Mercedes Farklı Güçte Motorlar mı Veriyor?

yazar:

kategori:

İspanya medyasında çıkan haberlere göre Mercedes müşteri takımlarına farklı güçlerde motorlar veriyor olabilir.

El Pais; Williams, Lotus ve Force India takımlarının Mercedes’e yıllık 25 milyon euro verdiklerini ancak her şeyin eşit olmadığını iddia ediyor.

Sezonun ilk yarışının ardından Felipe Massa önce motorların eşit olmayacağını işaret etmiş ancak ardından takımının bunu yalanlamasıyla geri adım atmıştı.

El Pais “Williamslar genelde fabrika takımının bir adım gerisinde ancak Lotus ve Force India için durum daha farklı.” dedi.

Haberde, Williams’ın güç dağılımında bir anda Çin’de hızlandığını çünkü Mercedes’in Williams’ın Ferrari’ye daha yakın olmasını istediğini iddia etti.

El Pais, müşteri takımlarının bu dengesizliğe karşı çıkmamalarını sorguladı.

Bir kaynak ise “Anlaşmadaki maddeleri yüzünden…” cevabını verdi.

 


Yorumlar

“Mercedes Farklı Güçte Motorlar mı Veriyor?” için 23 yanıt

  1. Yazılım işin içine girdi gireli bunu doğrulama şansı da yok. Döküm olarak iki blok zaten birbirini tutmuyor zaten ama iş genelde yazılımda bitiyor artık. Bu kadar karmaşık motorların bir dezavantajı daha.

  2. İlerliyen günlerde Mercedes Williamsa güncellenmiş bi motor verebilir en azından Ferrariyle araya bi Williams sokmak isteyeceklerdir son yarıştaki fark epeyce fazlaydı…

  3. Sınavda kopya verdiğiniz adamın sizden daha yüksek not alması gibi bir şey bu. Hiçbir fabrika takımı kendi kullandığı motorun aynısını müşterisine satmaz, satsa bile bu motoru kendine göre tasarlayacağından müşteri takımı yine fabrika takımına yetişemez.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      Renault vermek gibi bir hata yapmıştı hatırlarsak!

      Gerçi belki de isteyerek bilerek yaptılar ama sonuçta fabrika müşteriye karşı galip gelemedi. Her ne kadar motor olarak şampiyon olsa da müşteri şampiyonluğu…

  4. Korhan Savran bir twit atmış BMW nin f1e tekrar motor tedarikçisi olarak gelmeye hazırlandığına dair duyum almış acaba Redbull-BMW olabilir mi ?

    https://twitter.com/Korhansavran/status/587715649264295936

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Beni bildiğim BMW, turbo motorların geleceği belli olmadan, yani en azından 2017’de ne olacağı belli olmadan yeniden Formula 1’e dönmeyecek.

      BMW AG’nin de zaten orta vadedeki planlarında yeniden Formula 1’e dönmek yok. BMW, motor kuralları uzun dönemli netleşmeden girmeyecek.

      1. bmw dediğin gibi girme niyetini belli ederse kuralları uzun vadaye alabilirler bmw de girer hatta audi de girer ancak bu sefer de mercedes hakimiyetinden şikayet ederken alman egemenliğine düşer f1 ve bu markalar da mercedes gibi kendi takımlarıyla gelirlerse hepten kayış kopar 😀

        1. Dediğin gibi olursa Hitler gaza gelip hortlar, İsrail’e saldırır. 🙂

          Bakınız: Almanlıktan aldığım tadı hiçbir şeyden alamıyorum.

    2. Nerden duyum almış? Korsan taksi durağındaki şöförlerden mi?

      Ben de duyum aldım; Lada F1’e girecekmiş!!!

      1. bilmiyorum 😀

  5. hiçbir fabrika takımı, kendi motorunun aynısını diğer takımlara vermez ki. bu yeni birşey de değil. bildim bileli böyle bu işler 🙂 yok dayanıklılık, yok ekonomik sebepler, yok şu madde diyerek bir şekilde yavaşlatırlar

  6. Murat aksoy avatarı

    Performans eğrisi. Motor aynı olsa bile optimum eğriyi tutturmak yıllar alabilir. Kısaca Williams aerodinamik olarak Mercedes’ten hızlı bile olsa, Mercedes ona gerekli dataları “tespit edip” sonra da “temin etmesi” gerekir. Bunu da asla yapmaz. Aynı motor ama farklı işlevler. Dolayısıyla “müşteri” aracının neden şanpiyon olanayacağını artık biliyoruz. Koskoca McLaren boşuna viyadükten paraşütsüz atlamadı, adamlar bunu anladı ve hatta Ron Dennis onlarca kez söyledi. Bu şekilde ileride bir şansı olabilir ama Mercedes motoru ile asla şampiyon olamazdı.

  7. Tüm güç ünitesi mi veriliyor mercedes sogutma duzeyıne göre farklı kullanıyor olabılır bu da önrmli

  8. Bunu herkes biliyor zaten.

  9. Mercedes müşterilere kendi motorunun aynısını beklemek ahmaklık olur.Williams veya Lotus es kaza iyi bir şasi ile kendilerini geçtiğini bir düşünün ama bu mümkün değil tabi…

  10. Mercedes’e güven olmaz. En başından beri aradaki farktan belliydi.

  11. williams mercedesl iyi. ancak williams bmw daha güzel olurdu. 🙂

  12. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Ah bmw, toyota gibi başka markalar gelse de farkl motor sesleri duysak…

    Bu gibi haberleri de görmesek…

  13. gelin hepiniz ferrari motoruna geçin bak hazır hızlanıyorken ferrari daha durmaz üstüne koya koya fgider 😀

      1. şaka gibi bir haber

      2. yok artık ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir