Alonso, 2008 Singapur Galibiyetini Savundu

yazar:

kategori:

Bugün Singapur’da basın mensuplarına konuşan Alonso “Evet, bunu galibiyet olarak görüyorum.”

“Piquet’in kazası yarışın çok başlarında oldu ve o zaman daha çok gidilecek yol vardı. Araç iyi performans gösterdi ve ben hiç hata yapmadım.” dedi.


Yorumlar

  1. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    ne demesini bekliyordunuz? ya evet piqe bilerek çarpmış evet o zaman ben haketmiyorum mu diyecek? hiç bir şeyden habersiz verdiği emek ne olacak? haketmiyordu da, kalan onca turda niye kimse geçemedi? evet niye geçilmedi? birisi geçecektite hamilton gibi üzerine araçmı kırdı? yapmayın komik olmayın? alonso sevmeyenler bi konu buldumu döktürüyorlar. devam diyarum size…

  2. bigisayarın azizliğine uğradık kusura bakmayın.

  3. alonsonun mclarene gelmesini herkesten çok istiyorum.mclareni hiç sevmememe rağmen.gelsinki şurada üç beş kendini mclaren taraftarı zanneden zatların yüz ifadelerini bir göreyim.acaba hala mclareni savunabileceklermi.

  4. seda söylemem avatarı
    seda söylemem

    şortla gezersen alırlar kupanı

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Sevdim bunu. Fatih Terim = Alonso 😀

  6. abdullah çelik ve ahmet kara yorumlarınıza % 130 katılıyorum(hamiltondan % 130). fatih terimin ilk galatasaray macerası var oradaki başarı ile alonsonun samimane mücadelesi ve iki sene şampiyonluğu birbirine benziyor. ama daha sonra havaya girmeler kendini bir pilot olarak takımdan üstün görmeler ve bundan sonra olacaklarda yine o muhteşem başarılı uefayla taçlandırılmış başarılı dönemden sonraki başarısız dönemi hatırlatıyor bana. cümlenin içine ettim ama kısaca alonso bu kafayla bu enaniyetle başarılı olamaz.

  7. Vega Nitro öncelikle saygılar,

    alonso'nun fia'ya ötmesi sonucu daha büyük bir cezadan kurtulduğumuzu söyledin, maalesef çok sıkı takip etmeme rağmen ben böyle bir yorum okuyamadım (belki gözümden kaçmıştır)sen de beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.

    1-Alonso öncelikle şahsına münhasır yarışan bir pilot. burası tamam. ama eğer mevzu takımsa, o zaman kendi başına karar alma süreci askıya alınır ve takım patronun istişaresine baş vurulur. eğer takımla eşgüdümlü çalışmış olsa ve bu tutumuyla takımına yarar sağlamış olsa Takım Patronu Ron Dennis Belçika Gp'sinden sonra bu, fevri takılan pilotun 3 Yıllık sözleşmesini sonlandırma yoluna gitmezdi. eğer takım patronu bu pilotu siliyorsa o zaman "ötmesinin" takımına olumlu bir yansıması olduğunu şahsım adına düşünemem. ve takım, pilot hakkında bu kararı alırsa ben için "gammazcı" damgası yer.

    2-2008 aracının piste çıkarılma izninden bahsetmişsin. maalesef aradan çok zaman geçti aklımda kalan ile cevap vereyim. biz bu skandaldan madden zararlı çıktık lakin, daha kötüsü araç geliştirme programımıza vurulan ket oldu.
    Nigel Stepney'in kendi takımı ferrariden intikam almak maksadıyla bizi yemlediği 700 küsür sayfalık dosya içerisinde geçen bir çok konuda "aracımıza" bu hususlarda geliştirme yasağı getirtildi. ve bu şekilde pistte diğer araçlarla rekabet ettik ki fia McLaren araçlarının skandalın olduğu yıl dahil dosya içeriğinde olan parçaları kullanmadığı sabitlenmiştir.

    Osman Pamukoğlu Paşa'mızın da dediği gibi horoz resmi çizip altına horoz diye yazmaya gerek yok.

    Alonso budur. Alana hayırlı olsun.

  8. can budy, 2007 yılı casusluk davası hakkında bir soru soracağım lütfen cevaplandır kafandan.

    Alonso 2007 yılında, casusluk skandalı hakkında bildiklerini anlattığı için ve FIA ile iletişime geçtiği için McLaren daha büyük bir ceza almaktan kurtuldu. Aynen bu seneki Renault olayı gibi… Sence, Alonso bunu yapmasaydı McLaren 2008 aracını veya 2009 aracını piste çıkarabilirmiydi?

    Tamam bazılarına göre Alonso'nun bu davranışı hata olabilir, ama McLaren FIA ile işbirliğine gittiği için cezası indirildi (McLaren=Alonso). Benim düşüncem böyle acaba Alonso tam tersini yapsa iletişim kurmasa neler olabilirdi onu bilemem…

  9. Mc Laren² aslında en doğru teşhisi sen koymuşsun o da alonsonun en önemli özelliği olan sadece "ben" demesi.

    1-reno adamı 2 kere şampiyon yaptı. giderken bile takım bana destek çıkmadı diye tutturdu.
    2-geldi McLaren'e takım bana destek çıkmadı diye tutturdu.
    takımının yargılandığı davada kendisi adına "işbirliği yapmaktan başka çare göremiyorum" deyip, bülbül gibi öttü. ve sadece kendi kariyerini düşündü. bir takım oyuncusu olamayacağını Ron'a çok iyi ispat etti, tabii ki biz taraftarlara da.

    hile ile alındığı sabitlenmiş olan bir yarışı bile "bana ne bana ne" efekti ile sahiplenmiş durumda.

    alonso taraftarlarına bir şey demiyorum. belki minardi'den beri adamı tutuyorlar ve de beğeniyorlar. ama herkes gibi onlarda adamın gelecekte ne hal alacağını bilmiyorlardı. sadece üstte yazdığım iki örneği bile içlerine sindirebiliyorlarsa……

    Gelecekteki takımı ferrari'nin fanatik taraftarları olan tifosi'lere de, bu pilotu takımında görmüş bir arkadaşları olarak şunu söylemek isterim. ilk vukuatta takımını satacaktır ağzı ellerinden çok kalori yakan bu pilot.

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    @can bundy katılıyorum. McLaren skandalında ortadan çıkmayan Alonso. Burada sesi çıkmıyor. Onun liderliğini almayın geçişin olmadığı pistte dolu depoyla lider gitti. Kesinlikle haketti:P

  11. Aslında Massa'nın yarıştan puansız ayrılması fia'nın işine yaradı. Skandal ve yarış sonucu şampiyonayı etkileseydi o zaman çok daha büyük bir tartışma çıkar, bu da f1 için çok daha büyük bir prestij kaybı olurdu.

  12. 2008 singapurun puan tablosundan hep çıkarılması lazım

  13. Singapur galibiyetinin silinmesi gerektiğini düşünen biriyim. Ama kimse yarışın gerçek sonucunu bilmiyor bu yüzden galibiyeti sildikten sonra çıkacak sonuç da tartışılır nitelikte. Alonso'nun da açıklaması talihsiz olmuş.

    "Ağzı ellerinden çok çalışan bu adamın McLaren tulumlarını giymiş olmasını hala sindiremiyorum. "

    O zaman 2005-2006 yıllarında Alonso'nun ağzının hiç kapanmaması lazımdı. Yanlış mıyım?

  14. Alonso McLaren zamanlarında haksızlığa gelemeyen onurlu bir pilot imajı çiziyordu. Tabii bizim gibi eskiler bu hezeyansı cümleleri, (bugünkü alonso'yu çok önceden gördüğümüz için) dikkate almıyor ve arkadaşlarla sezon sonu gider mi? kovulur mu? lotosu oynuyorduk.

    Ağzı ellerinden çok çalışan bu adamın McLaren tulumlarını giymiş olmasını hala sindiremiyorum.

  15. evet emek hırsızlığı yapılarak kazanılmış bir galibiyet!!!

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ben kişiliğini beğenmediğim birisini izlemekten neden zevk alayım ki.İyi pilot hakettiğinde sevmesek bile haketti kazandı deriz. bu olay kazanmak için öldürürüm demeye varan bir hilekarlığın sonucu ve adamlar hala kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar.
    Alonso her zaman yaptığı gibi sadece ben deyip kendini kurtarmaya çalışıyor.izleyenler kör anlayamıyorlar sanki hiçbirşeyi.

    Arkadaşlar piqe çarptığı andan itibaren gerisi boştur.Hile başlamıştır kim kazanırsa hileden avantaj sağlamıştır.

    Massa taraftarı bile bizim hakkımızdı demezken , ne puan alırsa alsın bi işe yaramayacak alonso ve taraftarı 1.liğin peşinde.

  17. Bizler Formula seyircisimiyiz seçmenmiyiz? Siyasetçi eleştirmiyoruz ki, bizler yarışseveriz..

  18. singapur pistinde heleki artık araçlar arasında çok fazla fark yokken 15. başlayıp kazanırsa bir insan şansa kazanmıştır.istediği kadar iyi 1 pilot olsun.kendiside bunu geçen sene belirtmişti zaten.bu skandal sayesinde aslında şansıda kendilerinin oluşturduklarını gördük.bu skandala rağmen hak ettim demekle rosbergin benim hakkımdı demesi arasındada fark var.her ne olursa olsun rosbergin önünde bitiren takım hile yapmıştı.hile yapar ve yakalanırsan bir ceza uygulanır her yerde sadece yarışlarda değil kahvede bile 🙂

  19. kendi payına düşeni alonso mükemmel bi şekilde yerine getirdi. zorla dediler zorladı. olaylardan da habersizdi. 1. lik için o gün çok terledi. 1 turda 3 sn fark atarak kazandı o yarışı. neden hak etmeyecekmiş ki? o birincilik sonuna kadar alonso nun hakkıydı.

  20. Sayın arkadaşlar, Alonso iyi pilot mu, değil mi? Geçin şunu bunu.. Ben de McLaren'ciyim ama yani insaf.. Alonso her şeye rağmen halihazırda yarışan en iyi pilotların başındadır, okkkadarrr.. Bırakın düşmanlığı yahu.

  21. Haberi olmadığı ispatlandı FİA tarafından iç tarafları bilmiyoruz ama bizde inanmak zorundayız ve inanıyorum Alonso'ya … Bencede Galibiyetten Saymaması Gerekio ama olan olmuş Sonuçta Kazanmış Herkesi bir düşünce,Fikri Var Saygı duymak Gerekir 🙂

  22. mert merter avatarı

    PES YANI YUH falan derdim ama bu yorum bu piskinlik neden sasirmadim acaba takim sana hileli bir 1. veriyor sen hala sagda solda konusuyorsun konusma bari ..

    ama nerde :))

  23. Alonso sevdigim bir pilottur ama bu yorumuna PISKINLIGIN bu kadarina pes diyorum..

  24. Olmadı Alonso… Bu açıklamayı hiç yarış kazanmamış ya da birkaç yarış kazanmış ya da bir çaylak yapsa güler geçerim de senden böyle bir açıklama beklemezdim. Yakışmadı sana…

  25. Vay beee sözün bittiği yerdeyiz.
    Gerçi şaşırmadım iyi tanımışız.

  26. yorum bile yapmıyorum,anlayan anlar nasıl olsa 🙂

  27. murat levent avatarı

    Kendiniz oturup arabayı 100 metre sürmüş gibi atıp tutmayın milletin hakkında, adamın 70 turun 14. turunda mı belliydi kazanacağı geri kalan 56 turda herşey olabilirdi o pistte, nitekim olduda bisürü olay, buna Alonsonun susuz yarışması massanın benzin hortumu macerası, raikonenin 5 tur kala duvara çarpması, tam hatırlamıyorum force india mıydı tekrar güvenlik aracı girmesi, hepsi zaten alonsonun 1. ciliği içindi.

    Adam benim haberim yok olaydan diyor, keni kendime pit ekibimle kazandık diyor siz hala şölede bölede.

    Çok ta umurundaydı adamında..

  28. elif çivici avatarı

    alonso hileyi savunmuyor,kendi açısından değerlendiriyor,e hileden de haberdar olmadıgını öğrendik zaten,kendisinin iyi sürdüğünü söylemiş..ha tabi alonso nun böyle işlere ihtiyacı yok,ne zaferler var övünerek söyleyeceği,ama bu da eğer bir 1.likse kendini savunması normal.allahın rosberg i bile benim hakkımdı diyor yahu alonso ne desin:D:D

  29. rosberg ve açıklamalarının konu ile alakası yok,Rosbergin takımı ona avantaj sağlamak adına kirli işlere bulaşmadı ki.iyi sürdüm, hata yapmadım demiş Alonso..bir yarış boyunca iyi sürüp hata yapmayan her pilot yarışı kazansa idi, her yarışın en az 3-4 halibi olurdu :)) gel de ısın bu adama..bu açıklamayı yapan adam sennadan iyi olsa dahi bi gram sempatimi kazanamaz

  30. mert merter avatarı

    Piquet stratejisi olmasa alonso sondan 5 inci rosberg de sondan 7 olurdu ilk 3 ne olurdu bilemeyiz tabiki :))

  31. Romain GROSJEAN a katılıyorum sıralama turundaki o benzin hortumunun çatlaması bizi ve alonsoyu çok üzmüğştü çünkü r 28 orda hızlıydı

  32. rosbergın yarısı hakettım ben kazandm dedği ortamda alonso bunları soylemıs cokmu tabkı bızde haklı bır galbyet demyrz ama o haftasonu R28 en hızlı 3 aractan bırıydı bunuda goz ardı etmemek lazm sorun yasamasak ztn ilk 3 ten kalkardı alonso tabıkı bnm gozumdede bır değeri yok ama rosberg 1 hakettıyse alonso 100 hakettı bıde alonsonun o yarısta susuz yarıstgınıda hatrlamak lazım sulugu bozuktu

  33. Abuzer kardeş,peki "Piquet stratejisi" olmazsaydı,bu yarışı Rosberg nerde bitirirdi?Onu düşündünmü?Normal şartlerde ya Massa yada Hamilton alıcaktı bu yarışı.

  34. Mc laren,artık bırak bu her Alonso haberinin altına nefretini kusmayı be:)) Senin bu tahrik edici mesajların yüzünden ikimizde ban'lanmıştık.Ayıptır.Bu yarışı hileden dolayı hakketmedin Alonso,aslında o hafta kazanabilecek bir araç vardı altında ama sıralamalardaki hata yüzünden gerilere düştün,ve o pozisyonda normal bir yarışta kazanman mümkün degilde.Kusursuz sürdün,orası ayrı tabi.
    Renault Singapurdan sonra Japonyayı kazanıp,Brezilyada 2. olarak zaten hızını göstermişti.O yüzden dedim yarışı ilk 5e girseydi kazanabilme şansı vardı diye.

    Senin 1 galibiyete ihtiyacında yok,istatistikler zaten senin en çok yarış kaznanan ve puan toplayan pilot oldugunu apaçık bir şekilde gösteriyor Alonso(Halen yarışan pilotlar arasında tabi).

  35. kupa kimdeysee ve kağıt üzerinde kim kazanmış olarak gösteriliyorsa o kazanmıştır

  36. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    rosberge bildirim geç geldi bu rosbergin hatası veya açıkgözlüğü değilki komiserlerin hatası dolayısıyla rosberg haketmiştir.

  37. alonso kabul etmiş hatda savunmuş bile taraftar kabul etse ne olacak etmese

  38. ben bir Alonso taraftarı olarak kabul etmiyorum bunu, tamam her sc girişinde farkı tekrardan açtı, gerçekten hızlıydı, ama o kaza olmasa ancak puan alabilirdi… öte yandan Rosberg'ten çok hakettiği kesin 😛

  39. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Senin takımın seni lider yapmak için bu kazayı yaptı. Birisi hatırlatsın.
    Ama iyi oldu Senin ne olduğunu zaten biliyorduk,Herkes görsün savunmaya devam et. Ne sen Ne Rosberg hiçbiriniz haketmiyorsunuz.

  40. alonso bu galibiyeti kabulettikten sonra ve savunduktan sonra ben bir alonsocu olarak ve bir renault cu olarak bende savunurummm

  41. zafer çevik avatarı

    alonso cum senin böyle bir galibiyete ihtiyacın yok. ne kadar iyi olursan ol, bu yarış bizim hakkımız değildi. kabul etmek lazım. bir alonso dolayısıylada renault taraftarı olarak bu skandaldan dolayı tüm f1 severlerden özür dilerim.

  42. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    nasıl hak ettiğini savunuyor hala ??!
    eğer o kaza olmasaydı şansı hiç yoktu .

  43. evet gayet hak edilmiş bir galibiyet işte bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir