Heidfeld "Farklı Üreticiler Olsaydı Lastikler 10 Kat Daha İyi Olurdu"

yazar:

kategori:

Bridgestone 2008’de getirilen tek lastik kuralından beri Formula 1’in resmi lastik tedarikçiliğini yapıyor.

Heidfeld kuralların yapay bir yarış sunduğunu ve lastiklerin şu an olduklarından daha iyi olabileceğini söyledi.

Heidfeld “Uzun sürüşlerde benim için iyi ancak bazıları için lastikler çok çabuk bozuluyor. Sert lastikler ile yarışı yapabiliriz, açıkça o daha iyi. Bu duruma yardımcı olmak ancak  lastik çok yumuşak değil.”

“Mücadele olmadığı için lastikler 10 kat daha iyi olabilirdi. Daha yumuşak olan ancak daha fazla yol tutuşu olan ve daha uzun mesafe giden lastiklerimiz olabilirdi.”

“Bunun dışında her iki tür lastiği kullanma kuralı spora uygun olmayan yapay bir şey.”

“Lastik testi yok, tüm sene boyunca aynı lastikler var. Şaşırtıcı olan ise şu anda bile sezonun ilerleyen zamanlarında ummadığınız şeylerin olabilmesi. Bu sadece benim takımım için değil, tüm padok için geçerli.” dedi.


Yorumlar

  1. doğru michelin 2007 de çekildi. ama serbest olsa formula 1 de birçok lastik firması olur. geçişlerin bu kadar azalmasının sebebi birçok konuda araçlar arasında fark yok. belli kurallar ve standartlardan dolayı bugün serhan acar yarışta yağmurlu çin yarışını saymazsanız ortalama 9.küsür bir rakam söyledi. çok komik durumlar. ve hergeçen gün seyircide azalıyor. birde bu baş belası cadde pistleri valencia singapur yazık oluyor bizlere hafta sonlarını iple çekiyoruz. ama ondan sonra zevksiz yarışlar…bu pilot çok doğru söylemiş.

  2. Remzi Ersoy avatarı

    değişik üreticiler olasaydı aralarında en iyi lastiği üretmek için bir rekabet olurdu ve bu takımlar için pozitif bişey.şu anda ise tek üretici olduğu için çok rahat bence lastik konusuda bristone.

  3. Ağlasınlar sonrada niye geçiş olmuyor diye.

  4. tek lastik üreticisi kuralı 2007 de devreye sokuldu, 2006'da anlaşma imzalandı… Williams mesela 2007 ye hazırlık olsun diye 2006'da Bridgestone'a geçti, sanırım böyleydi yani:)

  5. (ironiyi anlamayan nesle aşina değilim)

    🙂

  6. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    michel lastikler geri döçnerse kesinlikle renaultta geri döner 🙂

  7. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    vay be nerde kaldı o eski günler michelin bridgestone savaşları.Artık heycansız yarışlar eskisi gibi heycanmı kaldı eskilere geri dönsek

  8. MagicAlonso avatarı

    nick çok doğru konuşmuş kötü olan bir aracı lastiklerinin iyi olmasıyla önde görebilme şansımız yok oluyor eskiden michelin her takım için onların isteklerine göre hamur üretip getiriyordu bazen takımların hesabı tutmuyordu bazen çok mükemmel performans gösteriyordu.umarım bu saçma kural 2010 dan sonra değişir diğer üreticiler de gelir zaten renonun bu denli yavaş kalmasının en büyük sebeplerinden biri michelin in ayrılması oldu mclaren de ferrari sayesinde bridgestone lastiklerini nasıl kullanacağını öğrenmiş oldu.eskisi gibi motor ve lastik serbest kalırsa muhteşem olur

  9. tek lastik resmi olarak 2008de geldi yanlış hatırlamıyorsam, ancak michelin 2007de çekildiğini açıkladı. yanlış da hatırlıyor olabilirim

  10. kesinlikle doğru söylüyor.Eskiden Michelin Bridgestone savaşı vardı.O zamanlar otomobilden çok lastiği konuşurduk.Keşke geri dönse Michelin.Hatta GoodYear da dönse süper olur.Bu iş Bridgestone nin tekeline kaldı.Michelin çok kaliteli bir lastik.

  11. Tek lastik 2007'de getirildi. 2010 sonuna kadar tek lastik için Bridgestone ile anlaşma imzalandı. 2005 senesinin o zorlayıcı kurallarında Bridgestone yapamamıştı, ancak Michelin üstesinden gelebilmişti.

  12. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    aslında 3 4 firma olsaydı,hepsi eşit sayıda takıma lastik verseydi.lastik şampiyonası da olsaydı eğlenceli olurdu.

  13. Boşver be Nick, tekelcilik de iyidir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir