Raikkonen'in Menajeri "Anlaşmalar Bozulabilir"

yazar:

kategori:

Fin pilotun gelecek sene için de Ferrari ile anlaşması var ancak İtalyan takımın gelecek sene Felipe Massa’nın yanında Fernando Alonso’yu istediği biliniyor.

Raikkonen şimdiye kadar hep anlaşmasının olduğunu söyledi ancak dün MTV3’e konuşan Raikkonen, anlaşmasının gelecek sene Ferrari’de olacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Raikkonen’in menajeri Steve Robertson “Kimi’nin Ferrari ile anlaşması var ancak herkes biliyor ki anlaşmalar bozulabilir.”

“Ferrari ile konuşuyoruz ancak teklifleri de değerlendiriyoruz Şu anda Kimi’nin % 100 Ferrari’de kalacağını söyleyemeyiz.” dedi.

Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo ise artık Raikkonen’in ismini pek nadir kullanmaya başladı.

Montezemolo “Massa’nın birinci pilot olacağını ve 3. pilotun Giancarlo Fisichella olacağını doğrulayabilirim.”

“Singapur’un ardından Stefano Domenicali ile biraraya gelip 2. araçta kimin olacağına karar vereceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. alonso 1 sene zor dayanır sonra ne mi olur tabiki renoya döner bu böyle gelmiş böyle gider

  2. Oguz Çetin avatarı

    anlaşmalar bozulsunda kurtulalım artık nefret ediyorum ferrariden sırf raikkonene davranışları yüzünden hak etmiyolar raikkonen gibi bi pilotu artık raikkonen force indiaya bile gitse ferrariden iyidir biz senin fanların olarak sen nerde nasıl olursan ol arkandayız iceman seviyoruz seni

  3. alonso taraftarı olduğumu söyleme gerek yok herhalde,ama bu rai yi sevmediğim ankamına gelmesin!raiokonen ferrariden gönderilirse bütün suçu kendinde araması gerekir,daha öncede yazdım soğuk adam veya buz adam olabilirsin,yalnız şunu unutmatacaksınki f1 desin,dahada önemlisi ferraridesin fazla kendine güven adama papucu ters giydirip kapı dışarı ederler

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kiminin yuvaya dönme vakti geldi artık şüphe kalmadı .. bu son açıklamalar onu doğrular nitelikte…

  5. kimi tartışılmaz şu an yaşayan en usta plot tur ferrari kimi yi gönderirse çok pişman olacak

  6. Arkadaşlar iş yerinden yazdığım yorumlar da nick'im gözükmüyor. Ama nick'im Emre Özduru.

    Kimi'nin 49.000.000€ luk ücreti o kadar yüksek değil. Hele hele Alonso'nun yanında esamesi bile okunmaz. Nedenine gelince Alonso Mclaren'e 100.000.000,00$(haberim yok deyip, ondan sonra da mail’leri ortaya çıkınca) patladı bu da yetmedi sadece Alonso kazansın ve takımda kalsın diye Falvio ve Pat Symonds'un kariyerlerine maal oldu.

    Maşallah Truva savaşını seyreder gibi seyrediyorum iki sezondur F1’i.

  7. kimi iceman avatarı

    italyanlar donektır kimiyi canlı canlı gomduler resmen ya mclaren sana daha cok yakısıyo raıkkonen !

  8. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    raikkonen mclarenden ayrılınca intikamı ac olmuştu dünya şampiyonluğuyla cevap vermişti yine aynısını umuyorum intikamın acı olsun rai !*

  9. katafalk kaya kardes pek hala senin kadar mantigim var ve ne yazdigimi iyi biliyorum neden mi bak simdi 49 m euro kiminin sadece 1 yillik ferrariden alacagi para ve kimi uzun zamandir f1 de ve f1 izleyen herkez bilirki golfle beraber en cok para kazanilan spor f1 dir ve 49 m euro oyle vaz gecilmeyecek bir para degil kimi icin ve boyle bir pilota bu yapilanlar degil 49 m euro 149 m eurodan bile daha vazladir bunlar benim fikirlerim katilirsin katilmazsin senin bilecegin konu ve son bir sey kimi yeterki boyle sursun f1 de herkes kapar onu olmadi wrc oda olmadi dtm oda olmadi montoya gibi nascara gider yine buna yakin paralar kazanir o su an f1 in en populer bir kac pilotundan biri yine paralar kazanir

  10. Raikkonen tazminatını alır ve emekli olur.Benim düşüncem bu yönde bekleyin ve görün.(inşallah olmaz tabi)

  11. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Pes artık,kabak tadı verdi bu mesele…Ferrari taraftarı olarak Kimi nin gelecek sene ferrari yi perişan edecek bi takıma gitmesini istiyorum..Son iki yıldır süren gerzekçe yönetim başka türlü gitmeyecek bu takımdan..Taraftarlığımı bile askıya alabilirim yani;sıkıldım artık bu ahmaklardan(Domenicali,Montezemolo)..
    Schumi gitti,F1 bozuldu….

  12. "49m euro ile ne zengin ne de fakir olursun kimi"

    arkadasim, ben de kimi'yi tutuyorum ama gondermeden once yazdiklarini bir de mantik suzgecinden gecir istiyorsan.

  13. derhal birak bu ferrariyi sen 49 m euro ile ne zengin nede fakir olursun kimi ama oyle bir takima gitti gelecek yil her yarista yak bunlarin canini insan hayatta bir kere hata yapar ferrari schumiyi yolladi buyuk hataydi ama gorunen oki hala akillanmamislar

  14. emre özduru avatarı

    padokman bende yorum gönderdikten sonra fark ettim bir yerde yanlışlık yaptığımı ama olsun artık o kadar adacağız 60'lar da kurmuş artık bu kadar zaman sonra sürçü lisanımız olmuş ise affola

  15. elif çivici avatarı

    anlaşmalar bozulabilir,tazminatlar ödenebilir,işler karışabilir,pilot piyasası alt üst olabilir,kimi mclaren e gidebilir,grileri giyebilir(çok da yakışır),alonso ferrari ye gidebilir,her şey olabilir..

  16. Emre arkadaşım Mclaren nin kurucusu Bruce Mclaren dir..

  17. Kimi sıradan bir pilot olmadığını daha nasıl gösterecek anlamadım; mutlaka bizden daha iyisini biliyorlardır ama bana göre mantıklı tek sebep 'para' dır(Kimi'nin aldığı değil, sponsorların getirdiği). Gümüş en iyi ilaçtır Kimi için, bilen bilir.

  18. emre özduru avatarı

    Bence neredeyse belli oldu gibi Kimi'nin Ferrari’den ayrılacağı ama önemli olan hangi takıma gideceği belli değil.

    Seçenekler içinde Mclaren’de var ve bu sezonun sürprizi olan ve muhtemelen Mercedes’in %75’i ne sahip olacağı Brawn var. Ben bu iki takım haricinde başka bir takıma gideceğini düşünmüyorum çünkü bu iki takım yine iyi araçlar yapacaktır. Ross zaten şu anda padokta Adrian ile birlikte bir F1 aracının nasıl yapılacağını en iyi bilen iki isim gerçi ikisinin de uzmanlık alanları farklı ama olsun yine de bu iki isim yeterli karizma, deneyim ve her şeyden önemlisi kaynağa sahip artık Ross.

    Ben artık her ne kadar Ferrari tuttuğum takım olsa da beni asıl heyecanlandıran pilotlar ve sürüş şekilleridir. Ben şahsen artık Kimi’nin Mclaren’e geçmesi taraftarıyım çünkü Mclaren hem pilotun isteklerine yönelik çok sofistike araçlar verebiliyor ve son 3 sezonun ne dayanıklı ve en hızlı arabalarını yapıyorlar ve bence Ferrari ye göre bir artıları daha var ki, hala 2009 aracı üzerinde yoğun şekilde çalışıyorlar ve aero anlamında çok fazla değişimin olmayacağı 2010 aracı için anahtarları buldular ve araç oldukça hızlandı ve Mclaren’in tarihinde bakarsanız aslına ilk kurucusu F1 pilotu olan Steve Mclaren zamanından ve özellikle Ron Dennis döneminde iyice ortaya çıkmış bir durum var ki Mclaren genelde 2 tane şampiyon sürücüyü veya en kötü ihtimalde en iyi 2 sürücüyü yarıştırmıştır. Kısaca Mclaren her zaman aslında bir Dream Team kurmuştur.

    Kimi brawn’a geçse bile yine çok başarılı olacaktır zaten dünya devi bir markanın bütün gücünü arkasına almış bir Ross’un neler yapabileceğini zaten anlatmama gerek yok.

    Ferrari ise ben eğer 2010 senesinde Kimi ile devam etse de etmese de ben çok büyük başarılar beklemiyorum. Ferrari 92–96 arasında ki alesi-berger ikilisinin yarıştığı nekahet dönemi gibi girebilir umarım olmaz ama o seneleri hatırladıkça ben büyük benzerlikle görüyorum. Willams’ın V10 ve (teknolojik olarak süper bir araçtı) aracına rağmen o seneler de Ferrari V12 motor ile yine de dayanıklı değildi dayanıklı olsa bile hızlı değildi o zamanlar da takımda bir İtalyan hegemonyası mevcuttu ve bugünde aynı durum var.

    Kısaca bence Kimi’nin kendi kariyeri açısından artık Ferrari çok fazla verimli olacağını sanmıyorum ama yine de bu F1 finish çizgisini geçene kadar ne olacağı belli olmaz.

  19. tarih mutsuzlukların üzerine mutluluk kurulamayacağını(helede haksız bir şekilde olunca)insanoğlunun yüzüne sayılamayacak şekilde vurmuştur. 2002 yılında lucescu galatasarayı şampiyon yapmıştı. buna rağmen galatasaray milanda başarısız olmuş hatta kovulmuş fatih terimi lucescunun görevine son vererek takımın başına getirdi. o sene cimbom inanılmaz transfere para harcamasına rağmen şampiyon olamadı. kaderin acı tecellisi kovulupta beşiktaşa giden lucescu beşiktaşı cimbomla mücadele ederken şampiyon yaptı. zalim zulmeder kader adalet eder. bekleyelim görelim. sessiz atın tekmesi yaman olur.

  20. Ferrari menfaatleri için harcamıyacağı pilot yoktur,umarım alonso oraya gittiğine pişman olmaz.Kimi için F1de koltuk bulmak sorun değil,buz adam herzaman f1 in taraflı tarafsız favorisidir,garip bir çekiciliği var,herkes için hayırlısı diyelim….

  21. !!!!!!!

    Soğudum artık Ferrariden… Yazıklar olsun ne diyeyim atrık… KİMİ nereye ben oraya… KİMİ sen bizleri duymasanda BİZ seni seviyor ve sonunda kadar arkanda olduğumu söylemek istiyorum… GO KİMİ GO

  22. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar 2. pilot dedikleri takımda yarışan 2. pilot.yani boş kalan koltuk anlamında. yoksa massaya alonso gelsede kimi kalsada 1. pilotluk vermezler.massaya da 2. pilotluk vermezler.

  23. burak bocek avatarı

    Ben önümüzdeki sene Ferrari'nin bu kadar kötü olacağını sanmıyorum.Çok önceden temelleri atılan ve şimiden epey ilerleme kaydedilmiş bir araç olucak.Aynı Alda Costa'nın dediği gibi;"Yıldırım iki kere aynı yere düşemez".Ferrari seneye muhakkak başa oynamalı belki en ciddi rakibi yine Mclaren olur ve eski çekişmelere döneriz.Ayrıca profesyonel sporcaların takım beni 1.pilot yapmadı,bana odaklanmadı gibi düşünüp küsmeleri çocukça.Kimi bu karakterde biri değil bence.Massa 1.pilot olarak gösteriliyor çünkü şuan yanında kimin yarışacağı belli değil.Hemen farklı anlamlara çekmeyin.Artık Ferrari pilotlar arası bu ayrımı çok yapmıyor ancak Alonso gelirse açık şekilde daha çok desteklenecektir bunu kimse inkar edemez zaten.Ve iyi bir paket olduktan sonra zaten koltukta iyi bir pilotta varsa şampiyon olamamanız için sebep yok.Evet bu takım çok hatalar yaptı son 2senedir ve çileden çıkardılar.Ancak fabrika-pit alanı arası bazı görev değişikliklerinden sonra takım toparladı.O eski pit faciaları yada büyük dayanıklılık problemlerini ne zamandır görmüyor.Öyle ki galibiyet bile aldık.Seneye çok daha iyi bir araçla yine en az Kimi kadar iyi belki daha iyi bir pilotla şampiyon neden olayamalım?Hiçbir şeyin garantisi yok elbette kesin konuşamam ancak bu ekip artık alışıyor ve öğrenme süreci,emekleme süreci geçti gibi.Şimdi daha iyi adapte olup çok daha iyi bir araç hazırlamaya kalıyor iş.Sonrası gelicektir.Karşı taraftaki pilot ikilisi ne olursa olsun daha iyi olan takım kazanır.Bakalım kısmet diyorum artık bi yalanla bi doğrula bıktırdı.Ne olucaksa olsun

  24. raikkoneni sauber takımına peter saubere bu adam teklif etmişti. peter sauberin(şu anki bmw sauber deki şahıs)bu adamla alakalı ilk izlenimi halı tüccarı kılıklı olduğu yönündeydi. bir resmini görmek isterdim. bence şu an bu haberler tamamen psikoljik bir savaşın olduğu göstergesi…kimi ile ferrari arasında bir sorun olduğu gerçek. fakat bu bence para meselesi değil. belli bir indirim için ne koca ferrari bu kadar haber yapıp söylenti çıkarır nede kimi bu kadar kendini kullandırır.bence bu performans meselesi veya pilotaj kalitesi de değil. umum f1 camiasının görüşü raikkonenin massadan çok daha iyi bir pilot olduğu yönünde. netice olarakta geldiği ilk sene şampiyon olmuş bir pilotla ondan çok daha eski bir pilotu kıyaslamak akla mantığa sığmaz. ne olduysa geçen seneden itibaren oldu. takım massaya oynamaya başladı. birinci pilotluğunun ilan edilmesini bekleyen kimi istediği olmayınca umarsızca yarışmaya başladı ama 10 en hızlı turuda atarken bakın kim daha hızlı ve iyi pilot mesajı veriyordu. takım strateji olarak özellikle sıralama turlarında massayı birinci pilot görerek strateji hazırladı. kimi bazen yarışa asılmadı bazende çılgınca bir pilot daha geçeyim derken hatalar yapmaya başladı(hamilton monza kazası buna güzel bir örnek). bir taraftan takım içerisinde şumiyi sevenler ve ondan dolayı massayı destekleyenler bir taraftan jean todtun meneceri olması bir taraftan massa galip geldiği zaman takımdaki arkadaşlarla abi kardeş gibi sevinmesi kimi galip gelince öylesine bir sevinç ve takımla paylaşılmaması bir taraftan şuminin kimiden dolayı takımdan gönderilmesi ve o muhteşem ekibin dağılması ve daha birçok etken massanın kimiden iyi bir pilot olmamasına rağmen takım tarafından tercih edilmesini sağladı. bu sene ciddi bir kaza geçirmesine rağmen belkide ne yapacağı belli olmayan bir massa halen kesin pilot olarak ilan ediliyor bir taraftan kimi gelişimi durdurulmuş yavaş bir araçla harikalar yaratıyor. bütün bunlara rağmen halen kalacakmı gidecekmi üstelik iki hafta evvel bu sene kimi kalacak derken daha yazılanların mürekkebi kurumadan tekrar böyle bir açıklama sorunların çok daha büyük ve farklı olduğunun göstergesidir. bence bundan sonra kimi kalsada ferrari tarafından üvey evlat muamelesi görecektir. en iyisi fazla zorlamadan takımdan ayrılmasıdır. onu bekleyen bir mclaren var. üstelik mclaren gelecek seneler itibariyle herhangi bir sürpriz olmazsa f1 in en önemli şampiyon adayı takımıdır. temennim tatsız açıklamalar olmadan bu işin bir an evvel neticelenmesidir. zira kimi böyle kaotik olayların içinde olmamış mazisi tertemiz bir pilot. açık ara en sevilen pilot. herşeyiyle f1 in her zaman pistlerde görmek istediği kaybedilmeyecek bir değer…sonuç sorun basit bir sorun değil. keşke para olsa çıkarır ben veririrm aradaki farkı :)))

  25. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kimi de kalsa alonso dagelse 1. pilot olur.daha iyi araç numarasını alırlar.bunun açıklaması fisi test pilotu,massa ya karar verdik ikinci kokpit kim olacak o belli değildir.kimse bir pilotu sadece 3-4 ''üç-dört'' pistte geçilmiyor diye 1.ci pilot yapmaz.

  26. bide şu var alonso ferrariye geçse bile 1.pilotmuz massa ne demek ya massa kımkı alonso gıbı pılota karsı 1.pilot olacak ben kimi veya alonso olsam o takımın artk kapısından bıle geçmem yarıssınlar massa fisichellayla bu ıkı sampıyona yapılmıs bır ayıp resmen ayıp massa sampıyonmu olmus napmısta 1.pilotmus ztn alonso gıbı bır pılotu bırıncı pilotmz massa dıye takımda tutamazsnz

  27. inci incili avatarı

    ne demek bu ya ''massa 1 fisicella 3, 2. pilotu stefanoyla konuşacaz'' kimi takımda kalırsa 2. pilot mu olacak kimi'yi hak etmiyorsunuz. steve robertson da kimi de akıllı adamlardır sizden bir güzel tazminatlarını alıp başka takımla anlaşsınlarda görün gününüzü.

  28. recep ivedik avatarı

    Yazık çok yazık oysa ki kiminin bu işte hiç bir sucu yok…harcayacaklar rai yi Ferrarinin büyük takım lığı kalmadı artık gözümde..

  29. Oguz Çetin avatarı

    Yazıklar olsun ferrariye daha başka birşey demeye gerek yok massa birinci pilotmuş peh..

  30. semih özer avatarı

    gorende massayı 3 dunya sampıyonlugu almıs efsane bı pılot sanacak ferrarı gıbı bı takımda nedır bu massa sevgısı anlamadım

  31. hasan öksuz avatarı

    Artık ferrari sempatim bitti adam sırf yalakalıkla sponsorların torpili ile zorla ve yüzsüz bir şekilde farrariye geldi artık kimi nerde biz orda

  32. arkadaslar söyledğim gibi dün 3 lü mini bir zirve yapılmıs bay montezemelo kımının ucretınde ındırım yapmak ıstıyor bunun ıcın alonso soylentılerı dorukta gorecksınz yakın zmnda kımı ucretnde ındrm yapacak ve sözleşmesi uzatılacak

  33. ogun savaş avatarı

    Eveeeeeet Mclaren e doğru adım adım yaklaşıyor Kimi =) İceman lerin takımı Mclaren-Mercedes dir herzaman.

  34. Kimi, Mclaren yolunda gibi ve açıkçası her ne kadar takım olarak Ferrari’yi sevsem de pilot olarak Kimi’yi tutarım

    Ben bu yönetimin de 2010 senesi için Ferrari’yi başarıya taşıyacağını sanmıyorum çünkü 2 senedir bariz tatktiksel ve yönetimsel hatalar yapılıyor. Mercedes’in Kimi’ye hayır diyeceğini sanmıyorum zaten hem Martin hem de Ron’un Kimi’yi istediklerini hepimiz biliyoruz. Aslına bakarsanız bence Kimi şimdiden Mclaren’de. Belki komplo teorisi diyebilirsiniz ama Santander her iki takımında sponsoru durumunda ve kesenin ağzını açmış durumda dolayısı ile Alonso’yu Ferrari’de yarıştırmak için bu durumu kullanabilirler.

  35. murat levent avatarı

    Arkadaşlar neden üzülüyosunuzki, sanki KIMI aç kalacak ferrari den ayrılınca, nasıl olsa bulur iyi bir takım, herşey menfaat işi bunu bilmiyomusunuz. Biz Türkler gibi duygusal düşünmez bu insanlar hiç bir zaman.

  36. alonso nun ferrarıye gelmesını anlıyorum ama bu massayı ferrarıde tutmalarının ısrarını bır turlu anlamıyorum 4 sezondur bu takımda ama bı basarısını gormedık turkiye dısında gecen sezon top yekun butun takım kımıde dahıl adamı sampıyon yapmaya calıstılar adam onuda beceremedı

  37. artık sıktı ferrarinin ne kadar nankör bir takım olduğunu görüyoruz bence artık kalmasını isteseler bile kalmasın mclarene gitsin ve 2010 da hamilton la birlikte ferrariyi ezsinler üstelik mclaren geçişe daha müsait araçlar yapıyor kiminin istediğide bu…

  38. Açıklanacak yakında muhtemelen. Boşuna meraklanmaya gerek yok.

  39. Raikkonen e yazık olacak yav.Hiç değilse sonradan anlaşma yapmasalardı.Bu arada Massa 1. pilot denmiş .Hoşuma gitti valla 🙂

  40. hadi be artık oldu diyin bu işe bukadar merakla bekleyen taraftarlar var

  41. Kimi'ye yapılmayacak bir şey yapıyorsunuz ve bunun intikamı ağır olur, haberiniz olsun.. Umarım Kimi bize geri döner de millete dünyanın aslında sadece bikaç bucak olduğunu yeniden hatırlatır. Belki Mc olmaz da Brawn olur ona da razıyım..

  42. şaka gibi… hayellerim gerçek mi oluyor ne:)))) ama ben yinede erkenden sevinmiyim. ayy ferrari şapkası almak lazım şimdii

  43. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonsooo :)))))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir