Çin GP Organizatörleri Formula 1’de Değişiklikler Yapılmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Çin GP organizatörleri, mevcut Formula 1’in sıkıcı olması ve sponsorlar için çekici olmaması sebebiyle değişiklik yapılmasını istiyorlar.

Juss Event tarafından organize edilen ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Çin GP’nin pazarlama müdürü Yang Yibin sporun durumuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Yibin yarışlara gelen taraftar sayısının stabil olduğunu ancak Çin GP’nin gücünde azalma olduğunu söyledi.

Yibin “Bir çok sebep var. Bir takım çeşitli sebeplerle yıllarca domine ediyor ve küçük takımlar büyük üreticilerle mücadele edemiyor… Yarışlar yaklaşık 10 sene önce olduğu kadar harika değil.” dedi.

Çin GP’nin anlaşması 2017’ye kadar devam ediyor. Yibin “Sporda bir çok değişiklik yapılmak zorunda. Geçen sene UBS bizim sponsorumuzdu ancak bu sene olmadı. Bunun bir sebebi olmalı.”

“Berne sonrası dönemde yeni şeyler bekliyor olabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Çin GP Organizatörleri Formula 1’de Değişiklikler Yapılmasını İstiyor” için 5 yanıt

  1. Motorların ve şanzımanların tek haftasonu kadar dayanması şart. 4-5 yarışa uzamamalı. Böyle olunca limitlerine çekerler ve son turlarda patlayanlar olur. Ses de geri gelirse epey gelişme kaydedilir. Bir de kağıt helva Pirelli’lerden traktör lastiği Bridgestone’lara dönüş olmalı. Lastiğim aşınacak diye basamayan pilot olmamalı. Yakıt ikmali sadece ortalığı yarıştırır, başka da bir işe yaramaz.

  2. Formula 1 derken? O 2 Kasım 2008’de bitmemiş miydi?

  3. Herşeyi geçtim sesler olmayınca geçen senede dahil yarış videolarını bırakın FOM’un kliplerini bile indirip arşive ekleyesim gelmiyor.

  4. Herşey yapayliğin son noktasında.

    Düşünün ki, görevi yarışmak olan pilotun fazla yakıt harcamamak için yavaşlamak zorunda olduğu bir yarış.Lastikleri bitmesin diye yavaş gittiği bir yarış.Bunlar F1 doğasına yakışmayan şeyler.

    F1’in büyük düşüşünü belki Ferrari’nin öne çıkması biraz yavaşlatır ancak marjinal çözümler bulunmalı ve uygulanmalı.En başta tasarruf saçmalığından kurtulmalı, ve o kulakları sağir eden insanı şok eden ses biran önce geri gelmeli..

  5. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Galiba bu sene her pist bunun gibi açıklamalar yapacak. Haklılar da. F1 hiçbir zaman böyle olmadı, olmamalı, olmayacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir