları oluyor malesef sonra konu taa eskilere gidiyor işte böyle bende isterim düzgün eleştirileri kimi yaşlanmış de artık süremiyor de anlarım ama hakaret edersen cevap yazarlar adama şu konuyu herkes kabul etsin başta siz fanı olduğunuz alonso eline fırsat geçince hile de dahil herşeyi kullanır ve bazı tavırları açıklamaları yüzünden bizi bırakın tüm dünyada hatta f1 camiasından bile sert eleştiriler alır bunu biri yazsın hemen adamın başına çöküyorsunuz … bugün bir haberde yorum yaptım yine elnano mu ne arkadaşın niki onun yorumuna dedim ki artık herkes bir olsun alonso ve kimi fanı veya diğer pilotların fanı kim kime hakaret bel altı yorum yaparsa birlikte gerekn cevabı verelim ve bu atışmalar son bulsun dedim ama bir allahın kulu oralı olmadı bende dedim ki eğer böyle devam ederse oraya yazdım buraya da yazıyorum gereken cevabı vereceğim okadar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir