Türkiye GP'nin 2010 Takviminden Düşürüleceği İddia Ediliyor

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde FIA, 19 yarışlık 2010 Formula 1 takvimini yayınlamıştı veaçıklanan takvime göre Türkiye GP’nin yeri 30 Mayıs’tı ancak Kanada GP’nin dönüşü için kesin anlaşma sağlanması halinde yarışın 6 Haziran’a çekileceği belirtildi.

30 Mayıs olması halinde Türkiye GP, Monaco’dan bir kaç gün sonra olacak ve takımlar lojistik olarak kısa sürede taşınmanın kolay olmayacağını söylüyorlar.

Bu hafta sonu Singapur’da yapılan FOTA toplantısında takvimde uzun süre kalması beklenmeyen ve Bernie Ecclestone tarafından desteklenen Türkiye GP’nin takvimden planlanandan önce düşürülmesi teklifi geldi.

Özellikle son 2 senede yarışa yeteri kadar seyircinin gelmemesi nedeniyle uzun zamandan beri Türkiye GP’nin takvimde uzun soluklu olmayacağı haberleri çıkıyordu.


Yorumlar

  1. arkadaşlar nasipse bu sene hep beraber yarışa gidelim. trf1 bu konuda bize önderlik etsin. hem orada burada küfür kıyamet kavga ettiğimiz arkadaşları görüp canlı canlı bu sefer kavga edip f1 i taraftar olarak hak etmediğimizi cümle aleme ispat ederiz(şaka şaka:))). neyse trf1 göreve…çok isterim buradaki arkadaşlarla tanışmayı…

  2. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    ya ben anlamıyorum.bilet fiyatınıu yüksek yapıyorlar.sonra gelin izleyin diyorla.biletlerin fiyatı düşmesse olcagı bu değilmi.

  3. yorumlarınızı okudum ve hak veriyorum gerçekten

    kenan sofuoğlu birkaç yıl içerisinde motogp'ye çıkarsa ve birçok televizyonumuz bir mucize gerçekleştirilip motorsporlarına daha fazla zaman ayırırsa ancak o zaman "MOTORSPORLARI TAKİP EDİYORMUŞ, SALAĞA BAK… TSI TSI TSI TSI" diyen zihniyet yavaş yavaş "LAN GERÇEKTEN DE BU KADAR ÖNEMSİYORLAR. MİLLET, GELİN Bİ İZLEYELİM BİRKAÇ KERE BAKALIM BEĞENİR MİYİZ BEĞENMEZ MİYİZ" demeye başlar.

    tosfed, o 130 bin kişilik tribünün yerine 65-70 bin kişilik yapsaydı da o artan 60-65 bin kişilik yerin parasıyla da etrafı ağaçlandırsaydı fena mı olurdu?

    şampuan, parfüm veya da krem reklamları olunca sokakları 20-30 afişle dolduran belediyelerimiz bari 6-7 tane F1 afişi koysalar da halk biraz anlasa işin ciddiliğini. biraz da yetiştirilmemiz de önemli. çocukken her 10 top oynayışımızın yanında 4-5 kere de trafiğe kapalı bi alan bulup bisikletlerle yarışsak böyle olmaz. aslında farketmiyoruz ama f1e veya başka motorsporlarına ilgi biraz biraz artıyor. ama bu artmanın ivmesi çok düşük. trt1 şifreli yayına geçmese de kanalları gezmek isteyen bi amca teyze abi abla kısacası "formula1" in ne olduğunu bile bilmeyen bi kişi "DUR Bİ İZLEYEYİM NASIL DÖNÜYORLAR" diyerek izlese bir. "SONUNA GELMİŞİM Bİ DAHAKİ NE ZAMAN ACABA" dese bile yavaş yavaş gelişiyoruz demektir. ama nerdeeee… ligtvye veya BAŞKA HERHANGİ Bİ KANALA ayda bilmem kaç lirayı veren aşırı sporsever (!) (spordan kasıt sadece futbol) amcalarımız teyzelerimiz trt'nin şifresini açtırmaya götürse televizyoncuya da en azından bi 15 lirayı verse ligtvye 70i 80i sayarken… bu günleri de göreceğiz bir gün ama bunun için 10 yıl gibi bi zaman gerek.

    ALLAH BU MİLLETE FUTBOLDAN BAŞKA SPORLARI DA TAKİP ETMEK GEREKTİĞİNİ AKIL ETTİRSİN

    AAAAMİİİİN!!!

    örneğin bura yani taşucu gibi türkiye'nin küçük yerlerinde anne-babalarımızın çok büyük bir çoğunluğu formula1'in ne olduğunu bile bilmez. yeni nesiller halledecek yani bizler. örneğin kendi ilçemdeki liselere baktığımızda f1i adam akıllı takip eden bi ben ve benim gibi küçük bi azınlık. ama her sabah zil çalana kadar futbol sohbetine derinlemesine dalan yaşıtlarımın sayısı dünyalar kadar…

  4. bu çok kötü olur. hayatımdaki en büyük eğlence ve gitmekten en çok hoşlandığım organizasyonun anlaşma süresi öncesi son bulması çok kötü malesef. en büyük hayalim kırmızı giyinip alonsoyu da kırmızılar içinde yarışırken görmek. ama galiba bu hayalim gerçekleşemeyecek. neden işini yamayı bilmeyen insanlar yüzünden. ama f1 ile ilgilenen çok az Türk ün olduğuda kesin. nerdeyse hepimiz birbirimizi tanıyor haldeyiz yani

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    jason tahincioğlu varya. herşey torpil.ama bir kişi yeteneğiyle gelince kimse ciddiye bile almaz bakın kenan! yahu hiç unutmuyorum adam 2006silverstone u yorumluyor : raykının hata yaptı şumayer yavaş diye. ya torpille geldi ve gitti başka ne olur.milletin dini futbol olmasına rağmen bir tane dünyaca ünlü futbolcu ok.gs-fb yi çıkarın takım yok.bu takımdaki yabancıları çıkrın ikinci ligde oynar.nede başarılıyız? olimipyatlarda koşan ız *****….halterci bulgar. adamlar çocukken başlıyor eğitmeye ama alileride sporcu…böyle daha çook dövünürüz.daha bir tane araba üretemiyoruz malesef.neyse.bu sene olmasa 2 3 sene sonra gider.sanki birşeylermi değişecek?

  6. Bir Türk pilot spora girer ve azcık başarılı olursa, işte o zaman pist ağzına kadar dolar… Böyle bir pilot ortalıkta olmadığına göre, daha çok bekleriz…

  7. türkiyenin gitmesi sanırım montreale bağlı olacak. montreal olmazsa durum iyi bizim açımızdan çünkü türkiye 6 hazirana kayacak ve monaco ile arada 2 hafta olacak ama montreal takvime girerse durum biraz kötü olabilir.

    2 senenin ardından geçen sene gidememiştim, bu sefer de askerden dönüşüme denk gelecek sanırım inşallah bir kere daha gidebilirim.

  8. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ya bir haber sitesinde f1 bizim sporumuz değil oraya güreş tesisi yapsın diyen mollalar,onların destekleyicileri olursa böyle olur.ateist mollar düğün konvoyu izlermiş daha iyiymişte bilmemne.bir batı düşmanlığı (eziklikten geliyoor) medeniyete uzak kalma isteği vs bu adamlar çook pistte gider bilmemnede gider.malesef o ''insan'' alardan biri bu sitedede yorum yapıyor.aynı zihniyet.f1 e 4 kere gittim hepsinede değdi.digiturk e para yatıranlar 90 dk lerini kaybedenler utansın.güreşmi???milletin birbirini ellemesi ne zaman spor! oldu???

  9. Ahmet  Keleş avatarı

    Türkiye'de babam ve kuzenim gibi adamlar dolu oldukça bizim ne haddimize F1 ya

  10. arkadasin biri yazmis ama, kesinlikle bir f1 gp'sini hakettigimizi dusunmuyorum.

    ayrica, futbol disinda hicbir sekilde herhangi bir spor dalini "spor" olarak kabulenemiyoruz. bu kultur yerlesmedi bizde bir kere, bu onemli.

    ben mesela, disarida tv'de "formula 1" izleyecegim dedigimde, etrafimda bana gulen (evet, bildigin dalga geciyor adam) veya acayip gozlerle bakan insanlar gordukce, bunu haketmedigimiz iyice anliyorum. bize degil bir-birkac, baya bir gomlek fazla geliyor formula 1.. "aman canim, habire donuyorlar iste hizlica." diye, formula 1 gibi, su bir suru sacma sapan kural ve kisitlamalara ragmen, icinde her seyin oldugu, kompleks bir sporu bile boyle basite indirgeyip asagilayan insanlarin oldugu bir ulkede yasamaktan bazen nefret ediyorum acikcasi.

    sorun belki de izleyici olmamasi degil, ekonomik kriz de degil. bu. kultur meselesi. ama bay e, burada goz dagi vermek istemis. onun dusundugu cebine girecek para tabi. bilet fiyatlari dussun, tabir-i caizse "surumden kazanilsin.", bakin nasil doluyor o tribunler… desem de inanmayin, yine de zor. dedim ya, bedava getirsen bazi adamlari, ustune "e hani, ac mi kalacagiz yani?" diyecek adamlar da boldur bizim bu guzide memleketimizde..

  11. Geçen takvim açıklandığında ve üzerine açıklama yapılmadığında rahatlamıştım. Ama sanırım yanılmışız.
    Şayet görüşülecek ise düşürüleceğini düşünüyorum. Flavio gitti rahatladık diye düşünülebilir di belki ama
    Toyota vb. de istemediğini biliyorum. Ferrari pazardan dolayı istiyordu ama düşünce değişmişmidir bilemem.
    Kimsenin memnun olmadığı bir gerçek…

    Düşürülmesin diye bir beklentim de olamıyor malesef. Ulaşım, fiyat vs hep bahane olarak gördüm ve halen de değişmedi.
    20 küsür milyonluk İstanbul seçenekler arasında en uygunu idi ve o seçildi. Yurt dışı, yurt içi, şehir içi
    ulaşım da istanbul kadar diğer seçenekler uygun durumda değil. Size uzak olabilir ama ist.'a kalabalık ulaşım her zaman daha kolaydır ve daha önemlisi yabancıların ulaşımı daha kolaydır. Yer belirlenirken daha yarış dönemi, turist sayıları, yurt dışı ulaşımı, yapılacak şehrin ismi, özellikleri, nüfusu gibi kıstaslar konunun uzmanları ve düşünürleri tarafından tartılarak belirlenmişti. (Boşuna anltalya demeyin izmir bile daha kuvvetli bir seçenek). F1 severlerinin çoğunluğunun ist.'da olduğu da bir gerçek. Bu kadar kişiyi ve yabancıyı niçin başka bir şehire taşıma ile uğraşılsın.
    Bilet fiyatlarını seçenek, bütçelere göre pahalı değil. (Avrupanın fakirleri istanbulpark'a geliyor.) Dostlar bu derbi değil Formula 1 ve yılda 1 kere oluyor sadece. Dünyanın sayılı prestijlerinden bir tanesi. Avrupa'da şuan bilet fiyatlarından sıkıntı çekiyor ama bizde en başından beri böyle. Konaklama ve bilet olarak biz çok daha uygunuz. Belirli bir gelir altının
    F1 'e ilgisi olmadığı ortada, bunun dışındakiler içinde talebe bile olsa 1 yılda bu parayı hazırlamak gayet mümkün. (Başka engellere
    kimse birşey diyemez.)
    Bu bir sevda, gönül işi. Pist üzerinde seyir imkanı çok iyi olmamasına rağmen sadece destek olmak için giden çok fazla insan var.
    70-90 lira pahalı bile olsa yöneticilerin dediği gibi daha düşük fiyata pisti doldurma garantimiz yok. Bu işler teminat ve birim tarifeler üzerinden dönüyor. Kısaca 40 milyon bile olsa ben sanmıyorum pisti taşarcasına bu milletin dolduracağını!
    Reklam ve tanıtım da bir yere kadar. Diğer spor türleri, olimpiyat oyunları vs. sadece ilgilileri tarafından takip edildiği bir gerçek.
    F1 sevdalısı sayısı da yıllardır ortada. Futbol harici sporlar bu ülkede azınlıkta ve bizde o azınlığın içindeyiz.
    Özet olarak burası Türkiye, araba merakı ile motor sporları sevgisi, ilgisi farklı şeyler. Bunlar bizde hep belirli bir kesimde oldu ve olmaya devam edecek. Rally, motogp meraklısı, aşığı ne kadardı ki F1 meraklısı fazla olsun. Özetle herkez bu işin tutacağını,
    ilgi olacağını düşündü ama hepimiz yanıldık. F1'i hak etmiyoruz. Burada izlemekten mahrum kalıcaz, aşkımız yüreğimizi buracak ama boşuna
    yer işgal etmenin anlamı yok. Bir 10 yılda geçse motorsporlarına ilginin artacağını ben sanmıyorum.

  12. umit isbilen avatarı

    hayatımızda 5 kere gördük biz daha, yazık bize daha çok görmek istiyoruz onların vınlamalarını…
    bildiğin ağlarım

  13. Antalya'nın daha içinden çıkamadığı raylı sistem sorunu var zaten. Sakın Antalya demeyin F1 pisti yeri için. 😀

    Neyse, keşke gidebilseydim İstanbul Park'a zaman bulup. Nedense hep engeller çıktı. ÖSS, yaz tatilinde piste baya uzak olmak gibi sıradan sorunlar… Tamam artık 2010da gidebilirim orada olmam lazım derken şimdi de takvimden çıkaracakar pisti…

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Biraz Da Belliydi Boyle Olacaği… Malesef Organizasyon,Tanitim,Bilet Fiyatlari vs.vs Biz Henüz Diğer Ülkelerin Seviyesine Gelemedik..Ve Bu Sene Türklerden Cok Yabanci Turistler Wardi Malesef.

  15. Organizasyon bence zaten yeterli değil, benim vurgulamak istediğim olayın maddi boyutunu durmadan ısıtıp ısıtıp önümüze koyanlar, evet ucuz olmayabilir, ama her kesime uygun fiyatlı bilet mevcut, öğrenci olan maddi durumu olmayan açık alana gider, geri kalan ise istediği başka bir yere… Bir Fb maçı -üstelik derbi bile değil- en ucuz bilet 55 lira ve bunu ve daha fazlasını veren binlerce taraftar var, hemde ayda bir falan… Fiyattan çok daha farklı problemlerimiz var…

  16. bnce antalyaya gelmeli tr gp…hem turist çeker hemde sahilleri ile güzelliği ayrıca bnde burda oturuyorum 😀

  17. Oversteer ben senin o dediğin miktarı yarışa gelmek için veriyorum maalesef uzak olmasa hersene orada olurdum ancak mesafe var…
    Kaldırmaları hakkında pek bişe söyleyemeyeceğim hakettik gibime geliyor…

  18. bence bilet fiyatları da önemli bir faktör (ama öncesinde asıl problem tanıtım ve destek eksikliği.)

    kimisinin bakış açısından 150-200 lira 1 günde harcanacak parayken, bir diğeri için 10 günlük çalışmanın karşılığıdır. kimisi platinum'a 700 lirayı çıkarıp vermekte problem yaşamazken bir diğeri yol, yiyecek, içecek masrafını da düşünerek evinde tv karşısında izlemeyi tercih edebilir.

    her neyse, ekonomik kısmı değil zaten en büyük darbeyi vuran. o nedenle yine fanları karşıya alıp "çok isteyen açık alan biletini alır gelir, biriktirilir nolacak" dememek gerek. küçük miktarlar büyük fark yaratır bazen..

    yine de bence eeeeeen büyük problemler:
    -yarış tarihi
    -tanıtım eksikliği. (head and shoulders yeni şampuan çıkardığında bile daha çok haberimiz oluyor neredeyse. ortalama tv izleyicisi, yarış rakip kanalda yayınlanacağı için, yalnızca 2 dk haber yapan kanallardan mı alacak haberi? )
    -"büyük adamlar"ın desteksizliği.
    -medya'nın çok bilmişliği. "oha, birileri bilmemkaç yüz lira verip arabaların turlamasını izliyor, ne saçma, hemen eleştireyim ki kendime ait bir fikrim varmış gibi görünsün" tavrı.
    -bilet fiyatları, evet.

    düşündükçe sinirleniyorum ya, neyse… bir soluk posterle olacak işti evet… cık cık, neyse…

  19. açık alana 2005 de yanılmıyorsam kendim için 140 tl yeğenim içinde 90 tl ödemiştim 3 gunluk.bu sene kendim için 80 civarıydı ing kartına indirimle.yanı fiyatlar senede 1 kere gıttıgımız bir yarış için çok fazla değil açık alan için.fakat tribunler için aynısını söyleyemeyeceğim.yazık olacak,inşallah yarışı bizden almazlar.

  20. Açıkcası ülkemizde ki faiş internet fiyatlarını karşılayabilen, üstüne üstelik bilgisayarı olan, hatta tv si olup onda F1 i izleyebilen, kısacası bu siteye girebilen her F1 taraftarı İstanbulda ikamet ettiği sürece kolayca yarışa gidebilir, açık alan fiyatları oldukça uygun, senede bir kere olan bir organizasyon bu, 100 140 lirayı 1 senede biriktirmek biraz fedakarlık istese de imkansız değil… 2005-2006-2008 olmak üzere 3 yarışa gittim üçünde de açık alandaydım, bütçem buna yetiyordu ona gittim 🙂 Kısacası fiyatlar mazeret değil, yarış Monacoda yapılmıyor, İstanbulda arkadaşlar… Şehirdışından gelenlere birşey diyemeyeceğim, tabi o daha fazla uğraş gerektiriyor, yine de bu olaya gönül vermiş biri onunda bir çaresini bulur…

  21. burada varsayımsal olarak herkesin "yarış varken hiç birşey yapmayıp gidince üzüldüğünü" düşünmek ne kadar mantıklı?

    bu siteyi takip edenlerden, ekonomik olan karşılayabilenlerin büyük çoğunluğunun yarışa gitmiş olduğu bir gerçek. çıkıp burada "ama siz birşey yapmadınız, iptal ederler tabi" demek çok yanlış. biz daha ne yapalım? bir şekilde vakit ve büyük miltarda nakit ayırarak katıldık yarışa. katılamayan da ya zaten spora ilgisizdir, ya da ekonomik olarak karşılayamıyordur. 2. gruba kimse bir şey söyleyemez sanırım zaten. ilk kesimin de ilgisizliğinin sorumlusu pist yönetimi+tosfed+devlettir. (herşeyi devletten beklemiyorum hayır, ama küçük bir yardım çok makbule geçebilirdi.)

    bu sonuçta suçlanacak SON kişiler fanlardır. spora, yöneticilerden çok daha fazla ilgi duyan, ve açıkça görüldüğü üzere sporu yöneticilerden çooook daha iyi anlayan fanlara yöneltmeyin bence öfkenizi.

  22. Zihniyet! İstanbulPark'a giden biz yarışseverleri enayi gören-hor gören zihniyet kalkıp ahkam da keser şimdi, yok bilmem ne de, şöyle de böyle, dış mihrak da falan. Bizim ülkeye bikaç gömlek fazla bu tarz şeyler, ne diyim; köppek gibi üzgünüm..

  23. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu sene neredeyse 1 maaş para harcadım.Gittim gezdim alışveriş yaptım,izledim sohbet ettim.Kesinlikle güzeldi.Arkadaşlarımı getirmek için elimden geleni yapıyorum önümüzde ki yarış için. ama kaldırılırsa yurt dışına da gidemeyiz. Alırım çerezimle kolamı, ekranın karşısına geçerim.

  24. bu yıl yarışı izlerken son kez orada olduğumu düşünmüştüm..!
    seyirci bariz bir şekilde azdı.

    kapının önünde 50 tl'ye gold-platınyum koltuklara götürüp bırakan şebekeye;
    gözümün önünde 6 bulgar turisti 250 tl'ye içeriye alan görevliye yanımda oturan birinin bunlar nezaman mola verecek diye soruşuna,önümde ayakta duran ve etrafındaki karşı cinslerini tarayan bedeviye şahit olunca sonkez izlediğimi düşündüm;

    pist'de düzenlenen tüm organizasyonlara katıldım.hatta motogp'ye hasta halimle geldim bunu yaparken tek düşüncem destek olmaktı..

    bu kararın beni şarşırtmadığını söylemek isterim…!

  25. pistin yeri yanlış istanbul olmamlıydı antalyada olmalıydı o pist hadi oldu ist de sen aktivite yapmazsan biletler pahalıysa sen federasyon veya devlet biletlerin fiyatının bir kısmını üstlenirsin halk gider sen daha nerede bulacaksın ülkenin reklamı için böyle bir ekranı milyon dolarlar harcasan böyle reklam yapaaamazzzsın

  26. bence pistin yeri yanlış antalya olmalıydı antalyaya gelen turistin amacı belli eğlenmek ist ye gelen turist iş ve gezi için gelir tarih için gelir antalyaya gelen turistin tur paketlerinin içinde o biletler her halükarda satılırdı
    çevre illerdende her halükarda gelen olurdu istanbul a gelen insanın az olacağını düşünüyorum zaten halden de belli ben samsundayım ve ist ye hiç gelmedim ve ist beni korkutuyor antalyada olsaydı yarış tereddütsüz giderdim
    istanbul çok yanlış bir seçimdi sonuçta her spor dalının merkezi istanbul olmak zorunda değil

  27. Vallahi eğri oturup doğru konuşmak gerek bazen.Bunca zaman birşey yapmayıp kalkacağı zmaan dünyayı ayağa kaldırmak ne kadar f1 sevgisidir tartışılır. Gitmemesi için ne yapıldı acaba önce buna yoğunlasılmalı bence. göndermek istedikten sonra her şekilde gönderirler. Kar elde etmiyor , Yarışlar heyecansız, Seyirci az , araçların gelmesi imkansız v.s v.s.. Formula1i seviyoruz da sahip çıkmaya gelince gıkımız çıkmıyor maalesef. Şampiyonlar liginin final maçına kaç para olsa verilir ama ülkemizde!!!

  28. 5 yıldır yarış pistine uğramayanlar bu habere yorum bile yazmasın. Önce piste gidip sonra eleştirelim. Muhtemelen gelecek 2 yıl TürkTelekom GP si olarak düzenlenecek ve seyirci sayısı da artacak. Zaten kalan 2 yarış Takvimdeki (varsa) yerimizi kesin olarak belirleyecek.

  29. Ağlarım… :/

  30. turkıye f1 haketmıyor acı ama gercek!!!

  31. Bu haber bizim için son uyarı. doğru olduğunu sanmıyorum ancak çok önemli bir noktaya işaret ediyor: Gelecek sene ekstra birşeyler yapmazsak izleyeceğimiz son Türkiye gp si 2010'da olacak. Şimdiden çalışmalara başlamak lazım.

  32. sıfır reklam-tanıtım, bir pisti bile işletemeyen yönetim, ilgisiz bir halk ve F1 ile yatıp kalksa da piste gitmeyen kitleler… F1 bize 2 numara büyük ama çaktırmamaya çalışıyoruz, şşşş, kimse duymasın

  33. söylenti olupta doğru çıkmayan hiçbir şey hatırlamıyorum.

    ve bu iş bizim spor bürokratlarını oldukça aşıyor.

    devlet yetkililerin ülkemizde büyük yatırımları olan Renault ve Toyota'dan biraz destek araması fena olmaz. ya da ING gibi büyük firmalarla biraz baskı kurma yoluna gitmeli.

    ama bu konuda bizimkilerin en ufak bir çaba gösterdiğine dair bir haber okumadım. eğer böyle olursa yerimize geçmek için bekleyen çok ülke var.

  34. elif çivici avatarı

    hayır çıkarılamaz bu kadar kolay ya..yeterli reklam olursa her şey olur.zaten para yoktu krizden ama şimdi işler biraz rahatladı.daha cok seyirci gelecektir.tek dezavantaj pistin uzak olması.

  35. koskoca bir yilda turkiye yarisini koyacak tarihmi kalmadi, kaldiki yilin cok buyuk zamani iklim olarak yarismaya uygun durumdayiz. lojistigi bahane edip erkenden kurtulmaya bakiyorlar maalesef.

  36. Herkes suçu kendinde aramalı,ençok yayıncı kuruluş ve yetkili federasyon,tahincioğlu ve yalçıntaşa seesleniyorum eğer bu yarış türkiyede yapılmazsa sizin ayıbınız olur.

  37. belliydi ztn..ama bu sene türk den çok yabancı vardı bizi bile yabancı zannediyodu görevliler 🙁

  38. gözdağı vermek istiyorlar bay e vazgermi hiç

  39. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    E yapmaz umarım böyle birşey.Seyirci heryerde azdı.Bize özel birşey yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir