Raikkonen’in Sözleşmesinin Uzatılması Performansına Bağlı

yazar:

kategori:

Maurizio Arrivabene, Kimi Raikkonen’e gelecek yıl Ferrari’de kalmak istiyorsa iyi performans sergilemesi gerektiğini söylemiş.

Raikkonen bu sezon iki yıllık anlaşmasının son senesinde ancak üçüncü sezon için sözleşmesinde opsiyon bulunuyor. Raikkonen geçtiğimiz gün, kalıp kalmayacağına Ferrari’nin karar vereceğini belirtmişti.

Arrivabene ise, “Kimi’yle ne konuştuğumu mu merak ediyorsunuz? Bana sözleşmesinden bahsediyordu. Ben de ona bunun performansına bağlı olduğunu söyledim. Kimi böyle durumlarda kendisiyle yüz yüze ve açıkça konuşulmasını önemseyen bir insan. Şu anda bunları konuşmanın erken olduğunu Kimi de biliyor. Ben Kimi’nin performansından memnunum ancak daha da zorlaması gerekiyor ve o da bunun farkında.” diye konuşuyor.

Arrivabene, Sebastian Vettel’in performansından da memnun görünüyor.

“Herkes gibi onun da tutkusu ve şevki yerinde. Ferrari’ye kendini adamış bir pilotun bizim işimizi kolaylaştırdığını söylemek zorundayım. Hepsinin ötesinde, çocukluğundan beri Ferrari’yi düşlediği birçok defa söylemiş biri.”

“Elbette geçen sene bunları söylemek onun için imkansızdı ama şimdi özgür ve doğruları söylüyor. Bir pilot olarak kendisi oldukça güçlü ve titiz biri. Neredeyse her gazeteci ona kendisini ve Michael’i soruyor. Bana kalırsa, aralarında ortak olan şey kültürleri ama bunu dışında ikisi de bambaşka karakterde bambaşka pilotlar. Ama yine de ortak şeyler olabiliyor.”


Yorumlar

“Raikkonen’in Sözleşmesinin Uzatılması Performansına Bağlı” için 32 yanıt

  1. Raikkonen 2.pilot olarak yarışmaz eğerki yarışmayı kabul ederse formula 1’den ayrılmak hem onun adına hemde bizim adımıza daha iyi olur.Raikkonen kimseye destek olarak yarışmamalı şuanki performansı böyle devam ederse 2.pilot rolünde olucak,biz kimi fanlarıda böyle senaryoyu görmek istemeyiz.

  2. sakin olun , yarışı izleyin.

  3. Piyasada ikinci pilot mu kalmadı.Biri gider biri gelir.Ferrari için no problem.

    Kimiden istenen ya da istenecek olan şey belli ; Mersolardan en az birini geçip vettele ve takımlar şampiyonluğuna azami katkı sağlamasıdır.Şu ana kadar bunu Williams araçlarına yaptı ama hedef williams değil mersodur.

  4. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
    ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

    ferrari akıl almaz derecede kumar oynamaya devam ediyor. takım arkadaşına ağır şekilde yenilen pilotlarla daha da sözleşme uzatmak nedir? raikkoneni şampiyon yapıcak araç maldonado hariç şuan griddeki herkesi şampiyon yapabilir.raikkonenin bu kadar değerli görülmesinin tek sebebi ferraride son pilotlar şampiyonluğunu 2007de mclarenin yaşadığı sorunlar sayesinde kazanması başka hiçbirşey değil

    1. hakkaten ferrari bu işten anlamıyor seni oturtsunlar o koltuğa da önüne geleni geç 🙂

      1. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        siz kimi fanları kendinizi avutmaya devam edin iyi anlaşabildiği pilota yenilmesi size tabi ki daha az koyar

        1. bak edepli yorum yapacaksan yap yok benim anladığım dil bu diyorsan o seviyeye bir seferlik inerim anladığın dilden cevap veririm … ama sonra buradaki birçok aklı selim insana ayıp olur sen kendini avut asıl kimi ister kalsın ister kalmasın babamın oğlu değil … sen önce adam gibi yorum yap sayınız giderek atıyor sitede aslında hepiniz birkaç kişisiniz sadece birden fazla hesapla burada aptalca yazılar yazıp duruyorsunuz insanları sinir etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz tuttuğum takımın veya pilotun geçilmesi bana koymaz o yapıda değilim sonuçta bu bir yarış daha iyi olan az hata yapan geçer sen öyle bir yapıdaysan bilemem …

          1. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
            ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

            ben ortaya konuşuyorum ama sen gelip benim yorumumun altına gelip bana laf atıyorsun kaşınan sensin

            1. Ortaya bir yazı yazıyorsan uyarıyıda alırsın arkadaşım öyle ben ortaya yazı yazdım diyip işin içinden sıyrılamazsın 😉

              1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                retwork her yorumu trolleme

    2. KimiRaikkonen7 avatarı
      KimiRaikkonen7

      Sen hayirdir ya raikko yla aranda bi husumet mi var

  5. Büyük başkanım yeni sözleşme olursa puan başı para verin, sözleşmeyi son yarışa kadar yapmayın Kimi biraz yardirsin 🙂

    Kimi bir marka en çok fani olan pilot, hızı bir yana bunlar çok önemli detaylar.Şu durumda bence de Kimi’nin alternatifi yok, takımda bir uyum yakalanmış durumda, takım özellikle Kimi’nin geri dönüşlerinden çok memnun.Bir pilotu değiştirmek bu uyumu bozabilir, takımın havasını biraz bozabilir.Kimi’nin birkaç yarış parlak performans göstermesi lazim.

    Kimi ilk yarışlarda sorunlar yaşadı yarış dışı kaldı elbet sıra diğerlerine de gelecek o zaman orada olacağız. .

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Gönlüm vettelin kazanmasından yana ama inşallah raiokenen kazanır 🙂 değişik bir ironi oldu 🙂

  6. Unstoppable avatarı

    Açık söylemek gerekirse raikkonen sayesinde bu spora hala katlanan insanlar çoğunlukta o giderse taraflı tarafsız birçok insanın f1 den soğumak için bir sebebi daha olacak bence 🙁

  7. Sıralamada geçemediğin takım arkadaşını yarışta geçmek çok zordur.Raikkonende sıralamarda şuanki performansıyla devam ederse ben patron olsam açıkcası kimi ile devam etmezdim daha genç gelecek vaadeden pilotlara yönelirdim.

  8. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Raikkonen’le devam ederler cunku Raikkonen’in alternatifi yok. Ha, gidip Ricciardo veya Hamilton’i takima getirmeye kalkarlar, o zaman Raikkonen’e elveda deriz. Ama bunun gerceklesme ihtimali cok dusuk + Vettel boyle bir sey istemez.

    1. OtonomAktor avatarı

      ricciardo yu alsalar çok iyi olurda vettel istemez onu yine ricciardo yla aynı takımda yenilmeyi göze alamaz 🙂

      1. Böyle konuşmaları görünce aklıma hep Bianchi geliyor…

        1. OtonomAktor avatarı

          Schumi ve Bianchi sağlıklarına kavuşsalar bir an önce sağ sağlim görsek yeter. keşke bianchi biner diyebilseydik Ferrariye. Bianchi tam da hak ettiğini göstermeye başlamıştı Ferrariyi.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            OtonomAktor Dostum senin bütün yorumlarını okudum boşuna burada ben objektifim diye gezinme resmen Vettel alahine sürekli yazılar yazıyorsun.Vettel şuan zirve yaşıyorken senin ricardoyu hala lafın içine çekmenin manası yok çünkü bu objektiflik değildir.Evet ricardoyu kendi için de daha iyi hissedebilirsin ama ben objektifim diyip burada karalayıcı cümleler kurulmaz.Biraz

            1. OtonomAktor avatarı

              vettel aleyhine özellikle yazı yazmam ama son bir kaç gündür abartıldığında vettel yazmak mecburi oluyor. webber le iyi olmayan bir raikkonen in yanında iyi pilot gibi gözüküyor diyorum sadece. açık ve net. dediğim gibi kişisel olarak severim de vetteli çalışkan işine sadık bir adam. ayrıca objektif yorumluyorum da demiyorum ama şu an bir pilot tutmadığımdan fanboylar gibi at gözlükleri ile yorum yapmıyorum. olay bundan ibaret.

      2. ona ric,do vetteli yendi denmez redbul vetteli yendirdi denir kumpas kurdu çünkü
        yoksa gördük işte ferraride ne yaptığını

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          tabii işinize gelince redbull vetteli yendirdi biz aynısını 2007 de Alonso için dedikmi çaylağa yenildi oluyor dimi !!!

          Redbull Rice Vetteli yendirmişmiş 4 şampiyonluğu kime kazandırdı bu takım 1 sezon işler kotu gidince hemen ağlayıp kactı…

          1. ferrari vetteli taaaaaaa 2008 italya yarışından belli istiyordu ve aldı
            redbul vettelin ayrılacağını biliyordu geçen sene onlar ne yaptı
            testlerde ric,do üzerine oynadılar yarışlardada gördük bunları
            işte vettel geldi ferraride dertler bitti varmıdır başka sorun

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              bunlar hep paralelin oyunları diyimde yazdığın cevaba uygun bisey olsun

              1. Vettel ile Alonsonun pist içerisindeki davranışları arasında dağlar kadar fark var 🙂

                En azından biz birilerini pist üzerinde çarptırmıyoruz 🙂

  9. Bu haberin asparagas olduğunu düşünüyorum..

    Bununla birlikte tabii ki performans etkili olacak, Vettel tam bir sıralama canavarı, Rai ise sıralamalarda en iyi turunu atamıyor, ancak yarış performansı oldukça iyi, bir fırsat yakalarsa Vettel’in önüne geçebilir ki Vettel ile iyi arkadaşlığı onu iyi sonuçlar alma konusunda motive ediyor bence..

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Yahu kardeşim bu ne umut bıraz gercekcı olun Vettel sıkıntı yaşamazsa pit stop kaza arıza Kimi önünde yarış
      bitiremez
      Hadı gecen sene Alonso etkisi dediniz arac dediniz idare ettiniz Kimi için en iyi sey kariyerinin sonunda iyibi aracla tamamlayabilecek
      Bu sene Kimi için sonun başlangıcı bunu kızdırmak yada laf atmak için söylemiyorum ama artık bahanesi yok…

  10. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    itiraf etmek gerekirse benim ”kimi ferrari’de kalacak” iddiam birazda vettel sözleşmesine bağlıydı.biraz uçuk olsa da sözleşmede kimi’nin takımda kalma maddesi olduğunu düşünüyordum.ancak başka etkenler girdi araya.örneğin arkadaşlıkları örneğin kiminin bu seneki performansı.ama her türlü seneye de ferrari’de yarışacak.

  11. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    performansa bağlıysa elveda Kimi , bu saatten sonra ekstra bişiler yapmasını kimse bekleyemez istediği kadar çabalasın daha önce dediğim gibi bazı pist şartları hariç Mercedes’ler nasıl 1-2 garantiyse yerleri Ferrari’ninde 3-4 garanti kokpiti boş yollarsan dahi piste , şu anki duruma göre ee burdaki farkı performansı ne belirlicek ne kaldı takım arkadaşını geçmek böle sürekli gerisinde kalıp tüm sezon sadece 2 defa geçmek yetmez kötüsün demektir ha arada bir tane Mercedes’in geçilmesi olasıdır oda maalesef Kimi tarafından diil Vettel tarafından görünen o umarım vede İnşaALLAH Rai beni yanıltır da kalır

  12. takımda tanrı yok hava şartları ve “şansı” düzelmeyecek

    santander hala sponsor

    gridde trafikte yoğun bu sıralar

    işiniz zor açıkcası

  13. inceden ayarı vermiş patron. kimi sıralamada gecçemiyorsan yarışta geçeceksin vettel i yoksa iş kötü. podyuma çıkman gerek mercedes dışında en iyi araç sizde ve artık yarışlar tükenmeye başlayacak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir