Wolff: “Hamilton Yanlış Bir Şey Yapmadı”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, bugünkü Çin GP’yi kazanan Lewis Hamilton’un Nico Rosberg ile mücadelesinde yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Rosberg, yarış içerisinde ve yarışın ardından Hamilton’u gerekenden çok yavaş giderek kendisini Ferrari’nin baskısı altına soktuğu yönünde eleştiride bulunmuştu.

Yarışın ardından gerçekleştirdikleri toplantıda her şeyin normale döndüğünü belirten Wolff “İyi bir toplantıydı çünkü pozitif oldu. Karşı çıkalan bir durum olmadı.”

“Bugün çok fazla pozitif şey oldu ve yarışta hiç hata yapmadık. Ne duymak istediğinizi biliyorum ancak genel olarak herkes iyi hissediyor.”

“Hamilton bunu bilerek yapmadı. Bu konu açıklık kazandı.”

“Lewis, Nico’nun 3. ya da daha kötü olması için bilerek yavaşlamadı. Buna % 100 eminiz.”

“Nico’nun arkasıyla farkı bilmiyordu. Bildiği şey lastiğini tüm hafta sonu kullandığımızdan daha uzun süre kullanmak zorunda olduğuydu.”

“Bu yüzden o şekilde yavaşlamaya karar verdi.”

“Takım olarak sorun yaşayacağımızı, Nico’nun sorun yaşayabileceğini ve 2. sırayı kaybedebileceğini gördük.”

“Lewis yarış dışı kalsaydı o zaman Mercedes olarak yarışı kaybedebilirdik bu yüzden pit duvarında muhtemelen sonuçları değerlendirdik. O bunu bilmiyordu. Bu yüzden kimseyi suçlayamazsınız.” dedi.

Wolff ayrıca takımın yarışta Rosberg’in yarışını tehlikeye atmaması için Hamilton’u uyarmaya çok yakın olduğunu söyledi.

Wolff “Telsizde onu uyarabilirdik. Yarış sonucunu riske atmaması için ne yapması gerektiğini söyleyebilirdik.”

“Hamilton yanlış bir şey yapmadı ancak hızlanması gerektiği konusunda çağrı yapmaya yakındık.”

“Ferrari’ye karşı kaybedebileceğimiz bir durum oluşsaydı o çağrıyı yapacaktık. Ancak onu yapmamaya karar verdik. Yine de daha fazla kontrol etmemiz gereken bir durum olabilirdi.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Hamilton Yanlış Bir Şey Yapmadı”” için 6 yanıt

  1. cobriatti44 avatarı

    2. pilotun bu kadar mızmızlandığı bir takım görmedim

  2. Bahreyn GP her yıl ögleden sonra olurdu bu yıl neden akşam? yoksa mercedeslere kıyakmı yapıyorlar 🙂 akşam pist sıcaklıgı düşer felan 🙂

  3. Polü aldıysan önde gidiyorsan bazı şeyleri sen seçer ve belirlersin baktın ham yavaş gidiyor arkasında kalıp fazla aşınma yaşıyorsun bir yandanda vettel tehdidi var yapılacak şey belli hami geçmek gerisi tırı vırı 😉

  4. Ham yanlış bir şey yapsa bile Rosberg’in söz söylemeye hakkı yok. Malezya sıralama turlarında yaptığını en iyi kendisi biliyordur(Ham turunu atarken önünde kalmaya devam edip yarış çizgisinden çıkmamıştı). Ki Ham çok iyi idare etti orda durumu kendinden beklemediğim şekilde.
    Neyse ikisini de pek sevmiyorum zaten yesinler birbirlerini 😀

    Hamilton bu sene daha derli toplu görünüyor geçen seneye göre. Rosberg’in fişini erkenden çekip şampiyon olacaktır. Rosberg’in son çırpınışları bunlar 😀

  5. “Hamilton yanlış bir şey yapmadı ancak hızlanması gerektiği konusunda çağrı yapmaya yakındık.”

    iyide telsizden hedef süre 1.43 dememişlermiydi serhan acar hemen hamiltona uyarı geliyor demişti hatta .

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Burda uyarıdan kasıt direk olarak Nico’yu yavaşlatıyorsun hızlan gibi bir uyarı ama bu uyarı yapılmadı normal yarış klişesi hedef zaman gibi bir üstü kapalı motivasyon bozmayan bir mesajdı bu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir