Fisichella: "Araçta Güvenim Yok"

yazar:

kategori:

İtalyan pilot sıralamaların ardından, “Zor oluyor, aracın limitlerine yaklaşamıyorum. Yarın uzun bir yarış olacak ve umarım iyi bir start alabiliriz.”

“Henüz kendime % 100 güvenmiyorum. Verileri görüyorum ve Kimi’ye göre frene hâlâ biraz erken basıyorum ve olmam gerektiği kadar agresif olamıyorum. Hepsi güvenle alakalı.”

“Monza’ya göre daha rahat olmayı bekliyordum ancak ne yazıkki öyle olmadı. Bu belki de aracın kontrolünden kaynaklanıyor, pist çok engebeli ve duvarlar fren noktalarına çok yakın. Araç içerisindeki güvenim harika değil.” dedi.

Force India ile sezonun en iyi sonucunu aldıktan sonra Ferrari’ye geçen Fisichalla, “Force India’dan çok farklı, motor farklı, aracın kontrolü farklı. Tam gün test yapmanın çok faydası olurdu.”

“Konsatre olamadığım için 0.3-0.4 saniye kaybediyorum çünkü fren noktasından önce Force India değil de Ferrari sürdüğümü düşünüyorum.”

“KERS olduğu için fren anında araç farklı ve vitesi çok daha geç bir sürede düşürmem gerekiyor, çok farklı. Zamana ihtiyacım var ve burası hislerimi geliştirmem için iyi bir yer değil. Artık yarın yarışı yapıp ne kadar gelişeceğime bakacağız.”diye ekledi.


Yorumlar

  1. arkadaslar badoer ile karsilastirmak cok sacma. tur zamanlarina gore kiyaslarsaniz o kadar da kotu degil, alisma sureci. puan icin aldilar fisico'yu ama bundan sonra artik kimi getirirsen getir, yuk kimi'nin sirtinda. neyse..

    bir arkadasim ferrari f60'i, ducati'nin motogp motosikletlerine benzetmisti. onu sadece stoner adamakilli kullanabiliyordu, f60'i ise sadece massa ve kimi. bir farklar tabi. ducati genelde cok daha guclu ve kontrolu zor oldugu icin, f60 ise cok dusuk downforce'a sahip olup kutuk gibi bir arac oldugu icin 😀

  2. fisichella'nın da araca alışma periyodu içersinde olduğunu görüyoruz. işin kötü yanı araçta kendine güveni gelene kadar sezon bitmiş olacak. badoer den vazgeçmek ferrari'ye ekstra birşey kazandırmadı maalesef.

  3. fisi ortlama pilot muhakkak daha iyi olacaktır ama çok şey veremez..

  4. ferrarinin 1.aracını sonlarda görmekten sıkıldım artık ama fisichella iyi olacaktır …

  5. Daha önce de dediğim gibi, ''Fisichella'nın hayalleri gerçek oldu, sıra kabuslarında'' Elm sokağında kabus part-2 sanırım 1984 olacaktı 🙂

  6. Fisichella, hala Force India sürdüğünü düşünüyor ama bundan kurtulması gerek. Çünkü artık başka bir araçta. Doğru bu pistte Spa gibi büyük kaçış alanları yok. Bu yüzden biraz daha korkak sürüyor arabayı çarpmaktan da biraz korkuyor sanırım. Bu da zamanını oldukça etkiliyor. Arabanın da istenilen performansı verememesi frene erken basmasına daha da fazla etkiliyor. Konsantre olmalı yarışa. Bunu yapınca hem arabanın hem de kendi sınırlarına ulaşacağına inanıyorum ben.

  7. yha bu 2. araç boş kalsa daha iyi olucak…yarış tapıldıkça hem takım batıyo hemde oraya geçen pişot çok iyi olsa bile başarılı olamıyo

  8. Zaten deneme tahtası ya burası alın herkesi… Alonsoyu da alın rahatlayın

  9. anlattıklarından, force india ve ferrari arasındaki fark çok fazla. ve uyumsuzluk normal. maalesef takdir ettiğim bir pilot olan fisi'nin aklını, aracı kendine uydurmaktan yarışlara veremeyeceği çok açık.

  10. MagicAlonso avatarı

    badoer den iyi fisi sonuçta o aracı tanıyan test pilotuydu fisi ise daha ikinci yarışına çıkıyor ve badoer den iyi sonuç aldı ve gittikçe gelişecektir buna eminim

  11. Evet, senden önceki de aynı şeyi söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir