Hamilton "Singapur Pisti Güvenli Değil"

yazar:

kategori:

Hamilton “10. viraj geçen seneye göre çok daha kötü. Geçtiğimiz sene garip bir virajdı ancak yine de iyiydi. Hızlı sol, sağ virajdı ancak şu anda orada kaçış alanı yok ve yarışta birilerinin oraya çarpacağına eminim.”

“Eğer birisinin lastiği patlar ya da arkadan kayma sorunu yaşayıp kayarsa orada kebrlere vurup uçabilir. Bana göre orası çok güvenli değil.”

“Sürücüler Birliği’nin bu konuda hafta sonunda açıklama yapacağına eminim ve umarım bu FIA’yı gelecek sene düzeltmesi için yönlendirir.”  dedi.


Yorumlar

  1. istanbul park'i acikcasi ben de sevmiyorum bu arada, 8. virajda apex'i hic tutturamiyorum oyunda ve virajlarda cok inis-cikis oldugu icin bir acayip, yaris cizgisini tutturamiyorum 🙂 gercekte de yarislar sikici geciyor zaten yani.

    singapur icin konusmak gerekirse, gece yapilmasini, yani gorselligi saymazsak, teknik yonutle yani; valencia'dan biraz daha iyi, ancak monaco ile kiyaslanamaz bile. monaco'nun ambiyansini ve pist olarak surus yonunde veren hic f1 yarisi izlemedim ben. belki eski yaris pistlerinde vardir ama f1'e gelmedi benim izledigim donemde.

    neyse, su 10. viraj galiba.. raikkonen'in gecen yil kaza yaptigi viraj olmasi lazim bu. bana cok sacma sapan bir virajlar silsilesi gibi geldi. gerek yok yani. pist zaten sikici, boyle de degisik bir viraj koyalim diye. olmamis diyip gonderiyoruz. hem kerb'leri de deli gibi yukseltmisler. cok tehlikeli bir hal almis.

    ayrica, siralama turlarinda bilmem dikkatinizi cekti mi ama, 10. virajdaki apex hizlari gosterildi bir ara. dikkat ettiyseniz kimi, ilk 8'de bile yoktu.. artik sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek mi yer diyelim ne diyelim bilmiyorum en uygun atasozu bu oldu galiba duruma 🙂

  2. istanbul parkta sadece onboard tur izlemek güzel. yani demem o ki spa dışında (silverstone ve monza yı da katalım) şöyle akıcı, yarış izlemesi keyif veren bir pist olmaması modern f1 dünyasının ayıbıdır. yılların efsane pistlerinden en iyi pist diye bahsediyorsak hala, bugünün şartlarında çıkan bu sıkıcı pistler sonrası yetkililerin oturup düşünmesi lazım.

  3. istanbul park'ın nesini beğeniyorsunuz arkadaşlar ya? bizim pist sadece ZOR bir pist! pilotajı sorgulayan bir 8. virajı var ve dayanıklılık gerektiriyo, o kadar. yarışlar son derece sıkıcı. singapuru serhan acar beğeniyorsa yuh artık diyorum. biraz düzlük, fren, biraz daha git, gene fren…ot gibi..

  4. şöyle tefsir edelim: üst üste 3. kazam geliyor, şaşırmayın arkadaşlar:))

  5. mert merter avatarı

    :))) PEYGAMBER FITESI HE

    süpersiniz ya …:))

  6. sinan ergin avatarı

    istanbul parkta gece yarışı yapılsa elektrik tellerinin hepsine çengel atar kaçak elektrik kullanır bizim millet:)))

    düşünsenize 8. virajın orda ışık yok, millet peygamber vitesiyle dönüyor:))

  7. sinan ergin avatarı

    Emir Çolak, boş araziye inşa edilen bir pistin maliyeti ile hazır asfalt yolun piste dönüştürülmesi arasında tabiki maliyet farkı var. valensiya pistini adamlar kısa zamanda yaptılar. bir de düşünün bizim pist ne kadar zamanda bitti.

    o yüzden cadde pistlerinin inşası daha kolay ve sıfırdan boş araziye inşa edilen bir pistten daha az maliyete sahip. bu da organizatörlerin işlerine geliyor, daha az harcama ile pist sahibi oluyorlar.

    şimdi roma sokaklarına yeni pist yapmayı düşünüyorlar. yapacakları yeni trübünler sadece, ve diğer küçük ayrıntılar.

    o yüzden cadde pistlerinin fazlalaştırılmasına karşıyım.

    niteliği yüksek, geçişe elverişli, modern pistler inşa edilsin edilecekse. 5 tane monaco karbon kopya pistinin olması taraftarı değilim. f1 den aldığımız seyir zevki denen bir şey kalmıyor maalesef.

  8. Yavuz Balcı avatarı

    İstanbul park aslında ışıklandırılsa muhteşem olurda bu sefer istanbulun elektrik hatları çöker.

    singapur bana görede ilgi çekici bir pist değil ama zaten adamlar ilgi çeksin diye gece yarışı düzenlemişler.yoksa burada yarış falan düzenlenmez.

  9. Emir Çolak avatarı

    Maliyetimi çok ucuz 🙂 araştırma yapmadan veya kaynaksız konusmayalım, ne kadar emek harcanıyor burdan konusmak ise cok kolay, ama pist dedigin spa,tr gibi olmalı orda aynı dusuncedeyiz 🙂

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    emir kendi görüşün varsa onu dinleyelim

  11. sinan ergin avatarı

    singapur şehrinin ışıkları, görünümü güzel ama pist kaliteli bir pist değil. ben keyif almıyorum izlerken. pist dediğin spa gibi, istanbul park gibi olmalı.

    sadece asya seyircisini çekebilmek için yapılmış bir proje. giderek keyifsiz cadde pistlerini çoğaltmaya çalışıyorlar.
    işlerine de geliyor, maliyeti çok ucuz geliyor.

    suyunu çıkardılar pistlerinde artık.

  12. Hamiltonın bahsettiği bölüm geçen sene Kiminin kaza yaptığı bölüm aynı zaman Fisi de antremanlarda kaza yapmıştı geçen sene

  13. Emir Çolak avatarı

    Pist müthiş bi pist, Serhan Acar'ı falan takip etmiyormusunuz? Twitter'dan sürekli haber veriyor 🙂 Valensiya'ya 10 basar diyor.

  14. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    pilotlar birbiriyle yarışamıyor bari pistle uğraşsınlar demişler. bu derece gereksiz bir pist. gece de olmasa al at çöpe

  15. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bu sene tam karanlıkta başlamayacakmı?

  16. mert merter avatarı

    pist kötü deyil hatda zevkli bile diye biliriz ama arkadaslarinda dedigi gibi zamanla güvenli hale gelir.

  17. Monaco'nun oturuşmuş bir yapısı var orada uzun süredir yarış yapıldığından dolayı. Kolaylıkla müdahaleler yapılabiliyor bir sorun çıktığı an. Mesela 90lı yılların sonunda Grand Hotel U virajıda bir Arrows duvara girdiğinde, aracı vinçle çekip almışlardı pistten kolaylıkla.

    Singapur da zamanla güvenli hale gelecektir.

  18. Geçen sene Alonso'nun yaptığı gibi 14-15 turluk benzinle kalkıp güvenlik aracının girmesini umut edenler olacak mı çok merak ediyorum. 😀

  19. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    klasik cadde pisti monaco yada valencia çomu güvenli sanki.kaza olacaksa kaçınılmazsa olur.yeterki cana bişey olmasın.

  20. semih özer avatarı

    güvenli olmadıgını soleyebılırım ama bu pıstın kotu bı pıst olduguna katılmıyorum

  21. mert merter avatarı

    Güvenli olmadigini gecen yildan zaten biliyorduk ama demeki yapilan degisiklik güven olayini bir kat daha artirmis yaris iicinde görecegiz lewis haklimi haksizmi

  22. mustafa ozca avatarı

    cidden kötü bir pist antremanlarda çoğu pilot duvarlara ya sürtündü yada çok yakındı yarışta bayaa kaza olacağa benziyor..

  23. Güvenli olmadığına katılıyorum. Çok tehlikeli bir pist. Geçen seneki olayların tekrarlanma ihtimali de yüksek.

    Şikandan sonraki viraj yani geçen sene Kimi'nin yarış dışı kaldığı viraj da sorun yaratabilir. Pilotlar orada çok arkadan kaymak yaşadılar. Rubens duvara teğet geçti vs.

  24. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Geçtiğimiz sene garip bir virajdı ancak yine de iyiydi" 😀 bu cümlesine baya güldüm…Bakalim Acaba Gercekten Dedigi Gibi Olacak Mi Hamilton'un Kazali Bir Yaris İzliycez Gibi Gözüküyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir