Raikkonen: “Ferrari’deki Atmosfer Şu Ana Kadar Gördüğüm En İyisi”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari takımında bu sene gördüğü atmosferin Formula 1 kariyerindeki en iyisi olduğunu söyledi.

Sauber’le Formula 1’e giren ardından McLaren’e geçen ve daha sonrasında Ferrari’ye gelen Raikkonen 2 senelik Formula 1 arasından sonra Lotus ile spora dönmüş ve geçen sene tekrar Ferrari’ye katılmıştı.

Geçen sene takım içerisinde çok mutlu olmayan Raikkonen bu sene yenilenen takımda daha mutlu görünüyor.

Raikkonen “Geçmişte Ferrari’de olduğum dönemde de iyi zamanlar ve iyi atmosfer oldu.”

“Ancak bu sene çalıştığım tüm takımlar içerisinde en iyisi. Takımın birlikte çalışması, insanların birlikte çalışması, takımdaki atmosfer ve işlerin ilerleyişi şu ana kadarki en iyisi.”

“Bu çok şey ifade ediyor. Çok mutluyum.” dedi.

Raikkonen, geçen seneye göre mevcut anlaşması bittiğinde yani bu senenin sonunda emekli olmayı düşündüğünü işaret etmişti.

Bu sene daha mutlu olan Fin pilot anlaşmasının uzatılıp uzatılmayacağı konusunda “Buna takım karar verecek. Bunu onlarla konuşmalısınız.”

“Zaman neler olacağını gösterecek. İşlerin ilerleyişinden mutluyum.” dedi.

Takım arkadaşı Sebastian Vettel “Çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Geçen sene çok fazla dikkat edilmedi belki ancak takım içerisinde kesinlikle iyi.”

“Anlaşmasının detaylarını bilmiyorum. Artık Formula 1’de devap edip etmemek onun elinde.”

“Onun gibi hızlı ve deneyimli pilotlara ilgi çok olur. Devam etmek isterse edecektir.”

“Devam etmek istemezse de ayrılır.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari’deki Atmosfer Şu Ana Kadar Gördüğüm En İyisi”” için 21 yanıt

  1. Bence raikkonende kariyerinde bir şampiyonluğun daha olmasını istiyor ki bu şekilde açıklamalar yapıyor ama açıklamalarında da samimi en azından vettelle iyi bi arkadaşlığı var geçmişteki takım arkadaşlarıyla böyle bi ilişkisi yktu, seneye şampiyonluk için mücadele edeceklerini biliyor umarım kalır da 2003 ya da 2005 deki şampiyonluğun birini telafi eder biz de bunları izleme fırsatı buluruz

  2. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    Kimi Raikkonen emekli olduğunda 2 şampiyonluğu olacak desem bana inanır mısınız? 🙂

    1. Ben inanırim 🙂

    2. inşaallah

  3. Ferrariyi bozan Alonso olmuştur bunu anlayın artık.Takım içini bölerek Ferrariyi takım olmaktan çıkarmıştır ve alonsonun gittiği her takımda bu vardır.Örneğin mclarende yine kötü ayrılmıştır Ferrariyle yine öyle Alonso takım için en büyük sorundur.

    1. Yahu Alonso ile bu haberin ne alakası var kardeşim ? Sonra Fernando fanları da Kimi’nin alonso altında ezildiğini söylediğinde yok siz çekemiyorsunuz,siz şöyle böylesiniz diyorsunuz.Yani adamları üzerine çekmek için elinden geleni yapıyorsun.Alonso sende de hasar yaratmış,garibim ya :))) Boşver şu olayları da,Ferrari’nin geleceğine bak,haa Ferrari fanı da değilsen,o zaman sadece pilotunla ilgili konuş.Bırakta takımımızı biz Ferrari fanları destekleyelim.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    The account that posted & deleted ‘Ferrari denying'(http://twishort.com/lCcic ) retweeted this.

    @RoboCoP_G: They tell me that if Ferrari will use the second Power Unit in Bahrain (not yet decided), the third Power Unit will be postponed. Postponed in Canada GP or nearby.

    (From the same account) “Small cracks had emerged after the last test in Barcelona. This wouldn’t be a new problem.”
    Another interesting quotes
    @Gianlu_DAle: Marchionne “I think that when we’ll return to Monza the car will have the fundamental changes that will allow us to compete with Mercedes. I hope to see progress already tomorrow during the free practice.

    Adamın teki hesabından böyle bir şey paylaşıp silmiş.Motordaki kırıklar yeni bir sorun değil deniyor.İtalyada araç baya değişecek ve Mercedesle mücadele etmek istiyoruz demiş Marchionne.Yarın antremanda bazı motor değişimlerini test edeceğiz diye konuşmuş.Autosprint haberlerine ben pek itibar etmem.Mübarek felaket tellalı gibiler 😀

  5. Takım içindeki kadro değişiklikleri yaramış. Her açıdan görebiliyoruz bunu.

  6. Youtube’da Kimi Vettel 2015 yazın neler çıkıyor 🙂 Gerçekten çok iyi arkadaşlar ve bu sevindirici, ben uzun zamandır F1’de böyle iyi anlaşan takım arkadaşları pek görmedim..https://m.youtube.com/watch?v=HckdlkSFlBE

  7. Takım Raikkonen’in dediği gibi olmasa bu seviyelere gelemezdi zaten. Arrivabene bu uyumu korumak adına Raikkonen’le 2 yıl daha çalışmayı düşünüyordur muhtemelen. Önümüzdeki yarışlarda da Çin’deki gibi bir performans sergilerse -ki bence fazlası bile gelecek- Raikkonen’le sözleşme yenilenmesi kesin gibi.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      İnşaALLAH bizimde tek temennimiz bu yönde

  8. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Harbiden bazı ”na karakter” insanların takımdan gitmesi adama çok yaramış belli daha önce çok kez tebessüm ettiğini gördüm ağzıyla ama şu resim bile bambaşka adamın ağzı diil dişi,kaşı,gözü gülüyo resmen diil yazdım hatırlatırım karşı tarafta olan rakip fanlar (kimleri kastettiğimi onlar kendilerini biliyo) imlacıları da buraya bekliyorum aciz savunmacıları yani

  9. Biliyorum alt tarafı insan; fakat onu gülerken görmek, günümü neşelendiriyor. “Aa evet o da gülüyormuş” diyorum. Nasıl bir etki bıraktın RAI? Bence de devam etsin. VET ile RAI kavgacı pilotlar değiller. Güzel bir uyum yakalayabilirler.

  10. Ferrari çinden sonra ICE içinde ufak çatlaklar bulmuş. 2 motora geciceklermiş. Kötü oldu ispanya güncellemesini nasıl etkilicek bi motor uctu zamanından önce

    1. bende buldum öyle bir twit ama çeviri sıkıntılı oluyor tam oalrak böyle mi yoksa tamir edielbilir bişeymiymiş ?

      1. Valla ben pek bi yerse görmedim dostum italyan bi eleman yazmis, riske girmeler bence . Daha net bilgi yarina kadar düser.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          tek bir motor mu?yani sadece iceman için mi?haberi nerde okudun bir de?ispanyada yeni motor geliyor,yeni burun,taban vs vs

        2. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          According to AMuS, We might use 2nd engine in Bahrain because of some cracks found in engine block..

          Ok reading it twitter that Ferrari already denied that they will be using 2nd unit or that there are cracks on engine block.

          haber atmasyon,Ferrari hemen red etmiş

          1. Ferrari Racing avatarı
            Ferrari Racing

            Bu Amus ortalığı nasıl karıştırıyor böyle. Geçen sene Ferrari rehavete girsin, balon gibi patlasın diye verdiler gazı, hız saklıyor, güç saklıyor, 340’a çıkıyor dediler. Patladık. Bunlar ne derse tersi çıkar.

            Ferraride var diyorlarsa muhtemelen Mercedeste vardır. Acaba Ferrarinin aklını nasıl karıştırırız da panikletiriz diye uğraşıp duruyorlar. Amus belki diğer motorsporlarında normal haberler yapıyor olabilir ama Formula 1 konusunda çok spekülasyon üretiyorlar. Her haberde hadi diyelim ki ufakta olsa gerçeklik payı olabilir desek bile motoru patlatmadan bilemeyiz.

            Pazar günü Ferrari pilotlarından biri motor patlatmadığı sürece rahatız. Patlatacaklarını da sanmam. Bu sene Avustralyada grid oturduktan sonra Vettel zorlamadı. Raikkonen zaten yarış dışı kalarak motoru korudu. Malezyada biraz Vettel zorladı ama arkasındakiler de zorladı.

            Çinde yine biraz Hamilton ve Raikkonen zorladı bunlar dışında ön gruptan motor zorlayan yok. Yani motor sorununun çıkması için pek bir neden de yok.Gerçi Çin’in kirli havası düz yolda giderken bile tehdittir. Ama herkese tahdittir.. Yani bunu Ferrariyle Mercedesle bağdaştırmaya da gerek yok.

    2. Bu tip haberler genelde sallamasyondur yada gizemli birşeyler bulup üzerine yorumla piyasaya çakılır çatlağı bilecek kadar işin içinde değil kimse.
      Bu tip bilgiler genelde takımlardaki kişiliklerle mail, chat vs özel muhabbet ile söylerse edinilir. Ulu orta piyasaya döktüğünü görürse de bir daha birşey alamazsın kimse şom ağızlılara kendini kullandırmaz o ortamda. O yüzden yıllarca saklı kalır ileri ki zamanda da her bilginin değeri kalmıyor tabi. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir