Alonso'nun Singapur Duruşması Sorgusu

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Singapur GP olayında takımına sonuna kadar inanmış olduğunu duruşma sırasında tekrarladı.

Alonso, Pazartesi günü Dünya Motor Sporları Konseyinin düzenlediği duruşmada verdiği ifadede, Briatore, Symonds ve Piquet Jr arasındaki plan hakkında kesinlikle hiçbir bilgisinin bulunmadığını belirtti.

Çifte dünya şampiyonu, Symonds tarafından çizilen stratejide ilginç bir nokta görmemiş olduğunu ifade etti.

FIA başkanı Max Mosley tarafından sorgulanan Alonso “Kaza hakkında hiç bir şey bilmiyordum,” dedi.

“Stratejiye gelecek olursak, ben her zaman yarış mühendislerime tamamen inanır ve güvenirim. Onlar ideal pit stop aralığını hesaplamak için çeşitli bilgisayar simulatörleri kullanıyorlar.

“Bazen depo hafiftir, bazen ağırdır, ama ben onlara her zaman tamamiyle güvenirim.

“Bu olayda da durum farklı değildi. Bana söylenilen pit stop aralığı konusunda kendilerine tamamen güvendim ve bir pilot olarak elimden geldiğince iyi yarışmaya çalıştım.” dedi

Karşılığında Mosley kendisine şu soruyu sordu: “Hiçbir noktada çıkıp ‘Bu strateji garip görünüyor. Neden bu kadar erken durduk?’ diye sormadınız mı?”

Alonso soruyu şöyle cevapladı: “Hayır, çünkü Cumartesi günü sıralamalarda yakıt pompası problemi yaşamıştık.

“Sıralamalarda 15. oldum ve o hafta sonu aracımız ve performansımız oldukça iyiydi.

“Biliyoruz ki, gridde 13. veya 14. sıradan başlarsanız, etrafınızdakilerle benzer stratejiler kullanmanız durumunda, iyi bir sonuç elde etmeniz çok zor olur. Bu nedenle takım değişik bir strateji seçti. Ortada benim endişe duymamı gerektiren bir şey yoktu.”

“Agresif bir stratejiydi, ve ben de buna hazırdım.” dedi.

Alonso’nun sorgulanması toplamda 2 dakikadan az sürdü.


Yorumlar

  1. F1 tarihinin en büyük düzenbazlıklarından birinden en büyük faydayı sağlayan kişinin yargılanması 2 dakika olmamalıydı. Demek ki düzen kurulmuş, mahkemeden önce cezalar kesilmiş (aslında kesilen ceza da yok ya), Alonso oraya adet yerine gelsin diye gitmiş.

  2. FIA adamı aklıyor biz hala tartışalım… Hayır elinize ne geçiyor onu anlamıyorum. Siz suçludur diosunuz die adamlar fikir mi değiştiricek. "Evet Alonso gel bakalım senin suçlu oldugunu dusunen bi kesim var o yuzden kararımızı değiştirdik seni men ediyoruz…"

    Bu tartışma uzar gider nası hala Mclaren davasını da konuşuyorsak. Yazık valla onumuzde Singapore gibi bir yarış var onun hakkında konuşulucağına hala Alonso suçlu Alonso casus Alonso pis Alonso boyu kısa Alonso'nun Faster'i olmamış yok o yok bu….

  3. Hem ikna edici, hem de şüpheleri arttırıcı açıklamalar. Herkes bi tarafından çekmekte özgür. Tam bir netlik olmayacak hiç bir zaman. Bazen güvenmek zorunda izleyenler.

  4. fia ayıp etmiş en az 24 saat sürmeliydi sorgu.arkadaşım alonsoya sormuşlar niye bu strateji farklı diye""Alonso soruyu şöyle cevapladı: "Hayır, çünkü Cumartesi günü sıralamalarda yakıt pompası problemi yaşamıştık.

    "Sıralamalarda 15. oldum ve o hafta sonu aracımız ve performansımız oldukça iyiydi.

    "Biliyoruz ki, gridde 13. veya 14. sıradan başlarsanız, etrafınızdakilerle benzer stratejiler kullanmanız durumunda, iyi bir sonuç elde etmeniz çok zor olur. Bu nedenle takım değişik bir strateji seçti. Ortada benim endişe duymamı gerektiren bir şey yoktu."

    "Agresif bir stratejiydi, ve ben de buna hazırdım." dedi."".gerçi sizin alonsoya niye ceza aldırma isteğinizi anlamak güç olmasa gerek.biriniz her zamanki gibi tipik mclaren vakası.
    biriniz kendi pilotunuzun yerine alonsonun tercih edilmiş olması.

  5. Ahmet Kara kesinlikler katılıyorum komple pilotsa (ki kendi öyle diyip reklam yapmasını biliyor)o zaman bu stratejiyi kabul etmesi çok mantıksız (tabi nedenini ögrenmeden) ne o yoksa bir yarışlık komplelik özelliği emekli olmaya mı karar vermiş??!safa yatıyor resmen… FIA ise sorumsuzca davranışlarına devam ediyor daha önceden bu işlere karışmış bir insanın sorgulaması 2dkdan az sürmüş ne mantıksızlıktır bu ya =/birde bay e çıkıp briatoreye yazık vari açıklamalar yapmıyomu ah ah!! tebrik ediyorum bu kafayla heralde bir kaç kişi kurban verilmeden bu olaylara ciddiyetle yaklaşılmayacak..!

  6. ya arkadaşım adam ne şampiyonluk için yarışıyodu nede o yarışta 2008 japonyadaki gibi 1. lik için yarışıyodu. japonya da bir fırsatının olduğunu anladı ve strateji konusunda kendi fikirlerinide söyledi. nitekim bu fikirlerle yarışı kazandı. singapur öle değildi ki. "zaten bişey kazanacağım yok. dediklerini yapayım bari demiş" işte. neden bu kadar kasıyosunuzki.
    ayrıca siz mc larenci leride anlamıyorum ha. bi ferrari bilgileri sadece mühendisde vardı araçta hiç kullanılmadı diyosunuz. bide ferrari nini ağırlık dağılımı mc laren similatöründe test edilmesinden bahsediyosunuz. çelişkiye bak ya.

  7. Hikaye.. Mclaren-Ferrari olayinda lastigin icine konan gazi soran, Ferrari`nin agirlik dagilimini simulatorde test edelim diyen Alonso boyle bir strateji karsisinda hic bisey sormayacak, Hani en komplike pilot Alonso`ydu? Stratejisini bile tartismayan pilot nasil komplike pilot oluyor. Millet masal anlatiyor sizinde gozler bayilmis dinliyerek uyuyorsunuz 🙂

  8. herkes kendi işini yapmış. alonso ya sen sadece zorla ve elinden geldiğince iyi sür demişler. oda ekibine güvenmiş ve klasik alonso mükemmelliğinde kullanmış aracını.

  9. ne acı spora suçun davaların duruşmaların girmesi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir