Singapur'da Işıklar Altında Zafer Hamilton'ın!

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan son şampiyon, ışıklar altında koşulan tarihin 2. gece yarışında pit stoplar dışında liderliğini üstün şekilde korumayı başardı ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hamilton, Singapur’da aldığı bu galibiyet ile bu sezon 2. kez podyumun en üst basamağında yer aldı.

Tek pit stop bölümünün olduğu yarış, geçtiğimiz seneye göre yapılan değişikliklerin ardından oldukça uzun sürdü ve ancak 1 saat 56 dk6 saniyede tamamlanabildi.

Yarışa 6. sıradan başlayan Timo Glock, yarışın en istikrarlı isimlerinden birisiydi ve Singapur’da 2. olarak sezon başında yapılan Malezya’da aldığı 3.lüğün ardından tekrar podyuma çıktı.

Ortaya çıkan skandal nedeniyle zor günler geçiren Renault’tan Fernando Alonso, geçtiğimiz sene burada yapılan ilk gece yarışını kazanmasının ardından bu sene 3. olarak podyuma çıkmış oldu. Alonso ve Renault bu sezon ilk kez podyumda yer buldular.

Yarışa 2. sıradan başlayan ve galibiyet mücadelesi vermeye çalışan Vettel, 2. pit ziyaretinde pit alanında hız limitini aştığı gerekçesiyle pitten geçme cezası aldı ve gerilere düştü. Vettel cezaya rağmen yarışı 4. sırada tamamlamayı başardı.

Şampiyona lideri Jenson Button, yarışa 11. sıradan başlamasına rağmen istikrarlı performansı ve 2. pitlerde önünde yer alan Barrichello ve Kovalainen’in pite erken girmesinin ardından hızlı turlar atarak 5.liğe yükseldi.

Barrichello’nun yarışı takım arkadaşının hemen gerisinde 6. sırada tamamlaması ile Jenson Button, sezonun bitmesine 3 yarış kala şampiyonadaki 14 puan farkı 15’e yükseltmiş oldu.

Heikki Kovalainen, takım arkadaşı Hamilton’ın kazandığı Singapur’da 7. olarak takımına 2 puan kazandırdı ve Mclaren markalar klasmanında 3.lük mücadelesinde fark kapatmış oldu.

2009 Formula 1 sezonunun ilk gece yarışının yapıldığı Singapur’da son puan, buraya oldukça büyük güncellemeler ile gelen BMW Sauber’den Robert Kubica’nın oldu.

Bu sene henüz puan kazanamayan Kazuki Nakajima Singapur’da 9. olurken Ferrari’nin şampiyon pilotu Kimi Raikkonen 10. sırada kaldı. Raikkonen 4 yarış sonra hem podyum dışında kaldı hem de yarıştan puansız ayrıldı.

Yarışın başlarında oldukça iyi iş çıkaran Williams sürücüsü Nico Rosberg, ilk pitlerden önce 2. sıradaydı. İlk pitinden çıkışta geçmemesi gereken beyaz çizginin dışına çıkan Rosberg pitten geçme cezası aldı ve tam o sırada güvenlik aracının piste girmesi Rosberg’in cezasını çekmesinin ardından grubun sonunda kalmasına neden oldu. Yarış sonunda Rosberg 11. sırada kaldı.

Oldukça durağan geçen yarışta 20. turda Alguersuari’yi geçmek isteyen Adrian Sutil, viraja girerken spin attı ve ardından piste dönmek isterken arkadan gelen Nick Heidfeld’e vurdu ve pistin temizlenmesi için güvenlik aracı piste girdi. Bu kaza sonucunda Heidfeld’in uzun zamandan beri devam etmekte olan en çok yarış tamamlama rekoru da sona erdi.

Genel olarak frenler üzerinde zorlayıcı olan Singapur’da özellikle Red Bull ve Toro Rosso pilotları zor anlar yaşadılar. Toro Rosso’nun 2 pilotu ve Red Bull’dan Mark Webber fren sorunları nedeniyle yarış dışı kalırken şampiyona lideri Jenson Button da benzer sorunlarla karşılaştı ancak İngiliz sürücü yarışı tamamlamayı başardı.

Ferrari ile 2. yarışına çıkan Giancarlo Fisichella, yarışı ancak 14. sırada tamamlayabildi.

Sezonun 14. yarışının ardından Jenson Button, Barrichello’nun 15 puan önünde liderliğini sürdürürken 3. sırada yer alan Sebastian Vettel farkı ancak bir puan kapatabildi. 6. sırada bulunan Hamilton ile 5. sıradaki Raikkonen arasında ise 3 puan fark kaldı. Markalarda ise 153 puana sahip Brawn GP, Red Bull’un 42.5 puan farkla önünde yer alıyor. Mclaren Mercedes ise 3. sıradaki Ferrari ile farkı 3 puana indirdi.

Sezonun 15. yarışı önümüzdeki hafta sonu Japonya’da koşulacak.

Poz  Pilot        Takım                      Süre
1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1sa 56:06.337
2. Glock Toyota (B) + 9.634
3. Alonso Renault (B) + 16.624
4. Vettel Red Bull-Renault (B) + 20.261
5. Button Brawn-Mercedes (B) + 30.015
6. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 31.858
7. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 36.157
8. Kubica BMW Sauber (B) + 55.054
9. Nakajima Williams-Toyota (B) + 56.054
10. Raikkonen Ferrari (B) + 58.892
11. Rosberg Williams-Toyota (B) + 59.777
12. Trulli Toyota (B) + 1:13.009
13. Fisichella Ferrari (B) + 1:19.890
14. Liuzzi Force India-Mercedes (B) + 1:33.502

Hızlı Tut: Alonso, 1:48.240

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 48
Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 48
Webber Red Bull-Renault (B) 46
Sutil Force India-Mercedes (B) 24
Heidfeld BMW Sauber (B) 20
Grosjean Renault (B) 4


14. Yarışın Ardından Puan Durumu:

Pilotlar: Markalar:

1. Button 84 1. Brawn-Mercedes 153
2. Barrichello 69 2. Red Bull-Renault 110.5
3. Vettel 59 3. Ferrari 62
4. Webber 51.5 4. McLaren-Mercedes 59
5. Raikkonen 40 5. Toyota 46.5
6. Hamilton 37 6. Williams-Toyota 30.5
7. Rosberg 30.5 7. Renault 26
8. Alonso 26 8. BMW Sauber 21
9. Glock 24 9. Force India-Mercedes 13
10. Trulli 22.5 10. Toro Rosso-Ferrari 5
11. Kovalainen 22
12. Massa 22
13. Heidfeld 12
14. Kubica 9
15. Fisichella 8
16. Sutil 5
17. Buemi 3
18. Bourdais 2


Yorumlar

  1. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Salih Bozok avatarın en azından bir siyasi görüşü simgelediği için bence değiştirmende yarar var..

  2. ya bide benim dikkatimi çeken bişi var. hamilton alonso dan 2 kilo ağır başalmaıştı. yani ben alonso nun hamilton dan 1 tur sonra yada hamiltonla aynı anda pite gelemesini bekliyodum. ama alonso hamiltondan 1 tur sonra pite geldi.

  3. hamilton fazla zorlanmadan kazanmış gibi göründü, yine de tebrik ediyoruz tabi, cumadan itibaren oldukça geliştirdiler aracı, umarım kalan 3 yarışın ikisini fln daha kazanabiliriz..

    bu arada yarış yarım saat daha uzun olsaydı, adrian newey tasarımı bir araçla yarışan vettel'in elinde bitek direksiyon kalıcaktı herhalde..

    son olarak, ışıkların altında gri araç harika görünüyodu, bayıldım!

  4. tebrikler button. 12 den 5. lige kadar geçişin bu denli zor olduğu bir pistte iyi iş çıkardın. şampiyonluk baskınsını çok iyi kontrol ediyorsun…sana yakışanda bu zaten , hatasız , kazasız , istikrarlı yarışlar çıkartmak…

  5. sigara reklamı bile yasakken, ırkçılığın reklamının serbestliği düşünülemez..gamalı haç dünyanın her tarafında ırkçılığı temsil eder, lütfen, ırkçılığa hoşgörü ile yaklaşmayın, sayın site yöneticileri

  6. kaan kaanhan avatarı

    teşekürler Lewis, teşekürler McLaren-Mercedes. böyle bir sezonda bile pole ler alarak yarışlar kazanarak bir nebze yüzümüzü güldürdüler tebrikler.

  7. Bir gün uyumamamın verdiği acıya katlanarak start ve onu takip eden 8 turu izleyebildim… sonra mağlumunuz rüyalar alemine geçiş yaptım…
    Bu yüzden bu yarışın monoton geçtiğini öğrendiğimde hiç üzülmedim Singapur kara listemde olmayan bir pistti belkide geçen sene Alonso'yu sevdiğimden ve onunda kazandığından burada daha çok ilgi duymuştum ancak bu sene gördüm ki pistte iş yok…
    SPA,Suzuka gibi pistler varken böyle pistlere gerek yok bence F1'i F1 yapan şeylerdende birisi hızdır… Hız ne mi? Singapur'da asla göremediğimiz bir şey…

  8. Öncelikle Hamiltonu kutluyorum süper yarıştı askalsın güvenlik aracına kurban gidiyordu xD xD

    Kovalainen hakkında birşey söylemek istiyorum… En yakın sürede Mclaren Mercedes'ten ayrıl !! Bizim agresiv pilotlara ihtiyacımız var senin gibi Tır ehliyetli şöförlere değil ancak istikrarlı olması onun için artı +

  9. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    lewis hakkıyla kazandı,glock ve alonsoya tebrikler,rosberg ve vettel şanssızdı,sıkıcı bir pist hiç geçiş olmuyor,böyle pistlerin f1 de olmaması lazım,özellikle yukarıdan çekimlerde araçlar belli olmuyor ışıktan dolayı

  10. gerçekten yarış herkesi yıpratmış. alonso araçtan çıktıktan sonra yalpalar gibiydi.
    ayrıyetten salih bozok yorum için +.

  11. yazık ya ferrarinin düştüğü durumlara bak utanın be ferrari bitmiş bu yönetimle 1 adım ilerleyemez bunlar

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Salih Bozok yorumunu çok beğendim dostum.Böyle bir yarışı kazanmak çok güzeldi.

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    allah rızası ıcın su 4 pıstı kaldırsınlar artık ya
    monaco valensıya sıngapur macarsıtan

  14. forza_alonso  avatarı

    bi ark. kubica ile alonsoyu aynı kefeye koymuş sadece gülüyorum seneye bakalım reno nasıl puan topluyacak 2 senedir tüm puanları alonso topluyor reno için o da elinden gelenin en iisini yaparak seneye reno çokaz puan toplar belkide hiç alamaz son senesi olur f1 de sponsorda yoq zaten briatorede gitti renonun işi çok zor

  15. forza_alonso  avatarı

    bi ark. kubica ile alonsoyu aynı kefeye koymuş sadece gülüyorum seneye bakalım reno nasıl puan topluyacak 2 senedir tüm puanları alonso topluyor reno için o da elinden gelenin en iisini yaparak seneye reno çokaz puan toplar belkide hiç alamaz son senesi olur f1 de sponsorda yoq zaten briatorede gitti renonun işi çok zor

  16. alonso geçen sene yarış sonunda aynen bugün hamiltonun oturduğu birinci koltukta ayak ayak üstüne atmış su içiyordu hamilton içeri geldi alonso ayağanı indirdi ve tokalaştılar.bugun tam tersi oldu hamilton alonsonun geçen sene oturduğu o koltukda su içerken alonso geldi tokalaştılar.serhan acar son turlarda hamiltonla alonso arasında 7 sn glockla alonso arasında 8 sanıye dedi sanırım yanlış duymadıysam.çok az hata yapıyor buda onlardan biri oldu 🙂

  17. Bence pilotlar biraz fazla yorulmuş gorunuyordu. Podyum ve oncesi bence ondan biraz daha sonuktu. ama Alonso Lewisi tebrik etti odaya donduğunde. Normal yarış saatleri gibi değilde oğlene kadar uyuyp sonra yarışa hazırlanmalarından dolayı bence herkes çok bitklin gorunuyordu.

  18. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    ölü gibi yarisdi arkadaslar sezonun en sıkıcı yarisiydi ne gecis var ne heyecan var ne ferrari kameralarda bile gozukmedi yarisin % 90 lık bolumunde anca cikmaya basladi boyle yaris ilk defa goruyorum COK SIKICI VE gereksiz bir pşst okan karacanin dedigi gibi para icin her sey yapiyor bu bernie bize heyecan tutku adrenalin lazim geçiş lazim sen istersen ayda gp yap bizim umramızda deil 1 tane heyecan gecis goremedım ya boyle yarisa nasil izin verirler gercekten f1 e yakismayan bir pist haftaya bakalim suzuka nasil olucak merak konusu.

  19. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    suzuka downforce yüksek bir pist değil raikkonenin şansı yüksek ama bu morelle neler yapacağı merak konusu .

  20. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso podyum öncesinde ve podyum surasında mutsuzdu eminim coğu arkadaş bana katılacaktı. sanki isyan eder gibi eeebe renault alonso daha ne yapsın ?????????
    SENEYE FERRARİ 🙂

  21. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    suzuka renaulta uyuyor… bence.

  22. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bügün renaultn performansı podyum için yeterli deildi bunu alonsoda söledi. bakalım seneye alonsosuz renault ne yapacak ??????????????????

  23. sen pilotun altına adam akıllı gaza bastığın zaman sıçrayan bir araba ver yeterlidir alonso olmadanda o takım yürür merak etmeyin kubica da alonsodan kalır bir pilot değil geçen sene altında hızlı bir araba varken neler yapa bileceğini gördük ayrıcaa mclarenin sezon başındaa yavaş olduğundaa son 2 yılın uçan pilotunun nasıl yarışlar çıkardığını gördükk ama araba hızlandıkça da lewisınn neler yaptığını gördükk hızlı bir araba olmadıktan sonra pilott bir hiçtirrr 3 -4 sezondur sürünen batını görüyoruzz şimdi nedenn ARABADANN ANLAYAIN ARTIK

  24. Lewis'in pisti bilmemesi bir fark yaratmayacaktır, adamlar üst düzey pilot 2-3 turda öğrenirler pisti, ayrıca mclaren'in süper ötesi simulasyonunu da unutmayalım… Ayrıca şöyle de bir durum var, Mclaren'in Suzuka gibi bir pistte hızlı olacak bir aracı yok bence… Yanlız Alonso olmadan Renault'u düşünemiyorum ya…

  25. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mclaren team sana sonuna kadar katılıyorum yorumunda.

  26. Remzi Ersoy avatarı

    raikkonen bir türlü tempo tutturamadı ve zorlayamadı.tam bi kabustu bnce singapur ferrari için.

  27. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu arada alonso yarıştaki en hızlı turu attı 🙂

  28. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    suzukayı lewis bilmiyor ilk defa yarışcak bakalım neler olcak ama bence kimi alo önlerde olcaktır

  29. VETTEL:
    Şampiyon olamak için gerekli özelliklere sahip olmadığını kesinlikle kanıtladı. hala çok gelişmesi lazım start'da yer kaybetmek yarışda hata yapmak onu tarzı oldu resmen! eline geçirdiği avantajları onadan daha iyi harcayan bir pilot yok…!
    BUTTON:
    baskıdanmıdır araçtanmıdır anlamadım hiç şampiyonluk mücadelesi veriyor hissi uyandırmıyor.yarışta hata yapmaması onu şampiyon yapacak gibi; açık avantaja sahip

    ALONSO:
    Reanult'un verebileceğinden 0.3-0.5 sn fazlasını verebileceğini açık bir şekilde gösterdi. O gerçeketen RENAULT'da harcanıyor.

    RAİKKONEN:
    bu yarışa kadar yarışabilirlik ve kazanabilirlik yeteneklerini kaybetmiş bir F60 podyumdan indirmedi! bu yarış da F60 limitte kullandı!
    son açıklamalardan sonra takıma olan güvenini kaybetmiş olması muhtemel.

    HAMİLTON:
    herkezin beklediği galibiyeti hatasız aldı..! muhtemelen takımlar şampiyonasında 3. sırayı mclaren'e hediye edecek!

    KOVALİNNEN:
    yorumsuz! 🙂

  30. Yavuz Balcı avatarı

    önümüzdeki hafta pistlerin kralı geri dönüyor.sabırsızlıkla bekliyorum.

  31. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    alonso kamilton glock ve buttonu tebrik etmemiz lazım.button bu zor günde o baskıyı üstünden atarak güzel bi puan aldı
    hele alonso cok iyi yarıştı bence alonsoya güzel bi otomobil verseler son 3 yarışı kazanabilir.glockda iyi işler yaptı geçen sene son anda şanpiyonlugu hamilyona verede cok iyi bir pilot .hamiltonada söylenecek tek söz güzel oyun….

  32. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    mclaren ve lewis kusursuz yarış çıkardı vettele özellikle rosberge yazık oldu raikkonenin 10.olması bile çok iyi sonuç montezemolonun bu açıklamalarından sonra .

  33. Yavuz Balcı avatarı

    Mc Laren ve Lewis e tebrikler.nerdeyse sıfır hatayla yarışı bitirdi.tüm araçlar da kayma yaşanırken McLarende ben görmedim.buda aracın gerçekten çok iyi olduğunu gösteriyor en azından denge açısından.

    tabi en önemlisi glock.gerçektende bence yarışın yıldızıydı.ondan sonra tabiki alonso geliyor.yarışta beklediğim tek şey açıkcası geçiş falan değildi.kim bir yere çarpacak heyecanıydı.başkada kayda değer bir tarafı yok.yakılan tüm elektrikler bence israf.

  34. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    lewis hamılton sonuna kadar haketti yarışı kusursuz bir sürüş cıkardı tebrikler.

  35. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bazı arkdşlar dalga gecti alonso ve podyuma cıkma olasılığında. cevabı fernando alonso verdi.

  36. Jenson Button avatarı
    Jenson Button

    Tbrikler Lewis,Jenson İyi Yarış Çıkardı Son Turlarda Frenlerde Sorun Olmasa Vetteli Geçebilirdi Bir Daha Ki Yarışa Baktığımızda İse Rubens Suzuka da Fazla İyi Değil Şampiyonluk İlan Edilebilir

  37. Alonso Hamilton'u nerdeyse hiç tebrik etmedi tersi olark da aynısı.
    Halbuki araları düzgün sanıyordum ama sadece podyumda birazcık şampanya fışkırtttılar birbirlerine o kadar. Glock'a tebrikler çok iyi yarış çıkardı.
    Tabiki ALONSO da harika iş yaptı.

  38. Remzi Ersoy avatarı

    bnce f1 in daha hızlı araçlara ve daha çok geçiş imkanı olan pistlere ihtiyacı var.

  39. Oncelikle Mclaren ve Lewis`i tebrik edelim, gercekten iyi is cikardilar. Bunun disinda rezalet bir yaristi, ondeki aractan 2sn hizli bile olsaniz onunuzdekini gecemiyorsunuz, Kers bile fayda etmedi. Isin kotu tarafi seneye yakit ikmali de kaldirilacak ve sanirim artik strateji/gecis falan goremeyecegiz..

  40. Remzi Ersoy avatarı

    yarıştan sonra alonsonun lewise soğuk olması hatta hiç konuşmaması benim dikkatimi çekti.ve belkide toyota ve reanault da ben burdayım dedi bu yarışta.bnce seyir zevki bu yarışta çok azdı hatta sutil heidfelt olayı ve ilk birkaç tur olmasa hiç olmıcaktı seyir zevki.

  41. okay çok kızdı böyle bir pistte yarış olur mu diye xD xD aman allaım :b hakklı tabikide .. tam uyuncak yarıştı kirli tarafa gitmemizle bir şeyler yapabiliceğimiz tek şansıda(start) kaçırdık o yumuşak lastikler 2. pit stop ta takılsaydı bu kadar kapanmazdı mclarenle farkımız aferinn ferrari yine başardın ;)kiminin 3 yarışta getirdiğini bir seferde sildi:P
    buttona helal valla bu da bir yetenek olsa gerek ne olursa olsun önde xD
    vettel biraz ''sakin yani'' demek istiyorum sana neyse en azından şampiyonluk zaten çoktan gitti daha kritik bir durumdada olabilirdin..mclaren ham alo glo hepücüğüne tebrikler 😉 rosberge de yazık oldu=/

  42. burak bocek avatarı

    berbat bi yarıştı:)lewis baştan sona dominanttı.başkada

  43. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    lewis ve mclaren kusursuz yarış çıkardı .
    rosberg ,vettele yazık oldu .

  44. Button ı şampiyon olmaması imkansız bu şansıyla,hamilton piste uyan aracıyla kazandı toyota podyumla,f1 de kalma olasılığını güçlendirdi ve renault biraz olsun bu podyumla moral buldu.

  45. ben alonso nun hamiltonu ufakta olsa kutladığını gördüm

  46. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    abu dhabi de böyle olacak

  47. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    bu kadar sıkıcı bi yarış olamaz

  48. İzlediğim en sıkıcı yarışlardan biriydi. Frenlerden çıkan siyah dumanlar, Webber'in Alonso ile dışa taşması, Webber'in freninin bitmesi ve duvara yapışması yarışa adapte olmamızı sağladı. Nick Heidfeld'e üzüldüm açıkçası, istikrar rekorlarının sahibi Heidfeld şanssız bir şekilde süspansiyonundan oldu. Sutil de Jaimeyi bir türlü geçemedi yazık.

    Daha çok yarışın sonundan bahsetmek lazım. Alonso aracını garaja çekti ve hiç bir el kol hareketi yapmadan, sevinmeden ve mekanikerlerle sevinç paylaşmadan (belki paylaşmıştır ama tv göstermedi) yok oldu. İçeriye kaskını bırakıp tekrar kayboldu. Sonra geldi sadece Glockla tokalaştı. Podyumda Hamilton'u ve McLaren elemanını şampanyaya bulamaktan başka hiç bir iletişimde bulunmadı. Değişik anlardı, dikkatimi çekti.

  49. rosberge yazık olsu istem dışı bir hareketlee ceza aldıı f1 hatayı affetmiyor 😀

  50. E artık yeter ama bu nasıl f1 dir yahu şu pisti tasarlayan adamlara yazıklar olsun.Zaten dininiz imanınız para bari adam gibi pist tasarlayın bu nedir ya:@
    Bu arada Mclaren e tebrikler.

  51. işte bu sonunda olduu süper bir yarıştıı ama hiç atak göremedikk ilk 3 lüyü tebrik ediyorum özelliklede alonsoyu RENAULT ve bizim içinn iyi bir sonuç oldu

  52. ne heyecanlı yarıştı ama(bitse de gitsek dedim kaç kere)!… Mclaren ve Lewis hakederek kazandı, dün Alonso'nun söylediği gibi, mutlaka hata yapanlar olacaktı ve bunlardan biri olmayan Alonso ile Glock podyuma çıktılar… Ayrıca okay karacan ve poyraz savcı'nın yaptığı bir program yerine, ben ve şuradan 2-3 arkadaşın geleceği yepyeni bir program yapsak eminim daha kaliteli bir iş çıkartırız… CnnTurk'un yorumlarına laf atıyoduk falan ama şu fırtına öncesi felaket ya 🙁 herneyse, Renault'un sene sonunda Williams'ı geçmesi dileğiyle, Japonya'da görüşürüz 🙂

  53. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    okay gidip pisti bernie nin kafasına geçirecek şimdi.el kol hareketleri yaparak pisti eleştiriyo. ( bu ne lan,böyle yer mi olur lan ) gibisinden 😀

  54. ilk üçü ve tabii özelliklede alonso yu tebrk ediyorum. bu yarışı evde oturan flavio ya ithaf ederek çok güzel bişey yaptı. çünkü gerçekten bu başarıda onun payı çok büyük. lewis gerçekten kusursuzdu ve glock ta öyle. rosberg ve vettel hatalarının bedelini ödedi. ben 3 puan yeterli olur derken 6 puan aldık. ilk podyumumuz. gerçekten çok mutluyum. yarış biraz sonlara doğru sıktı ama özellikle güvenlik aracı periodunda baya bi heycanlandım. alonso pite girdimi yoksa girmedimi diye. neyseki zararsız atlattık.

  55. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ya görsel olarak muthiş ama mücadele olarak 0 cidden. valencia burdan kat kat daha iyidir.

  56. ecrin deniz avatarı

    çok sıkıcı bir yarıştı…:(

  57. yarış 5 dakika dışında çok sıkıcıydı.hamilton haketti.bizim içinse iyi bir yarış sayılırdı button istediğini aldı ama heikkiden sıkılmaya başladım hep bi brawn aracının önünde oluyor ve pitlere kadar yavaşlatıyor bir arkadaş button şanslı demiş ama bu yarışta rubens yakıt yüklerine rağmen farkı açamadı button zaten geçecekti.toro rossoyu anlamak çok güç alguersuarıye eziyet çektiriyorlar çocuk yetenekli oabilir ama erken

  58. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    hamiltona tebrikler.tabiki alonso yada.umarım alonso ferrari ye gelir ve artık ferrari-mclaren mücadelelerine ve iki tane iyi anlaşan! pilotun mücadelelerine geri döneriz.kimi ve massa da buna dahil olursa süper olur.yanlız ilk defa bir yarışta uykum geldi.webber spin atmasa uyuyacaktım nerdeyse :S

  59. sutil trafiktede yola sagina soluna bakmadanmi cikiyor cok merak ediyorum, nasil bir mantiktir piste oylesine dalmak.

  60. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Fantastic Job Lewis!!!Well Done… 😉

  61. mert merter avatarı

    takimlarda 3. lük icin 3 puan fark kaldi son 3 yarista kapanir diye düsünüyorum

  62. kovalainen seni hiç özlemeyecegiz =)
    bide button acayip sanslıymıs ne olursa olsun fark acıyo adam =)

  63. Son iki yarışta kaybedilen podyum ve puanlardan sonra takımın bu zafere çok ihtiyacı vardı. Tebrikler McLaren&Lewis.

  64. mert merter avatarı

    F1 de ne Turili ve heidfeld i gecmek imkansiz gibi biseydir uzun arac gibi gecemezsin bir türlü :))

  65. mert merter avatarı

    TESEKÜRLER Lewis sifir hatayla bizelere bir galibiyet hediye etdin devamini diliyoruz . harika bir yaristi.

  66. elif çivici avatarı

    Yarış heyecanlı başladı.ama sonra birden tempo düştü,sıkıldım,tam uyuyakaldım derken,heidfeld ve sutil tarafından uykum açıldı 🙂 sonra güvenlik aracı,sonra rosberg in cezası derken,yarışdışı unsurların kontrol ettiği bir yarış oldu,gerçek güçlerin değil..ama zaten Singapur gibi pistten de bu beklenir,geçiş yok çünkü,buton yine ne yapıp edip öne geçti barichello nun.büyük ihtimalle şampiyon.hamilton hatasızdı ve hakketti zaferi,alonso ve glock şanslıydı ama aynı zamanda da hata yapmadılar.webber ve sutil agresifliklerinin kurbanı oldular.algersuari de trulli treni gibiydi,tamam cadde pisti ama yine de fazla arkasında tuttu,sutil de çıldırdı,heidfeld e patladı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir