Arrivabene: Takım Emirleri Hakkında Hiçbirşey Duymak İstemiyorum

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, takım emirleriyle Ferrari’nin şampiyonluk şansının arttıracağı iddialarını reddetti.

Ferrari’de ilk iki yarışta sorunlarla boğuşan Raikkonen, şuana kadarki tüm yarış ve sıralama turlarında Vettel’in gerisinde kaldı.

Bu durum Ferrari Vettel’e mi odaklanacak sorularını da beraberinde getirdi.

Ama Arrivaben bu iddiaları sert bir dille yalanladı.

Arrivabene “Kimi’ye gereken her türlü desteği vereceğiz. Takım emirleri hakkında hiçbirşey duymak istemiyorum”

“Maranello’ya ilk geldiğimde eski angajman kuralları olduğunu gördüm. Ve sürücü bilgilendirmeleri ve yarış mühendislerimizin varlığında bazı değişiklikler yaptım”

“Yürürlükte olan tek kural matematiktir”

“Birbirlerini zorlayabildikleri sürece Sebastian ve Kimi birbirleriyle mücadele edebilirler. Bu sorun değil” dedi.

Ferrari’de Jean Todt döneminde Michael Schumacher, Stefano Domenicali döneminde ise Fernando Alonso takım içerisinde daha fazla ön plana çıkmıştı.


Yorumlar

“Arrivabene: Takım Emirleri Hakkında Hiçbirşey Duymak İstemiyorum” için 17 yanıt

  1. Raikkonenin son yarış performansı vettele göre daha iyidi her 2 bölümdede.Vettelide severim ama şu Raikkonen takım arkadaşından geri kaldı lafını her habere yazan trf1 yönetimi bu yorumunu artık kullanmasa iyi olur.2 yarış zaten adam sorunlarla ve çaylaklarla uğraşmaktan temiz yarış geçiremedi.Son yarıştada vetteli geçicekken yine bi çaylak yüzünden 4.bitirmek zorunda kaldı.Tek hatası sıralamada yaptığı hataydı bu sezon içinde başka bi hatası olmadı.

  2. Şov yapıyor.Hiç samimi değil.

  3. Kimi’ yi önceki yıllarda takdir etmezdim.. Ferrari demi yarışıyor Minardi demi; onun için fark etmiyordu. Takıma adanmışlık duygusunu hiç hissedemedim taa ki bu seneye kadar.. Konuşuyor hatta 10 yılda sarfettiği cümleden daha fazla cümle kurdu bu sene. Haklı da çıkıyor. Sanıyorum bu yeni yönetimin farkı.. Artık Kimi de bir Tifosi kadar bağlı Takıma

    Arrivabene hala bende soru işareti (?) Yaptıklarına bakılırsa Takıma adanmışlık ruhunu katmış. Ama teknik olarak neler katabilir, yada baskıya ne kadar dayanır bilinmez. Deha olmak başka şey, gaz vermek başka bir şeydir.. Gaz vere vere bir noktaya gelenlerin, verdikleri gaz balon çıkınca ne hale geldiklerini epey gördüm.

    Tek dileğim Jean Todt yada Ross Brawn gibi bir vizyonu olsun isterim

  4. Maranello’ya ilk geldiğimde eski angajman kuralları olduğunu gördüm.

    Sakalımız da var ama…

    1. xrabitracing arkadaşım iki ferrari pilotu arka arkaya giderken stratejik öncelik yine öndekine veriliyor verilecek..(Bana göre mantıklısı da bu zaten)

      Ya da şampiyonada puan açısından iddialı konumdaki Ferrari pilotu diğer pilotun desteğini görecektir..

      Patronun burada bahsettiği angajman kuralları şampiyonada konumlar şekillenmeden takım emri verilip verilmemesi, duvarın öte yanında bulunan pilota gözlerin kapanıp kapanmaması ile aracın herhangi bir pilotun sürebilirliğine göre değil de optimum şekilde güncellenip güncelenmemesine ilişkindir..(benim anladığım)

      İkinci paragraf Ferranin f1’de kurumsal kimliğini zedeleyen başlıklardır..Bu noktada önemli olan Seb’e ilişkin projeksiyon sürekli dillendirildiğinden patronun söz konusu bakış açısının diğer pilotun Kimi olması nedeniyle mi oluştuğudur??

      Özetle Ferrari takım içi dengeler gözetilerek uyumlu ancak birbirini yenmek için yarışacak iki yıldız pilotla mı yoksa lider pilotu destekleyecek bir ikinci pilotla mı yarışacağıdır ki bunu da zaman gösterecek…

  5. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    kimi ferrari ile bir sene daha yarışacak demiştim bu gerçekleşmek üzere.kimi performansını biraz daha geliştirse yeni anlaşma 3 ayı bulmaz.. hatta bunun 1+1 şeklinde olabileceğini yazmıştım.kimi taraftarı değilim gerçi kimsenin taraftarı da değilim sadece formula 1 ilgimi çekiyor fakat kimi seneye giderse kayıp olur hem ferrari için hem de formula 1 için ve daha önce yazdığım gibi kimi en az bir sene daha ferrari’de.

  6. Strong_Union avatarı

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama Sky İtaly’ya göre Ferrari Kimi ile sözleşme uzatmak istiyormuş. Takım Kimi ile Seb den çok memnunmuş takım içi uyumunun mükemmel olduğundan bahsetmişler. Önümüzdeki yarışlarda kesinleşecekmiş. Doğruluğunu bilmiyorum.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Hopefully some good things are on its way:
      @Gianlu_DAle
      According to Sky Italia, Ferrari wants to renew Kimi’s
      contract. The team is very happy of Kimi & Seb. Next
      races will be crucial
      @Gianlu_DAle ·
      # Rumors – New # Ferrari ‘s package for the # SpanishGp (&
      test): – New diffuser – New front wing – New floor – New
      nose – PU update

  7. Arrivabene bu pilot kadrosuyla 2 yıl daha gitmek isteyecektir. Takım şu an alabileceği en iyi sonuçları alıyor. Takım içi huzursuzluk filan yok. Herkes motive bir şekilde Mercedes’i yenmeye odaklanmış durumda. Arrivabene bu ortamın bozulmaması için elinden geleni yapacaktır.

  8. İlk geldiğinde Ferrari’nin starlara ihtiyacı yok demişti.Kimi podyuma çıkarsa yada daha önde bitirebilirse bir vites daha yükseltecektir.Vettel ise maksimumu almaya devam ediyor.Bu şekilde devam edilmeli, şuanda en iyi ikiliye sahip takım Ferrari, iyi iki arkadaş iyi iki pilot ve birtanede İtalyan BABA mauruzio 🙂 Bu karışım tuttu..

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Güzel konuşmuş.Şuan kiminin üzerinde baskı algısı yaratıldı ve bu baskıyı minimuma indirmeye çalışıyor patron.İki pilotuda kaybetmez bu adam.Ferrarinin bu zamana kadar şampiyonluk kazanamaması takım içi denge 0.Takım içi egoistlik %99.Takım içi birlik beraberlik yok.Tek sürücüye bağlı kavram.İlah gibi gösterilme basına entegre edilme.Ve bunlar haliyle takımı olumsuz etkiliyor şu an bunların kaçı var ?????? Ve alonsocu arkadaşlar burada hikaye okumayın araç kötüydü felan.Belliki bugüne kadar içeride çok güzel ortam yoktu pilotunuzdan mekanikerine kadar ve araç geliştirilemiyordu.O yüzden ağlamayın burda ferrari iyi araç veremedi die.Ne oldu da bu kadar yıldan sonra alonso gidince mi takım böyle gelişmeye başladı,herkes mutlu ??? bu kadar da tesadüfü yani…. peh peh peh

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        1-Genel yorumladım buraya geldi üzgünüm.
        2-Son cümlede alonso gittikten sonra ferrari gelişmeye başladı bu tesadüf mü ? olucak 🙂

  9. Unstoppable avatarı

    Bu adamdan birkaç tane daha sipariş etsek f1 tadından yenmez ya neyse 😀
    Ama ne derse desin eğer kimi biraz daha böyle devam ederse kimsenin bahsetmesine gerek kalmadan doğal bir 1. pilot örneği olabilir vettel o yüzden rai artık uyan şu uykundan yahu 😀
    Keloğlanı getirtecem başında türkü söylesin diye en sonunda 😀

  10. O bi şey değilde fanlar arasında genel kanı

    Alonso hamilton kimi A class

    Vettel B class

    O yüzdendirki Vettel ferrariye geldiğinde herkes kiminin vetteli ezip geçeceğini rezil edeceğini düşündü çünkü vettelin balon olduğunu düşünüyodu herkes ama hayatlarının şokunu ilk üç yarşta yaşşatı vettel onlara sonra bendenizde ona turbo lakabını taktım

    şampiyonluğu giden yolda her şey mübahtır ferrari şampiyon olmak istiyorsa bence takım emrine başvurmalı yoksa hamido basar sene sonunda mührü

  11. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Kimi bu adam için önemli bir konumda fakat yarışta 1-2 saniyelik fark pitlerden sonra sureklı arttı yoksa kimi güvenlik aracı girmeden vetteli geçebilirdi bunlara dikkat edilmesi lazım.

  12. olmadı patron biraz emir verin de kimide podyuma çıksın 😀 bu konudaki ciddiyetlerini çinde görmek üzereydik ki verstappen sağolsun sc ile bu ihtimali bitirdi bakalım bundan sonraki yarışlarda illaki çekişecektir bu iki pilot …

  13. boggyvilian avatarı

    Marenellonun asıl sorunun nasıl çözüldüğü anlaşılıyor bu açıklamayla.Takım felsefesi bugünkü yarış felsefesinin çok gerisindeymiş.Helal olsun adamlara bu kadar büyük değişiklere rağmen hedeflerinin 1/3’ne ilk 3 yarışta ulaştılar.Arrivabene ve teknik ekibi Ferrari’nin ihtiyaç duyduğu kişilerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir