Alonso: “Ferrari McLaren’e Kıyasla Daha Sinir Bozucuydu”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’de şampiyonlukları kaybetmesinin McLaren’de gridin arkalarında mücadele etmesinden daha sinir bozucu olduğunu söyledi.

2010’da Ferrari’ye katıldıktan sonra iki defa çok yaklaşan ancak bunu başaramayan Alonso bu sene McLaren’e döndü.

Ferrari 3 yarışın 3’ünde de podyumdaydı ve birisini kazandı. Alonso ise gerilerde mücadele ediyor.

Alonso “Hayal kırıklığı… 14 senedir Formula 1’de yarışıyorum ve şu anda durum böyle. Son seneler daha sinir bozucuydu çünkü şampiyonluk için mücadele edip onları kazanamadık. Bu yeni bir proje ve çok daha iyimserim.”

“Takım olarak birlikte olma ve bu süreçten keyif alma zamanı. Bir kaç ay sonra birbirimize bakıp gurur duyacağız. Bunun için buradayım.” dedi.

Alonso ayrıca Ferrari’nin başarılarındaki zorlayıcı güç olduğunu söyledi.

Alonso “Mutluydum ve rekabetçi bir araca sahip olmasak bile son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi için zorluyordum. Bu muhtemelen benim tutkum, motivasyonum ve zor zamanlarda takımı motive etmem ile oluyordu. Bir çok sene bunu gösterdim ve şimdi yeni bir projedeyim ve önemli bir şey yapmaya çalışıyorum.”

“Mercedes’i yenmek için farklı bir şey yapmanız, risk almanız lazım ve geçen sene buna karar verdim. 5 senede 3 kez ikinci oldum. Orada 2 sene daha devam edebilirdim ve belki iki sene daha 2. olabilirdim ancak bu yeterli değildi ve risk almak istedim.”

“Bu süreçten keyif alıyorum. Bunu duymak muhtemelen tuhaf olabilir ancak Avustralya’da 4.5, Malezya’da 3.5 ve Çin’de 2.5 sn gerideydik. Takımın her hafta gösterdiği gelişim harika. Sürekli olarak mühendislerle toplantı yapıyoruz ve gelecek yarışlarda atacağımız adımı konuşuyoruz. Şu an keyif alıyorum. Ne yazık ki düşük performans gösteriyoruz ve istediğimiz seviyede değiliz ancak kısa sürede bunu başaracağımızdan eminim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari McLaren’e Kıyasla Daha Sinir Bozucuydu”” için 82 yanıt

  1. ya beyler kusura bakmayında adamın dediklerini nerenizle okuyorsunuz şaşırıyorum. Adam diyor sürekli 2. olmaktan yoruldum ve yeni birşeyler yapmam gerekliydi . 1. olmadığım sürece kaçıncı olduğum çok önemli değil . Bence gayet açıklayıcı anlatıyor tabi anlamak isteyene . Değişiklik ve risk almak her zaman zordur.
    fakat başarılı olduklarında bunun vereceği keyifte yabana atılmayacak kadar çok olacaktır. Şu anda herkes biliyorki Mercedes bu senede en iyi . Fakat Honda da bir o kadar kapalı kutu . Bence japonları küçünsememek lazım. malesef yurdum insanı erken konuşmakta üzerimize yoktur.

  2. emzik versin biri şunada sussun.Ekmeğini yediği takıma demediği kalmadı ayıp lan.

  3. Kahramanımız Alonso gündemde kalabilmek için bu tarz açıklamalar yapıyor

    Ferraride yarışırken adam sürekli mc laren şöyle takım mc laren böyle takım

    Nasıl oluyorda bi adam 180 derece dönüyor hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum

    Bahreyn sonra kahramanımızın açıklamalarını merakla bekliyorum

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu arada;

    Alonso “Mutluydum ve rekabetçi bir araca sahip olmasak bile son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi için zorluyordum. Bu muhtemelen benim tutkum, motivasyonum ve zor zamanlarda takımı motive etmem ile oluyordu. Bir çok sene bunu gösterdim ve şimdi yeni bir projedeyim ve önemli bir şey yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuşmuş.

    Çok güzel.

    Aynı tutkuyu, motivasyonu ve zor zamanlarda takımı motive etme yeteneğini Mclarende’de göstermesini bekliyoruz. Ferraride geçirdiği 4 sene 5 sezonun özeti budur. Ben, ben, ben. Birazda bu duruma zemin hazırlayan Tifosilerin yani bizim gibilerin tapınma huyları, Monte ve Dominicalli gibi aynı bencillikte adamların nasılsa para kazandırıyor susalım demeleri neden olmuştur. Aynı ben merkeziyetçiliğini Ron Dennis’le yakalar mı? orası herkesin malumu.

  5. Alonso’nun devamlı bu konuyla ilgili konuşuyor olması içten içe pişmanlığının göstergesi. Konuyu bir türlü kapatamıyor çünkü hep kafasında bu mevzu var. Sorulan sorulara cevap vermeme şansı var fakat o devamlı kendini savunma durumunda çünkü kendi kendine bile inandıramıyor söylediklerini. Birkaç ay sonra Ferrari gibi olamayacakları gibi, birkaç yıl sonra da olamayabilirler. Açıkçası Honda’nın griddeki en kötü motor olarak sezona başlayacağı açıkken Mclaren’a gelmek risk almak değil ahmaklıktır, cahilliktir, akılsızlıktır. Muhtemelen Ferrari’de daha fazla istenmediğinin farkındaydı ve başka seçeneği olmadığı için Mclaren Honda’ya geçti. Belki de bu yüzden gridde yürürken Ferrari mekanikerleri arkasından gülüyordu.

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Ben açık ve net konuşayım Honda’nın bu projede başarılı olma şansı yok denecek kadar azdır. Neden azdır? Honda F1 teknolojisinden yıllardır uzaktı. Honda Turbo dönemine girmeye diğerlerinden 1.5 yıl sonra karar verdi. Honda yetkililerinin hiçbiri Fia ile yakın olup Bernie’nin bahsettiği gibi diğerlerinden daha fazla şey biliyor denilecek bir pozisyona sahip olamadı. Bu şartlar altında tüm zorluklara rağmen çalışabilen bir motor yapmaları bile başarıdır.

      Yarışlar gelir, yarışlar geçer beygir iddiaları hiç eksik olmaz. Ama Honda maksimumuna yaklaşmıştır en azından bu sezon için. Senelerdir F1’de olan Renault motorlu araçlar 325’i aşamamış Button Mclarenle 332 yapmış. İşte Honda motorunun bu sene çıkabileceği maksimum seviye hemen hemen budur. 4-5 km daha bulabilirler belki. Motorun %92’sinin kapasitesiyle bu kadar.. Şu ortamda hiç kimse de motorunu %100’üyle çalıştırmıyor. Dayanıklılık vs gibi endişelerle en fazla %97-98’e kadar çalıştıran bir Mercedes ve Ferrari var.

      Şahsi görüşüm Pat Fry ve Nicholas Tombazis’in Ferrari araçlarında saçmalamaları gibi Prodromou da Mclaren aracında saçmalamıştır. Efendim Red Bull’da Newey”ün sağ koluymuş sol bacağıymış beni ilgilendirmez. Newey’ün sağ koluyken yanında Rob Marshal vardı, akıl hocaları Newey’dü. Şimdi yanında kim var? Kimse de açıkçası tek başına mucize yaratamaz. Allison’un yanında Dirk De Beer olmasa o da yaratamazdı.

      Mclaren aracı şanslıysa Toro Rosso seviyesine çıkar. Ki bence o da zor. Dingil oranının uyabileceği Monaco yarışı var orada belki 8-9. olarak puan alabilirler. Onun dışında Macaristanda belki puan alabilirler. Uzakdoğu pistleri uyabilir lakin şu pozisyonda Mclaren için hedef bir yarış yok.

      Honda motorunun ilk sezonda mucize yaratmasına zaten pek imkan yoktu. Araçla en azından bazı yarışlar geçen seneki Ferrari kadar didinip 5.6’lık mücadelesi yapabilirlerdi. Araçta da iş yok. Motorda iş yok şayet araçta iş varsa geçen seneki Red Bull gibi olabilmeleri lazımdı. Fakat iki taraflı sıkıntı var.

      Araçtaki sıkıntı bence daha büyük. Mclaren eğer 2013 ve 2014 araçlarında gittiği tasarım yolundan gitseydi o temellerle en hızlı 2. takım olma şansları olup belki Red Bull gibi sezon içinde 3-4 yarış kazanabilirlerdi. Alonso da ayrıldığım Ferrariyi geçip 2. en hızlı takım olduk diyip kendini tatmin edebilirdi. Hedefim her zaman 1.lik’tir ama 1. olamıyorsanız 2. olun diye bir durum var, Mclarenle biz bunu başardık diyip gülücüklü demeçler verebilirdi.

      Ben şimdi 2012 Mclaren aracının evrimini 2013’e taşımayan ve 2013’te yeni dönem F1’e hazırlandığını söyleyen Mclarene soruyorum? 2013’teki araçla yeni döneme hazırlanmaya başladıysanız o aracın temelini 2015 aracında neden yıktınız? Yıktıysanız ilk 10’a girecek kadar yeniden bir araç tasarlayamıyor musunuz? Her suçu Hondaya bularak yol katedilmez. Honda el mahkum Mclarenin marka değeri zarar görmesin diye suçu kabulleniyor ama bu şekilde ayrıksı ve koordine olmayan bir anlayışla Mclarenin işi çok zor.

      1. Katılıyorum. Bu sene en ufak bir başarı bile gelmeyeceği gibi seneye de takım anca puan almaya onlar diye düşünüyorum. En azından bu kafayla böyle olur. Her dakika konuşuyorlar ama icraate gelince hiçbir iş yok. Dediğin gibi araçta da büyük sıkıntılar var bence. En azından bazı yerlerde belli bir hızda olmaları lazım motor güçsüz olsa bile. Fakat şu ana kadar onu da göremedik. Monaco gibi bir pistte de düzgün bir performans çıkmazsa zaten hem bu sene hem de önümüzdeki sene kayıptır Mclaren Honda. Ancak ondan sonra bir şeyler yapabilirler o da artık diğer üreticiler geliştirebilecekleri pek bir yer bulamayacakları için olur. Yani motor gelişimi açık olunca Mercedes’in farkı açması gibi bir şey hiçbir zaman söz konusu değildi zaten. Belki de motor optimuma yakındı, daha ne kadar yaklaştırabileceklerdi ki? Anca Renault gibi saçmalayıp yarış bile bitiremeyen bir motor yaparsanız fark açılır. Honda da mutlaka ileride farkı kapatacak ama 2017 öncesinde bana zor gibi geliyor.

  6. fernandoooooo daaaaannnn hepinize gelsin

  7. manor 2015 aracına geçince mclaren-honda sonunculuğu garantileyecek sen rahat ol alonso.

  8. anti alonso mesaiye başlamış..
    arşivci..
    mıchael iğnelemek etrafından dolaşmak
    vısor hazır kıta
    erendost pusu vurkaç
    bilinen klasik kimi tayfası..
    beslenme alanları alonso nun onlara verdiği silinemeyen izler..
    ee kolay olmasa gerek birini 2 sefer mağlup etti..buz adam eridi..
    diğeri yarışları bıraktı izler derin..

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Çok iyiydi. Hele aralarında biri varki sorma yani. Aklıma çok değişik şeyler geliyor bu adamın Alonso düşmanlığı ile ilgili, sonra yok canım o kadar da değildir falan diyorum yani.

      Ben kendi adıma bunlara artık cevap falan yazmıyorum. Cevaba değer bulmuyorum bu kişileri. Sizde öyle yapın kendi aralarında çoğalsınlar…

    2. Onur Sertaş avatarı

      Vettelin arka kanadından başka bir yeri göstermediği Alonsoyu pist içerisinde silmesi ve 4-0 malup etmesi neyin acısıda bütün Ferrari ve Vettel haberlerine zıplıyorsunuz o zaman 🙂

      Az tutarlı olun 🙂

    3. ekranda görünce de secdeye varıyormusunu ? merak ettim ne ilah mış be arkadaş yaa 😀

    4. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Beni de yazmışsın oraya bakıyorum.

      Ben , senin tabirinle ”kimici” değilim kardeş. ”Vettelci” de değilim. ”Buttoncu” da değilim.

      Benim sadece sevdiğim bir takım vardır o da Redbull’dur.

      Bu da böyle biline…

    5. Peki ya ben? En azılısından bahsetmemişsin 😛

      Hatasız kul olmaz, hatayı bilerek yapan olur.

      1. Adam hasta diye bulasmiyorum.Ta eskiden beri kendisine atfedilen kerametlerin hicbirinin olmadigini biliyorum.
        Sanki Mclarene hayir icin bogaz tokluguna calismaya gitti.
        Ben bile bu kadar rezil olmalarini beklemiyordum
        Simdi dusmeseydim inecektim muhabbeti yapiyorlar.Devamini bekliyoruz

    6. Strong_Union avatarı

      ulan michael ile xrabit e çok güldüm ya biri beni niye yazdın diğeride beni niye yazmadın demiş, sanki okulda bir etkinlikte görevli olacak öğrencilerin listesi gibi 🙂 Birde bu isimlerin dinine küfreden müslüman olsa öyle de bir trajikomik durum var 🙂 Hiç kendilerinden bahsetmezler hiiç 🙂

  9. hktn_ferrari avatarı

    umarım en yakın zamanda tepedekilerle farkı kapatıp keyifli yarışlar izlettirirsiniz bizlere.

  10. dostm ben mclarene güveniyorum her zaman şapkadan tavsan çıkartan bir takımdır ve benim çocuklugumun en sempatik ve en hayranlık uyandırıcı takımı..fernando alonso ve mclaren-mercedes yazısı tvde çok daha karizmatikti benim için ama mclaren-honda çok daha heycanlı oyüzden bekleyip görelim güzel ve heycanlı bir birliktelik

  11. Standart ağız performanslı yüksek opsiyonlu çok oktavlı az konforlu aşırı pahalı Fernando işte 🙂 olmadı mı hep küçük tatminler peşindedir bulur çıkarır birşeyler. McL dan Renaultya geçincede böyleydi. Böyle çok konuşmasına şahit olacağız daha ilk değil son da olmayacak. Canı sağolsun ama birazda sussun başka şeyler söyleyip geçiştirsin Jenson gibi yapsın hani yoksa sonra fena patlıyor. Bu hal ilede en fazla 1-2 sene dayanır. Sonra çıkar elbet aniden gideceği biryerler adamın şanı büyük.
    Ron dan daha iddialı olan Ron dan önce gider.

  12. MC LAREN den cacık olmayacagını 1 sene önceden söylemiştim bunak RON giderse belki belki

    1. Düzeltelim, geçen sene McLaren’in kullandığı nickinizde adı yazılı olan motor ne hikmetse sürekli geriliyordu. McLaren Mercedes’ten bir halt olmayacağını anlamış olmalı, Honda’ya geçti. Honda çok mu iyi? Değil. Ama McLaren artık kendi motorunu kullanmış olacak.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Ben Mercedes’in ilk yarışta Mclaren’e verdiği motorla diğer yarışlarda verdiği motorun aynı kapasitede olduğunu düşünmüyorum. O motorla sırf aero performansı eksikliği nedeniyle o kadar geri düşülmez bence. Mercedes Mclaren podyuma çıkınca ilerleyen yarışlarda rakip olabilir endişesiyle bir işler çevirdi büyük ihtimalle. Bu sene Mercedes motoruyla devam etselerdi en iyi Williams’ın pozisyonunda olurlardı. Honda da şimdilik (Mercedes ile mücadele anlamında) çok ümit vermiyor ama motoru tam açınca belki şapkadan tavşan çıkarırlar da mücadeleci bir Mclaren görürüz..

    1. hay sağolasın. bayılıyorum bu minidrivers’a. maldonado 3 te 3 ve rosberg 2. barrichello komediydi 🙂

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Damalı bayrak sonrası görüntü güzel mizah olmuş.. Toro Rosso’yu pert etti adamlar 🙂

  13. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Bu adam çılgın.
    Bu adamın ağız, dil, kulak, algı, beyin bağlantıları hasarlı. Diyeceklerinin veya cümleye başladığı sözcükler ile cümleyi bitirmek için ekleyeceği kelimelerin toplamının ne manaya çıkacağını kestiremiyor. (beyin sarsıntısının etkisi ise makulleştirilebilinir)

    Neyse cümle şu,
    diaz, Ferrari’de şampiyonlukları kaybetmesinin McLaren’de gridin arkalarında mücadele etmesinden daha sinir bozucu olduğunu söyledi.

    Bu cümleyi McLaren de yarışırken kurduğunun farkında bile değil bu adam.
    Yani McLaren in arka sıralar için mücedele etmesi daha mı makul olan …..
    Gel de galizleşme…
    Gel de Button a bel bağlama.. (Kader, Button ı da destekleyeceğimiz gün gelecekmiş)

    Reno da illegal şampiyon oldu….
    Gemi su almaya başladı hemen kaçayım dedi. Takımı bu satıştan dolayı diaza sırt çevirdi. diaz banamısın demedi bir de laf soktu.

    McLaren hazır takımdı.
    reno da yarışırken anlaştı.
    Biraz da McLaren de kaymak yiyeyim dedi.
    Kara bela ortaya çıkınca McLaren diazı silik gördü. diaz banamasın demedi gammazladığı gibi Reno ya ….

    Reno da f1 tarihinin kumpas ile alınmış ilk ve tek galibiyetini aldı , aldığı gibi Ferrari ye….

    Ferrari nin tüm olanakları seferber edildi, ama olmuyor açık mert ve korkusuz… Bana olanaklardan daha fazlası lazım pilotajım yetmiyor açık ve mert korkusuz. Bana olanak x olanak lazım farkı mı kapatayım. Dur bir dakika McLaren + Honda mı. 2 güç birleşince benim handikabım anca kapanır. Hemen geçeyim oraya ……

    Bu sefer de olmazsa……….

    Nasıl şu an sitede bir tek Rosberg fanı yorumcu kalmadı…..
    Daha beteri…

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      baba ellerin dert görmesin ibretlik oscarlık şahane yorum yapmışsın

      1. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
        2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

        Adam yarıştığı takımı kötülüyor farkında bile değil.
        İlaçların etkisi devam ediyor deyip, geçiştirelim yoksa fena….

        1. Alonsonun demek istediği 2. ilk kaybedendir bende 3 sene 2. oldum yani bıraktım bu duyguyu

          başkaları tatsın ben şampiyonluğa oynuyorum diyor ha diyeceksin ki Manorla yarışarak mı evet
          Manorla yarışarak…

          bazen zirveye çıkmak için ayağını dibe vurmak gerekir ki o ivmeyle daha hızlı yukarı cıkabilsin 😉

    2. Takım patronları tarafından yılın en iyisi seçilmiş bir adama yaptığın laflara bak… 😀 Yeteneksizin kralı yaptın adamı. burda kaç tane kimici hamiltoncu gördük karakterini hiç sevmem ama pilotluğuna laf edemem diye.. komiksin baya.. anti alonsocularda alkışlarlar şimdi seni. 😀

    3. Site’deki ”En Tutarlı” yorumcu olarak seni addediyorum Dostum.

      Bu adamı hiç sevmedin. Büyük tutkuyla desteklediğini her yorumunda hissettirdiğin takımın olan McLaren’e dahil olduğu halde, yine sevmiyorsun, yine aynı yaklaşım içindesin.

      Net.

      1. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
        2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

        Adamın fanı olsun olmasın herkes bu adamın gammazcı olduğunu takımını tehdit ettiğini kabul ediyor mu?
        Evet.

        Geriye birşey kalmıyor zaten. İnsanı tek bir davranış şekline yöneltiyor. 🙂

        1. En buyuk cezayı çeken ron dennis neden tekrar Alonso ile çalışıyor¿¿

    4. Bi Alonsocu olarak cevap yazacağızda bu arkadas gibi Alonsoya giydirip ben onu tutmam ben bunu tutmam diye ortada yorum yapanlar dolu !!!

      Her seferinde Alonsonun gezdiği taımları yazıyorsunuz bence iyi bir kariyer planlaması yapmadığı doğru ama bu sadece Alonso için geçerli değil…
      Alonso Kimi
      2001Minardi 2000-2001 Sauber
      2002-2006 Renault 2002-2006 Mclaren
      2007 Mclaren 2007-2009 Ferrari
      2008-2009 Renault 2010-2011 Wrc
      2010-2014 Ferrari 2012-2013 Lotus
      2015— Mclaren 2014-2015 Ferrari demek ki herkes yeterince takım değiştirebiliyor

    5. Can,

      Dostum tam anlamıyla “gerçek” bir McLaren taraftarısın…dün de öyleydin. bugün de öylesin, yarın da öyle olacaksın…eline sağlık…

      1. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
        2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

        McLaren, bu derin bir tutku… 😀
        Saygılar dostum.

  14. Tam diyorum şu atıp tutan günü birlik F1 ci camia ya bir dalaşayım bir kapaklar yağdırayım ama üç dür Alonso bana engel oluyor. Adam o kadar güzel konuşuyorki bana sadece okumak ve beklemek geliyor.

    Bir daha ki sefere diyorum artık kısmetse bende ne yapalım.

    Tabi bu arada sadece fanlardan bahsetmiyorum genel bu sektörün içinde ki o çok bilmiş tayfadan bahsediyorum. Daha düne kadar Alonso yu yere göğe sığdıramayanlar şimdi saçma sapan demeçlerle, atıp tutanlara diyorum.

    Sağlam hazırlanıyorum ama bekleyin yani güzel örneklerle şahane kapaklarla çıkacam yakındır. Şu Honda nın bir gaza gelmesini bekliyorum vallahi.

    Şuanda gridin en iyisi bizde, şu anda gridin en iyi mühendis ekiplerinden birine sahibiz , sadece günümüz F1 inde en iyi olması gereken motor teknolojisine daha ulaşamadık oda oldumu bakalım neler diyecekler bu tayfa.

    Ama ben biliyorum o zaman , önümden çekin o McLaren ı diyen , twitlerden hakaret yağdıran ve yazarken bile ” McLaren ” yazmayan o ergen tayfaya yazacaklarımı.

  15. Yusuf Hitay avatarı

    2016 sonunda da bir şey elde edemezse, o zamanki demeçlerini merak ediyorum.

    1. Sen ne bekliyorsun ki, zaten kim olsa bukadar uzun suren basarisizliktan sonra patlar herhalde. Bunu birtek bu adama mal etmek buyuk haksizliktir…

      1. Michael Schumacher gibi bir efsane Mercedes de üç sene boyunca yarıştı, ve kazanacak bir arabası hiçbir zaman olmadı.

        Buna rağmen çıkıp hiçbirşey söylemedi.
        O adam söylemediyse Alonso kimki sizlanacak.

        Karakter Karakter Karakter.

        Boşuna bu adami F1 camiasında ki çoğu kişi sevmiyor olmamalı elbet bir nedeni vardır!

        1. Schumi coktan emekli olmus mercedesin reklam yapmasi icin geri gelmis, alonso ise hala sampiyonluk pesinde kosan ve daha fazla basariya ac birisi, ikisinin durumu ayni degil…

  16. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    çevir kazıı yaaanmaasııınn

  17. ” Bu muhtemelen benim tutkum, motivasyonum ve zor zamanlarda takımı motive etmem ile oluyordu. ”

    Bazilari duysun

  18. Şampiyonluğu kaybetmek koyar elbette. İnsan hep daha iyisini arar ama oraya ulaşamamış olmasına rağmen geldiği noktayı yok sayar.

    Araban olur, Ford sahibi olmak istersin. Ford alırsın gözün BMW’ye takılır. Onu da alırsın Corvette’in olmadığı için üzülürsün. Onu da alırsın, ‘vay anasını millet Pagani ile geziyor’ dersin. Yaranılmaz anam yaranılmaz 🙂

    1. Alfa Romeo bana yeter de artar. He garajımda F40’ım olsa, -sevinçten kafayı sıyırmadığımı varsayıyorum- daha da güzel olur tabi. 🙂

      1. Bak sen de F40’a atlamışsın 😀 Birazdan LaFerrari diyeceksin diye korkuyorum.

        1. İstemez, ne varsa eskide var. 🙂

    1. Susma, sustukça sıra sana gelecek. 🙂

  19. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yalnız Mclaren de balon çıkarsa bu çocuğa cidden üzülmeye başlayacağım 😀

  20. bahreyn de bari 1-1.5 ye inerse en azından ilk 10 da olunur

  21. Görünene göre Mclaren’de mutlaka fazlası var.Olması da normal.

    Paket optimum şekilde çalışmaya başladığında, Büyük aşama kaydedeceklerdir, ancak ne kadar?

    Bana göre williams’in gerisinde biryerlerde Olması bir başarı olmayacak, çok iddialı konuştuklarına göre hedef Mercedes olmalı.Söyledikleri asparagas çıkarsa kendileri rezil olurlar.

    Son olarak Mclaren her zaman potansiyeli yüksek bir takım olmuştur.Yanlız geçen sene Ron yarış kazanacaklarını söylerken de aynı Ron’du yarış kazanmayı bırakın podyuma bile yaklaşamadilar.Mclaren’de durumlar biraz karışık ana sponsor bile bulunamadı bakalim gelişmeler neyi gösterecek..

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Geçen sene McLaren’in, Mercedes’in en güçlü motorunu kullanmadığını dünya alem biliyor. Mercedes, Honda’ya bilgi akışı olmasın diye desteği neredeyse yoka indirdi. McLaren sezona çok iyi başladı ama sonunu getiremedi hatırlıyorsan. Onun için geçen seneki sözler bir kıstas kabul edilmemeli diye düşünüyorum.

    2. Yalnız geçen sene ilk yarışta Magnussen podyuma çıktı, Button 4. oldu. Sonra ne olduysa oldu işte…

  22. Unstoppable avatarı

    Yani şu mclaren gerçekten iyi bir iş yapsa iyi olacak çünkü hem bizi o kadar umutlandırdılar ama biz geç de eğer takımın aracı fos çıkarsa bu kadar laftan sonra sponsoru falan unutsunlar 😀
    Aşağıda bir arkadaşın belirttiği gibi çok iyimserler ve çok konuşuyorlar umarım bu kadar laftan sonra cidden iyi bir araç görebiliriz ama ben ne olursa olsun bu sene mclarenın en iyi 5-6 için yarışabileceğini ama gelecek sene önlerde olup f1 e tekrardan zevk katacaklarını düşünüyorum

  23. Alemin derdi Ferrari olmuş…

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      ferrarinin de derdi alonso. 🙂

  24. F-one-Driver avatarı

    Mclaren da takım olarak inanılmaz şekilde böyle nasıl diyeyim polyanna tarzı bi iyimserliktir gidiyor… Yani bi bildikleri var elbet diyoruz ve belkide %90 öyle düşünülüyor, ama öyle çıkmazsa gerçekten inanılmaz bir hayal kırıklığı olur, araç çok darmadağınık halde iken saniyeler çabuk kazanılır ama paket netleşmeye başlayıp raylar yerine oturduğunda işte ozaman istedikleri zaman aralığında değillerse sezonu erken kapatabilirlerde… Öyle zamanlarda kazançlar onda birlere belki yüzde birlere düşer ve artık elden birşey geleceğini sanmıyorum…

  25. “Takım olarak birlikte olma ve bu süreçten keyif alma zamanı. Bir kaç ay sonra birbirimize bakıp gurur duyacağız. Bunun için buradayım.”
    Tabi biz şuan rüzgar tüneli verileri vs. bilmiyoruz. Ortamı yumuşatmak için bu tarzda demeç vermiyolarsa, Belçika ile birlikte podyum mücadelesinde olur gibi geliyor. Tabi ne desek boş, Barcelona çok ciddi bir gösterge olcaktır.

  26. aslında bu haber yeni değil muhtemelen ama pişirip pişirip öne çıkarıyorlar. Ya da bir yer bir bölümünü ekliyor, diğeri bir bölümünü derken bu şekilde haber sirkülasyonu oluyor.

    2. olan ilk kaybedendir tabi ki ancak 14 sene formula 1’de geçirdiysen her zaman birinci olamazsın. kime sorarsan sor birinci olamıyorsan kaçıncı olmak istersin diye? tabi ki 2. der.

    Hayırlısı olsun

    1. Abdullah bey sizde tencereni kulpunu tutmus servise sunmussunuz resmen

  27. Karaktercileri buraya alalım.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      😀

    2. Olmayan bir şeyi nasıl tartışmamızı bekliyorsunuz hayret doğrusu.

      The bomb has been planted. 🙂

      1. Acik sozluluk iyi bir karakterdir 🙂

        1. keşke aynı açık sözlülüğü hamiltonu pitte bekletirken ron dennisten kaçarken , veya ferrari çalınan bilgilerini ilk öğrendiğinde , veya nelson piquet jr kaza yaptığında ve devamında yarışı kazandığında da yapsaydı o zamantüm bu yorumlar olmazdı ….

          şimdi gelip 2014 kimiyi ezdi felan demeyin sakın 😀 kaldıki ben kabul ediyoum kiminin yenildiğini ama burada konu başka malum açık sözlülük karaktermi ya 😀

          1. hamiltonu pitte bekletirken daha açık şekilde başka ne yapabilirdi yarışı canlı izleyen 2milyar insana mesajını verdi ron dennisten kaçtığını görmedim oyle olsa yine aynı takıma gelmezdi 🙂 ferrari çalınan bilgilerini ilk öğrendiğinde İngilterenin en ücra köşesindeki fotkopici bile biliyordu bu bilgileri 😉 nelson piquet jr kaza yaptığında zaten bu olaydan haberi olmadığını söyledi kaldıkı böyle bi olaya kariyer olarak en son ihtiyacı olan kişiydi(Ama kupayı geri vermelimiydi evet vermeliydi) 🙂

            1. valla ne diyim helal olsun avukatı bu kadar savunurdu 😀 şaka bir yana nette bir video var ron peşinden gidiyor ama o kaçıyor 😀 padoğa arkadan gidiyor şimdi linkini atsam uzun süre onay bekler uzatmaya da gerek yok açıkçası artık sizin de bizim de sıkıldığımız bir konu oldu bu ve baydı artık 🙂 ama fikrim hala aynı geçmişte yaptıkları yanlıştır ve yapacaklarının teminatıdır diye bitireyim 😀

  28. Niye bu kadar açıklama kasıyor ki anlamadım??

    Yoksa??:)))

    1. Çünkü sürekli olarak muhabiler soru soruyor, bu konu hakkında. Konuşmasa daha çok spekülasyon yayılacak.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Alonso durduk yere açıklama yapmıyor. Basın, muhabirler vs soru soruyor oda cevaplıyor.

  29. Aha Alonso haberi toplanın millet ! çöküyoruz !!! 😀 😀 😀

  30. Buralar yıkılır. Bombardımana gelirler şimdi 😀

  31. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Başlığı gorup, yigilirlar simdi buraya. 😀

    1. Yuksek dagin basi dumansiz olmazmis

  32. sağın bu durumu iyice sağın

  33. Bir sonraki takım değiştirişinde McLaren hakkında neler söyleyecek acaba?

    1. Bakınız 2008 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir