Heidfeld'den Sutil'e: "Ona Bir Beyin Lazım!"

yazar:

kategori:

Jaime Alguersuari’yi geçmeye çalışırken spin atan ve piste dönmeye çalışırken kontrolsüz haraketiyle Nick Heidfeld’e çarpan Adrian Sutil’in bu teması BMW Sauber pilotunu yarış dışı bırakmıştı.

Heidfeld yarışın ardından, “Televizyonlardan oldukça açık görünmüştür. Ben bunun hâlâ Sutil’in aptallığı olduğunu düşünüyorum. Devam etmeye çalıştı ve piste bakmadan daldı. Aracımın önü onu geçmişti ve o bana doğru gaza bastı. Onun kesinlikle duracağını düşünmüştüm. Boşluk vardı, hareket ettiğini görünce sola kaçtım. Nereye gittiğine dikkat etmeliydi” diye konuştu.

Bu kaza sonrasında BMW’nin yapması gereken bir haraket olup olmadığı sorulduğunda Heidfeld; “Belki de ona bir beyin bulmaya çalışmalıyız!’ diyerek sert bir cevap verdi.

Sutil ise Heidfeld’den özür diledi ve şöyle konuştu: “Startın ardından Jaime’nin arkasında kaldım ve geçme şansı bulamadım. Birkaç fırsat oldu ama yeterli değildi. Farkı gördüm ve yeniden denedim. Kapıyı kapattı, birbirimize temas ettik ve spin attım. Ardından Nick geldi viraja ve ön kanadıma çarptı. Onun için üzgünüm. Motoru stop ettirmemeye çalışıyordum. Araçların geldiğini görmedim çünkü sağda önümde bariyerler vardı.Araçlar virajdan uçarak geçiyorlardı.”

Bu kaza ile Heidfeld Indianapolis 2007’den bu yana 41 yarıştır klasmana giren Heidfeld serisine son vermiş oldu.

Heidfeld bu konuda da , “Tabii ki hayal kırıklığı. Umarım bu rekor bir süre bende kalır. Ama yine de yarışıtan bu şekilde ayrılmak hayal kırıklığı” diyor.


Yorumlar

  1. heidfeld in bu tür açıklamaları haklıda olsa bana göre yanlış. sen kimsinki başka pilota beyinsiz deme cüretini gösteriyorsun.sonuçta yarış içinde olabilecek kazalardan birisi.spa da alguersuari nin gelip hamiltona çarpması senin kinin yanında hiç bir şey hamiltonu pek sevmememe rağmen o bile olgunlukla karşıladıysa senin gibi tecrübe abidesi bir pilotun bu türaçıklamalar yapmasını talihsizlik olarak yorumluyorum.

  2. arkadaslar heidfeldin daha onceki yarislarini izleyenler ne demek istedigimi anlarlar gormeyenlerde youtubeden bakabilirler heidfeld simdiye kadar kac kere bu kadar olmasada buna benzer seyler yapti ayrica tolga kardas seni guldurdugum icin sevindim tsk ler

  3. Belki ağır bir açıklama ama çok guldum valla (((((((((:

  4. zfr
    sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün kardeşim…

  5. kesinlikle hakli. ancak cok agir konusmus ve arkadasin birinin dedigi gibi bir de vatandasi bu adam.

    ayrica tv'de acikca gorunuyor demis nick ancak pilotlar bizim sandigimizdan cok daha az gorus acisina sahipler. yine de sutil'in yaptigi epey acemiceydi, yakismadi. bmw'nin da bu ara puanlara baya ihtiyaci var aslinda. nick'in o inanilmaz istikrarli serisinin bozulmasi da tuz biber olmus, patlamis adam. yine de bu hakaret etmesini hakli gostermez tabi.

  6. heidfeld burda hakli ama bu biraz webberin baskalarina konusup ama kendisinin yaptigi seylere benziyor heidfeld sutile beyin lazim diyorsun ya sana ne lazimmmmmm sen cokmu farklisin ki

  7. "Araçlar virajdan uçarak geçiyorlardı."

    savunma şekli süper:))

  8. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Heidfeild az bile demiş ben olsaydım röportajı hiç bir kanal yada gazete yayınlayamazdı xD

  9. kimi iceman avatarı

    kesınlıkle haklı

  10. yazık oldu heidfeldin rekoruna sonuçta burada yarışan bütün pilotlar profesyonel sutil böyle bir dikkatsizlik yapmamalıydı

  11. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    cok yazık olduya adam cok iyi bir pilot.güzel bir otomoibl verince 1.lik için savaşacak bir pilot ama cok sinirli bir pilot.bu kadar sert konusmaması lazımdı.ama bende yerinde kızardım.sizde belkide yerinde olsanız sizin serinizi bitirirse biri ne yaparsınız

  12. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    çok ağır konuşmuş ama sutilde hakketti bu sözleri herşey ortadaydı nicki gördüğü kesindi durcağına gaza basıp devam etti .

  13. heidfeld fena sinirlenmis, bu aciklamalari yaptigi ani gormek isterdim dogrusu.

  14. kimiforever avatarı

    haklı ama seviyesini düşürmüş yani böyle birşey söyliyerek..şimdi sen daha büyük ayıp yaptın yani hei.

  15. Webber'den mi ders alıyor bu adam, nedir? Salak, beyinsiz… Herkese her istediğini diyor.

    E ayıp ama yani.

  16. Çok ağır konuşmuş Heidfeld, ama cümleleri gerçekten doğru. Sutil kara bir noktada "Maden geçemeyip spin attım bari 360 derece dönüşü tamamlayım" düşüncesindeydi sanki. Heidfeld'in yarışına ve serisine yazık oldu bu arada. O kadar uzun süre klasmana girmek gerçekten zor iş.

  17. burak bocek avatarı

    kavgada söylenmez yahu:)

  18. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    doğruda biraz agresif konusmuş sanki 🙂

  19. semih özer avatarı

    bide vatandaşlar bu kadar agır konusmaması lazımdı bence

  20. semih özer avatarı

    haklı ama abartmıs bu kadarda agır konusulmaz

  21. doğru söylemiş büyük bi hataydı.

  22. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Yöhhttt Heildfeild Ağır Konuşmuş Ama Adam da Haklı Adamın Serisi Gitmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir