2015 Bahreyn GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Art Arda 4. Kez Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Bahreyn GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Bu sene gerçekleştirilen 3 yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton yine polü kimseye bırakmadı. Son anda attığı 1.32.571’lik derecesiyle en hızlı isim olarak yarınki yarışa ilk sıradan başlama hakkını elde etti.

Hamilton’un yanında yarışa başlayacak isim Ferrari’den Sebastian Vettel olacak. Vettel, pole pozisyonundan 0.4 sn yavaş kaldı ancak Mercedes pilotlarının arasına girmeyi başardı.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg, bir kez daha takım arkadaşını geçemedi. Takım arkadaşının yarım saniye gerisinde kalan Rosberg yarışa 2. çizgiden başlayacak.

Son seanslarda olduğu gibi ilk 4 sırayı Mercedes ve Ferrari pilotları kaptı. Hamilton, Vettel ve Rosberg’in ardından en hızlı isim Kimi Raikkonen oldu.

İlk 4 sırada Mercedes ve Ferrari’nin yer almasının ardından Williams pilotları alıştıkları 5 ve 6. sıralarda yer buldu. Williams pilotları içerisinde Bottas, Massa’nın önünde yer almayı başardı.

Williams pilotlarını Red Bull’dan Daniel Ricciardo takip ederken onun arkasında Force India’dan Nico Hulkenberg ve Toro Rosso’dan Carlos Sainz yer aldılar.

Sıralamalarda ilk 10’u tamamlayan isim, son seansa kalmasına rağmen daha iyi derece elde edemeyen Lotus pilotu Romain Grosjean oldu.

Sıralamalarda son seansı kıl payı kaçıran isim Force India’dan Sergio Perez olurken onu Sauber pilotları Felipe Nasr ve Marcus Ericsson takip ettiler.

Bu sene ilk defa sıralamalarda 2. seansa geçmeyi başaran McLaren ve Fernando Alonso 14. olarak bu seneki en iyi derecelerini elde ederken onu Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti.

Lotus’tan Pastor Maldonado, güç ünitesi sorunu yaşadığı ilk seansta elenirken ilk seansın sürprizlerinden birisi de Red Bull’dan Daniil Kvyat oldu.

Bu hafta sonu sorunlarla boğuşan McLaren pilotu Jenson Button derece yapamadı ve son sıradan yarışa başlayacak.

bahreyn_qua

 

 


Yorumlar

“2015 Bahreyn GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Art Arda 4. Kez Hamilton’un!” için 144 yanıt

  1. vettel ve hamilton pole karşılaştırması ferrari motor gücü farkını kapatmış neredeyse aynı.
    https://www.youtube.com/watch?v=_OgekiXZzTM

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Araç performansları birbirine yaklaştığında Rosberg’in vasat bile olmadığı ortaya çıkıyor. Umarım yarış sıkıcı olmaz, havanın serinlemesi Ferrari için dezavantaj olabilecek gibi duruyor umarım yine 1.’nin belli olduğu bir yarış izlemeyiz.

  3. Mercedes’lerin bölünmesi Rosberg’e kaybettirecek demiştim geçen sene. Hamilton sözleşmede kozlarını kullanabilir. Hele ki yarışta Hamilton kazanır ve Rosberg 3. filan olursa işler tersine dönebilir. Sonunda rekabet olması iyi. Bakalım yarışta neler olacak.

  4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ferrari’ye tebrikler. Adamlar kendilerinden beklenmedik sekilde araci gelistirmeyi basardilar. Ben 2018’den once sampiyon olamazlar diye dusunuyordum ama bu gelisim hizini surdururlerse, bu sezon bile sampiyonluga oynayabilirler. Gerci ben, Mercedes’in insanlari susturmak icin bazi seylerden kistigini/kismis olabilecegini dusunuyorum ama, bakalim. Yakinda her sey daha da netlesecektir.

  5. Onur Gentas avatarı

    Formula 1’in can cekistigi bu donemde, bizler kotu burunlar ve igrenc seslerden yakinirken en azindan ozledigimiz rekabeti getiren ve sonucu belli yarislar yerine acaba yarin yarista ne olacak diye meraklanmamizi saglayan Ferrari’ye (bu sene sampiyon olur veya olmaz) tesekkurler. Bu spor yasayacaksa yarislar oncesi avuclarimizi terleten ve kalplerimizin hizla carpmasini saglayan bu rekabet sayesinde yasayacak.

  6. Gridde üst seviye pilotlar arasında takım arkadasına mağlup olmayan hic bir pilot yok.Hepsi neticede bunu tattı.
    Övmek ve yermek arasında her pilotun kötü dönemlerinin olabileceği noktasında daha kontrollü ve yumuşak geçişler yapsak bir çok gereksiz tartışmanında önüne geçebiliriz.

  7. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    yav ben anlamadığım tamam Allah için yiğidir öldür hakkını yeme demişler ama Hamilton ne başka seviyesi abi Rosberg gibi ortalama bir pilota göre bu farkı ortaya koyması gerekiyo zaten onu yapıyo verin Hamilton’un altındaki Mercedes’i malum pilotlara kimleri kastettiğimi biliyonuz gridde 2-3tane var onlarda yapar aynısını yani öle başka seviyede felan diil altındaki efsane arabayla onu kıyasladığınız pilota baın kim Roffffııısssbergg

    1. Bizim toplum olarak şu zihniyetten artık çıkmamız gerek malum pilota en iyi aracı veremezsin en iyi aracı kullanmayı hak eden en iyi pilotlardan birine verebilirsin tıpkı ham mercedes vet ferrari gibi tıpkı senna mclaren prost williams gibi

    2. O zaman senin Raikonende çöplüğün teki hatta Rosbergten bile çöp

      Alonsoya 19-0 olan Vettele 4-0 olan bir pilot bizde böyle mi konuşalım.

      Tüm dünya kabul etmiş Hamilton ile Alonso farklı seviyedeler diye bu hala laf çarpmaya çalışıyor.

      Bu alınan sonuçlara göre o zamna Raikoneni de yorumla o zaman

  8. bu sralamanın kuşkusuz en başarılı ismi NİCO HULKENBERG,tir tebrikler
    iyi bir araçla neler yapmaz mesela williams mesela mercedes mesele ferrari
    adamı hacadılar vesselam botas.tan çok iyi pilottur ama aması var işte

  9. yazmayacaktım ama yorumla göz boyamaya çalışma seansları yine başlamış. tutamadım kendimi.

    varan 1- vettel tek turda çok iyi değil, bunu geçen sene ricciardo’ya 12-7 yenilmesinden gördük. vettel’in tamamen başka bir takımın tasarladığı ferrari’ye atlayıp hemen çok iyi hissetmesi, anında şu “yeni kurallarla kaybettiği” hissi geri kazanması mümkün değil, kısacası öyle bir his zaten yok, aynı performansta, belki daha düşükte sürüyor, ancak yanında rai olduğu için hızlı görünüyor.

    varan 2- blokaj olduğu zaman hangi lastikte olduğuna, ne şiddette olduğuna, ve understeer olup olmadığına bakılır. aha blokaj yaptı 0.5 saniye kaybetti gibi düz bir bakış açısıyla olmaz. vettel dışarıya taşmadı, blokaj yük olmayan lastikte oldu ki zaten genelde böyle olur, ve de çok hafif bir duman gördük. o yüzden zaman kaybetmedi denebilir.

    varan 3- burdaki çoğu kişide göreceli düşünme kabiliyeti, ya da isteği yok. bir pilotu övmeden ya da yermeden önce yanındaki pilota bakmak lazım, çünkü onun zamanına göre karşılaştırıyorsun. bu sene vettel birden sıralama kralı olmadığı gibi, rosberg hamilton’ın yanında göründüğü kadar kötü değil. bu şekilde devam ederse rosberg’i de bir button yapacaklar. button deyince aklınızdaki “yavaş pilot” simgesini oluşturan şey 3 sene hamilton’ın yanında yarışmasıdır. vettel’i 2014’te yavaş yapan şey kurallara uyum sağlayamaması değil yanında ricciardo olmasıdır, bu sene yeniden iyi görünmesinin nedeni raikkonen’in düşük performansıdır.

    varan 4- bir pilotun en büyük rakibi takım arkadaşıdır. çünkü gridde sadece takım arkadaşınla aynı aracı kullanırsın. şimdi gidip de vettel raikkonen kardeş ha dur ben kazanmayayım sen kazan diyeceklermiş triplerine girmeye gerek yok. yani sütten ağzım yandı(alonso) yoğurdu üfleyerek yiyeyim(vettel), yoğurt da yakarsa üfleyerek yediğim için birşey olmaz gibi sinsi bir yaklaşıma gerek yok.

    1. burada kimse kalmadı kardeş yazmana gerek yok yani yorma klavyenin tuşlarını sen hadi selametle.

    2. forzaferrarri avatarı
      forzaferrarri

      Vet ve rai yi nasıl kötülesem (temsili değil)
      :))))

    3. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Bu forumda gördüğüm en gereksiz yorum yapan insansın açık söylüyorum. Vettel düşmanısın ama neden düşmanı olduğunu da burdaki birçok insan gayet iyi biliyor sen de biliyorsun ama bilinçaltındaki düşünceleri dışarı vurmuyorsun vurmayacaksın vuramayacaksın.

      Not: Button diyince benim aklıma yavaş pilot gelmiyor bu sene de kanıtlıyor zaten takım arkadaşından hızlı olarak. Ama bugün FAlonso yendi(!) dimi sıralamalarda tüh..

    4. Cevap yazmak istemedim ancak senin safstaların karşısında dayanamadım ve yazıyorum

      VARAN 1- Hamilton iyi bir sıralama pilotu değildir.Neden geçen sene Rosberg gibi vasat olduğu görülen bir pilota sıralamada yenilmiştir.Bu sene Rosberg takımdan ayrılsaydı keko düşünce sistemine sahip herkes Hamilton’un iyi bir sıralama pilotu olmadığını dillendirecekti, Royalcanın yorumu gibi.

      VARAN 3- Button’un özellikle sıralamada yavaş olduğu bilinen bir gerçektir, Hamilton değil kim gelirse gelsin üst düzey pilotlardan herhangi biri Button’ı sıralamada yüksek ihtimal geçecektir.

      VARAN 4- Vettel ve Kimi geçen sene daha ilk antrenman turundan itibaren araçtan şikayet etmeye başlamışlardır.Bu sene ise Vettel ve Kimi daha testlerde araçtan memnun olduklarını dillendirmişlerdir.Dolayısıyla senin kurguladığın takım arkadaşının durumuna göre kıvırma olayı gerçek dışı kalmıştır…

      Ferrari ve büyük F1 dünyası senin gördüğünü göremeyip Ricardo yerine Vettel’i aldığı için site olarak yastayız Can Royal…

      1. Erendost arkadaşım hamilton ı savunacağım öncelikle her pilotun kötü zamanları olabilir bana göre vettel denilen adam hamilton ile beraber şuan gridin en hızlı iki pilotu tek turda geçen sene vettel kötü bir dönem geçirdi 4 kez dünya şampiyonu olmuş pilotuna takım arkadaşın senden hızlı yol verir misin diyemezsin egosu olmayan biri olsa dahi diyemezsin hamilton geçen yıl 2 yarışta araç yüzünden 1 yarışta hatası yüzünden 1 yarışta turu bırakması yüzünden son hızlı turları atmamıştır skor 11 7 2013 takıma yeni katılan hamilton 5 3 kazanmıştı yani bu yılı hesaba katmasan bile hamilton rosbergin önündedir

        1. Benim orada anlatmak istediğim de buydu.Herşeyi sonuç üzerinden daha doğrusu işine geldiği gibi değerlendiremezsin.Hamilton tabiki de tek turda da Rosbergten çok üstündür, ancak onun yaptığı gibi sadece sonuca bakarak Rosbergin sıralama da üstün olduğunu düşünebiliriz, saçma da olsa. .

          1. Bu işin zirvesi ham ve vet in aynı takımda yarışmasıdır 🙂 ama saatli bomba etkisi yaratır ricciardo nun ise kanıtlaması gereken şeyler var henüz 2014 de harika sezon geçirdi şuan ki takım arkadaşı onun için ölçü değil bekleyip görelim kazanabilecek bir araca oturdugunda bir ham ve vet etkisi yapabilecek mi

          2. Napolyon1453 avatarı

            Sonuç üzerinde değerlendiriyorum.42 pol pozisyonu ki geçen sene baskın mercedesle takım arkadaşına yenildiği halde yaşadığı sıkıntıları sende biliyorsundur fakat dediğim gibi sonuç üzerinden değerlendireceğim. Bu adama sıralama turlarında yada tek turda hızlı demezsek ayıp etmiş olmaz mıyız ?
            Vettelin 4 şampiyonluğu var isterse 5 sn hızlı aracla olsun. Çoğu kişi bu şampiyonlukların boş Vettel değil Redbull dur şampiyon olan der fakat Vettel komple bir pilot hata 1.sıra da başlar ise gözü kapalı 1.bitirir. Gittiği her takımda da başarılı olacağı kanısındaydım Redbull dayken hala da öyle düşünüyorum. Sonuç üzerinden konuşmakta bir mahsur göremedim

    5. Sende çok yukleniyorsun cocuklara

      Sonra nasil sacmalayacaklarini sasiriyorlar

      1. sana kim yüklendi o zaman ? her yorumun saçma ötesi 😀

        1. biri bendenmi bahsetti 😀

    6. Yorumcuya gereksiz diyen gereksiz! yorumcuların olduğu gerekli bir site.
      Saldırma kategorisinden tartışma kategorisine geçemeyenlerin çokluğu üstteki yorumlarda görülüyor. Çoluk çocuk gibi.

      1. o gereksizler hep var. düzgün tartışmaları bitiren, normalde düzgün yorum yapan kullancıları bozan da bu gereksizler. azalarak bitseler de kurtulsak.

        ama eskiden bu sitede daha düzgün f1 tartışmaları olur insanlar en azından ne dediğini bilirlerdi. özellikle bu ara, son 1-2 yılda f1’den anlamayıp anladığını sanan, tuttuğu pilot bazlı yorum yapan kişi yoğunluğu oldu. eskiden futbol fanı gibi değiliz f1 fanları bilinçlidir havası vardı. anlaşamasak da f1 fanı deyince izlediği sporu bilen, anlayarak yorum yapan kişiler olurdu, o da bu gidişle bitecek.

    7. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Aslında bir görüştür herhangi bir nedenle bahane bulmuş şeklinde algılanmazsa size vicdansal olarak bir soru sormak istiyorum.

      Geçen sene Ricciardo burada 1.34.051 ile 3. olmuş. Vettel 1.34.985 ile 11. olmuş. Ricciardo yine geçer, her şartta geçerdi denilebilir. Ama Vettel o kadar kötü pilot mu ki 1 saniyeye yakın fark yemiş olsun? Ve o 12-7 olan sıralama sonuçlarındaki farklar ilk 6 yarıştaki zannediyorsam 5-1’lik avantaj sayesinde oldu.

      Gerçekten yenildiğine inanan bir pilot Toro Rosso’dan gelen bir pilota mağlup olduktan sonra bu performansı gösteremezdi. Sizin dilinizin altı galiba Alonso bu takımda olsa bu araçla her yarış kazanmaya oynardı demeye geliyor. Öyle bir Dünya olmadığını geçen sene gördük.

      Hatırlar mısınız? Alonso geçen senenin ortalarında Geçmişte de birçok plan duydum ama pistte öyle olmuyor diye Allisonun aracına güvenmeyi reddetmişti. Daha bilinen bir plandan bilinmez bir plana doğru Mclarene yol aldı yahut Matiacci katakulliyle kendinin de yollanması pahasına kuyusunu mu kazdı bilemiyoruz ama Alonso kendi tercihlerinin sonucuna katlanıyor belki de sonu daha iyi olur kimse bilemez.

      Vettelin pilotluğu konusunda da önceleri yazdığım gibi kendisine 4 şampiyonluk kazandıran ekibe sezon başı yapmış olduğu saygısızlıkların bedelini sezonu ilk devresi burnu sürtülerek ödedi.Artık özür mü diledi çok mu pişman oldu bilemiyoruz takım B şasisi, C şasisi diye ona da rekabetçi araç sununca sezonun 2. devresi yavaş yavaş kendisini buldu.

      Bu bir bahane olabilir ama pekte bahane olmadığını Vettel bu seneki sürüşüyle kanıtlıyor. Vettel gittikten sonra simülasyon verilerinde gerçek bir sonuç alamayan Red bull da gerilemiş oldu. Newey her zaman nerede bulacak elinde not defteriyle gezen pilotu?

      Bu F1 Dünyasında her an herşey olabilir. Herhangi bir pilotu şu aşamada abartmak veya yerin dibine sokmakta önemsiz. Abartılmayı hakeden daima önde olandır o da bu yıllarda Hamilton. Onun dışındakiler çalışarak bir yere gelmek zorunda. Moral, motivasyon, mental direnç çok önemli.

      Mental direnci çöken Rosberg gibi oluyor, geriliyor. Mental direnci tekrar artan ve Ferrarinin gelecek planlarına güvenerek 7 kez şampiyon olmanın kokusunu alan Vettel kendisini geliştiriyor. Tüm olay bu. Ha sadece pilotlar gelişmiyor Ferrari aracıda şimdilik gelişiyor. Sezon ilerledikçe umarız ki ters bir durum olmaz. Çokta acımasız olmayın yani.

      1. tek bir sıralamadan bahsetmedim. ricciardo genel olarak yarış ve sıralama performansında çok daha üstündü. bunu şanssızlıkları vs göz önünde bulundurarak söylüyorum. bir ara vettel testlerde tur atamadı bahanesi çıkmıştı ona da baktım, 12 tane toplam test gününde 158’er tur atmışlar tamamen aynı.

        hamilton geçen sene de ilk 5 yarışın 4’ünde pole, 4’ünde de zafer kazanmıştı. bu sezon tamamen aynı gidiyor. ve sezon içindeki olaylara dikkat edenler hamilton’ın sıralamada geçen sene de üstün olduğunu söylüyordu zaten. tek bir konu vardı, hamilton’ın sezonun büyük bölümünde şanssızlıklar nedeniyle geride olması yüzünden baskı hissetmesi. buna rağmen sorun yaşamadıkları sıralamalarda 7-7 idi durum. özetle bunun hesabını çok yaptık, hamilton geçen sene de rosberg’ten iyiydi 🙂

        rosberg yine hile yaparsa ve hamilton şanssızlık yaşarsa sıralamada geriye düşebilir. ama yine de bu sezon üstündeki 2. şampiyonluk stresini atan hamilton şanssızlıklara rağmen sıralamada rosbergi geçebilir. bunun olacağını da tartışmıştık. mesela bugün viraj çıkışları tedirgin değil agresifti. kısacası üstün olan pilot her zaman üstün. öyle ya da böyle. hamilton 2011’de button’a yenildi, ancak performans olarak üstündü. iki pilot arasındaki fark 1 sezonda akla kara gibi değişmez. sezonun ilk yarışından 19. yarışına kadar -performans anlamında- birinin gerisinde kalıyorsan, bu 3 ayda değişmez. o pilotun senden üstün olduğunu kabullenmen gerekir.

        mental olarak çökme, aracın uymaması gibi şeylere ben katılmıyorum. araç bana uymuyor demek takım arkadaşım benden hızlı sürdü demenin kibar yoludur, bir f1 pilotunun ağzına yakışmayan ucuz bir bahanedir. ama baskı hissetmek kesinlikle tur zamanına etki eder. çıkıp baskı hissediyorum, o yüzden tur atamadım demek kesinlikle “araç bana uymadı” dan çok daha kabul edilebilir bir bahanedir.

        son olarak hiçbir pilotu hafife almıyorum, ancak olduğundan fazla gösterip abartmak da yanlış. ve alonso’nun fark attığı raikkonen’i vettel zorla geçiyor diye abartılıyor. rai vettele geçiliyor, çok kötü pilot gibi görülmesin diye vettel’i gereksiz yere abartan yorumlar var. raikkonen alonso felaketinden sonra öyle bir seviyeye gelmiş ki, vettel’den az fark yiyor diye tebrik eden yorumlar var. vettel’in ne olduğunu biliyoruz işte, geçen seneki ricciardo’nun yanındaki vettel, 2010’da webberi zorla geçen vettel. değişen tek şey üstündeki tulum. alonso ve hamilton performans olarak hiçbir takım arkadaşından vettel’in 2014’te geride kaldığı gibi kalmamıştır. aracın karakteristiği de onboard kameralardan da anlaşıldığı gibi pek değişmemiş.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Abisi gülün de mutlu olsun 🙂

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Baba şu royalın yorumlarına cevap vermeyin.Sadece düşmanlık kokuyor her yorumu.Burayı karıştırıyor kaçıyor 🙂

    8. royal_halı bu sitede senin abuk sabuk yazılarına onay verip
      normal yazıları sırada bekletip yada yayınlamayan siteye ne demeli

    9. Sadece 1 yorumunda Vettel’e sallamadığını görürsem, kafamı kesecem. Alakalı alakasız her yerde Vettel’e sallıyorsun, yiter yaw. Bu adam sana ne etti. Yakında Ferrari Mercedes’le aynı hızda olunca, aslında Ferrari aracı Mercedes’ten hızlı bu pilot bozuntuları kullanamıyor dersen şaşırmam.

    10. Ya arkadaş birisi geçen seneki lastiklerin,aracın karakterinin ve turbo motorlarına alışamamasından dolayı Raikkonen ve Vettelin takım arkadaşlarına yenildiğini anlatsın hala çıkıp vay efendim Alonso ezdi Ricciardo ezdi.Nerenizle izliyorsunuz yarışları şuanda Ferrariye yıllar sonra özlediği atmosferi getiren 2 pilottan bahsediyoruz.Açın gözünüzü öyle izleyin F1 hakkında teknik bilgileri yok çıkıp atıp tutuyorlar.

      1. Herkes alıştı araçlara bi Vet ve Kimi mi alışamadı yani ve Ferrari de geçen sene turbo çağına alışamayan bu pilotlara güvenip kadro kurdu diyosun yani.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Yok bacım kardeşim olmucak.Ben bu sitede bu kadar yanlı muhabbet görmedim.Herkes kendine gelsin beni F1 sitesinden uzak tutuyor böyle insanlar.Sırf kendi pilotlarının egoları tatmin olmadı diye kendileri gelin güvey olup bir takım saçma sapan sözler konuşuyorlar yazık bıktım sizden artk.

  10. Tersden baslayan kariyerinde Vettel parlamaya devam ediyor.Mercedes için bir seyler söylemek isterdim ancak tarihin en hizli araclarindan biri ve digerinin aksine hakkini veren bir pilot kombinasyonunda hiç bir tur derecesi beni şaşırtmiyor bu filmleri daha öncede izledik.Normal şartlarda hangi aracın ipi göğüsleyeceği aşikar.Yarinki yarış büyük ihtimalle Vettel ve Rosberg arasinda rekabete sahne olacaktir umarım öyle olur bizede izlemeye deger bir seyler gösterirler.

  11. Kimi içinde vettel içinde hız olarak denilebilecek tek şey bir pilot takım arkadaşı kadar hızlıdır.
    Vettel ricci karşısında geçen yıl kaybolan değerini kiminin tek tur performansı sayesinde ortaya çıkarıyor.
    Kimininde tek turdaki müthiş performansı sevenleri tarafından ha bu gün ha yarın şanssızlık hava durumu bir şekilde açıklanıyor avutuluyor.
    Bu arada ferrarini geri donuşu çok uzun zamandır hiç rastlamadığım bir olay ki rekabet açısından oldukça iyi.

  12. Kimi yarın startta Williams lara geçilmezse iyidir. kirli taraf ne kadr etki edecek bilmiyorum kalkışa.temiz tarafta olsaydı iyi olurdu. Rosberg in kalkışları okadar iyi değil ama oda Vettel i avlayabilir.

  13. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yorumlar birbirine girdi 🙂

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Rambodan haberiniz var mı? yorumları onaya mı düşüyor? Bu haftasonu Vettele oynayacak mıydık? 😀 Bu arada Vettel 12 tur atmış lastiği de az harcamış. İşini biliyor adam. Q1’de lastik harcamıyor ki yarışa 1 set 0 temiz lastik taşıyabilsin.

      Bu pist downforce gerektiren sektörü çok kısa olan ve direkt motorları sorgulayan bir pistti. Aslında görmüş olduğumuz sıralama motorların sıralaması. Dün bir yorumumda belirtmiştim herkes çok yakın olacak diye.. Buradaki suni farklar yanıltmasın. Downforce olarak gelişmez isek Mercedesi normal bir pistte yanmek oldukça zor olacaktır.

      Örnek veriyorum bugün 2 tane sektör uzun olsaydı, downforce gerektirseydi Mercedes sıralama temposunda 0.8-1 saniye fark atacaktı. Aslında kimse gelişmedi ama motorların sıralaması ortaya çıktı.

      Honda Motoru çokta kötü değilmiş. Button’un aracındaki risk tutsaydı Button 1.34.3-.1.34.5 falan yapıp Q3’e bile kalabilirdi diye düşünüyorum. Renault motoru da çok kötü sayılmaz. Mclaren aracı iyi bir çekiş verseydi bugün Alonso ya da Button bir sürpriz yapabilirdi.

      Her neyse Ferrari olarak buradaki farka bakıp aman Mercedese yetiştik demeye gerek yok. Gelişmek gerekiyor. Vettel bu sezon çok motive. Beklediğimiz aerodinamik gelişim olursa Vettelin şampiyonluk ihtimalleri de ciddi şekilde gündeme gelir.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Vettel her yönüyle iyi sürücü.Ayrıca rambodan haberim yok 🙂 Ayrıca sen vettele oyna bence yarışı kazanıcak 🙂 İspanyada yeni paketle bakalım ne olucak görüceğiz.Aero downforce iyi bir ferrari olsun zaten vettel 4 sene şampiyon olmuş öyle araçla yer herkesi 🙂

      2. Q1 de ilk 4 pilotta yumuşak lastiği kullandı yani kimse 0 set saklamadı diye biliyorum.

  14. Bu arada ron garajda hep button in tarafinda duruyor.Problem yoktur insallah.Malum bizim oglanla calismak cok baski getirir

  15. Napolyon1453 avatarı

    Sektör dereceleri ile bilgisi olan var mı ? Hamiltonun q2 de attığı turda ilk sektör de kaç yapmıştı ? q3 te 23.4 yapmıştı hatırladığım kadarıyla.

    1. Ben de merak ettim sektör derecelerini

      1. Q3 dereceleri.

        RAİ Q2 ye göre son sektörde 0.1 saniye kaybetmiş ama sıralaması değişmiyor yinede

        1. Teşekkür ederim kardeş sağolasın

        2. Napolyon1453 avatarı

          Eyvallah sağolasın

        3. Hamilton 1:32,545
          Vettel 1:32,982
          Rosberg 1:33,105
          Raikkonen 1:33,120 en iyi sektör dereceleriyle turlar bu şekilde

  16. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu sezon ilk defa bir sıralama seansını izleyemedim. Ferrari aracı gece gündüz demeden her koşulda rekabetçiymiş o görünüyor. Vettel blokajda kaldı diyenler var ama bence Hamiltonda çok iyi bir sıralama pilotu olduğu için Vettel 0.100 saniye de yaklaşsaymış bile yine pole Hamiltonun olurmuş. Rosberg resmi olarak bitmiştir.

    En iyi araçla ikinci aracın farkı kapanınca pilot farkı devreye giriyor. Vettel’in zamanında benim tarafımdan bile beğenilmeyen pilotluğu yarışlar ilerledikçe gün yüzüne çıkıyor. Demek ki acımasız eleştiri gizli hayranlıkmış helal olsun Vettele başarılarının devamını diliyorum.

  17. Kimi ilk iki sektörde çok iyi geliyordu son sektörde yine küçük bir hata yaptı.Ama yarın yarış için iyimser olmalıyız.Karşısındaki adam tek turda mükemmel şuanda bence en iyisi ve Vettel’in zaten tek turdaki üstünlüğü bilinen birşey.

    Startta Rosberg’in işini halledip Vettel’in ardına düşmeliyiz hadi Kimi..

    Hamilton Mercedes’in hız olarak üstüne çıktı sıralamada.Bir virajda dahi 0.05 bırakmadı.Mükemmel bir tur attı, buna karşı Vettel birkaç virajda küçük zamanlar bıraktı.Yani göründüğünden de yakın durum.

    Yarın yarış için bence Ferrari’ler daha avantajlı.Vettel ve Hamilton iki psikopat startta veya sonrasında birbirine girebilirler, bizim Kimi’de arkada Rosberg’i mangal yapıp yer 🙂

    Vettel’e balon diyenler 4 şampiyonluğun nasıl kazanıldığını anlamaya başladılar, arabadan nasıl maksimum alındığını görmeye başladılar.Sıralamada attığı turlar Ferrari’yi olduğundan öne taşıyor.

    Daha önce dediğim gibi Hamiltonu baskı altına alan bir Vettel Hamilton’u dağılma noktasına taşıyıp, odaklanma sorununa yol açacaktır.Vettel istediği aracı aldığında bir makinadan farksız olduğunu daha önce gördük, son olarak hadi Ferrari, bazılarına gerçek anlamda Atın burada olduğunu gösterelim….

    1. Ozaman ne diyoruz Kimi iyi start alak olumu gıdına gurban 😀

      1. 😀 Aynı totemi tekrar yapalım 😀

        Kimi startlarda iyi fırlıyor öne Refleksler daş gibi daş 🙂

    2. Aferin çocuklar herkese ders vermeye devam ediyoruz…

      Geçen sene dediğim gibi Ferrari ruhu canlanıyor…..

      1. adam yaa 😀

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Görüntüler mükemmel 🙂

      1. Kimi’nin ilk defa takım arkadaşını tebrik ettiğini görüyorum 🙂

        1. Bende onu diyecektim, tam önüne çıkmadıktan sonra kimseyle konuşmaz bizim dümbelek 🙂

    3. İlk pitlere kadar Lewisi sıkıştıracaksınız burası doğru. Rai startta Williamslarla mücadele edecek Rosbergi geçmesi zor burası yanlış. ilk pitlerden sonra Lewis mısır patlağı ve kola alıp pistte gezinecek. Geceye doğru hava soğuyacak sert lastik performanslarıda malum. Daha sonra Rosberg hızlanıp Vetteli sıkıştıracak lakin geçemeyecek. (ne zaman geçti ki) Raikkonen mükemmel şekilde hızlanacak Vettel’den iyi turlar atacak. Veeeee 4. olacak…. tabiki bunlar şahsi fikrim olup hiç bir iddia teşkil etmez…

      1. Napolyon1453 avatarı

        Hemen hemen aynı fikirdeyim fakat ben Rosbergin vetteli geçeceğini düşünüyorum Medium lastiklerde.. Ferrari Mercedes e oranla fazla hız kaybına uğrayacağı kanısındayım.

        1. Rosbergin startta bi delilik yapıp Vettel yada Lewisi harcaması olasılığıda mümkünlü. Lewisi biçerse ki böyldurumda ilk Lewise dalacaktır o zaman Lauda dede harcar Nico’yu

        2. bende aynı görüşteyim nico araç avantajı ile vetteli geçecektir ama Lewise nefesi yetmez.

    4. vettel yarista kimiden hizli oksunda 4 kez sampiyonlugunu sonra konusuruz

      Rai ayni performansi tuttarabiliyor.en az 0.5 takabilmeli yaris sirasinda

      1. Kimi’ye arka arkaya hangi pilot fark atabilmiş göstersene Alonso’mu, bak bakalım o lanet arabaya rağmen arka arkaya gittiği yarışlarda fark atabilmiş mi?

        1. Psikolojisini bozmustu en son

          Massaninda aciklamasi vardi bu yonde hatirlarsan.E garibim ayni seyleri yasamisti anlar tabi rai nin halinden.

          1. Soru cevap gidersek daha iyi anlaşılır, olayları hemen manipüle etmeye gerek yok..Biz çok farklı birşeyden bahsediyoruz sen çok farklı birşeyden bahsediyorsun.
            Psikolojisini bozan yenilmek değil takım içinde oluşan her türlü bölünme ve Alonso yanlılığı olsa gerek.
            Bu senede yeniliyor ama psikolojisi gayet yerinde.

            Konuya gelirsek yarışta diyorum arka arkaya fark atabilmişmi, ben cevap vereyim atamadı.

            Genellikle ALonso tarafından yarışı maximum alacak şekilde düzenlenirdi.

          2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Senin amacın ne Nando

    5. kiminin son turunu görebilsek keşke bir yerde hata yaptığı belli ilk sektörde çok iyi geliyordu ..

  18. Yarin kimi icin normal bir yaris izlersek, vet ile ros u gececegini dusunuyorum. Ama ham i geride birakabilir mi bilmiyorum. Start cok kritik olacak ros u gecersek vet i drs acildiginda gecebiliriz diye dusunuyorum. Umarim sorunsuz bir yaris olur.

  19. Raikkonen yine batırdı. Allahtan yarış içinde yükselmeyi iyi biliyor, yoksa hali yaman olurdu. Startta mutlaka Vettel’in ardına gelmeli ki atak yapacak aralığı yakalayıp strateji avantajını kazansın.

  20. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Kalpten gidiyordum Vet,neydi o blokaj dedim gitti tur 🙁 Ama onu yapmasan belki polu alacaktık 🙁 Vettelin Rbr’de yaptıkları boş değilmiş anlıcağımız üzere ricardodan kötü pilot diyenlere selam olmasın burdan !! Raikonenin su podyuma çıkasını vallahi Vettelden çok istiyorum ama bir türlü olmuyor yarın inşallah ilk 3 e girer.Vettelin yarın startta hamiltonu geçicegine adım gibi eminim ve yarışı kazanacağına bi aksilik olmassa.Eğer startta geçersek hamiltonu o lastikleri perte çıkarır ve geçemez de.Rai’nin de startta rosbergi geçeceğini düşünüyorum.En kötü ihtimal Mercedesleri drs’de yakalamak farkı 1 sn altında tutmak.Mediumların belirleyici olması sıcaklığa bağlı.

  21. Startta Seb Rosberg/Kimi Williamslar tarafından avlanabilir. Lastik avantajı yine Mercedeste..Fark Çinde olduğu gibi olmaz ancak Mercedes Rosberg için stratejide batırmazsa yarışta 1-2 olur..Startta ve yarışta başımıza bişe gelmezse podyumumuz garanti..Startta geriye düşmezse Kimi, Vettel ile geçen seneki destansı mücadelenin bir asimetrisini yaşatabilir..

    Yalnız Hamiltonun onboard turuna bakıldığında, çekiş bölümünde ve viraj çıkışlarında aracın bir milim oynamadığı görülüyor..Mercedesin aracının inanılmaz bir downforce seviyesi var!!! Basın toplantısında bunu doğrularcasına Hamilton virajlara deli gibi saldırdığını açıklarken Rosberg ayar sorunlarından bahsederek araçta çok daha fazlası olduğunu teyit etti..

    1. Aynen öyle viraj çıkışlarında araç sanki tren rayında gidiyormuş gibi gidiyor hiç ne kontra var nede patinaj yarınki yarış çin benzeri olucak tek umudum Raikkonenin Vetteli geçmesi.

  22. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Çin’den çok daha yakınız Mercedes’e. Yarın startta bir sıkıntı olmazsa harika bir yarış izleyeceğiz gibime geliyor. Yarışı kazanabilecek aracımız var. En kötü 2 podyumu alalım.

    Hamilton’a bir kez daha tebrikler. Gerçekten ulaşılamayacak noktaya çıktı bu aralar. Çok ciddi formda.

  23. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    Güzel start harika yarış kimi podyum artık nerde olur bilmem ama go kimi go

  24. Lovely_F2008 avatarı

    Rai yine batırdın ama olmuyo böyle ya. Arabanın da orası burası oynuyor diyor, ben daha da bişey beklemiyorum yarış için. Yapsa yapsa Vettel bişeyler yapar bu saatten sonra.

    1. Kiminin yaşı ilerliyor refleksleri artık eskisi gibi olmuyor insan doğası gereği vettel daha genç daha iyi odaklanıyor.Yapıcak bişey yok böyle kabullenicez artık yarış performansını kaybetmese bari.

  25. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    İşte McLaren ruhu

    İşte gelişme…

  26. Bizim için güzel sonuç ya olabileceğimiz yer 7.likti zaten. artık barcelonada güncellemelerle Williamsları yakalarsak iyidir. Dediğim gibi bu vettel çoğu sıralamada Kimi yi geçer. Adam Hamilton ile birlikte en iyi tek turları atan birisi yani şu araçta Kimi dışında başkasıda olsa geçerdi Vettel onu. Kimi ise ne oluyor son q3 te yetişemiyor Vettele çözüm bulamazsa kötü olacak onun için. Rosberg bu sene iyice düşüşte lastikler ona yaramamış geçen sene mücadele edebiliyordu bu sene oda yok. Hamilton un elini kuvvetlendiriyor bu durum bakın benimle anlaşın yoksa Rosberg le durum nasıl olun görün diyor. Son olarak kendini sevmesemde
    DİREN ROSBERG 😀

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Nolacak bu halimiz kardeş.. 4.lüğe düştük..

  27. Napolyon1453 avatarı

    Yarın belirleyici olan yine Çinde ki gibi Medium lastik olacak. Mercedes medium lastikte Ferrari den daha iyi verim alıyor. Hamilton 1 Rosberg 2 olur. Vettel podyumu tamamlar. Bir galibiyet çekişmesi göremeyiz podyum için 2 yer 3 aday var. Bu kez Rai olsa sevinirim

  28. ham vet ve ferrariye tebrikler

    startta rosberge dikkat etmeliler bazen çılgın çıkışları oluyor

    mclaren pozisyon olarak ilerledi ama liderlerle fark korkunç ispanyada 1.5sn altına iner diyorum

  29. Son dakikalar baya heyecanlı geçti ama sonuç şaşırtmadı tabii ki. Hamilton başka bir seviyede. Rosberg geçen sene en azından sıralamalarda kafa tutuyordu, bu sene o da yok, biraz garip bi durum açıkçası. Lewis’in de q2’de attığı muhteşem tur bana Schumi’nin 2006 Türkiye gp sıralamalarının q2’sinde en yakın tur 1.26.9 iken 1.25.8 yapmasını hatırlattı, gözlerim doldu valla, bir an önce aramıza dön be efsane.

    Ferrariler yine çok iyiydi, Vettel tek turda gerçekten çok iyi, Kimi q3’e kadar genelde bir tık öndeydi hep ama yine son turda geçemedi Vettel’i. Eğer iyi start alabilirse Kimi’nin performansının yarışta Vettel’e kıyasla biraz daha iyi olacağını düşünüyorum.

    Williamslar yine 5. ve 6. sırayı aldılar ama Bottas Massa’dan biraz daha iyi gözüktü, kıpırdanıyor yavaştan.

    Hülkenberg’i de tebrik etmek istiyorum, 8. sırayı alarak iyi bir iş yaptı. Jenson’a üzüldüm gerçekten, çok zor bir haftasonu oldu onun için.

    Umarım yarın Ferrari’ler iyi start alıp Mercedes’lerle kapışırlar ve iyi bir yarış izleriz.

  30. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton’a istediği para verilmez. Rosberg’de aynısını yapabilir yeaaa! diyenleri sahneden alalım lütfen. 😀

    Hamilton açık şekilde Rosberg’den çok hızlı. Özellikle kazandığı şampiyonluk onu mental anlamda da zirveye çıkarmış. Mercedes ne yapıp edip Hamilton’ı tutmalı takımda. Alonso’nun da kontratından dolayı Hamilton’ın yerini dolduracak bir isim yok gridde.

    Ferrari’ye tebrik ediyorum. Cidden çok iyi bir iş çıkarmışlar 3 aylık arada. Motoru ve aracı harika geliştirmişler. Bakalım bu gelişimi sezona yayabilecekler mi?

    McLaren yavaş yavaş gelişiyor. Alonso Q2’ye kalmaya başardı ve yarın 14.sıradan start alacak. Yarış performansımızı göz önüne alırsam puan için zorlayabiliriz diye düşünüyorum.

    Button’ın bu hafta sonu iyi geçmiyor. Umarım yarın yarışta sorun yaşamaz ve yükselir.

    Galibiyeti şu alır diyemiyorum. Yarışın akşam olmasından dolayı Ferrari’nin lastik kullanım avantajı bir nebze olsun azalacak.

    Tıpkı geçen sene ki gibi keyifli bir yarış bekliyorum.

  31. farkettiniz mi Nico çaresiz ve şuursuz duruyor yakındır bi delilik yapması. yarın yarışta lewisi yada vetteli süpürüp yarış dışına atabilir start yada ilk turda haberiniz olsun:)) Lewis araçla bütünleşmiş yenilmesi imkansız duruyor. ilk pitlerin sonuna kadar çok sıkı mücadele olacak ama daha sonra lewis eline mısır patlağını alıp geridekileri izler…

    1. yarın rosberg ilk virajda frene basmayıp lewisle vetteli biçecek:D

  32. yarın şöyle vettel hamilton kapışması izlesek tadından yenmez

  33. Fiat başkanı ve Arrivabene’yi böyle bir takım kurdugu ıcın tebrık edıyorum…

    Gorunen o ki Ferrari yenı donemde yenı bır baslangıc ıle cok ıyı seylere adım atmıs, ortada 2 buyuk rısk vardı, ve o risk Fernandoya patladı, buyuk ıkramıyede Vettele..

    Hamilton’da son dönemdekı sivri dilinin lüksünü acıklamıs oldu, Rosberge 0,5… farkı koyarak.. o kadar konusup cok ıyı performansım varsa bunu soylemeye luksüm var dıyor…

  34. Tebrikler şampiyon.42 polümüz.
    Nico piskolojik olarak bitmek üzere.

    1. Nİcoya dokunsalar ağlıcak resmen dirennico:D bu performansla bırak mercedesi f1 de bile yeri yok garibanın:D

      1. F1’de yeri yok demek biraz ağır olur ama Aracın hakkını veremiyor malesef.

        1. bence Lewis kendini aştı. potansiyelim var dedikçe adamdan potansiyel çıkıyor. yoksa Rosberg aracın hakkını veremiyor değil. daha da ileri gidiyorum şu ferrari Lewis’te olsa ya polü alır yada fark en fazla 0,15 gibi bir şey olurdu. Ferrari-Lewis isimleri bence boşuna yanyana anılmıyor. Araçları gerçekten çok iyi.

          1. vettel de tek turda çok iyi lewisle aralarında o kadar fark olacağını zannetmiyorum ama gerçekten lewis çok formda

            1. tamamen bu sene ve şu ana kadarki performansına göre yorum yaptım. geçen sene asla böyle bir yorum yapmazdım 🙂

          2. @Barut
            Yorumunla Lewisi kötülemiş oldum şimdi 😀 Sözlerimi geri alıyorum hemen 🙂

  35. McLaren’a gülenler çok yakında görecekler. Bugün Alonso iyi iş çıkarttı. Özellikle Avrupa’dan uzak yarışlarda lojistik sorunu nedeniyle güncellemelerin zor getirildiği bölümde. Ben inanıyorum ki İspanya’da McLaren’dan aynı 2012’de Ferrari’nin yaptığı gibi büyük bir atılım gelecek. Bekleyip görelim.

    1. Alonsoya gülen kim arkadaş merak ediyorum ya ben kimsenin dalga geçtiğini güldünü falan göremiyorum.Mclaren bu sene ancak puan alma mücadelesi verir seneye ancak o dedikleriniz olur.Buttona acıyorum sırf sevdiğimden Mclaren biraz gelişssin istiyorum yoksa Alonso sürünsün beter olsun.

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        aynen bin mukabele

      2. Podyuma da çıkar şansı varsa zafer de kazanır McLaren

  36. Onur Ergüvan avatarı
    Onur Ergüvan

    Müthiş bir kapışma 0.4 saniye aradaki fark Mercedes hız sakladı diyenlere duyrulur pekte hızla saklamak öyle dursun köklediler kıvılcımlardan belliydi zaten 🙂

    Bu arada Poli Vettelin oluyordu sanırım bir virajda blokaj a düşmüş Vettel skysport 5-6 saniyelik görüntüde gösterdi eğer o blokaj olmasaydı Pole pozisyonunda Mercedes egemenliği sona eriyordu.

    Ferrarimiz emin adımlarla gidiyor hatırlıyorumda burda bazıları Ferrari hız saklıyor bu kadar gelişemez falan filan diyordu hatta Williams larla bir tutuyordu beyler karşınızdaki dünyanın en iyi spor araba üreticilerden biri az geri durun alemin kralı burda 🙂

    Ferrarim 2000-2004 efsanesinin tekrarını getiricektir.Ki daha biz bu sene sadece 2016 da şampiyonluk mücadelesi vermek için hazırlanıyorduk varın siz düşünün 2016 da neler olur bu takımla 🙂

    En güzel pilot kombinasyonu bizde patron desen mafyatik görünümlü Hulusi Baba tadında biri.Tasarımcılarımız Aldo gibi bir deha takım 5 yıl sonra kendine geldi sonunda.Hani filmlerde kötüler bir ara kazanır sonra iyiler sonu getirir derlerya Ferrarimde öyle o kötü vatandaş ve ekibi tasfiye edildikten sonra resmen Mercedes ile burun buruna mücadeleye girdi Ferrari.

    Yarış stinlerinde Ferrari ezer mercedesi sadece tek şüphe yumuşak değil sert lastik performansları.

    Yarışta Rosbergi raide geride bırakırsa podyum %70 kırmızı 🙂

    1. Napolyon1453 avatarı

      Vettel’in blokajını görmedim. Zaman kaybetti kaybetmedi bilmiyorum. Hamiltonun geçen sene Singapur’da pole alan turu ilk virajda blokaj yaşamıştı sırf o lastiklerin yarışta kullanılmayacağı ve zorlaması gerektiği içindi. Yanlış hatırlamıyorsam Serhan Acar söylemişti. Her blokaj zaman kaybettirmiyor bence zorlamayla da alakalı biraz. Bir blokaj 0.5 sn kazandıracaksa bilemem tabi

  37. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    3.Antrenman sonrası yaptığım yorum aşağı yukarı doğrulanmış oldu. Ham-Vet , Ros-Rai mücadelesi olur. 1-2 mücadelesi tam ne olur bilemiyorum da 3-Kimi 4-Ros diye gider bence sıralama. Ros’un bu tek tur performansı ve 2.antrenmanlardaki stintlerine göre Kimi’ye direnebileceğini sanmıyorum. En olası sonuç 1-Ham 2-Vet 3-Kimi 4-Ros

  38. F-one-Driver avatarı

    Rosberg e darbe üstüne darbe geliyor, vettel e geçildiğine mi yansın yoksa hamiltondan 0.6 saniye yediğine mi…

  39. tebrikler takımıma rosbergi arkamıza almamız çok iyi oldu vettel startta geçilmezse raikkonende rosbergi geçebilir.Geçen seneye şöyle bir bakıyorumda ferrari inanılmaz bir gelişim göstermiş malum geçen sene gelen geçen düzlükte bizi geçiyodu

  40. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai yi 3 yada 4 olur diye tahmin ediyodum fakat mercedesle 0.4 saniye gibi cok dusuk bir fark beklemiyodum yarın startta ferrari avantajlı 2side podyuma çıkar bence ayrıca startta kilit isim rosberg olacak.

  41. Vettel alacak dedim polü noktayı koyan Hami oldu. Raikkonen nasıl başarıyor bu Rosberg’in gerisinde kalmayı çok merak ediyorum.

  42. tebrıkler ham ıcın mclaren de gelısıyor daha gelışım sart

    1. 2.4 saniye fark fark var.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Avustralya’da 5 saniye yavaş bir otomobilden bahsediyoruz. Buda 1 ayda 2,6 sn gelişim olduğunu gösteriyor. Azımsanacak bir gelişim değil.

        1. Malezya’da fark 2.4 saniye Çinde bir . Şimdi yine 2.4 .Bu şimdi gelişme mi oluyor?

          1. Gelişim kesinlikle var.En basiti Mclaren bu yarışa kadar Q2 ye katılamamıştı.Alonso bugün Q1 de 9. olmayı başardı Hamiltonun 1.3 sn gerisinde.Son iki Q1 seanslarında fark 2.5 sn civarındaydı ve en hızlı turlar karşılaştırılınca 3.5 sn ye kadar çıkıyordu.Bugün iki pilotun en hızlı turları arasında 2.4 sn fark vardı.Ayrıyeten Çin ve Bahreyn’in karakteristik olarak diğer yarışlara nazaran bize ne kadar ters geldiği ortada.Yani düz mantıkla hareket edilmediği sürece gelişimin derecesi göze çarpıyor.

          2. Dostum Çin gp de Alonso nun ve Hamiltonun yumusak lastikle attıkları tura bak ve gelişimi gör. Çin de Hamilton un pol turundan Alonso nun turu 3.5 sn yavaş.
            Ha haklısın gelişmemiş daha. Biz ne zaman POLE alacaz o zaman GELİŞTİK DERİZ:

            1. O kadar yıl taraftarlığını(1994-2008) yaptım.Takımın düştüğü hale bak.Nerdeyse Q2’ye kaldık diye parti yapılacak.Takım tarihindeki en kötü sezon açılışıymış bu.

          3. Ferrari Racing avatarı
            Ferrari Racing

            Sevgili Anthrax’ın yorumunda darılacak bir taraf yok. Tam bir gelişim yok. Gelişim için Button’un aracında kumar oynuyorlar ama araç iyi bir dönüt vermiyor. Buradaki düşük farkların sebebi sadece motoru sorgulayan bir pist olması.

            Pist Aerodinamiyi de sorgulasaydı fark yine yüksek olacaktı. Mclaren’in Mercedes ve Ferrari kadar yüksek bütçeler ayırmadan da gelişmesinin hızlı olacağını sanmıyorum. Bu işlerde biraz para konuşuyor işin gerçeği bu.

            1. McLaren’in aerodinamiği iyi diye birçok haber yapıldı veriler paylaşıldı. Her yarış ilerleleme kaydediliyor. Ancak hala tam bir gelişim yok diyorsunuz. O zaman usta sen ordan bir yarım gelişim bir de top speed getir.

  43. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    yarın ki yarışı umarım vettel kazanır . hamilton yarış kazanınca formula 1 e olan sevgim azalıyor. kimi içinde umarım podyumda olur. bize gelince yarın eğer honda sorun vermezse alonso puan alacak gibi görünüyor.

  44. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok iyi iş ! Harikasınız çocuklar ! Bir ara q1 de o dereceleri görürken inanamadım ancak sonra farkettim ki ilk zaman turlarımız q1deki kullanışmış lastiklerle atılmış.Üzerlerindeki banttan anlaşılıyordu. Nerdeyse pole alacağoız diye sevinirken Hamilton yine hevesimizi kursağımızda bıraktı.Olsun sıkıntı yok.2.kez 2.cep ilk çizgi startı.Fark sadece 0.4sn üstleik bir Mercedesi geride bıraktık. Vettel sıralamada çok iyi bir pilot bence.Yarın için şamnsımızın olduğuna inanıyorum.Bu sezon biraz startlarımız sıkıntılı ve kirli taraflardan kalıyoruz ama yine de yarış hızımızla bir şeyler yapabiliriz. Yeter ki startta geçilmeyelim.İnşallah bir kaza bela start şanssızlığı olmadan en güzel puanları kazanırız,belki de yarışı kazanırız.Bol şans ekip…

  45. Rai de 3. olabilseydi iyi olurdu iki Ferrari de startta yer kazanırsa tadından yenmez 😀

  46. Bütün seanslarda hızlı ol q3 de ilk sektöre kadarda iyi gel sonra son 2 sektör bütün haftasonunu batır 0.3 ile bari rosbergi geçseydin be Rai ya hakikaten tek tur özürlüsü olmuşsun heyecanmı yapıyor napıyor anlamıyorum bu adam.

    1. Bence umursamıyor ve yeterince odaklanmıyor. Olsa da olur olmasa da olur modunda sürüyormuş gibi hissediyorum ben.

      1. en azından 3. olsaydı hem temiz taraftan start alırdı hemde startta vetteli geçme şansı olurdu buda ona stratejide öncelik tanırdı ama kendi sonunu hep kendi hazırlıyor.

  47. Yusuf Hitay avatarı

    neden hamilton gibi bir pilota ihtiyacınız olduğunun kanıtı.ferrrari bu formu sürdürürse rosberg daha çok geride kalır. hamilton bu sene daha istikraralı gidiyor.

    yarışta mercedes ferrari savaşı görebiliriz, güzel yarış olacağa benziyor.

    o değil de hamilton q2 de niye öyle hayvani bir tur attı ki? canı sıkıldı heralde içeride 😀

    1. 😀 Manyak işte. O yüzden, HAM’in son turunu beklerken 1:31 falan bekledim. Artık uçar falan sandım.

    2. o turu pahalıya mal olabilir yarışta o lastileri kullanacak rosberg 1.2 saniye geride kalmazdı yoksa …

      1. q3 ün ilk turlarında da yavaştı pilotlar yarışta q3 teki lastikler kullanılmayacak mı??

        1. q2 deki en hızlı turunu attığı lastikle başlıyorlar rosberge telsizden bahsettiler hatta sıralama turlarında

      2. Yusuf Hitay avatarı

        evet, telsizden yavaşla dediler bir de. ama rosberg bununla ilgili bir iki bir şey söylemişti sıralamadan sonra, yumuşak lastiklerle iyi bir tur atmaya çalışmadığım için tempoyu sezemedim gibisinden.

  48. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Sadece dün demedim ilk yarıştan beri söylüyorum bizim Kimi antrenman pilotu diye ve bu haftasonu da her ne kadar antrenmanlarda iyi gözüksede sıralama ve yarışta 4’ten öteye gidemez diye bugün 4 oldu yarında kesin oğlu kesin öndeki 3lüye bişi olmazsa yine 4 olcak

    1. sıralama tamam da yarın en azından normal bir start alırsa rosbergi geçer.

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        umarım

    2. sıralamada vettel geçer dedik zaten vettel çok iyi sıralamada ama kimi ile aralarında 0.100 hadi 0.200 olsun fark vardı yne biryerde hata yaptı bizimki galiba 😀 yarış daha iyi olur starta bağlı 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Bizim Vet bence polü alırdı ya o blokajı gördükten sonra kalpten gidiyodum.

  49. wooowwww 🙂 iyi oldu mercedes ferrari mercedes ferrari ah kimi yine mi 😀 kimi rosbergi yer demedi demeyin ama rosberg yarışa başlayacağı lastiği sakladı hemdan bir kaç tur sonra girebilir ilk pitstopa f1-racing nerde antrenmandan sonra cuma günü bir tahmin yapmıştı 1.32.5 yapabilirler demişti indiler hakkaten 😀 yarış süper olacak beyler kaçırmayın 😀

  50. MyN1Fernando avatarı

    Rosberg’in artık savunulacak bir tarafı kalmadı.Mercedes koltuğunu hak etmiyor.Hamilton yine ulaşılmaz seviyede iyi sürdü aracın suyunu çıkardı adeta.Vettel,Bottas ve Ricciardo’ya da tebrikler aracı limitte kullandılar.

    1. niye hak etmesin ki? O hak etmiyorsa kim ediyor? Sonuçta her pilot eşit olamaz. Hepsi şampiyon olamaz. Birisi şampiyon olacaksa en iyisi olur. Diğeri de ona yardımcı olur. Her pilotun eşit olma şansı yok. Hamilton saf hız olarak en hızlılardan diyorduk, bu sene üstüne istikrarı da ekleyince tutulamaz oldu. Bu durum Rosberg’in kötü olduğunu değil, onun kadar iyi olmadığını gösterir sadece.

  51. Mührü basıyorduk az daha ama olsun 0.4 saniye bile çok iyi..

    Rosberg otursun ağlasın bütün gece ömründe bir daha şampiyonluk göremez.

    1. Valla geçen sene Williams da o kadar farkla geride kalıyordu. Hatta pole bile aldılar. Ama yarışta Mercedes alıp başını gidiyordu. Ferrari ise lastik kullanımından ötürü yakın gözüküyor. Yumuşaklarla aynı tempoyu tuttururlar ama sert lastiğe geçildiğinde Mercedes farkını koyar ortaya.

      1. Williamsdan birileri geçen sene mercedes yarışta motoru korumak adına tam kullanmamıza izin vermiyor gibi bir şeyler demişti motor haritaları ile ilgili , yarışta geride kalmalarının sebebi o olabilirdi.

  52. Ferrari geçen sene en kötü olduğu pistte bir Merc’i arkasına almayı başardı. Vettel gerçekten tam bir one-lap specialist.

    Rosberg’ın kalburüstü bir pilot olduğunu düşünüyordum, yanılmaya doğru gidiyorum. Sıradan bir pilot olma yolunda ilerliyor.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Yolunda mı ilerliyor.Bence öyle bir pilot 🙂

  53. mercedeste azcık akıl varsa rosbergin yerine yeni bir pilot bulmalı sonra hamilton niye fazla alıyor diye ağlıyor işte bu yüzden sende şampiyon olacak irade yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir