Hamilton: Ben Kazanmak İçin Sürerim, Rosberg İkincilik İçin

Lewis Hamilton, zihinsel açıdan takım arkadaşına oranla artık daha güçlü olduğuna inanıyor.

Bahreyn GP öncesinde ikili arasındaki gerilim biraz arttı ve bu hafta neler yapacakları merak konusu.

Bahreyn öncesinde konuşan Hamilton “Her zaman onun zihinsel açıdan güçlü olduğunu söyledim. Ama ben bu sene daha güçlü olduğumu düşünüyorum”

“Nico geçiş yapmayı bile deneyemedi. Belki de ikincilikte daha rahattı ve sonuca razı oldu. Kendime dedim ki ‘evet, işte aramızdaki fark bu. Ben her zaman kazanmak isterim’”

“Ve onu geçmek için ne yapmam gerekiyorsa onu yapacaktım. Son 3 turda zorlayacaktım. Bence o yeterince hızlı değildi”

“Eğer performansı varsa hemen kıçımda olmasını ve bana baskı kurmasını isterim. O durumda savunma yapamazsam yerimi kaybederim” dedi.

Son dünya şampiyonu Hamilton şuana kadarki tum sıralama turları ve yarışlarda takım arkadaşını mağlup etmeyi başarmıştı.


Yorumlar

“Hamilton: Ben Kazanmak İçin Sürerim, Rosberg İkincilik İçin” için 68 yanıt

  1. adam oldun dmi şimdi ,bu adam çok iyi biliyordu söylendi zamanında mercedes bombası ve schumiye zamanında yapılan (üzülerek söylüyorum) yine yapıldı çünkü 2007 de ferrari şampiyon oldu ve de 2014 de mercedes şampiyon oldu,yahu geçin bunları abartılı bir kariyer istenmedi vettel projesi o yuzden oluşturuldu 4 kere şampiyon olup schumiye en yakın adamdı onu geçebilecek bir insan yaratıldı ve daha çok izleyici çekilmek istendi bunlar biraz düşününce ortaya çıkıyor.GERÇEK BUU

  2. hamilton ın bu şekilde konuşmasına şaşırmıştım, çünkü hamilton yarışçı olmasına rağmen aslında mütevazı da birisi.. bu yüzden metnin ingilizce originaline baktım ve sizin çeviriniz tam doğru değil… açıkçası original metin ve hamilton ın söyledikleri beni çok rahatsız etmedi…

    ingilizce bilenler için original metin şöyle “”Nico didn’t try,” said Hamilton. “They said maybe he was just comfortable second, and I said ‘Well, that’s the difference between us. I want to win always’.”

    yani takım veya başka birileri “belki niko ikinciliğe razıydı” diyor… hamilton da “aramızdaki fark bui ben herzaman kazanmak isterim” diyor… sizin çevirinizde ise “ikincilikte rahattıyı” sanki hamilton direk söylemiş gibi yazmışsınız…

    bundan sonra da neden böyle düşündüğünü mantıklı bir şekilde açıklamış ki ben de katılıyorum.. mesela rosberg ben lastikleri yarışın sonuna saklayacaktım demişti hamilton da “bu yarış, birşey yapacaksan bekleme çünkü başka birçok şey olabilir (mesela son 3 tur güvenlik aracı girdi) diyor.. yine zaten kendisi geçtiğimiz yıl italyada rosberg in üzerinde sürekli baskı kurmuştu ve rosberg hata yapmıştı…

    yine original metinden devam edersek ;

    “If you take a step back, this is motor racing man. Racing. Don’t take away the fun of the racing. It’s racing,” continued an unimpressed Hamilton.

    “If I was in second or third, I would have done everything. I wouldn’t have sat back two seconds to make it to the end of the stint.

    “Of course you want to get to the end of the stint, but if I thought I had more pace, I would have tried to have got past, because that’s the best part.”

    “I want the guy to be up my ass if he’s got the pace, up my ass and putting pressure on me. And if I can’t defend it, you lose it. Like in Bahrain, I wasn’t quick enough and I did everything I could to stay ahead. And that was the greatest race ever.”

    kısacası hamilton ın söylediklerin yanlış bir taraf yok…

  3. Gereksiz bir açıklama zaten rosberg son demlerini oynuyor mental açıdan bitti bitecek lewis işine bakması gerekirken rosbergin başlattığı saçma sapan olayın üstüne gitmeye devam ediyor.Ferrari de mercedese çok yakın takımda lewisi destekleyecektir bu yüzden lewisin rosbergle dalaşamasına gerek yok

  4. hamiltona yakışmadı bu laf.deseki geçebiliyorsa geçsin ama o 2.cilik için filan ayıp ettin şimdi ham.daha hamsın bu sözünle anlaşılan.

  5. aeroformula avatarı

    Rosbergin iki yillik kiskirtmalarina karsi Lewis sabırla bekledi duygusal ayaklara yattı bu sezon fişini cekmek için boyle bir açıklama yapıyor bence mevzu ego degil egosuz adam bu sporda barinamaz zaten onemli olan bundan dogru zamanda guc almak. O gücü alamayan en büyük ornek Montoya bana göre.

  6. iki ülkeyi birbirine düşürür bu sözler lakin nico bunu taaa geçen yıl monaco sıralamalarında hak etmişti.Bu adam mercedes takımına verebileceği en güzel şey yancı olmasıdır.Yancı nico .)

  7. Kavgada bile söylenmez lo 🙂 ama haketti gibi sanki.

    1. Haber mi şimdi bu 😀 Her zaman olağan şeyleri ilk defa olmuş gibi insanlara gösteriyolar.

      1. Çinliler dün F1’e ilgisizlikten şikayet ediyorlardı, bugün gündem yapmak istemişler gibi… Yanlış hatırlamıyorsam montaya da ensesinden aşağı boca etmişti bir şampanyayı

  8. Rosberg kendisini yavaşlatan Hamilton’u geçseydi bu lafları yemezdi. Bırakalım da Hamilton ego yapsın, ben olsam ben de aynı şeyleri söylerim.

  9. F-one-Driver avatarı

    Of of of!!! =)) Ama kaşındı ya Rosberg, yani sen saçma sapan gerekçeler sunarak yarış sonrası basın toplantısında beni yavaşlattı diye ortalığı gerersen bu cevapların gelebileceğini de göze almışsın demektir.
    Hamiltona gelince; zaman kötü kolla g*tü devri başlıyor bu laf sokmadan sonra=))) Yarışının mahvolması rosbergin ön kanadının senin arka lastiğine öpücük atmasına bakar…

  10. küstürdünüz rosberkgücünü rosbergciyi şimdi burada bir muhabbet dönmemiş.. hiç tadı var mı bu şekilde? 🙂 🙂

  11. cobriatti44 avatarı

    Hami rosun ağzının payını vermiş ve oyunu bitirmiş… game over rose, ya 2.liğe razı ol yada git kumda oyna

  12. Kaşınmadan yapılanı tasvip edilmeyebilirdi fernando’nun geçen sene yaptığı gibi ama birileri kaşınınca iş değişir hafifletici sebep diye birşey var. 🙂

  13. Yusuf Hitay avatarı

    sakin ol şampiyon, ağır olmuş biraz.

    bence bu sene durum biraz daha farklı. lastiklerin yumuşaması hamilton’ a yaramış gibi görünüyor. biz hep hamilton’ı çok iyi lastik ısıtıyor, yarışta çabuk harcıyor diye bilirdik ama rosberg’in de aşağı kalır yanı yok.

    geçen sene hamurlar çok sert idi ve her ne kadar bazen anormal şartlar yaşansa da sıralamalarda rosberg sezonu önde bitirmeyi başardı.

    bu sene ise özellikle opsiyon lastikler, her pilotun çalıştırabileceği seviyeye gelmiş görünüyor. ferrari’nin bu kadar yaklaşmasının sebeplerinden biri de budur bana kalırsa.

    ama bu açıklamalar saçma tabii. biz de biliyoruz hamilton 2 yarış kaybetse yine saçma sapan hareketler içine girecek. o yüzden çok ciddi fark açmadan çok konuşmamakta fayda var.

    keşke williams da biraz gelişseydi, üç takımın mücadelesi çok keyifli olabilirdi. hoş ferrari’nin her pistte zirve mücadelesi yapabileceğini sanmıyorum. ama yine de yakın olmaları daha keyifli tabii.

  14. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    İddialı .

    Aslında bu tür açıklamaya gerek yok ama Rosberg’in sataşmasına cevap olarak verildiğini düşünüyorum .

  15. Napolyon1453 avatarı

    Bu tarz yorumları hangi pilot yaparsa yapsın tasvif etmem. Ne kadar iyi olursan ol Başka pilotu ha birde takım arkadaşını yeren bi açıklama kabul edilemez.
    Yalnız rosberg cok konuşuyordu sürekli bi hırs çekememezlik hamilton ile ilgili ileri geri açıklamalar eee yeter. Şimdi rosberg çıldırsın.

  16. aslında Hami haksız sayılmaz. Belki farkında değiliz ama Ham geçen senenin ikinci yarısından beri hep üstündü. geçen sene İtalya’dan başlayan zafer serisinden beri 10 yarış geçti ve bu 10 yarışın 8’ini Ham kazandı. İyi bir istatistik. Ve onların bazılarında Rosberg’i pist üstünde çatır çatır geçerek kazandı.

  17. Hami, ezme bu kadar çocuğu yahu. 😀

  18. Ego yapmak için 2 yarış kazanmak yeterliymiş.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      2 yarış mı? Son 2 sezona göz atalım bakalım.

      Hamilton 2014’te toplam 11 yarış kazandı. Rosberg ise 5.

      Hamilton bu sezon 2 yarış kazandı. Rosberg ise 0.

      Adam resmen üstünden geçti Rosberg’in.

      Ağır bir ifade ama Rosberg’de sonuna kadar haketti.

      1. içinden kardeşim içineden 🙂

  19. Kimi_in_Rai avatarı

    ehh Hamilton sana tafsiyem ”büyük lokma ye ama büyük konuşma”
    Altındakı arabayla bizim bakkalda şampiyon olur.bu senin çok yetenekli pilot anlamına gelmez.Ha Rosberg niye olmuyor düşünebilirsiniz bunu performansa bağlarım olur biter.Hamilton unutma ki Altındakı arabayla diğerlerinin arasındaki fark min 1-2 san var.Yani olağan üstü bir pilot değilsin ama sıradanda biri değilsin 🙂
    Umarım bu demeçin Rosberge ilave bir güç ve hırs verirde bizlerde daha zevkli yarışlar izleriz

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Kaç yıllık Türk’üm tavsiye yerine tafsiye yazanı ilk kez görüyorum 🙂

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        teknik hatalara fazla takılma derim 🙂

    2. Klasik demeçler altındaki araçla bilmem kim de şampiyon olur. Hızlı bir takım olduğunda Rosberg şampiyon yapar mı oldukça zor. (Bknz Vettel 55 points Rosberg 51 points) O hızlı araca rağmen geride. Vettel’i sevmem ancak burada Vettel’in Ferrari’nin ve tabiki şans faktörününde payı var. Ancak Rosberg de şanslı geçen sene bunu gördük ha sene sonunda şans ve şansızlıkları eşitlenmişti o ayrı (Ham & Ros rekabetinde). Aslında bu sene de şanslı yine en hızlı araç onda hala istikrarlı ancak artık agresif ve hırslı olması da gerekiyor çünkü hala sofrada 1 ekmek var ama kurt sayısı çoğaldı. Ha bu arada youtube dan normal insanların F1- GP2 – Formula Renault araçlarını kullanma videolarını izlemeni tavsiye ederim. Sonuç mu devasa. F1 Racing varken de okurdum. 1.20-1.30 la dönülen pistte 2 küsürle dönmek 😀

  20. Belli ki ‘kasıtlı yavaşladı’ olayı dışarıdan gördüğümüzden daha büyükmüş. Ayrıca Hamiton da Alonso, Button ve Rosberg’le geçirdiği sezonlardan sonra öğrensin artık bu işi 😀

    Ama bence ağır konuşmuş. Hiç gerek yok.

  21. Doğru söylemiş Hamilton, abarttığı veya yalandan uydurduğu hiçbirşey yok, hepsi gerçek. Rosberg o saçma açıklamayı yapmamalıydı…

  22. Thug Life Hamilton vol 1 😀 😀 😀 😀

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      İşte budur 😀 Tam istediğim gibi

  23. kavgada bile söylenmez
    (yoksa söylenir mi? bilemedim şimdi)

  24. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ooooooooooo! Hamilton yeni bir savaşın fitilini ateşledi. Bakalım Rosberg ne tepki verecek. 🙂

  25. Ali küçük avatarı

    bu laflarından sonra sana saygı duymama kararı aldık.Hamilton artık Rosberg’i destekliyoruz. Kendini beğenmişlik kötü bir şey.

  26. Belki söylediklerinde haklı olabilir ama bu Karaoğlan da yavaştan şımarmaya başladı rakipsiz kalınca para içnde boğulunca tipik insanoğlu işte kral zannetmeye başladı kendini 😀

  27. Senin kaliten kapasiten 2.lik diyor yani 😀 Bakalım Nico bu hafta nasıl bir cevap verecek.Allah’tan Monaco gibi bir pist değil yoksa yine bir hinlik yapardı.

  28. gelecek yarış temas etmekten kaçınmaz Rosberg bu açıklamadan sonra

    tabi yakalayabilirse

  29. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    yiyin birbirinizi umrumda olmaz 🙂

  30. Doğru söze ne denir.İkisi arasındaki kaliteyi tartışmam bile….

  31. OtonomAktor avatarı

    Ağır ama doğru konuşmuş. Rosberg sürerken heyecan duyan var mi bildiğin kız gibi sürüyor (ayrımcılık adına söylemedim bu laf bu şekilde en iyi manayı taşıyor kız gibi kavga etmek gibi) ne bir geçiş ne bir savunma gördük adam akıllı. Geçen sene tekerlek tekerleğe bahreyn dışında bir kapışma yapmadı ham ile. O da lastik avantajının kendisinde olmasından kaynakliydi. Ham iyi bir savunma dersi vermişti. Ham burada ağır şekilde belirtmiş bunu umarim bu rosbergi “yanlışlıkla” ateslendirir de adam akıllı bir rekabet izleyebiliriz pist üzerinde.

  32. Rosberg çok yaklaşmıştı sıralamada, sürpriz görebiliriz ilerleyen yarışlarda.Hamiltonun biraz dağılabilmesi için hız bulmalı, bulamaz ise her yarışta daha iyi bir Hamilton görecek.Üç yarışta da açık bir şekilde yavaştı takım arkadaşından, ancak kim bilebilir?

  33. Rosberg’in “Ham yavaş gidiyor” diye takım telsizinden açıklama yaptığına dair haberleri okuyunca, “madem yavaş geçsene onu” dedim içimden. Ama bir şeyler yazmadım buraya. Belki, bir şeyler bilmiyorum ya da gözden kaçırıyorum diye. Şimdi HAM’in bu laflarını okuyunca, diyebilirm ki: Adam haklı beyler.

    Haber başlığını okuyunca, yutkunduğum doğrudur. Ağır konuşmuş gerçekten. Açıkçası, -bu sporu benden iyi bilenler beni düzeltsin- Massa’nın da ROS gibi olduğunu düşünüyorum. Agresif değiller yeterince. Ya bazı şeyleri kabul ediyorlar ya da takım arkadaşı o kadar baskın ki, bize öyle gözüküyor.

    1. yok massa rosergten iyi bence sadece massa 2008 de şampiyon olamayınca yıkıldı üstüne birde 2009 daki talihsiz kaza sonra massa asla geri gelemedi … ama massada bu mercedes olsa inan hamiltonla bol bol çekişirdi hatırlayın bu ikisi (massa-hamilton) az temas yaşamadılar birbirlerini geçmeye veya savunmaya çalışırken …

      1. Teşekkür ederim @kimilanso

        Haklı olabilirsin. Massa da potansiyel var. Evet, insan öyle bir kaza yaşayınca, travma kalıyor sanırım. O zaman umarım en kısa zamanda geri döner eski haline. Ya da birileri damarına basıp, ateşler. 🙂

  34. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sayın Kemal Şengül

    Resimde Hamilton’un Şapkasını ”OBEY” yapmanızı ve ağzına bir tütmüş cigara koymanızı rica ediyorum 😀

    Ha unutmadan bir de boynuna padokta gezerken taktığı meşhur altın kolyesi..

  35. Unstoppable avatarı

    Bende bir an karışacak bura dedim ama sonra rosbergin fanının olmadığı aklıma geldi 😀
    O değilde her ne kadar bunu belirtmesi hoş olmasa da gerçekten de hamilton 1.cilik için sürüyor ha rosberg de öyle hırslı falan filan ama bilmiyorum ya rosbergde bir şeyler eksik gibi olmuyor yani adama kimse ısınamıyor anlamadım gitti 😀

  36. İşte ben Şampiyon diye Ego diye buna derim harika çok hoşuma gidiyor bu ego dolu sözler formula 1 demek ego demek süper 🙂

  37. hamilton piskolojık savas acmıs

  38. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Rüzgar birden tersine dönüverir Hamcığım hiç belli olmaz bu işler bakmışsın takım Rosbergi desteklemeye başlamış zaten daha anlaşamadınız bile…

  39. Biz de bi laf var deliyi dürtme diye… Şimdiye kadar genelde Rosberg konuşuyordu Hamilton alttan alıyordu. Bu açıklamayla birlikte Rosberg kırmızı gören boğa gibi olacaktır. Yarışta yetişemez ama startlar çok keyifli olabilir 😀

  40. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hocam Nico ağlıyor tuvalate gidebilirmiyiz 😀 😀

    1. bir kişi gitsin yanında sen nereye kızım otur yerine 😀 😀

    2. İşte bu iyiydi :))

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        😉

  41. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rosberg hamiltonla baş edemez bence ric olsa daha zorlardı hamiltonu hulkenbergde rosbergden iyi olabilir.

  42. MyN1Fernando avatarı

    Keşke üç beş Rosberg fanı olsaydı da karışsaydı şurası 😀

  43. Asıl psikolojik savaş şimdi başlicak..

    FA taraftarı arkadaslar haklı olarak ego, kendini begenmişlik, bencillik ten bahsedecekler ki haklılar, ama biliyoruz ki buarada FA ıcın kulanılan cumleler kurulmayacak, tezat kelimesinin manasının en ıyı orneklerını gorecegız.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      +1

  44. adam haklı rosberg bir yarışta eçemdi hamiltonu sorun olmadan …

    1. ek olarak hamiltona ayrılık yaramış 🙂 rosbergin her psikolojik baskı yaratama çabasına anında cevap veriyor ve lafı gediğine oturtuyor olmuş olmuş ham olmuş 😀 😀 😀

  45. boggyvilian avatarı

    Of of of çok fena psikolojik savaş başlayacak böyle giderse Alonso’nun renaulttayken yorumlarına benzemiş 😀

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sınıflarda iki kız tartışırken birisi bi şey der ya ardından diğer erkekler oooooooooovvvvv ovvvvv diye bağırır bu işte aynı öyle bişey 😀

  47. alo-official avatarı

    thug life hamilton 8))

  48. burası karışacak vaziyet alın

    1. yok hocam ne karışacak rosbergin fanı mı var sitede ? 🙂

      1. kimi dostum alonsocular varya onlar aslında rosbergçi

        rosbergpower nikli arkadaş alonsoculara ait bi hesapmış senin haberin yoktu heral

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir