ING de Renault Sponsorluğunu Bitirdi!

yazar:

kategori:

ING tarafından yapılan açıklamada geçen haftaki olanlardan ötürü anlaşmanın sona erdiği kabul edildi.

“ING bugünki bildiride Dünya Motor Sporları Konseyinin 21 Eylül 2009 tarihindeki kararı ışığında, ING Renault F1 ile olan anlaşmasını hemen sonlandırmıştır.”

“ING bu olaylardan ötürü derinden hayal kırıklığına uğramıştır, özellikle başarılı bir sponsorluk geçirmiştik. Bu yıl 16 Şubat’ta açıklandığı gibi, ING Renault F1 takımı ile 3 yıllık olan sözleşmeyi yenilememe kararı almıştı ve Formula 1 deki varlığını da 2009 sezonundan sonra bitirecekti.”

ING’nin kararı İspanyol sigorta şirketi Mutua Madrilena’nın Renault ile olan sponsorluğunu bitirdiğine açıklamasından birkaç saat sonra geldi.

ING, Renult takımının ana sponsorluğu ünvanı karşılğında, takıma yılda 65 milyon dolar olanak sağlıyordu.


Yorumlar

  1. Demir yeter artık şu lanet okumaların.
    Biz görmeye mecbur muyuz kardeşim senin böyle lanet okumalarını, tükürükler saçan laflarını, ayarsızlığını.!
    Git başka yerde et küfürlerini, çıkar hıncını. Ezikmisin nesin.
    Gerçi muhatap alanda, müsade edende kabahat. Ne diye yazıyoruz ki.

  2. Beter olsunlar, Bravo ING' ye..Umarım bütün sponsorlar bırakacak onları.

  3. elif çivici avatarı

    Renault kan kaybetti hemde çok.2 değerli f1 adamını ve sponsorlarını kaybetti.peki başka bulamaz mı?bulabilir elbet,f1 de ufacık da olsa yer almak isteyen bir sürü şirket var.Elbet birini bulabilir.Ama bu yine de zarar verir,zedeler Renault yu..Hele bir de Alonso da giderse,ben çok fazla kalacaklarını sanmıyorum,çünkü bu işler parayla dönüyor..

  4. ING hala ödemediği bir kısım sponsorluk ücretini de bu vesileyle kurtarmaya çalışıyor, bilmeyen de diyecekki ING çok namuslu.. Kendi ülkesine zaten birsürü borç takmış kalkmış etikten şundan bundan bahsediyor. Belki Renault Formula 1'den ayrılır ama vakum etkisi yapar..

  5. neticede takım ceza almış. bu normal bir davranış. avrupalı olaya bizim gibi hissiyatlı bakmaz. eğer ardı gelirse renonun f1 i bırakma ihtimalı yüksektir. dedikodusu devam ederse araç satışlarıda düşer. mclarene verilen cezayla renonun aldığı ceza bu yönüyle yapıları itibariyle çok farklı. eğer renoya ciddi bir ceza verilseydi bu otomobil satışlarınıda çok etkilerdi. yinede etkiler. zor bir imtihan…

  6. Bahaneye bak, Utanmaz adamlar, Renault gibi bir dev size kalmadi..

  7. Bunlar önemli haberler, kararlar. Bu zaten parası ödenmiş bir anlaşma idi. Süresi bitecek olsun olmasın sponsorların bu şekilde ayrılması marka değerini ciddi etkiler. Dava nedeniyle Renault'un borsadaki durumu ne oldu bilmiyorum ama reklam verenlerin ayrılma kararı mutlak etkiler. Marka değeri dava sebebiyle sarsıldı bu hareketler, kaybı daha da arttırır. Fanatikler haricindeki dünyadakiler, bu işlerin içindekilerin öyle iki adam yaptı, gitti, bitti diye
    bakmadığı ortadaydı. Bunlar da etkileri. Bilmiyoruz başka etkileri de olacak mı.

    Fakat şu bir gerçek, kaybedenin yanında büyük reklam verenler olmak istemez, yada insanlar büyük paralar yatırmak istemezler. Ayrılanlar kararların şekli sebebiyle önemsiz değiller daha da olur mu bilemem ama gelecek sene Renault bu işde zorlanacak bu açık.
    Değeri zayıflayan bir markada sponsorluk başına kazancınızı kısmak zorundasınız… Bence bu devam edip etmeyeceklerini belirleyecek
    önemli etmenlerden sadece bir tanesi…

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Olaya biraz farklı bir bakış açısı olacak amma bilmenizi istedim ;Fransa politikada (Avrupa da) yalnızları oynuyordu Renault ta F1de yalnızları oynayacak galiba fakat dibe vurmadan çıkamazsınız bu da bir gerçek ….

  9. gemi su aldi bir kere, herkes filikalara atlamis kaciyor. renault yerine baskalarini bulur insallah.

  10. İNG mevcut ekonomik krizde en çok etkilenen bankalardan biridir. yaşanan bu skandalı bir 'FIRSAT' olarak kullandılar.;
    ANA sponsor sözleşmelerinde bu tip olaylara karşı tek taraflı fes edilebileceği maddeler vardır ve İNG bunu fırsat olarak kullanmıştır;
    kalan dönem için yapacakları ödemeleri kesmiş olmak bu dönemde onlar için ciddi bir kazanç…..!
    amaçladıkları 'REKLAM' getirilerini bu kararla fazlasıyla aldılar zaten dünya onları konuşuyor..!

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bu daha etkili bir ceza

  12. ING logoları araç ve takım ile ilgili her yerde kaldırılmış. ama pistlerde bulunan ING reklamları sezon sonuna kadar devam edecekmiş.

  13. Böyle bir nedenle bitirmeleri kötü oldu. İleride renault' asponsor olmak isteyecek şirketlere de kötü örnek teşkil edecek. Umarım ileride renault sponsor sıkıntısı yaşamaz.

  14. mert merter avatarı

    bu sponsor ayrilmalari hic iyi olmadi yazik oluyor reno ya alonso gitmis baska bir pilot gitmis önemli deyil ama büyük sponsorlarin gitmesi ekonomik yönden takim gelecegi icin iyi deyil tabiki F1 den reno nun ayrilmasini itemeyiz uzu yillardir F1 in icindeki bir takimin ayrilmasi iyi olmaz..

  15. seneye zaten yoktu ama erkenden gitmesi çok kötü oldu bence. büyük bi sponsoru kaybetmek milyon dolarlar demek. fia ya ceza olarak para ödemesi renault ama katbekatını kaybettti. yazık.

  16. bu yaşananlar gerçekten daha da prestij kaybettirdi renoya. sezon sonunda bırakması ile şu anda bırakması arasında çok fark var. brawnı geçecek yakında sponsorsuzlukta 🙂

  17. haftasonu daha netleşir bu olay büyük ihtimalle

  18. renault'un f1'den ayrılmasının bize ne gibi bir kazancı olacak?aksine bir üreticinin ve f1'de kalması gerekli olan bir takımın gitmesini hiçkimse istemez. MM ani bir kararla ve bu skandalı sebep göstererek ayrıldı. ING sezon sonunda ayrılacakken bu skandalı sebep göstererek aniden sonlandırdı sponsorluklarını. normal yollarla süresi bitiminde gitmesi ile bu sebebi öne sürerek gitmesi arasında dağlar kadar fark var. bu renault'un fia'dan aldığı cezadan bile daha ağır bir ceza oldu. prestij ve imajı yerle bir etti ve edecek. gelecek yıl anlaşma sağlamış olan ya da geleceği söylenen ana sponsor bile bu düşüncesini gözden geçirebilir bu saatten sonra.

  19. tabiiki tamamen batmaz takım ama zor olur çünkü ne kadar fazla sponsor olursa iyi olur takımlar için

  20. zaten renkleri gıcıktı gittiği iyi oldu 😀

  21. 2010 da zaten gidecekti demek bu haberi okumamak demek.ıng,renault skandala karıştı diye sponsorluk anlaşmasını bitirmiş oldu.arada fark var.iyi bir şey değil yani.

  22. "Büyük firmaların sponsor olarak gelmesi, F1'in geleceği için mükemmel. " demiştim sabah.

    Bazı büyük sponsorlar gelir, bazıları gider. Umarım gidenlerin sayısı gelenlerin sayısını geçmez.

  23. biraz mantıklı düşünün arkadaşlar ing 2010 da gidecekti zaten birde ispanyol sponsor gitti diye koca takım batarmı yuh yani 2010 sponsoru yanılmıyorsam rus bir şirket olacamış ne kadar renault düşmanı varmış anlamadım gitti

  24. evet acaba yarışta araç nasıl gözükecek haftasonu başka sponsorlar da çekilebilir bence anlaşılan renault u zor günler bekliyor .

  25. Singapore GP'de Renault aracında ING yazıları olmayacak mı yani? Hangi renk olacak araç?

  26. Böyle olacağını bilsem üstünde dev gibi ING yazan şapkaya 80 lira verir miydim?…

    Vermezdim bence… hain ING!

  27. Yapacak hiç bişey yok 🙂 Her Hafta 1 Sponsor Gitse Sene Sonuna Kadar Sıfır(0) larız 🙂 Renault Yine Bu Olaylardan Sonra 2-3 Sene Toparlanamaz !!!

  28. sponsorlar ardarda çekiliyor. bu gidişle renault istese de f1'de kalamaz, sponsor yok, para da yok…

  29. bu kadarıyla kalıpda ne olmayacak en fazla f1 den çekilir 😀

  30. Onur Aybars avatarı

    Renaultiçin deprem oluyor. İnşallah bu kadarla kalır…

  31. Alonso gider ING gider…

  32. Alonso da ayrılacak.Renault geçekten çok büyük yara aldı yazık oldu.

  33. zaten 2010 da olmayaklardı ha şimdi olmuş yada 2010 da fark etmez biri gider biri gelir sağlık olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir