Rosberg Yavaş Kalması Nedeniyle Sorumluluğu Üstlendi

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, 2015 Bahreyn GP sıralama seansında sadece takım arkadaşı Lewis Hamilton’a değil aynı zamanda Ferrari’den Sebastian Vettel’e geçilmesinin ardından sorumluluğu üstlendi.

Son 2 sene burada pole pozisyonunda olan Rosberg, bugün bu pistte ilk kez pole pozisyonunu kazanan takım arkadaşı Hamilton’dan yarım saniye yavaş kaldı.

2. seansta lastiğini yarışa saklamak çok için çok zorlamayan Rosberg, 3. seansta ritm tutturmakta zorlandı.

Rosberg “Stratejik açıdan hata yaptım. Yarışı çok fazla düşündüm ve Sebastian’ın performansını pek dikkate almadım.”

“2. seansta yarışa lastik saklamak için çok rahat davrandım. Bu yüzden 3. seansta tam olarak ritm tutturamadım.”

“Bugün burada hata yaptım. 3. sıra ideal değil.” dedi.

Rosberg ayrıca son seansın ilk bölümünde kullanılmış yumuşak lastiklerle attığı turdaki performans düşüklüğüne şaşırdığını söyledi.

Rosberg “3. seansın başında kullanılmış lastikler beklemiyordum. İki yeni set kullanacağımızı düşündüm ve kullanılmış lastiklerin o kadar yavaş olmasını beklemiyordum.”

“Kullanılmış lastikler gerçekten zayıftı. İyi olacağını düşündüm çünkü o lastikleri ilk seansta çok zorlamamıştım.”

“Ancak gerçekten zayıftı bu yüzden kötü yönetim nedeniyle en sonunda tek bir tur şansım oldu. Sebastian önümüzde olmasaydı iyi olurdu.” dedi.

Kötü yönetim ifadelerine açıklık getiren Rosberg “Benim açımdan kötüydü. Birlikte bir takımız ancak benim sorumluluğumdu.” dedi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yA5j7STdVQ8


Yorumlar

“Rosberg Yavaş Kalması Nedeniyle Sorumluluğu Üstlendi” için 8 yanıt

  1. 2. seansta yarışa lastik saklamak için çok rahat davrandım. Bu yüzden 3. seansta tam olarak ritm tutturamadım.

    Bu oyunda bende de oluyor. Bari sen yapma 🙂 Ama ikinci seansta sakladığı lastik Hamilton’unkine göre 1-2 tur daha fazla gidebilir.

  2. Sorumlusu Lewis bence üstlenmeseydi başkasını suçlasaydı.

    Durumuna üzülmeye çalışıyorum ama babasıyla 42 yaşındaki Schumiyi geçtiği zaman yaptığı artistik hareketler aklıma geliyor.Schumi varken babası da bayağı çok konuşurdu şimdi sus pus oldu.

  3. Napolyon1453 avatarı

    Hamilton q2 de gereksizce zorladı ve polü bile getirmesi muhtemel bir tur attı. q3 de ise kendisi gibi kullanılmış lastikle çıktı fakat yine 1 numarayı almayı başardı. Rosberg şaşırtıcı bir şekilde bu sefer de yönetim hatası diyerek takımı hedef aldı. Psikolojik olarak zor zamanlar geçiriyor.

  4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Şimdi sen Vetteli hafife aldım diyorsun çünkü sen kendini 2.liğe adapte etmişsin.İkinciliğe adapte olan adam nasıl pol alır ? Vettel tokatladı uyandın rüyadan 🙂 Bari startta hamiltona çarp felan da hatanı telafi ettir 🙂 🙂 🙂

    1. Lewise çarpınca hatasını nasıl telafi etmiş oluyor ? 🙂 Böyle bir şey yaparsa kendi ayagına kurşun sıkar.Toto bile kurtaramaz bu defa kapının önüne koyarlar.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Bizim için söyledim.İnşallah çarpar 🙂 🙂

        1. Yine söylüyorum çok beklersiniz 😀

  5. hamin turunu çok iyi yapan aslında rosbergin kötü olması ki q2 de lastik sakladığını biliyorduk ancak q3 te hata yaptı heralde ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir